mnie też ten kurs zaskakuje, raczej bym jej odwrócił, ale ok, dają to trzeba brać. Real DNB uważam już można konkretniej pograć.Real Madryt - FC Barcelona
Na wstępie może powiem, że chyba mało kto spodziewał się jeszcze 2 miesiące temu, że te Gran Derby mogą wyłonić mistrza Hiszpanii - myśleliśmy, że ten mecz będzie nie miał tyle emocji a jednak... Obie drużyny dzieli zaledwie 2 punkty a do lidera - Atletico Madryt Barcelona traci już tylko 1 punkt natomiast Real traci 3 punkty.
Real Madryt rozgrywa swoje mecze jeszcze w lidze mistrzów - we wtorek ograł Liverpool aż 3:1 i pokazał, że nadal potrafią grać na najwyższych obrotach. Ich ostatnie 14 meczy to tylko 1 porażka, 2 remisy i aż 11 zwycięstw więc chyba nie jest tak jak każdy mówi, że Real nie jest w formie itd. Wyniki się zgadzają a, że grają co 3 dni to nie zawsze styl będzie się podobać.
Barcelonie pozostała już walka tylko o mistrzostwo Hiszpanii bo z ligi mistrzów odpadli po 2meczu z Paris SG. Barcelona również może pochwalić się niezłą passą bo Oni na 14 meczy przegrali 2 spotkania reszta zwycięstwa i remisy.
Obie drużyny mają w tym meczu swoje problemy kadrowe. W Realu jest to na pewno środek obrony, brak Ramosia i Varane oraz bocznego obrońcy Carvajala. W Barcelonie od dawna nie ma Coutinho, Fati. Kontuzjowany jest także G. Pigue.
W tym sezonie obie drużyny spotkały się już w lidze tyle, że na Camp Nou gdzie to Real okazał się lepszy wygrywając 3:1.
W tym sezonie Real Madryt pokazuje, że jeśli są naprawdę pod ścianą to potrafią wspiąć się na wyżyny. Już kilka razy tak było w tym sezonie gdzie chociażby przegrali z Cadiz u siebie i Szachtarem w lidze mistrzów u siebie i wydawało by się, że będzie jeszcze gorzej bo przed sobą mieli Barcelone i Inter - oba mecze wygrali. 2 miesiące później ponownie przyszedł kryzys przegrywajac 1:2 z Alaves i ponownie z Szachtarem i ponownie się mówiło, że przed nimi piekielnie ciężkie mecze gdzie mogą potrzymać passę porażek wygrali z Sevillą, M'gladbach, Atletico Madryt i Athletic Bilbao.
Teraz także mówi się, że przed nimi tydzień prawdy - pierwszy sprawdzian zdali na 5 - pokonując Liverpool 3:1.
Kurs na Real jest naprawdę (jak dla mnie) dość zaskakujący bo Barcelona nie gra piłki, którą można się zachwycać a wystawili kurs 3 na Real.
Real 2,94
Real lub remis i obie strzelą 1,92
pzbuk:21:00 Real Madryt - Barcelona
Messi otrzyma kartkę @
De Jong otrzyma kartkę @
rzut karny @ 2.94
Fortuna
Oficjalnie: Mateu Lahoz kontuzjowany, El Clásico poprowadzi za niego Gil Manzano!
Pierwsza myśl na to spotkanie to żółte kartki Messiego i De Jonga - czekam i szukam aż jakiś buk zaoferuje kartki na tych dwóch panów. Jeśli ktoś co znajdzie niech śmiało cytuje i podaje!.
Spotkanie, które tak naprawdę może ale nie musi zdecydować o mistrzostwie w tym sezonie w Hiszpanii. Real Madryt potrzebuje tutaj kompletu punktów, bowiem ma dwa punkty straty do Barcelony oraz trzy do Atletico, które zagra na wyjeździe z Betisem. Barcelona z mniejszą presją, ale nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów.
Obie drużyny są w formie, a więc spodziewam się walki, kartek, goli i naprawdę świetnego meczu.
Dlaczego akurat kartki Messiego i De Jonga?. Obaj panowie są jeden mecz od zawieszenia, a więc moim zdaniem wy kartkowanie się w El Clasico jest najlepszym do tego momentem. Później Barcelonę czeka domowy mecz z Getafe, a więc obaj panowie mogli by odpocząć bowiem poźniej czekają ich takie spotkanie jak wyjazd na Villarreal czy Valencie.
De Jong musi mocno popracować jutro w środku pola, bowiem trójka Modrić, Casemiro i Kroos są w mega formie. Messi?. Lubi ostatnio dyskutować, ale również nie boi się wejść ostrzej w rywala, dlatego dawać mi tu ofertę na tych dwóch gości!!!
Dlaczego Rzut karny?
Odpowiedź jest jedna - Gil Manzano!
Ostatnio pisałem o tym panu w spotkaniu Sevilla - Atletico. Facet już w 5. minucie odgwizdał rzut karny i typ odrazu się pokrył. W bezpośrednich spotkaniach obu drużyn, karnych nie brakowało i tym razem może być podobnie. Wiadomo mamy VAR, ale myślę, że kontaktów w polu karnym nie powinno brakować.
Poniżej jeszcze wrzucam statystyki pana Manzano.
Pokaż załącznik 8117
Jutro kolejne propozycje na to spotkanie.
Lahoz jutro nie sędziuje. Odsyłam do postów powyżej.Real - Barcelona
Benzem strzeli gola: tak
Real w gazie, Benzema najlepszy strzelec Realu, mecz sędziuje Lahoz, który w El Clasico lubi zabłysnąć i podyktować jakiegoś karnego, którego podczas nieobecności Ramosa wykorzystałby Benzema.