>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 12.04.2014

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
- Bardzo chciałbym, żeby w sobotę Śląsk wygrał z Lechią, ale by biało-zieloni mimo porażki awansowali do górnej ósemki. Bardzo bym się z tego cieszył, bo kibicuję Lechii, która jest już na zawsze zapisana w mojej krwi - przekonuje przed spotkaniem Lechii ze Śląskiem pomocnik wrocławskiej drużyny Sebastian Mila.
A poza tym nie oszukujcie się wszyscy wokół, układy były są będą. Ktoś mi przypomni jak Śląsk w 2011 w Krakowie zdobył mistrza gdzie miał kurs 1,50 i nie dlatego że tacy wybitni byli a każdy mongoł wiedział że Wisła niekoniecznie powalczy o zwycięstwo. Albo przykład zza granicy, który dobrze pamiętam. Rok 2011 i niespodziewany mistrz Montpellier gdzie swego czasu nawet i Marsylia oddała im mecz byle największy wróg w postaci PSG nie zdobył mistrza.
EDIT:
Zawisza ruch
Grupa mistrza bez zawisza zibiego? No way
Zawisza 2.4
a więc tak :
- Zagłębie nie przegra bo KGHM
- Wisła wygra bo Cupiał
- Lechia wygra bo Śląsk
- Widzew nie przegra bo Robak i tak dalej można wypisywać takie brednie jak Ty piszesz nie wiem czy na poważnie czy dla jaj ale to już nie moja sprawa.

L 137

lmnt

Użytkownik
Typ dnia: Górnik Zabrze - Lech Poznań (1:0) Handicap: 2 @ 3.10 ✅✅✅ 0:3
Mój typ nie jest podyktowany jedynie ostatnim zwycięstwem Lecha - 6:1 - nad Jagiellonią Białystok i hurraoptymizmem. Pamiętam doskonale postawę Poznaniaków w meczu z Widzewem (2;2), ale 4 ostatnie mecze tej drużyny to naprawdę fajna piłka, co przełożyło się na 3 wygrane i porażkę z Legią, która była moim zdaniem niezasłużona. Uważam, że Lech powinien zgarnąć w tym czasie komplet punktów i znajduje się obecnie w wyśmienitej formie. Jak dla mnie w ostatniej kolejce naszej ukochanej ekstraklasy Poznaniacy utrzymają dobrą passę. Przyjeżdżają do Zabrze i zmierzą się z Górnikiem, który... jeszcze w tym roku nie wygrał. Bilans drużyny Warzechy w tym okresie to 6 porażek i 4 remisy. Ostatnie spotkanie Zabrzanie rozgrywali z Cracovią, z którą rywalizują o &quot;grupę mistrzowską&quot; i przegrali 0:2, nie prezentując za wiele dobrego futbolu. Sytuacja przedstawia się teraz tak, że w przypadku porażki Górnika oraz zwycięstwie Lechii i Cracovii, Górnik spada na 9 lokatę i walczy po sezonie zasadniczym o utrzymanie. Niestety nie wierzę, że Górnik jest w stanie sam zadbać o własne interesy i nie oglądając się na innych zainkasować chociażby 1 punkt. Lech pokonał ostatnio Jagiellonię 6:1, tę samą Jagiellonię, która tydzień wcześniej przegrywając w Zabrzu 0:3 potrafiła doprowadzić do remisu 3:3, a bliska była nawet wygranej i tę samą Jagiellonię, która w ubiegłą środę przegrała 0:2 w półfinale Pucharu Polski z Zawiszą Bydgoszcz na własnym boisku. Dyspozycja piłkarzy z Zabrza jest fatalna, jednak grają o &quot;pierwszą ósemkę&quot; i być może to ich zmobilizuje do ciut lepszej gry. Problem Zabrzan w tym, że Lech też nie gra o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot; i liczy się każdy punkt, ponieważ strata do liderującej Legii wynosi obecnie 10 punktów (przy podziale punktów zostanie 5 pkt do odrobienia). Ja za drobne zagram być może nawet wyższy handi, bo jestem przekonany, że Górnik ma duże szanse na to, żeby zostać zdeklasowanym w tym pojedynku.
Pokrótce pozostałe spotkania:
Jagiellonia Białystok - Piast Gliwice X2 @1.60 ✅ 1:1
W środę grałem przeciwko Jagiellonii w PP i się opłacało, teraz również gram przeciwko drużynie Pana Probierza, bo nie wierzę w ich nagłą odmianę. Ponadto myślę, że jednak priorytetem będzie spotkanie rewanżowe PP i próba odrobienia strat w Bydgoszczy, bo w lidze, nawet jeśli Jagiellonia cudem wejdzie do &quot;grupy mistrzowskiej&quot;, nie zostaje jej tam nic &quot;wartościowego&quot; do podziału. Poza tym Piast prezentuje raczej przyzwoitą formę.
Korona Kielce - Cracovia 2 @2.50 ⛔ 1:0
Morale w kieleckiej drużynie raczej nie są za wysokie po porażce z Ruchem w ostatniej kolejce i utracie możliwości wskoczenia do pierwszej ósemki w tabeli. Cracovia natomiast, jeśli zagra tak jak z Górnikiem, w co wierzę, powinna sobie spokojnie poradzić, tym bardziej, że piłkarze z Krakowa mają szansę wywalczyć awans w tej kolejce.
Pogoń Szczecin - Widzew Łódź 1 @1.50 ✅ 1:0
Widzew ostatnio radził sobie świetnie, wręcz ponad stan, ale teraz odwiedzą Szczecin, gdzie miejscowa Pogoń to nie jest Wisła w kryzysie ani Cracovia bez Saidiego z Nowakiem. Myślę, że jeden z pewniejszych typów w ostatniej serii spotkań.
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk 2 @2.95 ⛔ 1:0
Wiele spekulacji na temat tego meczu ostatnio się pojawiło. Jako kibic Ruchu pamiętam mecz Śląska z Wisłą, kompletnie &quot;odpuszczony&quot; przez Wiślaków, gdy Śląsk walczył o mistrzostwo właśnie z Ruchem. Długo się zastanawiałem, przede wszystkim ze względu na podział punktów - wiadomo, że Lechia potrzebuje &quot;trzech oczek&quot;, ale czy Śląsk może sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę biorąc pod uwagę fakt ciasnoty, do jakiej dojdzie w dolnej strefie tabeli? Myślałem, myślałem i jednak przemówiły do mnie czysto piłkarskie argumenty, mianowicie uważam po prostu, że Lechia jest silniejszym, pewniejszym, lepszym zespołem i poradzi sobie dziś we Wrocławiu.
Wisła Kraków - Podbeskidzie B-B 1 @1.85 ⛔ 0:1 dramat...
No dobra... Wisła musi przerwać swoją fatalną passę. Co prawda jakby powiedział Pan Franciszek ich ławka rezerwowych w dzisiejszym meczu to po prostu dramat, ale wierzę, że Wisła w końcu wygra, może nie jestem pewny na 100% tego typu, jednak w polskiej Ekstraklasie nic nie jest pewne i biorę w tym przypadku pod uwagę pewną klasę tych drużyn. Porażka czy nawet remis Wiślaków w tym spotkaniu to byłby już naprawdę dramat...
Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 2 @2.00 ✅ 1:3
Zagłębie bez Piecha i to jest moja główna motywacja tego typu. Legia będzie chciała uciec Poznaniakom, którzy dziś mają raczej pewne 3 punkty. Poza tym Zagłębie przy całkowitym uznaniu dla formy, którą obecnie prezentują, bierze jeszcze udział w rozgrywkach PP i myślę, że wszystkie te składowe to za dużo jak na Legię. Tyle w temacie tego meczu.
Zawisza Bydgoszcz - Ruch Chorzów 2 @2.90 ✅ 0:3
Na koniec moja drużyna. Tutaj jestem pewnie najmniej obiektywny. Podobało mi się jak Niebiescy zaprezentowali się w starciu z Koroną, która przecież walczyła o &quot;grupę mistrzowską&quot;. Nie wydaje mi się, aby Zawisza odpuścił ten mecz, chociaż również biorą udział w PP, jestem po prostu przekonany, że Chorzowianie przegrali, co musieli przegrać i znów grają ten futbol, do którego przyzwyczaił nas Pan Kocian, widziałem też dużo radości z gry piłkarzy Ruchu, chociaż może to moja euforia po zwycięstwie ;) Wierzę, że Ruch zagra na nosie co poniektórym.
Dziękuję, pozdrawiam i życzę szczęśliwych typów! :cool: ✅
bukmacher: Bet-at-home
Dziś gram dwa kupony:
12.04 18:00 Górnik Zabrze - Lech Poznań 2 @ 1.90
12.04 18:00 Pogoń Szczecin - Widzew Łódź 1 @ 1.50

12.04 18:00 Wisła Kraków - Podbeskidzie B-B 1 @ 1.85
AKO: 5.27

12.04 18:00 Górnik Zabrze - Lech Poznań (1:0) Handicap: 2 @ 3.10
12.04 18:00 Zawisza Bydgoszcz - Ruch Chorzów 2 @ 2.90
AKO: 8.99

Otrzymane punkty reputacji: +9
ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk 2 dnb @ 2,05

Lechii wystarczy 1 punkt, aby być pewnym pozostania w grupie mistrzowskiej, nawet jak Cracovia wygra, bo mają bezpośredni wynik lepszy.
Śląsk jak wygra będzie miał tak na prawdę 1 punkt więcej. Opłaca im się?
Lechia gra o 2 punkty i ogólnie o utrzymanie się w grupie mistrzowskiej.

Ślask bez: Pawelec(df 16/0),Kaźmierczak(m19/2), Hołota(m20/2).

Lechia bez: Kaniecki (gk3/0),Deleu(d23/2), Bieniuk(d18/0), Oulaembo(d19/0) i Wisniewski(f24/3).

Śląsk w tej rundzie wygrał 1 mecz na 8 spotkań.

I 3

incredible1926

Użytkownik
Chyba zapomnieliście o tym, że drużyna z 17 miejsca gra 4 mecze u siebie a z 15 i 16 tylko 3.Podbeskidzie na pewno nie wygra tego spotkania, bo patrząc na to jakich rywali ma Śląsk i Zagłębie po prostu mu się to nie opłaca. Wg mnie będzie to typowa ligowa kopanina.
Wisła-Podbeskidzie under 11RR @1.83 Bet365
E: Mój błąd wszystkie te drużyny grają 3 mecze u siebie. Jednak typ dalej podtrzymuje.

W 26

wislaks

Użytkownik
Patrząc na dzisiejsze wyniki 30 kolejki ekstraklasy to na pewno największą sensacją może się wydawać porażka Wisły z Podbeskidziem ale po oglądnięciu spotkania można zmienić zdanie, ponieważ prawda jest niestety taka, że Wisła w obecnej formie nie ma czego szukać w grupie mistrzowskiej. Z ciekawszych sytuacji dzisiaj w meczu Wisły zasługuje to, że Wisła mogła wyrównać w około 90 minucie i zamiast wykorzystać tą sytuację to Brożek zderzył się ze Stlicem co świadczy o obecnym poziomie tego zespoły, nie wspominając już o Duce i jego czerwonej kartce.

P 18

pivosh92

Użytkownik
Ten mecz wyglądał, jakby Wiśle się bardzo nie chciało, a Miśkiewicz o tym nie wiedział i zagrał co umiał. Pierwsza bramka pechowa, potem zagrał na maksa i obronił sporo setek. Z taką formą jednak Wisła nie ma szans w najbliższym meczu z Lechem, biorąc pod uwagę, że w defensywie zostali - Uryga, Burliga... i tyle. Głowacki, Nalepa i Brożek mogą nie zagrać ze względu na kontuzje, Bunoza i Dudka za kartki... Znowu Bartosz? Czekaj?Lech zmasakruje Wisłę dobijając ją, a Wiślacy pewnie znów zarobią dużo kartek, nie ułatwiając Smudzie zadania. Gdyby runda zasadnicza trwała jeszcze 2 kolejki więcej to Wisła biłaby się o utrzymanie w grupie spadkowej...

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Na serio wierzycie,że w tej lidze istnieje coś takiego jak forma?
Wisła będzie przegrywać dopóki nie pozbędzie się Bednarza,proste i jasne,bo Smuda chyba Głowackiemu nie wadzi.
Z drugiej strony kto namówił Cupiała do zatrudnienia gościa który w Legii jedyną rzeczą którą zrobił było ściągniecie tony szrotu,jeszcze tylko &quot;Bereta&quot; brakuje.
A co do Legii,pijak i emeryt Ljuboja wychodzi w każdym meczu zmierzającego do Ligue 1 Lens w podstawowym składzie,a jego następcy w Legii,podkreślmy dużo tańsi- albo zajmują się ogrzewaniem ławki jak Hejo Pinto,albo uzupełniają brakujące miejsca w wyjściowej jedenastce z braku innych napastników,na boisku nie prezentując nic oprócz nadwagi jak Dvalishvili.
Jak to powiadają zamienił stryjek siekierkę na prowizję dla menago.

W 606

wanderlei

Użytkownik
A co do Legii,pijak i emeryt Ljuboja wychodzi w każdym meczu zmierzającego do Ligue 1 Lens w podstawowym składzie,a jego następcy w Legii,podkreślmy dużo tańsi- albo zajmują się ogrzewaniem ławki jak Hejo Pinto,albo uzupełniają brakujące miejsca w wyjściowej jedenastce z braku innych napastników,na boisku nie prezentując nic oprócz nadwagi jak Dvalishvili.
Jak to powiadają zamienił stryjek siekierkę na prowizję dla menago.
Ale czy Legia zajmuje gorszą pozycję w lidze niż wtedy kiedy grał Ljuboja ?
Czy Legia strzela mniej bramek niż wtedy kiedy grał Ljuboja ?
Czy np Radović gra gorzej niż wtedy kiedy grał Ljuboja i ich współpraca wyglądała imponująco ?
3x NIE więc nie wiem po co wylewać żale po pijaku i emerycie
A co do Wisły to tam jedynie wizyta księdza może pomóc ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
nadwagi jak Dvalishvili.

Rzeczywiście jest taki gruby, że nie wiem jak on jeszcze daje rade chodzic.
Wiekszego pierdzielenia, że Wisła przegrywa bo Bednarz nie słyszałem.
A) Brożek bez formy
B) Kontuzje
C) Kartki
D) Brak ławki
E) Wymęczone organizmy

K 10

kamson24

Użytkownik
Tak, tak.. a do rozpoczęcia konfliktu na linii legionista - kibice to już nie wpomniałes? To moze ja Ci przypomne.
- Jeden z najlepszych bilansów meczowych na własnym stadionie w Europie ( 0 przegranych, 3 stracone bramki)
warto również wspomnieć
- Fantastyczny doping i oprawy o których rozpisywały sie europejskie portale
- Ogromne wsparcie marketingowe dla klubu
- Organizacja sektora szkolnego
- Darmowe bilety dla młodziezy

chick3n 67

chick3n

Użytkownik
Panowie Wisła jest słaba. Było to widać w poprzednich spotkaniach. W moim odczuciu to w dużej mierze wina Smudy. Ma on swoje pomysły jednak jego grę znają już wszyscy i mają ją rozpracowaną. Nic się w Wiśle nie zmienia od kilku sezonów. Wracają Ci sami zawodnicy którzy nie sprawdzili się w lepszych ligach i na tym próbuje buduwać się drużynę. Jak widzę jak &quot;genialny&quot; trener zbiera ten cały złom typu Brożków czy Dudkę to zastanawiam się jak można robić takie kroki do tyłu. Ten klub żyje swoją historią i ciężko mu będzie przy takiej polityce coś osiągnąć. Zamiast dwóch Brożków wolałbym u nich widzieć 4 młodych zawodników którzy nie byli by wypaleni zawodowo. Ale to taka moja opinia.

Nie chce też żeby powyższa opinia odebrała zasługi Podbeskidziu które w walce o utrzymanie bardzo dzielnie walczy. W mojej opinii oni nie spadną z ligi tak samo jak nie spadnie Zagłębie Lubin. Te dwie drużyny są jakby pozytywną niespodzianką ligi gdyby grały one tak od początku to dzisiaj mogli by być w czołowej 8. Podbeskidzie zrobiło kilka dobrych transferów a Zagłębie zostało poukładane przez Lenczyka. Osobiście trzymam kciuki za obydwiema drużynami.

Do góry Bottom