>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30 kolejka Primera Division 05.04 - 08.04.2013

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Bet365​

Kolejkę zaczynamy już w piątkowy wieczór, gdy dojdzie do derbowego spotkania w Andaluzji. W Granadzie miejscowi będą podejmować Betis. Kursy na gości całkiem fajne, do gry ale należy pamiętać, że Amaya, Campbell i Benat będą zawieszeni za kartki, a to jednak spore absencje po stronie gości. Do tego Granada jeszcze nie ma zbyt pewnej sytuacji na dole tabeli więc 3pkt są im bardzo potrzebne.

W sobotę ruszamy o 16 jak zwykle, a pierwsze spotkanie odbędzie się na Anoeta w San Sebastian. Ciężko zrozumieć te kursy na Real Sociedad, bo 1,66 przeciwko uczestnikowi LM, to po prostu śmiech na sali. Rozumiem, że Malaga będzie pomiędzy dwumeczem z Borussią ale przecież tam jest wielu zawodników, którzy są w stanie godnie zastąpić swoich kolegów więc goście mają szansę na jakiekolwiek punkty. Potem przenosimy się do stolicy, gdzie Real nie powinien mieć większych problemów z ograniem Levante. Granotes wprawdzie ostatnio ograli u siebie Seville ale pokonać wyjazdową Seville, to nie jest wyczyn... O godzinie 20 rozpocznie się najważniejsze spotkanie tej kolejki w kwestii utrzymania. Deportivo po dwóch kolejnych spotkaniach przystępuję jako faworyt do starcia z Zaragozą. Jeśli goście przegrają albo nawet nie wygrają tego spotkania, to raczej pewne jest, że Manolo Jimenez będzie mógł szukać sobie nowej roboty. Zapowiadają się nam niezwykle ciekawe zawody, co trzeba przyznać. Na sam koniec dnia przenosimy się do Katalonii, gdzie Barca zagra z Majorką. Należy pamiętać, że Barca bez Messiego i Mascherano, którzy doznali kontuzji w meczu z PSG. Wobec kolejnych urazów możemy się spodziewać, że tacy zawodnicy jak Bartra, Montoya czy nawet Deulofeu po raz kolejny mogą zagościć w składzie/kadrze na to spotkanie. Jeszcze warto wspomnieć, że dla Giovaniego dos Santosa będzie to szczególny mecz, bo wraca na Camp Nou, tyle że jako piłkarz Majorki i z pewnością będzie chciał się pokazać z dobrej strony.

W niedzielę zaczynamy w południe od spotkania w Galicji. Dla Celty będzie to kolejne niezwykle ważne spotkanie w kwestii utrzymania i bezwzględnie muszą je wygrać. Wiadomo, że o zwycięstwo łatwo nie będzie, gdyż Rayo, to nie są leszcze ale drużyna mająca nóż na gardle jest w stanie z każdym wygrać, a skoro ostatnio zabrali punkty Barcelonie, to teraz pora na wygraną z Rayo. Potem mamy mecz na Reyno de Navarra, gdzie Osasuna będzie mogła chyba już ostatecznie przypieczętować swoje pozostanie w lidze. Póki co ma 7pkt przewagi nad strefą spadkową, a ewentualna wygrana, tylko ich przybliży do kolejnego sezonu w Primera Division. Godzina 19 to już start derbowego meczu w Madrycie. Getafe zagra z Atletico i trzeba przyznać, że zapowiada nam się to spotkanie bardzo ciekawie. Getafe w ostatnim czasie jest w naprawdę dobrej dyspozycji, a Atletico dalej walczy o wicemistrzostwo więc można być pewnym wielu emocji. Na koniec niedzieli mamy mecz, który nie specjalnie się ciekawie zapowiada. Valencia-Valladolid to mecz moim zdaniem na pewno nie na taką telewizyjną porę ale tak zadecydowano i koniec kropka. Jeśli gospodarze zagrają na swoim normalnym poziomie, to nie powinni mieć problemów z wygraną, chociaż kurs na Nietoperzy jest w mojej ocenie nie zbyt ciekawy do gry i ja raczej odpuszczę.

W poniedziałek mamy biało-czerwone starcie na Ramon Sanchez Pizjuan. Wiemy, że u siebie Sevilla jest niezwykle mocna ale też pamiętajmy, że Athletic Bilbao w ostatnich spotkaniach pokazuję się z dobrej strony w defensywie i być może teraz też uda im się powstrzymać Alvaro Negredo, Ivana Rakiticia i spółkę, a to miałaby zapewnić nowa taktyka z trzema stoperami. Spotkanie zapowiada się ciekawie i myślę, że przede wszystkim warto ten mecz obejrzeć.

Zapraszam do dyskusji​

A 10

abel

Użytkownik
Granada -Betis
Typ: 2
Patrząc na ostatnie dokonania granady nie upatruję w nich faworyta w tym spotkaniu. 2 pkt. w ostatnich 5 meczach szału nie robi tym bardziej że zdobili je z druzynami na swoim poziomie. Betis jest piłkarsko o dwa poziomy wyżej od granady i niespodzianki dzisiaj nie zobaczymy. To że ostanio betis ma złą passę na wyjeździe jest małym minusem jednak kurs 3,1 jaki dają na wygraną betisu jest warty grania.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kojiro 290

kojiro

Użytkownik
FC Barcelona - Mallorca
Typ: Mallorca +2,5 gola
Kurs: 1,57
Pinnacle​

Barcelona jest zdecydowanym faworytem . W tabeli pierwsze miejsce i przewaga 13 pkt nad Realem Madryt. U siebie Barca z bilansem 13-1-0. Nie przegrali jeszcze u siebie i z Mallorcą raczej też nie powinni jednak uważam , że goście mogą napsuć krwi drużynie Vilanovy. Są dwa powody :
1) brak Leo Messiego
2) Mallorca walczy o utrzymanie i nawet remis na tak ciężkim terenie będzie wspaniałą sprawą.

W 5 ostatnich meczach u siebie Barcelona dwukrotnie wygrywała wyżej niż 2 bramkami : 5:1 z Osasuną i 6:1 z Getafe. Z Ossasuną Messi zdobył 4 bramki, z Getafe 1 gola lecz zaliczył w tym meczu jedną asystę. Te przykłady obrazują jak ta drużyna uzależniona jest od gry tego zawodnika. Owszem są zawodnicy tacy jak Xavi,Iniesta - wirtuozi jednak do kogo zawsze kierują ostatnie podanie ?? Do Messiego. Z Mallorcą go braknie i by to handi nie weszło Barca musi strzelić conajmniej 3 gole bez udziału Argentyńczyka. Ja uważam , że goście są w stanie pokusić się o gola więc handicap +2,5 gola wydaje mi się bezpieczny.Na Bernabeu strzelili 2 gole tracąc 5 bramek jednak Real grał najsilniejszym składem. Wydaje mi się to ciekawy bet. Mimo niskiej pozycji Mallorcy Barca nie powinna tak zdecydowanie wygrać. Trener Vilanova też myślę będzie miał na względzie rewanż z PSG więc mega tempa bym się nie spodziewał.
Do Boju Majorkooo !!! :cool:

P 907

pawel-1

Użytkownik
Real Madryt - Levante
Xabi Alonso dostanie kartkę @ 2.40 Expect ⛔ do zobaczenia za tydzień :grin:
Kolejny typ z serii kombinacje Mourinho. W środę wyczyścił sobie Ramosa i Alonso w LM, czas pomyśleć o lidze. Zbliżają się derby Madrytu. W tym roku ważne również ze względu na walkę o miejsce w tabeli. Alonso ma 9 kartek, jeszcze 1 i trzeba będzie odpocząć. Przed Gran Derbi wyglądało to tak:
23. kolejka Real Madryt - Sevilla: Arbeloa i Modrić czyszczą się przed Gran Derbi
24. kolejka Real Madryt - Rayo: pauza
25. kolejka Deportivo - Real Madryt
26. kolejka Real Madryt - Barcelona
Teraz rzut oka na terminarz Realu:
30. kolejka Real Madryt - Levante
31. kolejka Athletic - Real Madryt
32. kolejka Real Madryt - Betis
33. kolejka Atletico - Real Madryt
Poprzednio Jose zrobił czyszczenie z 1 meczem zapasu. Ciężko przewidzieć czy teraz zrobi podobnie. Mecz w Bilbao w czystej teorii wydaje się trudniejszy niż potyczka u siebie z Betisem. Real ma jeszcze przed sobą mecze z Malagą czy Realem Sociedad. Czysty Alosno będzie na finisz niezbędny. Kurs taki, jakiego można się było spodziewać po LM - buki uczą się na błędach. Ale np Betsafe proponuje tylko 2.15, więc pobiorę sobie to jako value. Bez szaleństw ze stawką, bo poprawka za tydzień w gotowości.
---
edycja:
tego jeszcze nie grali ???????????? klik

anzelmo 262,4K

anzelmo

Użytkownik
HISZPANIA: Primera Division
Granada-Betis
05.04.2013 21:00
UNDER 2,5 ⛔
1,79
PinnacleSports

Kolejny bardzo ważny mecz dla Granady i po raz kolejny typuje underka z jej udziałem, który ma duże szanse powodzenia .Minimalna porażka na San Mames wymusza na gospodarzach jeszcze bardziej konsekwentną grę i zdobyczy punktowych w tym meczu.Szanse sa spore, bo Betis gra ostatnio w kratkę- nie równo podtrawi zagrać bardzo dobrze w ataku, ale beznadziejnie słabo w obronie- ogólnie sezon zielonych trzeba ocenić bardzo pozytywnie. Dobre miejsce w tabeli niezły bilans na wyjazdach 14 ( 6 - 2 - 6 ) 20 : 28 - 20 pkt.Gospodarze graja niezłe na swoim stadionie 14 ( 3 - 5 - 6 ) 13 : 15 - 14 pkt, przede wszystkim bardzo poprawnie w obronie- kuleje gra w ataku zdobywanie bramek- dzisiaj jest szansa na przełamanie swoja agresywnością zawziętością i determinacja w grze sa wstanie wybić z rytmu Andaluzyjczyk którzy preferują piłkę techniczna.W Sevilii Betis przegrał 1-2 ,myślę ze dzisiaj może być podobnie. Przy problemach gospodarzy z gra do przodu, zdobywaniem bramek under powinien siąść 1-0 dla gospodarzy tag ze wygląda ciekawie bezpieczniej dnb.

solara 38

solara

Użytkownik
Deportivo-Saragossa 1 kurs 1,95 Bwin✅

Mecz o tkz 6punktów. Saragossa ma zapas 3 oczek do strefy spadkowej, od Deportivo dzielą ich 4. Jeszcze 2 kolejki temu Deportivo miało tylko matematyczne szanse na utrzymanie, teraz mogą smialo o tym myslec. Wydaje mi się, że jezeli jutro wygraja to sie utrrzymaja, czego im zycze z calego serca, poniewaz ten klub nie zasluguje na spadek! Pizzi, Riki to bardzo dobrzy zawodnicy, którzy zrobili na mnie duże wrażenie w pojedynkach z Realem czy Barcelona! Wiekszosc hiszpanskiego swiatka pilki noznej uwaza, że mają oni pecha i tak naprawde nie zasluguja na spadek.
Skupiając się juz na samym spotkaniu - Saragossa w trzech ostatnich wyjazdowych meczach nie zdobyła bramki! Przegrywała z Sevilla (4-0), z Getafe (2-0) no i z Osasuna (1-0). Uważam, że to będzie dla obu ekip mecz o wszystko, więc mobilizacji nie powinno zabraknąc po obu stronach. Linia na zółte kartki jest jednak wysoka - 6.5 po kursie 1,55 na Bwin, a to w mojej opinii jest troche nieadekwatne. Zakład bez czerwonej kartki wynosi 1,67 więc w strone czerwonej tez nie ma co grac. Jedyne rozwiazanie to zagrać na rozpedzony, pelen nadziei klub z La Coruny. Uważam, że pilkarsko przewyższaja gości, no i kibice powinni pomoc. Polecam czystą 1!

Otrzymane punkty reputacji: +5
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Skąd takie kursy na Malage?! Nie rozumiem tego, mają we wtorek rewanż z Borussią ale ten mecz tak naprawdę jest o wiele ważniejszy, dlaczego? Malaga jest piąta i ma tylko punkt straty do czwartego miejsca które gwarantuję grę w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów, czwarta drużyną jest właśnie Sociedad i w przypadku gdyby ten mecz przegrali mają już cztery punkty straty do LM. Z tyłu też jest kilka zespołów które walczą o europejskie puchary więc nie ma możliwości żeby Malaga odpuściła ten mecz bo na pewno ważniejsze dla nich jest granie w następnym sezonie w LM czy LE niż awans do półfinału LM gdzie i tak są tak naprawdę skazani na przegraną bo nawet jeśli przejdą BVB to tak naprawdę są bardzo małe szanse na to że wyeliminują Barce, Real czy Bayern. Malaga bardzo dobrze gra na wyjazdach, w La Liga lepiej na wyjazdach gra tylko Real i Barca. Bardzo możliwe że nie zagra w tym meczu Claudio Bravo czyli pierwszy bramkarz Sociedad. Są to dwie bardzo wyrównane zespoły, Sociedad nie gra jakoś bardzo dobrze u siebie, a Malaga swoje wysokie miejsce zawdzięcza bardzo dobrej grze na wyjazdach więc myślę że po takich warto spróbować, zwłaszcza po tym co Malaga pokazała z Borussią.

Malaga @ 5,60 Pinnacle

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Granada-Betis
Typ: 2
Patrząc na ostatnie dokonania granady nie upatruję w nich faworyta w tym spotkaniu. 2 pkt. w ostatnich 5 meczach szału nie robi tym bardziej że zdobili je z druzynami na swoim poziomie. Betis jest piłkarsko o dwa poziomy wyżej od granady i niespodzianki dzisiaj nie zobaczymy. To że ostanio betis ma złą passę na wyjeździe jest małym minusem jednak kurs 3,1 jaki dają na wygraną betisu jest warty grania.
Typu nie neguje, bo sam początkowo chciałem grać na Verdiblancos, ale na dobrą sprawę widać, że spojrzałeś w tabelę, ostatnie wyniki i tyle. Nie zechciało Ci się sprawdzić osłabień, a te są spore po stronie Betisu. Zabraknie Nacho, Campbella, Benata i Amayi. Widać więc, że prawie wszystkie formacje osłabione, a przede wszystkim brak mózgu drużyny Benata może być aż nadto widoczny. Do tego para Amaya-Paulao to chyba najlepszy wybór na środku obrony więc brak jednego, może okazać się problemem.
Od razu zaznaczam, że Betis to spotkanie może wygrać, jak najbardziej ale wobec takich osłabień oraz faktu, że Granada jeszcze nie jest pewna utrzymania, to jednak chyba lepiej odpuścić to spotkanie, a na pewno jak piszemy analizę, to niech będą tam kluczowe informacje.
P.S. Dodaj bukmachera oraz kurs przy typie.

Real Sociedad-Malaga
Chyba najciekawiej zapowiadające się starcie w tej kolejce będzie miało miejsce na Estadio Anoeta w San Sebastian. Według bukmacherów wyraźnym faworytem jest Real Sociedad ale czy aż takim by wystawiać na nich kursy w granicach 1,65-1,70 gdy na przeciwko nich wyjdzie ćwierćfinalista LM?... Moim zdaniem oczywiście, że ten kurs jest strasznie zaniżony i szczerze powiedziawszy nie do końca jestem w stanie to zrozumieć. Przede wszystkim zabraknie kontuzjowanych Chory&#39;ego Castro i Xabiego Prieto czyli kapitana, a to jak wiadomo zmniejsza pole manewru Montanierowi. Wracają do składu Bravo i Vela ale też nie wiadomo w jakiej formie fizycznej obaj będą. Jeśli chodzi o skład na mecz z Malagą, to zapewne wyjdzie taki sam jak na Espanyol, z tą różnicą, że Vela zastąpi Prieto, o ile jest na tyle już zdrowy by grać od 1 minuty. Jeśli tak się stanie, to znowu będziemy mieli trochę bardziej defensywne ustawienie, bo jednak dwójka Illarra i Bergara będą odpowiedzialni za rozbijanie ataków, a Zurutuza będzie odpowiedzialny za kreowanie gry ale to jednak nie jest zawodnik taki, który powinien grać tuż za napastnikiem, a jeszcze bliżej środka boiska. Tak więc pole manewru trochę ograniczone, chociaż i tak jest lepiej niż miało być. Wiadomo też, że Real Sociedad od 4 października nie przegrał na Anoeta ale zdarzały się remisy z drużynami słabszymi, które jednak w większości stawiały na skomasowaną obronę, czego przykładem mogą być Levante, Deportivo czy Osasuna. To właśnie z takimi drużynami gra się ciężko, a przypomnę, że ich rywalem będzie wyjazdowa Malaga. Gracze z Andaluzji na wyjazdach ani nie strzelają, ani nie tracą zbyt wielu bramek, co pokazuję ich nastawienie na spotkania poza Malagą. W kadrze meczowej Pellegrini nie umieścił Savioli, Onyewu czy też kontuzjowanego dalej Eliseu. Wracają za to Piazon czy Seba Fernandez oraz Pedro Morales, który do LM nie został zgłoszony, a ostatnio w Madrycie pokazał się ze świetnej strony zaliczając 2 asysty i gola w meczu przeciwko Rayo. Zapewne kilka zmian w stosunku do meczu z Borussią będzie, bo zaraz rewanż ale tacy gracze jak Weligton czy Iturra zapewne zagrają, gdyż ze względu na zawieszenie w LM mają wolne w najbliższym spotkaniu. Poza tym jeśli zobaczymy zawodników takich jak Sergio Sanchez, Ignacio Camacho, Diego Lugano, Pedro Morales czy Lucas Piazon, to pamiętajmy, że ci zawodnicy sroce spod ogona nie wypadli i też mogą naprawdę wiele zrobić w tym spotkaniu.
To wszystko skłania mnie ku temu, by zaryzykować pogranie w stronę Malagi. Kursy jak mówiłem są wystawione dość dziwnie ale skoro tak, to ja z chęcią skorzystam i pogram x2, po naprawdę kapitalnym kursie. Wobec dużych strat RSSS, to właściwie jedynie przewaga boiska jest po stronie Basków.
Real Sociedad: Bravo, Zubikarai; Carlos Martínez, Dani Estrada, Mikel, Ansotegi, Iñigo, Cadamuro, De la Bella, José Ángel; Markel, Pardo, Illarra, Zurutuza; Agirretxe, Ifrán, Vela, Griezmann
Malaga: Carlos Kameni, Jesús Gámez, Weligton, Diego Lugano, Martín Demichelis, Ignacio Camacho, Joaquín, Jeremy Toulalan, Júlio Baptista, Sebastián Fernández, Lucas Piazón, Willy Caballero, Pedro Morales, Manuel Iturra, Duda, Portillo, Sergio Sánchez, Isco, Roque Santa Cruz i Vitorino Antunes
X2 @ 2,25 Bet365⛔4:2

Deportivo-Zaragoza

Trzeci z rzędu mecz o życie gra Deportivo i musi go wygrać, żeby mieć jeszcze w końcówce jakieś szansę na utrzymanie się w lidze. Okazja ku temu dobra, bo na ich drodze staje Zaragoza, która aktualnie stanowi obraz nędzy i rozpaczy. Ekipa z Aragonii ostatni swój mecz wygrała z Athletic Bilbao jeszcze w grudniu, a od tamtej pory ma zatrważającą wręcz serię 12 kolejnych spotkań bez wygranej, a w tym czasie zaliczyli 5 remisów i 7 porażek, a warto dodać, że tylko jeden remis był na wyjeździe. Na włosku wisi posada Manolo Jimeneza, który nie został do tej pory zwolniony, a to chyba obawa przed wypłaceniem mu odprawy, a po tym spotkaniu jeśli nie wygrają i zarazem spadną do strefy spadkowej, to będzie można go wyrzucić na zbity pysk, gdyż w kontrakcie jest klauzula, że w przypadku pobytu w strefie spadkowej Zaragozy, to kontrakt można rozwiązać bez wypłacania dodatkowych pieniędzy, a przynajmniej o takiej opcji ja słyszałem. Jeśli chodzi o osłabienia, to nie ma po raz kolejny Rubena Rochiny i Apono czyli dwóch ważnych graczy w ofensywie. Widać również sporą zalezność od Postigi, bo ten zawodnik w tym roku zdobył jedynie 2 gole dla Zaragozy i co ciekawe oba dały punkty w starciach z Valencią i Malagą. Przejdźmy teraz do Deportivo, które wygrało dwa ostatnie spotkania z Celtą i Majorką czyli drużynami, które są tuż przed nimi w tabeli. To spotkanie, to znakomita okazja by zbliżyć się na jeden punkt do Zaragozy, a zarazem wyjścia ze strefy spadkowej, które do nie dawna wydawało się niemożliwe. Wprawdzie obrona zespołu z Galicji dalej nie gra zbyt dobrze, to jednak ofensywa spisuję się bardzo dobrze i pokazuję swoje lepsze oblicze. Jak wiele razy wspomniałem motorami napędowymi są Riki i Pizzi, a do tego lewy obrońca Silvio ostatnio strzelił dwa piękne gole. Do tego za rozgrywanie piłki będą rzecz jasna odpowiadać jeszcze Abel Aguilar, Valeron czy też Bruno Gama. Jak widać forma zwyżkuje, do tego zagrają u siebie na El Riazor więc można będzie liczyć na wsparcie publiczności, która wobec lepszej gry swoich pupili powinna licznie zjawić się na trybunach.
Jak dla mnie Depor powinno wygrać, to spotkanie ale wobec ich słabej obrony, to jednak uważam, że do wygranej potrzebne im będą, co najmniej 2 gole. Z resztą w takiej formie strzeleckiej jak ostatnio, to myślę, że nie powinno to być jakimś ogromnym problemem zwłaszcza, że gracze Zaragozy mają tendencję do łapania czerwonych kartek, co z resztą liczba 10 sztuk otrzymanych w tym sezonie pokazuję najlepiej. Kurs na tego overa gospodarzy wygląda zachęcająco więc pobieram.
Deportivo: Aranzubia, Manuel Pablo, Alex, Ze Castro, Aythami, Pizzi, Juan Domínguez, Riki, Assunçao, Lux, Abel Aguilar, Bruno Gama, Ayoze, Silvio, Valerón, Salomao, Marchena y Nelson Oliveira
Zaragoza: Roberto, Leo Franco, Movilla, Paredes, Álvaro, Rodri, Bienvenu, Edu Oriol, H. Postiga, Montanés, N. Romaric, Fernández, José Mari, Loovens, Sapunaru, Abraham, Pintér, Carmona, Ortí y Víctor
Deportivo over 1,5 @ 2,02 Tobet✅3:2

Barcelona-Mallorca

Jeśli ktoś śledzi mój temat z typami, to wie że już we wtorek wrzuciłem tam tym odnośnie spotkania Barca-Mallorca i był to bts. Wtedy jednak kurs na to wynosił 2,20 w WH a teraz dostaniemy za to samo zdarzenie 1,91 czyli różnica ogromna ale jest to pokłosie kontuzji Messiego i Mascherano. Wiadomo, że Barcelona osłabiona, a do tego za kilka dni czeka ich rewanż z PSG, który łatwo się nie zapowiada, gdyż nie wiadomo do końca czy Messi wróci do zespołu. W ligowym meczu spodziewam się większej ilości rezerwowych graczy, a chodzi mi tutaj o takie nazwiska jak Bartra, Montoya, Song, Thiago czy Tello. Rzecz jasna nie wszyscy muszą razem grać ale ogólnie wymieniłem tutaj nazwiska, które mają duże szansę na grę. Dlaczego? Oczywiście, że trzeba oszczędzać takich zawodników jak Pique, Daniel Alves, bo w obronie przecież zbyt dużego wyboru i tak nie ma więc ewentualne urazy/kontuzje mogłyby być niezwykle drogie dla klubu. W pomocy też Busquets, Iniesta czy Xavi to zawodnicy, którym można dać chwile wytchnienia, chociaż spodziewam się, że 1-2 z tych zawodników zagra od 1 minuty. W ataku jestem ciekawe na co postawi duet trenerski ale z dużą dozą pewności powiem, że będzie tam miejsce dla Tello, który przed tygodniem z Celtą zagrał świetne zawody, a teraz kolejny rywal idealny dla niego czyli takiego niskiego kalibru. Kto poza nim w ataku? Jest kilka opcji, bo przecież Sanchez, Villa czy Fabregas, a może wreszcie Deulofeu doczeka się swojej szansy? Z tym ostatnim, to jednak raczej jedynie po przerwie, chociaż nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć go na tle pierwszoligowca. W bramce jeszcze pamiętajmy, że stanie Pinto, który zastępuję zawieszonego Valdesa. Jak dla mnie Pinto to nie jest bramkarz na Barcelone, a tak po prawdzie, to w mało którym klubie PD łapałby się do pierwszej 11, chociaż akurat ich rywal Mallorca, to też nie ma zbytniego szczęścia do tej pozycji, bo Aouate w tym sezonie zrobił wiele by nie grać ale wrócił do składu, bo jego zmiennik Calatayud to już nie jest poziom PD, a może końcówka SD. A jeśli chodzi o gości, to oni będą bazować zapewne na kontrach i tutaj szansę powodzenia są. Przede wszystkim Giovani dos Santos i Alejandro Alfaro, którzy są szybcy przecież. Ten pierwszy wraca na Camp Nou, gdzie się wychował, a jego ostatni występ w barwach Barcelony, to 17 maja 2008 roku, gdy to Barcelona wygrała w Murcii z miejscowym Realem 5:3, a Gio strzelił wtedy 3 gole. Od tamtej pory z tego co widziałem, nie miał okazji występu na CN więc to dla niego będzie mecz szczególny i na niego liczę. Do tego w ofensywie jeszcze zapewne zobaczymy Victora, który zdobył ostatnio gola z Deportivo, chociaż szczęśliwego.
Mallorca jak wiadomo w defensywie prezentuję się cieniutko ale ostatnio ofensywa naprawdę poszła w górę i liczę, że w tym spotkaniu chociaż raz pokonają Pinto, bo Barca naprawdę w nie najlepszej sytuacji kadrowej i przed LM więc bts tutaj nawet po obecnym 1,91 wygląda dobrze. Do tego dorzucam dwa luźniejsze typy na gola Tello ze strony Barcy oraz Gio ze strony Majorki.
Mallorca: Aouate, Miño, Hutton, Pina, Nsue, Giovani, Hemed, Javi Márquez, Tissone, Nunes, Bigas, Víctor, Martí, Alfaro, Arizmendi, Kevin, Fontàs i Ximo
BTS @ 1,91 William Hill⛔5:0
Cristian Tello strzeli @ 2,20 Unibet⛔
Giovani dos Santos strzeli @ 7,00⛔

Otrzymane punkty reputacji: +11
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Dziś po raz kolejny gram kartki, ale tylko na jedną drużynę. Betis dziś nie jest faworytem. Grają bez Benata, a w ostatnich spotkaniach wyjazdowych całkowicie im nie idzie. Patrząc też na ostatnie mecze na boiskach rywala to nie schodzili poniżej 3 żółtych kartek na mecz, a taka jest właśnie linia w Marathonie.
Pewniak do kartki to zdecydowanie, któryś z defensywnych pomocników. Perez jest chyba idealnym przykładem na którym przyszłym sędziom piłkarskich pokazuje się istotę faulu taktycznego. Często jest spóźniony i łapie rywali za koszulki jeszcze przed linią środka boiska. Para środkowych obrońców również jest bardzo niepewna, bo praktycznie co mecz występują w innym ustawieniu.
Do tego dojdą jeszcze jakieś przypadkowe faule i kartki innych zawodników.
Granada - Betis
Betis powyżej 3 żółtych kartek (3 kartki=zwrot) 1,81 Marathonbet ⛔ 2

Otrzymane punkty reputacji: +5
jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Poprzednio Jose zrobił czyszczenie z 1 meczem zapasu. Ciężko przewidzieć czy teraz zrobi podobnie. Mecz w Bilbao w czystej teorii wydaje się trudniejszy niż potyczka u siebie z Betisem. Real ma jeszcze przed sobą mecze z Malagą czy Realem Sociedad. Czysty Alosno będzie na finisz niezbędny. Kurs taki, jakiego można się było spodziewać po LM - buki uczą się na błędach. Ale np Betsafe proponuje tylko 2.15, więc pobiorę sobie to jako value. Bez szaleństw ze stawką, bo poprawka za tydzień w gotowości
A może teraz zagrać w drugą stronę? Sam troszkę zgarnąłem na kartkach w LM ale teraz gdy buki się zbulwersowały że takie niedopatrzenie i kasę zarobiliśmy to kusi mnie żeby przyjąć zakład na nie ????

Real Madrid- Levante Czy Xabi Alonso otrzyma kartkę w regulaminowym czasie? -NIE 1,50
Expekt

Chciałem napisac analizę odnośnie Granada-Betis ale już nie zdążę. Jednak po krótce liczę na przełamanie czytając co napisaliście powyżej, proponuje DNB na Granade

Granada-Betis 1 DNB, 1,65
Expekt

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
BTS @ 1,91 William Hill
W meczu Barcelony ten typ wygląda świetnie. Gospodarze bez Puyola i Mascherano w obronie. Do tego Messi również opuści to spotkanie więc nie będą tak cisnąć gości z Majorki. Zdecydowanie popieram.
Kurs na Malagę również zachęca do grania, ale jednak mają oni przed sobą trudny rewanż w Lidze Mistrzów i to będzie priorytetem. Sociedad ostatnio pomimo, że ugrał remis to jednak strzelał bramki w dość kuriozalnych sytuacjach. Na gospodarzy kurs dobry był tuż na otwarciu, ale nie mam w zwyczaju grać typów tak wcześnie więc zwyczajnie to przespałem. Po takim kursie nie warto tego ruszać.
Saragossa ostatnio ma fatalną passę, a po meczu z Deportivo pewnie poleci trener. Deportivo wygrało dwa mega ważne mecze z drużynami z dołu tabeli więc mocno podbudowali się w tabeli, ale także mentalnie. Grają u siebie i powinni wykończyć rywala. Ich wyniki w ostatnich spotkaniach są poparte naprawdę dobrą grą. Popełniają jeszcze błędy w obronie, ale jednak tego nie da się wyeliminować. Sam jednak odpuszczam, bo mecze z Saragossą nie są ciekawe dla oka i sam nie chcę się się niepotrzebnie martwić, bo trochę śmierdzi tu remisem.
Co do meczu Realu to jednak nie znając składu ciężko tu coś wywróżyć.

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Sociedad - Malaga 2,2 (teraz 1,67 ) marathonbet ✅
Sevilla - Bilbao 1,83 (teraz 1,6) marathonbet ✅
Zainwestowałem w te mecze dość dawno temu http://forum.bukmacherskie.com/f307/dyskusje-na-tematy-bukmacherskie-113-a-89531-168.html#post3466913
Poszedłem za ciosem, bo moim zdaniem Malaga w ciągu tygodnia nie rozegra trzech spotkań
na równym poziomie, a zwłaszcza na trudnym terenie w San Sebastian.
Wiem, że Malaga walczy o miejsce czwarte w tym sezonie,
jednak gospodarze mają tylko ligę i przygotują się lepiej na to spotkanie,
bo Malaga w głowie ma spotkanie z BVB.
Sevilla była za wysoko, u siebie wygrała aż 10 z 14 spotkań,
Bilbao na wyjazdach gra tragicznie, więc zagrałem bez zastanowienia.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Real Madrid - Ud Levante
Typ: Kartka dla Levante od 1 do 15 minuty.
Kurs: 4.40

Barça po 29 kolejkach La Liga wciąż znajduje się na czele klasyfikacji Fair Play Hiszpańskiej Federacji Piłki Nożnej. Tuż za nią uplasowały się Real Valladolid i Real Sociedad. Nieco gorzej jest z Levante, które w tej statystyce zajmuje 13 pozycję. W meczu z Realem myślę, że zaczną z grubego kopyta. Real gra na własnym stadionie i szybko będzie chciał zdobyć bramkę, a co za tym idzie - szturm na Levante. Typuje na żółtą kartkę dla Levante w pierwszych 15 minutach spotkania. Początek meczu może być kluczowy, bowiem szybko zdobyta bramka może ustawić całe spotkanie. W poprzedniej kolejce w spotkaniu z Sevilla piłkarz Levante otrzymał kartkę już w &#39;3 minucie spotkania. Wiadomo, że Real rzuci się jak sęp na rywala od samego początku spotkania, a zatrzymać Krystyne i ekipę jest cholernie ciężko, więc często jedynym sposobem na to jest gra faul. W listopadzie gdy Levante grało z Realem w pierwszym kwadransie padły już 2 żółte kartki dla Levante! Jeszcze wcześniejsze dwie konfrontacje były tak ostre, że padały nawet dwie czerwienie! Typ oparty głównie na statystykach, aczkolwiek szansa powodzenia jest adekwatna do kursu jaki wystawili buki na to zdarzenie. Do zagrania jako singiel. Typ z konkursu Primera Division z William Hill.

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Sevilla - Athletic Bilbao
Typ: Under 5.5 kartek
Kurs: 2.00 bet365

Mecz z pozoru tych ciekawszych, ostrzejszych, lecz dla mnie obie ekipy skupią się bardziej na graniu w piłkę niż głupim faulowaniu i szukaniu zaczepek na rywalu. Szczególnie, gdy w obu drużynach zabraknie dość ważnych postaci typu - Susaeta, Aduriz (?), Ibai Gomez (?); u gospodarzy bez Jesusa Navasa. Obrońcy będą mieli ułatwione zadanie, a do tego dochodzi fakt, że szkoda zawieszać swoich piłkarzy na ważne mecze (przyp. Real Betis - Sevilla; Athletic Bilbao - Real Madryt). Do tego wszystkiego trzeba zaznaczyć, że sędzią meczu będzie Matheu Lahoz, który z powodzeniem mógłby sędziować spotkania Premiership. Dla mnie perełka .

dx2 267,1K

dx2

Użytkownik
Valencia-Valladolid 1 @1.4 / Valencia (-1) @2.10
Oczywiscie kurs jest troche zenujacy, ale uwazam ze Valencia nie zawiedzie. VFC gra o Lige Mistrzow, a do tego potrzebne jest 4 miejsce w Primera Divison. Ja osobiscie patrze caly czas na &quot;Nietoperzy&quot; po katem rywalizacji z PSG w Champions League, a w szczegolnosci rewanozwego meczu Valencii na Parc des Princes, gdzie Valencia mogla smialo pokonac Paryzan. Niestety meczem na Mastelli, gdzie Valencia przegrala, troche przypieczetowala swoj los. Zespol jednak Valencia ma bardzo dobry co ten dwumecz dobitnie pokazal, a ze Valencii nie ma juz na europejskich podworkach to trzeba grac o to czwarte miejsce. Valladolid zespol jak najbardziej do ogrania. Niezaleznie wiec od okolicznosci, stawiam na Valencie, podobnie jak w meczu Nietoperzy z Betisem. Krotko, ale dla Valencii to niejako &quot;must-win&quot; game.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja tak na szybko w sumie. Ozil i Cristiano na ławce, a w takich sytuacjach Real często gra słabo pierwsze połówki spotkań. Levante z pewnością nastawi się na kontry, a oni potrafią się zamurować o czym przekonało się już kilka zespołów. Gram tu Levante do przerwy i Real na koniec meczu. Liczę na jakiegoś przypadkowego gola gości, a w drugiej połowie gdy Mourinho dokona zmian to Królewscy wyjdą na prowadzenie. Stawka delikatna, bo kurs wysoki.
Diego López, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Modric, Callejón, Kaká, Benzema e Higuaín.
Munúa, Lell, Ballesteros, Vyntra, Juanfran, Diop, Iborra, Pedro Ríos, Míchel, Rubén y Acquafresca.
Real Madrid - Levante (Wynik do przerwy/wynik końcowy) | 2/1 23,00 Tobet ⛔ 2:1

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
Szybko, bo zaraz mecz. Barca gra z Mallorcą, czyli pojedynek Dawida z Goliatem. FCB nieco rezerwowe zestawienie, przede wszystkim bez Messiego, Valdes pauzuje za czerwo, Villa na ławce, ale mimo to jedenastka Katalończyków i tak wygląda okazale. Kursy pięknie poszły w górę, dlatego FC Barcelona @ 1,29 Bet365 ✅ 5:0 jak najbardziej do grania.
Poza tym proponuję jeszcze typ: Cesc Fabregas strzeli gola @ 2,05 Bet365 ✅ 3. Hiszpan wraca do wyjściowej jedenastki, pod nieobecność Leo i Villi będzie najprawdopodobniej najbardziej wysuniętym graczem Barcy. Jedyne, kto może zagrać oprócz niego na szpicy to Alexis, ale wydaje się, że raczej jego zobaczymy na skrzydle i to jest bardziej prawdopodobna opcja. Cesc będzie chciał udowodnić, że zasługuje na więcej minut, a jak udowodnić najlepiej jak nie bramką? Kurs całkiem przyjazny, Barca gra z najsłabszym zespołem ligi, a że Fabs potrafi strzelać to pokazał już nie raz - przykład z brzegu to bramka na SB z Realem podczas Gran Derbi w pierwszym meczu półfinałowym CdR.
GL!

Otrzymane punkty reputacji: +7
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Celta ostatnio u siebie zremisowała z Barceloną po niezłym meczu. Nie spodziewałem się, że bez Aspasa są w stanie wykrzesać korzystny wynik. Ostatnio terminarz nie był dla nich korzystny. Grali z Sevillą, Realem, Deportivo (derbowy pojedynek) i wcześniej wspomnianą Barceloną. Rayo to zdecydowanie zespół, który jest w ich zasięgu, bo jest to drużyna strasznie nieobliczalna. Ostatnio jednak mocno sprzeciętnieli. Piti, Leo Baptistao przestali strzelać tyle bramek i od razu przełożyło się to na wyniki całego zespołu.
Celta jeśli ma punktować to jedynie na własnym stadionie. Dół tabeli jest strasznie płaski po tym jak Deportivo wygrało 3 mecze z rzędu więc teraz drużyna z Galicji nie może oglądać się na innych. U siebie powinni wygrać z Rayo, które ostatnio jest nieskuteczne i popełnia zbyt wiele błędów w obronie.
Celta Vigo - Rayo Vallecano
Celta Vigo 2,05 Bet365 ⛔ 0:2

W Pampelunie zdecyduje się na remis do przerwy. Gospodarze grają dobrze w obronie i u siebie tracą mało goli. Momentami kuleje jednak ofensywa, bo brakuje im typowego napastnika, który męczyłby rywali. Do tego jeśli chodzi o remisy do przerwy to w tej statystyce są w czubie tabeli.
Espanyol często gra dość toporny futbol poza Barceloną. Często grają z kontry i dla trenera, który przyszedł w trakcie sezonu najważniejszy jest wynik. Styl w przypadku Espanyolu to sprawa drugorzędna.
Poza tym:
http://www.youtube.com/watch?v=iJ1e7cmtNMU
To tak pół żartem oczywiście.
Osasuna - Espanyol
Remis do przerwy 2,05 Bet365 ✅ 0:0

W derbach Madrytu myślałem, że kursy będą nieco bardziej wyrównane. Getafe u siebie gra naprawdę solidnie i pomimo, że ich styl nie bardzo mi podchodzi to jednak zdobywają punkty i są w górnej połówce tabeli. Atletico od ładnych kilku meczów nie potrafi wygrać na tym stadionie, a same spotkania zazwyczaj są twarde i częściej padały tu żółte i czerwone kartki niż gole.
Atletico ostatnio u siebie zaledwie zremisowało z osłabioną Valencią grają przecież na własnym stadionie. Co więcej w pierwszej połowie praktycznie nie było widać, że goście grają bez swoich największych asów. Do głosu tak naprawdę doszli dopiero w drugiej połowie, ale patrząc z przebiegu meczu to remis był raczej sprawiedliwy.
Getafe grało na wyjeździe z Betisem i zagrali przyzwoite zawody choć sam mecz nie porywał. Mieli jednak swoje okazje. Obijali słupki i poprzeczki i jakoś nie dali gospodarzom zbyt wielu okazji do kontr.
Gdyby ten mecz odbywał się na Calderon to jednak bym nie był taki przekonany co do punktów dla Getafe, ale jednak w takiej sytuacji jestem skłonny im zaufać.
Getafe - Atletico
Getafe +0,5 1,825 Bet365 ✅ 0:0

Do składu Valencii wraca Rami, Feghouli, Soldado i Víctor Ruiz, ale mimo wszystko nie odważę się na nich zagrać. Są strasznie nieobliczalną drużyną, a kurs na zwycięstwo nie jest jakiś świetny.
Ostatnio ugrali co prawda dobry wynik z Atletico patrząc na ilość osłabień, ale jednak oni potrafią przechodzić ze skrajności w skrajność i na takiego rywala nie zawsze potrafią się zmotywować.
Valladolid bez Eberta, który znowu zrobił sobie coś na treningu.

Otrzymane punkty reputacji: +3
jacksparrrow 486

jacksparrrow

Użytkownik
Real Madryt - Levante
Xabi Alonso dostanie kartkę @ 2.40 Expect ⛔ do zobaczenia za tydzień :grin:
Kolejny typ z serii kombinacje Mourinho. W środę wyczyścił sobie Ramosa i Alonso w LM, czas pomyśleć o lidze. Zbliżają się derby Madrytu. W tym roku ważne również ze względu na walkę o miejsce w tabeli. Alonso ma 9 kartek, jeszcze 1 i trzeba będzie odpocząć. Przed Gran Derbi wyglądało to tak:
Nie wiem czy słyszałeś ale UEFA wszczęła śledztwo w sprawie tych kartek Ramosa i Alonso w LM, nic im nie zrobią ale Alonso pewnie odpuści i wcale się nie wy kartkuje przed derbami, swoją drogą Mourinho puścił ścieme że nie rozumie zachowania swoich piłkarzy i pokrzyżowali mu plany bo miał juz kadrę na mecz z Levante i musiał ich tam upchnąć teraz bo bez sensu żeby nie grali ????

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
Osasuna - Espanyol
Remis do przerwy 2,05 Bet365
Ja w takich wypadkach wybieram opcje 0:0 DW. Nie wierze w bramkowy remis do ht. Ty po swojej analizie chyba tez nie, wiec lepiej bedzie postawic bez bramek. Przynajmniej ode mnie taka propozycja.

0:0 DO HT @2.65 bwin ✅ ✅

Ogolnie to jeszcze szukalbym tu kartek. Jak wiadomo i Osasuna i tym bardziej Espanyol nie naleza do zespolow grajacych czysta pilke. Do tego sedzia meczu (Gil Manzano) bedzie ktos kto pokazal w ostatnim swoim meczu az 16 kartek! Masakra.
Do składu Valencii wraca Rami, Feghouli, Soldado i Víctor Ruiz, ale mimo wszystko nie odważę się na nich zagrać. Są strasznie nieobliczalną drużyną, a kurs na zwycięstwo nie jest jakiś świetny.
Ostatnio ugrali co prawda dobry wynik z Atletico patrząc na ilość osłabień, ale jednak oni potrafią przechodzić ze skrajności w skrajność i na takiego rywala nie zawsze potrafią się zmotywować.
Valladolid bez Eberta, który znowu zrobił sobie coś na treningu.
Valencia ich zgniecie - jestem o tym przekonany. Jakos nie wierze w Valladolid i ich mecze wyjazdowe. Tak jak napisales. Jak Nietoperze tego nie wygraja, to tylko z ich winy, bo jednak potrafia zagrac slabszy mecz, kurs tez nie rozpieszcza. Jednakze strata punktow juz teraz spowoduje, ze Real Sociedad juz poczuje sie bardzo pewnie i nawet bezposrednie starcie nie bedzie musialo decydowac o wywalczeniu sobie el. LM.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom