>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30 kolejka Primera Division 05.04 - 08.04.2013

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Poniedziałek zapowiada się overowo. Sevilla u siebie jest zdecydowanym faworytem i nie ma czemu się dziwić. W przyszłorocznych pucharach nie zagrają tylko dlatego, że nie potrafią poprawić swojej gry na wyjazdach. Wydaje się, że Emery w letniej przerwie będzie musiał nad tym popracować. Nic nie zwiastuje bowiem lepszej gry poza Sewillą, bo każdy kolejny rywal odprawia ich z kwitkiem.
Athletic swoje problemy również ma w tym sezonie i gdzieś guzdrze się nad kreską. Główny problem to dziurawa obrona choć o dziwo 4 ostatnie mecze to zaledwie jedna stracona bramka. Ciężko jednak stwierdzić po kilku meczach czy nowy system obrony się sprawdza. Po raz kolejny jest masa błędów indywidualnych, których Bielsa nie potrafi wyeliminować.
Gurpegi pomimo, że ma być ostoją to nawet w meczu z Granadą zaliczył kilka niepewnych podań po których rywale przechwycili piłkę. Można gdybać tylko jakby ostatni mecz się potoczył gdyby Nolito w pierwszej połowie skierował piłkę do siatki. W końcówce spotkania również Athletic oddał inicjatywę gościom, którzy mieli nawet słupek, ale obyło się bez gola.
To pokazało, że nawet tak słaba ofensywa jaką jest Granada potrafi nawet na chwilę przyprzeć rywala do ściany. Sevilla takie sytuacje uwielbia. Przypomina mi się derbowy pojedynek z Betisem, gdy Negredo i spółka nie zsiadali z pleców piłkarzy w zielonych koszulkach.
Nawet gdyby chcieli bronić się na Pizjuan to nic z tego. Oni po prostu nie potrafią tego robić. Zbyt długo Bielsa wpajał im do głowy ofensywne i &quot;wesołe&quot; podejście do meczu, by nagle wymagać od nich sporej dyscypliny.
W Sevilli nie zagra jednak Navas więc jest to dość spore osłabienie. Jeździec bez głowy idealnie rozrywałby szeregi obronne Basków. U gości pauzuje natomiast Susaeta, który dał koncert głupoty w ostatnim meczu.
Sevilla u siebie jest bardzo overa. Ostatni under zaliczyli chyba z Osasuną o ile mnie pamięć nie myli. Athletic również coś może strzelić i mam nadzieję, że ta ich krótka seria meczów 1:0 w końcu się skończy.
Od kilku sezonów w meczach obu drużyn nudy nie ma. Niespodzianki wykluczyć oczywiście również nie można, bo Athletic nadzwyczaj dobrze gra z lepszymi drużynami (patrz Valencia, Atletico). Trzeba tylko pamiętać, że tamte spotkania rozgrywane były w Bilbao.
Sevilla - Athletic 2:1
Powyżej 2,5 gola 1,70 Bet365 ✅
Powyżej 3,5 gola 2,62 Bet365 ⛔
Gol przed 27:00 1,83 Bet365 ✅
Reyes strzeli 4,00 Unibet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +18
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sevilla-Athletic Bilbao

Z tymi overami, to ja bym uważał i chyba poszedł w drugą stronę nawet. Sevilla dzisiaj bez Navasa, któremu można zarzucić, że nie strzela goli oraz nie asystuje ale jednak jest ważnym ogniwem i dzisiaj jego brak może być odczuwalny. Tak czy siak, dalej formacja ofensywna zespołu z Andaluzji wygląda świetnie. Do tego zawsze Medel czy Kondogbia mogą pomóc w akcjach ofensywnych, chociaż oni dzisiaj zapewne będą mieli za zadanie wyłączenie z gry Andera Herrery. Pamiętajmy, że Sevilla u siebie jest świetnym zespołem i w zdecydowanej większości spotkań są faworytami, tak jak i teraz. U gości wiadomo, że zabraknie Susaety, który w idiotyczny sposób z tego spotkania się wyeliminował, o czym już Ramzes wspomniał. Po urazach są Ibai i Aduriz czyli dwie niezwykle ważne osoby w ofensywie, do tego Muniain w tym sezonie nie zbyt wiele daje zespołowi. Zobaczmy, też że Athletic w ostatnim czasie mało strzela i traci. Z resztą 4 strzelone gole w 7 ostatnich grach ligowych pokazuję, że jest mały problem w ofensywie. Wprawdzie poprawiona została defensywa ale jednak dzisiaj wobec mocnego rywala, to i ta formacja może nie dać rady. Ja chyba lekko spróbuje sobie pograć under w tym spotkaniu, a także wygraną gospodarzy do zera.
Sevilla wygra do 0 @ 2,75 Bet365⛔2:1
Under 2,5 @ 2,15 Tobet⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom