Dziś niestety aby jedno spotkanie w
Premier League. WBA u siebie będzie grało z Newcastle. Bardzo trudny mecz do typowania 1x2. Według bukmacherów faworytem są gospodarze , ale ja jednak spróbuję inaczej.
WBA - Newcastle X 3.50 Pinnacle
Może najpierw o gościach. Widziałem ich ostatnio w meczach z Arsenalem czy choćby ostatnim u siebie z Norwich. Gra wyglądała bardzo solidnie , ale błędy w obronie się zdarzają. Kanonierzy rzutem na taśmę na błędy wykorzystali , Norwich się nie udało ale swoje okazje na terenie Srok też mieli. O tym , że duet Cisse - Ba pracuje bardzo dobrze to chyba każdy wie. Dziś pewnie standardowo obaj wyjdą w pierwszym składzie. Sroki mają o co grać , bo tracą jedynie 3 pkt do 6 Chelsea i miejsca premiowanego grą w Lidze Europejskiej , Chelsea zapewne do końca będzie walczyć o
LM , ale jak już się okaże , że nic z tych planów nie bedzie to wątpię aby zależało im zbytnio na
LE. Dlatego tu kontakt trzeba trzymać. Może i to głupi argument , ale widząc jak Angielskie zespoły potraktowały w tym roku
LE , to tak jak pisałem wyżej. CFC raczej też na tym nie będzie zależało. Co innego Pardew. Sam mówił , że póki co
LE w tym sezonie to max co mogą ugrać , i to dobre miejsce na przetarcie i pokazanie się w Europie. Dziś jednak o komplet punktów nie powinno być łatwo. WBA gra dużo lepiej ostatnio. Wygrane u siebie z Chelsea czy Sunderlandem , czy wyjazdowe z Wilkami ... w tych 3 meczach wbili 10 goli. Wynik ładny. Dwa mecze ostatnio to porażka 2:0 na Old Trafford i wyjazdowy remis z Wigan.
Jak dla mnie dzisiejszy mecz to taki typowo na remis. WBA co ciekawe , dużo lepiej radzi sobie na wyjazdach , dziś przyjdzie im grać z Newcastle , gdzie w ich przypadku można się spodziewać że wynik będzie oscylował koło remisu.