LYON- PSG
Typ: Lyon over 4,5 RR
Kurs: 1,79
Fortuna 6/10
Ja biorę pod lupę szlagier 30 kolejki L1, gdzie Lyon podejmuje PSG. Mecz ciężki do typowania, ale ja szedłbym w stronę gości, gdyż do składu wróciło kilku ważnych zawodników. Przewidywany skład zespołu PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo - Gueye, Paredes - Di Maria, Verratti, Mbappé - Kean także niemal pełne zestawienie, brakuje jedynie Neymara, który pewnie wejdzie z ławki gdyż wraca do gry po urazie. Ja tutaj jednak idę w kierunku rzutów rożnych zespołu gospodarzy gdyż nabijają oni sporo rzutów rożnych, z kolei PSG jest zespołem, który sporo ich traci, spójrzmy na garść statystyk:
Ostatnie mecze PSG na wyjazdach:
Bordeaux- gospodarze nabili 8 korków
Dijion- gospodarze nabili 2 korki
Marsylia -gospodarze nabili 7 korków
Lorient -gospodarze nabili 7 korków
Angers -gospodarze nabili 5 korków
St-Etienne -gospodarze nabili 9 korków
Ostatnie meczy Lyonu u siebie:
Rennes- 6 rożnych
Montpelier- 6 rożnych
Strasbourg- 6 rożnych
Bordeaux- 7 rożnych
Metz- 9 rożnych
Lens- 7 rożnych
O ile w meczach ze słabszymi rywalami Lyon może szybko strzelić 2-3 bramki i kontrolować mecz to tutaj jedynym zagrożeniem dla typu jest szybkie prowadzenie PSG i klepanie piłką i kontrola meczu. Jednak PSG w lidze raczej niekoniecznie lubi grać w
szachy. Uważam że zobaczymy szybki mecz, PSG lubi się otwierać, przez co pozwala na dużo kontrataków rywalom. Lyon ma z przodu szybkich zawodników jak Depay, Ekambi czy Kaderwere, którzy potrafią wykorzystać kilka metrów przestrzeni.
Alternatywnie:
PSG wygra @ 2,23 Pinnacle 5/10
BTTS + over 2,5 @ 1,73 Fortuna 5/10
PSG + BTTS @ 3,40 Fortuna 3/10