>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

30 Kolejka Premier League 24.03-26.03.2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Premier Leauge pełną parą ;) Wczoraj zakończyliśmy 29 kolejkę a tu już na horyzoncie kolejna bardzo ciekawa ;) Wychodzimy już definitywnie na ostatnią prostą. Do końca pozostało 9 kolejek. 30 kolejka jak i każda inna zapowiada się bardzo ciekawie. Na dzień dobry derby Londynu Chelsea - Tottenham. Vicelider MC wybiera się do Stoke a Arsenal w gazie zagra u siebie z AV. W niedzielę 1 mecz. WBA - Newcastle. Na zakończenie w poniedziałek na Old Trafford Manchester podejmie Fulham.

Unibet

Zachęcam do dyskusji ;)

K 10

kamil11a

Użytkownik
Ciekawa kolejka się zapowiada.
Chealsea - Tottenham
Derby londynu , a derby zawszę rządzą się swoimi prawami. The blus podejmują Tottencham u siebie. Na własnym stadionie są mocni - bilans 9-2-3 (wygrane , remisy i porażki ) pokazuje tą moc. Zremisowali z MANu 3:3 , pokonali wysoko w LM Napoli , ostatnio skromnie ze Stoke 1:0. Naprawde ,,cisną&quot;. Za wszelką cene muszą być w top 4 , a tu nadarza się idealna okazja aby tego dokonać. Pokazali swoją forme we wczorajszym meczu w Manchesterze z Citi , mimo że przegrali , to jednak można zauważyć że mieli kilka ciekawych akcji , ale City jest po prostu mocniejsze. Co do Tottenchamu to wczoraj zremisowali ze Stoke po 1 , a wcześniej przegrali 3 mecze , mimo że grali z mocnymi rywalami , to raczej słabo się prezentują , ale jest najlepszy moment by się przełamać , lecz ja uważam że nie nastąpi to napewno w tej kolejce na Stamford Bridge. Chealsea jest w formie , podkreśle to że muszą znaleźć się w top 4 i nadarza się okazja , mecz z Totenchamem , który nie jest w najlepszej dyspozycji co pokazują ostatnie mecze. Aktualny kurs wynosi 1.85 , wcześniej można było pograć nawat lekko za ponad 2.05. Również można zakręcić się wokół jakieś overu np 2,5 ale ja wole stawiać na zwycięstwo , a nie bramki.

Chealsea - Tottenham typ 1 kurs 1.85.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
⚽ Sunderland - QPR 1 2.05 William Hill

Sunderland to drużyna typowo swojego boiska. Dodatkowo do składu wrócą po zawieszeniach Lee Cattermole i Sessengon. A to bardzo duże wzmocnienia. Planowany jest też powrót do obrony Richardsona. Również spore wzmocnienie. Koty z Blackburn zagrali fatalnie , ale ogólnie w po przejęciu klubu przez O&#39;Neila grają skuteczną piłkę. W sobote na mecz przyjedzie QPR które mocno zawodziostatnimi czasy , i nie zmienia tego nawet dość szczęsliwa wygrana wczoraj z Liverpoolem. QPR podobnie jak Sunderland , dużo traci z jakości w meczach wyjazdowych i po wygranej z LFC , sądzę , że z Sunderlandem już nie będzie czego szukać.

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Tottenham od 4 spotkań bez wygranej, ale spójrzmy na terminarz, niełatwy, Arsenal, MU, wyjazd na nieprzyjemny teren do Evertonu czy niewygodne Stoke. O nieobliczalności Chelsea w tym sezonie przekonaliśmy się już nie raz i po takim kursie nigdy w życiu im nie zaufam. W Kogutach drzemie spory potencjał i po takim kursie z przyjemnością zaryzykuję
Pool po 1.2-1.3? Trzeba być ślepym, żeby ruszać The Reds po takim kursie. Podobnie jak The Blues, tak samo Pool jest bardzo nieboliczalny. Remisy u siebie:
Sunderland (1.44)
Swansea( 1.29)
Norwich(1.28)
Blackburn (1.21)
W pierwszym meczu Wigan sprawiło niespodziankę i urwali punkty The Reds. W ubiegłym sezonie obie potyczki kończyły się podziałem punktów...
Bezpieczne Norwich i będące w mega potrzebie Wilki. Do tego Norwich w ostatnim czasie się zacięło - 4 mecze bez wygranej. Skoro Wigan było w stanie tu zremisować to Wilki nie stoją na takiej straconej pozycji. Jak nie teraz to pewnie będę próbował ze Stoke...
Przed QPR niełatwy terminarz, przyszła kolejka to będący na fali Arsenal, następnie wyjazd na Old Trafford . Sunderland w bezpiecznym położeniu, jeśli nie wygra to wielka krzywda mu się nie stanie, a formą ostatnio nie powala, więc wolę w tym meczu poszukać niespodzianki, tym bardziej, że QPR udowdniło, że średniakami na ich własnym terenie potrafi czasem płatać figle ( Everton, Stoke )

Swansea, 3 wygrane z rzędu, we wszystkich zachowane czyste konto, grają u siebie, typ wydawać by się mogło ideał, ale przecież ideały nie istnieją ;) Nie sądzę, by Everton był w stanie tu wygrać, ale remis na utarcie nosa jest w ich zasięgu , a Swansea to druga drużyna pod względem remisów przed własną publiką...
Wstępne przemyślenia:

EDIT

Tottenham 3.65
Wigan X 4.60
Everton X 3.10
QPR 3.20 (zmiana) ---&gt; QPR DNB 2.30 or X2 1.60
Wolves 3.95 (zmiana) ---&gt; Wovles DNB 2.80 or x2 1.80
wieszczę wiele niespodzianek, więc jutro update, bo póki co to wstępne uwagi.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Arsenal - Aston Villa
Moim zdaniem bardzo ciekawy mecz, myślę,że czas aby Kanonierzy zaczęli spuszczać z tonu ;) Obie ekipy bez większych osłabień i moim zdaniem gruba przesada z kursem na Arsenal dlatego będę próbował inaczej:
Aston +1,+1.5 2.10 Bet365
Villa na wyjazdach nie porywa ale myślę,że takie handi wystarczy aby przynajmniej nie stracić, takie zabezpieczenie nie pomogło by nam w tym sezonie w meczach wyjazdowych jakie Aston grala z Tottenhamem, Chelsea i City. Moim zdaniem spore znaczenie będzie miał fakt,że Aston nie rozegrała meczu w środku tygodnia ich potyczka z Boltonem została z wiadomych przyczyn.
Z Arsenalem nie szło im ostatnio aż tak wybornie... ostatnio wygrali 3-2 w FA Cup, ostatnia wycieczka do Londynu graczy z Birmingham zakończyła się ich zwycięstwem 1-2.
Moim zdaniem patrząc na wyjazdy Villi w ostatnim czasie to wygląda to nienajgorzej:
Rovers-Villa 1-1
Wigan-Villa 0-0
NU-Villa 2-1
AFC-Villa 3-2
Moim zdaniem jak bawić się w ten mecz to lepiej próbować handi dodatnie na AV jak na AFC.
A do tego typu jestem przekonany w 95%:
Arsenal powyżej 1.5 kartki
2.25
Bet365
Sędzią Dowd,który ostatnio nie szasta kartkami. Arsenal ma o co walczyć i myślę,że pokryje ten zakład, Villa gra szybko i twardo i moim zdaniem dobrze wyjdzie się pobierając ten bet.
Więcej nie bardzo nic ciekawe, chyba,że może jakieś handi na Stoke ???? lub zabawę w kartki ale to może później wezmę lekko na tapete.

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Dodam tutaj swoje trzy gorsze.
Patrząc na ofertę z soboty to wydają mi się da dosyć pewne typy. Arsenal z Aston Villa. Widać, że Kanonierzy są w dobrej formie i grają tutaj o czołowe pozycje w lidze. Przede liczą na czwarte miejsce i przynajmniej grę w elimnacjach do LM zaś ekipa Aston Villa może tutaj po mału kończyć ten sezon ponieważ nie mają tutaj o co grać: utrzymanie pewne brak szans na europejskie puchary. Stoke zgadza się bardzo dobry zespół na własnym obiekcie jednak zmierzą sie tutaj z głownym kandadytem do Mistrzostwa czyli zespołem Manchesteru City. Stoke będzie chciało tutaj sprawić niespodziankę jednka spodziewam się, że tutaj zostaną zmuszeni do obrony ponieważ patrzac na potencjał ofesnywny gości jest to realne. Tym bardziej, że do gry powrócił Tevez, który będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony. I jeżeli przejezdni myślą o Mistrzostwie Anglii takiego meczu nie mogą przegrać. Zaś kurs wystawiony na Liverpool troche mnie śmieszy widać, że nie grają na maxa swoich możliwości co pokazał ostatni mecz wygrywali już 2-0 by przegrać 3-2. Mają pewny awans w Lidze Europejskiej w przyszlym sezonie i cel na ten sezon osiagnięty zaś dla Wigan potrzebne są każdy punkty w walce o utrzymanie. W hicie tej kolejki czyli spotkanoi pomiędzy Chelsea z Tottanhame spodziewam sie wygranej gospodarzy chociaż na pewno nie będzie to dla nich łatwy mecz.
Moje Typy:
Aresnal - Aston Villa @1.34
Stoke - Manchester Coty @ 1.62

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
Chelsea - Tottenham
Typ : Chelsea @ 1,901 Pinnacle ⛔0:0​

Tottenham w tragicznej formie na przestrzeni ostatnich tygodni. Owszem rywale trudni bo Arsenal, MU, Everton, a także remis ze Stoke. To do tego dojdzie teraz wizyta na Stamford Bridge do kolekcji. 0-1-3 w tych 4 last meczach. I gra pozostawiająca wiele do życzenia szczególnie w meczach z Arsenalem i MU. No może z Kanonierami do stanu 2-0 było super, ale nagle wszystko pękło i przestali grać. Redknapp ma problem bo nie dawno wydawało się, że Tottenham to kandydat nr 1 do 3msc, a tymczasem może wypaść poza top4. Jeżeli idzie o skład na ten mecz to Harry do samego końca nie będzie wiedział czy zagra Adebayor i King. Ponadto wypadł Lennon. Niby Spursi maja dobry skład, ale Saha nie powala dyspozycją, a brak Adebayora jednak widoczny. Również van der Vaart chimeryczny ostatnio, a Bale w pojedynkę meczów nie wygrywa.
O Chelsea teraz każdy wie, że grają dużo lepiej. W środę na Etihad Stadium Di Matteo ustawił ich dość ostrożnie i gdy prowadzili 1-0 wydawało się, że ugraja ten remis chociaż. Jednak sędzia postanowił wyjść przed szereg i dał karnego za nabicie w ręke Essiena z metra. Gdzie nie miał możliwości jak zareagować nawet na tą sytuacje. I przez to przegrali 1;2. Teraz w ataku należy się spodziewać Drogby i dobrze bo Torres mimo przełamania w Manchesterze nic nie zagrał ciekawego. A Drogba już wypoczął z pewnością po rewanżu z Napoli. Wrócić też ma Terry na środek obrony.
No i co ciekawe to Tottenham ma kompleks wyjazdów do lokalnego rywala na Stamford Bridge. Bilans 13-6-0 mówi sam za siebie na tym obiekcie! Gdy jeszcze spojrzymy na to jak Tottenham gra z górna połowką tabeli to nie jest to raczej przypadkiem. Porazki na Emirates, Old Trafford, Ettihad. Dla Chelsea to mega wazny mecz który wręcz muszą wygrać i coś czuje, że tak się własnie stanie że dopiszą 3pkt sobotniego popołudnia.
Chelsea (Probable, 4-3-3): Cech; Bosingwa, Terry, David Luiz, Cole; Mikel, Meireles, Ramires; Lampard, Drogba, Mata.
Tottenham (Probable, 4-4-1-1): Friedel; Walker, Kaboul, Nelsen, Assou-Ekotto; Kranjcar, Parker, Modric, Bale; Saha.

Otrzymane punkty reputacji: +4
kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Niestety z przyczyn ograniczenia czasowego typy z bardzo krotka analiza :

Arsenal - Aston Villa

Najwazniejsza informacja odnosnie tego meczu moze byc taka, ze The Villans odpoczywali w srodku tygodnia. Ba, nawet kolejke wczesniej rywal w postaci Fulham nie wysilal sie za bardzo takze podopieczni McLeisha maja naprawde duze rezerwy sil. Forma Kanonierow musi budzic podziw - 6 zwyciestw z rzedu - jednak dalej nie zapominalbym, ze to nie jest ekipa na TEN poziom. Widocznie podopiecznym Wengera udalo sie wstrzelic w odpowiednia sytuacje i spadki formy pewnych ekip (Liverpool oraz Everton) dlatego sami tez juz niedlugo powinni zaczac gubic jakies pkty. To sa wciaz mlodzi i nieokrzesani pilkarze dlatego naprawde ciezko jest utrzymac rowna i stabilna forme tym zawodnikom. Nie licze na fajerwerki w tym meczu, ale kurs jaki mamy na handi +1 dla gosci robi na mnie niemale wrazenie. The Villans juz w tym roku na Emirates potrafili nastraszyc i to ladnie w pucharze, jest szansa ze i tym razem na zbyt pewnych Kanonierow doswiadczeni pilkarze z Birmingham moga znalezc sposob. Przy nawet porazce 1 bramka dostajemy zwrot po takim kursie ? Ja to kupuje ;)

Arsenal - Aston Villa +1,0 2 @ 2.82

Norwich - Wolves

Kolejny raz Norwich, kolejny raz kurs ~1,80 no i nie moge nie sprobowac... Ostatnio Norwich jechalo na Sports Direct Arena gdzie Sroki wyceniane byly na ok. 1,70. W nastepnej kolejce Kanarki udaja sie na Craven Cottage gdzie gospodarz - Fulham - zostal juz wyceniony prze bukow na... ~1,75. Nie za duzo tych &quot;cienkich&quot; kursow ze strony bukow ? Moj nos mi mowi, ze za duzo.

Juz ostatnio gralem Wigan 2 dnb ale jednak niejaki Diame wyprawial w koncowce spotkania cuda w ekipie gosci, zeby tylko nie wbic pilki do bramki Ruddiego. Skonczylo sie podzialem punktow i wynikiem 1-1. Ale to wg mnie i wylacznie wina gosci, ktorzy mieli naprawde kilka dogodnych okazji, ale jednak ofensywa Wigan to... duze nieporozumienie. Swoja droga, pierwszy kandydat na mojej liscie do spadku w tym sezonie.

Dla mnie Wilki to inna para kaloszy - pomimo tylko 5 goli wiecej zdobytych - stawiam ich mozliwosci ofensywne o wiele wyzej niz te z Wigan. Typ nie jakos specjalnie na Wilki co raczej przeciwko gospodarzom a najbardziej po prostu, przeciwko dziadowskiemu kursowi ;) Za najmniejsza stawke, bo jak cos bedzie nastepny wyjazd Wilkow do Stoke, a tam kursy juz leca w dol... Czuje, ze &quot;Pulisy&quot; ten mecz juz beda wiedzialy jak rozegrac.

Norwich - Wolves 2 dnb @ 3.60

Sunderland - QPR

Wisienka na torcie na sam koniec. W pierwszym spotkaniu na Loftus Road wynik 3-2 dla ekipy Czarnych Kotow. Budzi zdziwienie 1 rzecz - 3 gole dla ekipy Sunderlandu na wyjezdzie. Laczna ilosc strzelonych wyjazdowych bramek to 15 z czego 3 z QPR i 4 z Wigan.

Bardzo zastanawia wysoki kurs na gospodarzy. Buki daja nawet po 2,11 zwyciestwo Sunderlandu co jest bardzo zaskakujace. Przeciwko Swansea czy Norwich kursy wachaly sie w okolicach 1,70-1,95 a sa to ekipy budzace podziw i respekt w tym roku. Skad ponad 2,00 na gospodarzy z ekipa ktora ma walczyc o utrzymanie ? Albo Sunderland po prostu przejdzie delikatnie kolo tego spotkania albo ktos sie tutaj niezle pomylil ;) Dla mnie ewidentnie zagrywka ze strony bukow w celu sciagniecia potencjalnych ludzi do dobrej oferty - az za dobrej. Slodki kurs ale Czarne Koty nic juz w sumie nie musza udowadniac.

No tak, i do konca sezonu QPR na wyjazdach ma Man United, WBA, Chelsea, Man City...

Sunderland - QPR 2 dnb @ 3.00 Ladbrokes

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Forma Kanonierow musi budzic podziw - 6 zwyciestw z rzedu - jednak dalej nie zapominalbym, ze to nie jest ekipa na TEN poziom. Widocznie podopiecznym Wengera udalo sie wstrzelic w odpowiednia sytuacje i spadki formy pewnych ekip (Liverpool oraz Everton) dlatego sami tez juz niedlugo powinni zaczac gubic jakies pkty. To sa wciaz mlodzi i nieokrzesani pilkarze dlatego naprawde ciezko jest utrzymac rowna i stabilna forme tym zawodnikom.
Ten argument co do Arsenalu słyszę od kilku lat już.. A wcale to nie jest już do końca prawdą bo Van Persie 29, Song 25, Rosicky 32, Walcott 23, Arteta 30, Kościelny 27, Vermaelen 27, Sagna 29. Jedynie z młodzieży to mamy Szczęsnego 22 i Oxlade Chamberlaina 19. Więc o jakim braku doświadczeniia mówisz to nie wiem :-| Ale tak to jest jak pewna łatka przylgnie to danego zespołu to potem tak się pisze cały czas.
Deprecjonujesz ich formę nie mając najmniejszych argumentów co do tego. Ostatnio stłamsili Everton na Goodison Park w 1połowie. Wcześniej świetne mecze z Newcastle czy Tottenhamem. A co AV pokazuje ja się pytam że tak warto na nich grać ? No właśnie..
Sunderlandu na wyjezdzie. Laczna ilosc strzelonych wyjazdowych bramek to 15 z czego 3 z QPR i 4 z Wigan. Co do meczu z The Latics to juz wyszlo, ze sie prawdopodobnie umowili i pooddawali sobie pkty na opak (stad tez mozliwe 4 bramki)
Zesrali się ,a nie umówili! Już Ci pisałem żebys nie pisał takich bzdur w tym dziale bo nic one nie wnosza, tylko sieją ferment.
Nie możesz normalnie przeanalizować meczu pod kątem czysto sportowym tylko szukasz jakichś nie wiadomo jakich cudów niewidów ?? To już nawet śmieszne nie jest. Może i QPR wygra, ale nie można napisać tego w inny sposób tylko nie stworzone historie tworzysz ?
Układy w Premiership no proszę Cie! ????
Nie ma sensu wydziwiać bo efekty tego są marne jak widać tylko chaos w dziale robisz tymi postami.

Otrzymane punkty reputacji: +3
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Dodam tutaj swoje trzy gorsze.
oby były gorsze, szczególnie typ na City ????
Swansea - Everton 1 @2.10
kolejny typ warty zagrania po Arsenalu. W końcu Everton w wyjazdowym meczu z drużyną równą sobie nie jest faworytem. Jak widać buki doceniają to co robią łabędzie u siebie. W poprzedniej kolejce przerwali nawet żenujące notowania poza domem ogrywając Fulham.
Wracają do swoich kibiców po wygranej nad City, czas na kolejnego, nie mocarza - a ekipę tuż pod gigantami.
Warto przypomnieć: Everton miał 3 dni po przegranej z Kanonierami na wyjazd do Walii, natomiast gospodarze mieli cały tydzień :!:
Everton prócz Bainesa i w miarę spisującego się Heitingi średnio wygląda w obronie. Wiadomo jak punktują takie zespoły łabędzie w domu. Wiemy jak świetny atak tworzą Graham, Sinclair mający za plecami Sigurdssona. Bajka nie średniak. Nie wiem czy już Dyer wraca? Jeśli nie, to Routlegde pokazał ze nie ma problemu z szybką grą i wymianą masy podań w dobrym tempie. Wspomagany przez plecami osobą Allena jest pewnym punktem.
Jak wyłączyć z gry ekipe Rodgersa pokazał Ferguson. Ogarnięci defensywni pomocnicy, bo w pamiętnym meczu masę roboty odwalał Carrick. Tutaj nie widzę nikogo takiego. Wszystko ofensywa, a i ona ma się żenująco w ostatnim czasie.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Spotkanie: Arsenal - Aston Villa
Typ: Powyżej 3,5 kartek
Kurs: 1,72
Bukmacher: Bet365
Stawka: 6/10
Rezultat:
Analiza: Dobra promocja, jak na dzisiejszy dzień. Sobota może być na lekkim plusie.
O obecnej formie Arsenalu nie trzeba wiele pisać, każdy widzi jak ostatnio w ligowych potyczkach im się wiedzie. Dla podopiecznych Wengera, dzisiejsze spotkanie może być bardzo ważne, biorąc pod uwagę, że w Derbach Londynu zagrają ze sobą Chelsea i Tottenham. Jakoś nie che mi się wierzyć, aby grający ostatnio słabo Tottenham zgarnął trzy punkty na Stamford Bridge. A Arsenal? Znakomita okazja by odskoczyć od rywali z za miedzy na cztery punkty.
Większych braków w ekipie Arsenalu nie ma, non stop te same kontuzje, do których zdążyliśmy się już przyzwyczaić. McLeish nie będzie mógł za to skorzystać z Fabiana Delph, Ciaran Clark, Richard Dunne, i Darrena Bent, nie pewny jest występ Charles&#39;a N&#39;Zogbii. Jednak &quot;The Villans&quot; nie jadą na pożarcie i jest to więcej niż pewne, że będą chcieli uzyskać korzystny wynik, choćby i 0:0 i tym samym zatrzymać, rozpędzony Arsenal.
No i tutaj zaczyna się ta nasza bajka w dzisiejszym dniu. Sędzią spotkania będzie mój ulubiony - Phil Dowd - chyba nie trzeba go tutaj nikomu przedstawiać... Dowd = Kartki. Bet365 ustawił dość niską linię - 3,5. Warto pograć, bo według mnie niezła promocja. Poza tym, over 1,5 kartki na Arsenal @ 2,25 wygląda tak samo ciekawie ;)
Spotkanie: Arsenal - Aston Villa
Typ: Arsenal powyżej 1,5 kartek
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bet365
Stawka: 3/10
Rezultat:

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Chelsea-Tottenham: Scott Parker kartka @3,00 Unibet⛔⛔

Sędziuje Atkinson,który jakoś specjalnie kartek nie lubi pokazywać stąd dość wysoki kurs. Parker w drużynie Spurs to najaktywniejszy zawodnik zazwyczaj,najwięcej walczący zarówno ataku,ale głównie w destrukcji. Dziś Derby więc adrenalinka trochę wyższa,dodatkowo Tottenham już za Arsenalem w tabeli( ???? ) co też na pewno nie koi nerwów graczy Kogutów. Sam Parker już w tym sezonie 8 żółtych,czyli norma dla niego w przekroju sezonu. Ostatnio łapie kartki przede wszystkim w meczach z wymagajacymi rywalami,a dziś właśnie taki przeciwnik stanie naprzeciw Parkera i spółki.
----
Parker dziś spokojny,ale kolega Sandro już mniej;)Nie zdążyłem tego wklepać przed meczem,przepraszam.A na Parkera kursy spadły więc ktoś musiał mocno przyłożyć;)

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: Chelsea - Tottenham
Typ: 2-1, 3-1 lub 4-1 dla Chelsea
Kurs: 4,75
Bukmacher: Gamebookers
Analiza: Ten zakład to wielka loteria, ale przy takim kursie można spróbować. Po odejściu Boasa, Chelsea prezentuje się o wiele lepiej, awansowała do kolejnej rundy Ligi Mistrzów, wygrała spotkanie w Pucharze Anglii 5-2, więc wszystko idzie zgodnie z planem. Mieli również szansę wygrać z City, ale ostatecznie musieli uznać wyższość rywala. Teraz czeka ich równie ciężki mecz, bo z Tottenhamem. Koguty są kompletnie bez formy, od momentu porażki z Arsenalem coś się stało z tym zespołem. Mając 10 pkt przewagi nad Kanonierami, zdołali się wyprzedzić przez podopiecznych Wengera i do tego na takim etapie rozgrywek. Nie wróży to nic dobrego Tottenhamowi, ale jeśli nic nie zmienią w swojej obecnej grze, to mogą się nawet pożegnać z czwartą pozycją w lidze. Chelsea ma jedynie 5 pkt straty do zespołu Redknappa, a biorąc pod uwagę ostatnie spotkanie tych drużyn, faworytem w tym spotkaniu są zdecydowanie The Blues. Forma również przemawia za gospodarzami, którzy są dodatkowo zmotywowani, by zagrać w przyszłym sezonie w Lidze Mistrzów. Tottenham jest w dołku, po świetniej pierwszej połowie sezonu, Koguty staczają się w dół, a reszta drużyn takich jak Chelsea czy Arsenal wznosi się w górę tabeli. Przede wszystkim kolejną zaletą zawodników Di Matteo jest własny stadion, na którym Tottenham sobie kompletnie nie radzi. Na Stamford Bridge, Koguty nie wygrały już od 21 spotkań i wszystko wskazuje na to, że nie przerwą tej passy. W ekipie Spurs na pewno nie zobaczymy Adebayora, Lennona czy Huddlestone&#39;a, zaś w Chelsea Ivanović zmaga się z kontuzją, a John Terry powinien być do dyspozycji trenera. Generalnie Niebiescy raczej wygrają ten mecz, ale Tottenham to wciąż groźna drużyna i teoretycznie powinna zdobyć jednego gola.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
⚽ Chelsea - Tottenham 1 2 Pinnacle
Kurs na Chelsea idzie w górę , a to pewnie dlatego , że bardzo wątpliwy jest ciągle występ Johna Terrego oraz Ivanovica, który nabawił się jakiegoś urazu w meczu z City.O ile dobrze jeszcze pamiętam , Branislav dobre zawody rozgrywał na Etihad więc dziś może go brakować. Ale ciągle jest przy ich nawziskach znak zapytania więc nic na 100% nie można powiedzieć. The Blues we środę dzielnie walczyli z viceliderem. Jednak , tak jak wyżej Robson wspomniał - karny z kapelusza i jeden z niewielu błędów w obronie w połączeniu z ładną akcją City i nie udało się nawet punktu wywieźć. Biorąc pod uwagę , jak City tłamsiło swoich rywali na własnym obiekcie to Chelsea i tak wcale źle nie zagrało. Z przodu tradycyjnie bezproduktywny Torres. Dziś awizowany do pierwszej jedenastki jest Drogba więc potencjał ofensywny powinien być wyższy. Jak gra ostatnio Chelsea każdy chyba wie. o serii remisów i porażek zwolnieniu AVB przyszedł lepszy okres. I znowu całkiem realne zrobiło się , że za rok w LM Chelsea jednak zagra. Póki co , do 4 Tottenhamu jest 5 punktów straty. Dzisiejsza wygrana da możliwość zbliżenia się na 2 oczka. Koguty w rozsypce. Nie wiem , czy nie wytrzymali presji czy co ale kryzys jest już mocno widoczny. Dziś ponadto nie wiadomo czy zagrają Adebayor i Lennon. Kogutom idzie pod górkę ostatnimi czasy i wątpie aby dziś na SB cokolwiek się zmieniło. A kurs na gospodarzy bardzo przyjemny.
Bardzo zastanawia wysoki kurs na gospodarzy. Buki daja nawet po 2,11 zwyciestwo Sunderlandu co jest bardzo zaskakujace.
ale co Cie tu w tym dziwi. Dla Ciebie kurs na gospodarzy 1,7 czy 2.11 jest zawsze zastanawiający. I tak jak Ci Robson pisał. Nawet jak goście wygrają , to nie będzie to potwierdzać Twoich dziwnych teorii spiskowych. Goście stoją pod ścianą. Głośne transfery mogą pójść jak psu w tyłek jak spadną z ligi. Do tego doszła wygrana z Liverpoolem i kurs jest jaki jest. Co nie zmienia faktu , że Koty przejdą sobie obok meczu. Ja wyżej co nie co o tym meczu pisałem i spodziewam się dziś wygranej gospodarzy.

szoku 6

szoku

Użytkownik
Podjąłem się wytypowania rezultatu bez wątpienia hitu tej kolejki. Bardzo ważne spontanie dla obu ekip. Drużyny sąsiadują w tabeli i dzieli ich już zaledwie 5 punktów. Może się wydawać, że Koguty są grubo pod formą, ale czy porażka z MU albo Arsenalem to jakiś wstyd? Moim zdaniem nie. Podopieczni Redknappa bardzo dobrze zdają sobie z sytuacji w jakiej się znaleźli. W przypadku dzisiejszej porażki grunt zacznie walić się pod nogami, a wizja gry w przyszłorocznej edycji LM może się oddalać co raz bardziej. Po serii 4 nieudanych spotkań w drużynie Tottenhamu napewno mobilizacja jest przeogromna. Remis lub zwycięstwo gości to moja propozycja na to spotkanie.
Chelsea FC - Tottenham Hotspur
Typ: Chelsea FC NIE WYGRA
LAY: 2.05
Betfair

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Podjąłem się wytypowania rezultatu bez wątpienia hitu tej kolejki. Bardzo ważne spontanie dla obu ekip. Drużyny sąsiadują w tabeli i dzieli ich już zaledwie 5 punktów. Może się wydawać, że Koguty są grubo pod formą, ale czy porażka z MU albo Arsenalem to jakiś wstyd? Moim zdaniem nie. Podopieczni Redknappa bardzo dobrze zdają sobie z sytuacji w jakiej się znaleźli. W przypadku dzisiejszej porażki grunt zacznie walić się pod nogami, a wizja gry w przyszłorocznej edycji LM może się oddalać co raz bardziej.Po serii 4 nieudanych spotkań w drużynie Tottenhamu napewno mobilizacja jest przeogromna. Remis lub zwycięstwo gości to moja propozycja na to spotkanie.

Co za zabawny post, jak można pisać i twierdzić, że porażka z Arsenalem w Derbach Londynu to nie wstyd... Tak samo dla kibiców &quot;Kogutów&quot; jak i dla kibiców &quot;Kanonierów&quot; porażka w derbach to wstyd i hańba, co więcej to spotkanie o &quot;dominację&quot; w Londynie... Dziś także Derby Londynu, z których według mnie zwycięsko wyjdą podopieczni Di Matteo.

szoku 6

szoku

Użytkownik
Co za zabawny post, jak można pisać i twierdzić, że porażka z Arsenalem w Derbach Londynu to nie wstyd... Tak samo dla kibiców &quot;Kogutów&quot; jak i dla kibiców &quot;Kanonierów&quot; porażka w derbach to wstyd i hańba, co więcej to spotkanie o &quot;dominację&quot; w Londynie... Dziś także Derby Londynu, z których według mnie zwycięsko wyjdą podopieczni Di Matteo.
Chodziło mi o obiektywną ocenę klasy zespołu jakim jest Arsenal, a nie o prestiż danego spotkania w oczach kibiców danego klubu. Wyraźnie napisałem, że to moje zdanie. Nie pisałem o tym o czym myślą kibice Kogutów. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Chodziło mi o obiektywną ocenę klasy zespołu jakim jest Arsenal, a nie o prestiż danego spotkania w oczach kibiców danego klubu. Wyraźnie napisałem, że to moje zdanie. Nie pisałem o tym o czym myślą kibice Kogutów. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Biorąc pod uwagę, co grał Tottenham w lidze, przed spotkaniem z MU i Arsenalem, to z lekka się ich klasy wyrównały...

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Ale mnie niepozytywnie zaskoczył taktyk Swansea, a dobił Moyes.
Ten drugi kapitalnie ustawił 4-5-1 gdzie środek wyśmienicie przemieszczał się między miejscem w którym chodzi najwięcej piłek łabędzi. kawał dobrej roboty.
Swansea wyszła 4-5-1 też i to nie było najlepsze...

kepil 14

kepil

Użytkownik
Niestety z przyczyn ograniczenia czasowego typy z bardzo krotka analiza :
Arsenal - Aston Villa
Najwazniejsza informacja odnosnie tego meczu moze byc taka, ze The Villans odpoczywali w srodku tygodnia. Ba, nawet kolejke wczesniej rywal w postaci Fulham nie wysilal sie za bardzo takze podopieczni McLeisha maja naprawde duze rezerwy sil. Forma Kanonierow musi budzic podziw - 6 zwyciestw z rzedu - jednak dalej nie zapominalbym, ze to nie jest ekipa na TEN poziom. Widocznie podopiecznym Wengera udalo sie wstrzelic w odpowiednia sytuacje i spadki formy pewnych ekip (Liverpool oraz Everton) dlatego sami tez juz niedlugo powinni zaczac gubic jakies pkty. To sa wciaz mlodzi i nieokrzesani pilkarze dlatego naprawde ciezko jest utrzymac rowna i stabilna forme tym zawodnikom. Nie licze na fajerwerki w tym meczu, ale kurs jaki mamy na handi +1 dla gosci robi na mnie niemale wrazenie. The Villans juz w tym roku na Emirates potrafili nastraszyc i to ladnie w pucharze, jest szansa ze i tym razem na zbyt pewnych Kanonierow doswiadczeni pilkarze z Birmingham moga znalezc sposob. Przy nawet porazce 1 bramka dostajemy zwrot po takim kursie ? Ja to kupuje ;)
Arsenal - Aston Villa +1,0 2 @ 2.82

Norwich - Wolves
Kolejny raz Norwich, kolejny raz kurs ~1,80 no i nie moge nie sprobowac... Ostatnio Norwich jechalo na Sports Direct Arena gdzie Sroki wyceniane byly na ok. 1,70. W nastepnej kolejce Kanarki udaja sie na Craven Cottage gdzie gospodarz - Fulham - zostal juz wyceniony prze bukow na... ~1,75. Nie za duzo tych &quot;cienkich&quot; kursow ze strony bukow ? Moj nos mi mowi, ze za duzo.
Juz ostatnio gralem Wigan 2 dnb ale jednak niejaki Diame wyprawial w koncowce spotkania cuda w ekipie gosci, zeby tylko nie wbic pilki do bramki Ruddiego. Skonczylo sie podzialem punktow i wynikiem 1-1. Ale to wg mnie i wylacznie wina gosci, ktorzy mieli naprawde kilka dogodnych okazji, ale jednak ofensywa Wigan to... duze nieporozumienie. Swoja droga, pierwszy kandydat na mojej liscie do spadku w tym sezonie.
Dla mnie Wilki to inna para kaloszy - pomimo tylko 5 goli wiecej zdobytych - stawiam ich mozliwosci ofensywne o wiele wyzej niz te z Wigan. Typ nie jakos specjalnie na Wilki co raczej przeciwko gospodarzom a najbardziej po prostu, przeciwko dziadowskiemu kursowi ;) Za najmniejsza stawke, bo jak cos bedzie nastepny wyjazd Wilkow do Stoke, a tam kursy juz leca w dol... Czuje, ze &quot;Pulisy&quot; ten mecz juz beda wiedzialy jak rozegrac.
Norwich - Wolves 2 dnb @ 3.60

Sunderland - QPR
Wisienka na torcie na sam koniec. W pierwszym spotkaniu na Loftus Road wynik 3-2 dla ekipy Czarnych Kotow. Budzi zdziwienie 1 rzecz - 3 gole dla ekipy Sunderlandu na wyjezdzie. Laczna ilosc strzelonych wyjazdowych bramek to 15 z czego 3 z QPR i 4 z Wigan.
Bardzo zastanawia wysoki kurs na gospodarzy. Buki daja nawet po 2,11 zwyciestwo Sunderlandu co jest bardzo zaskakujace. Przeciwko Swansea czy Norwich kursy wachaly sie w okolicach 1,70-1,95 a sa to ekipy budzace podziw i respekt w tym roku. Skad ponad 2,00 na gospodarzy z ekipa ktora ma walczyc o utrzymanie ? Albo Sunderland po prostu przejdzie delikatnie kolo tego spotkania albo ktos sie tutaj niezle pomylil ;) Dla mnie ewidentnie zagrywka ze strony bukow w celu sciagniecia potencjalnych ludzi do dobrej oferty - az za dobrej. Slodki kurs ale Czarne Koty nic juz w sumie nie musza udowadniac.
No tak, i do konca sezonu QPR na wyjazdach ma Man United, WBA, Chelsea, Man City...
Sunderland - QPR 2 dnb @ 3.00 Ladbrokes
Ty to jednak masz nos. Dzięki za pewniaki stawiając na odwrót można naprawdę wiele zarobić. Ja rozumiem, że co jakiś czas można poszukać gdzieś niespodzianki, ale szukanie jej na siłę i to w kilku meczach jednego dnia jest żałosne. Pisanie na siłę analiz pod Twoje typy, bo Ty masz jakieś wizje, bo ktoś tam odpuści, bo Ci drudzy wygrać muszą... ośmieszasz się. Na kilkanaście/kilkadziesiąt typów pewnie kiedyś tam jakiś w końcu trafisz ale póki co nie da się tego czytać, przecież dzisiaj taka Aston Villa była jak dzieci we mgle jak oni w jaki sposób mieli zagrozić Kanonierom.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom