>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3. Runda FA Cup 06-09.01.2012

Status
Zamknięty.
C 0

cris144

Użytkownik
Liverpool juz uspokoił gre i wygrywa 3-1 ale na początku było ciekawie w 10min ciekawa sytuacja gości a potem w 28 gol ale szybka odpowiedź Bellamego i gol na 2-1 Gerrarda ; D

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
I teraz sedno. Jutro Demba Ba ma się stawić w Paryżu na zgrupowaniu reprezentacji. Tak jak bracia Toure. I nie zagra w meczu. A wraz z nim Tiote, zawodnik środka pola NU. Dlatego po obejrzeniu meczu NU-MU jestem zdania że bez Ba ekipa gospodarzy ma ogromny problem.
zgadza się dlatego poczekam na składy, a te mecze co podałem to jedynie taka poglądówka, niemniej jednak póki co NU musi radzić sobie bez nich więc ;)

arkajol 38

arkajol

Użytkownik
UP
Teraz &quot;poglądówka&quot; a wcześniej pisałeś...
Newcastle - Rovers

co tu dużo mówić, NU musi wygrać po tym jak zdeklasowali United :wink:

kurs: 1.62! Promocja jakich mało.
:grin:
Co do typowanie tego spotkanie to moim zdaniem na rozsądnej będzie zagrać:
Typ: under 3,5 @ 1.37 @ Betsson stawka 8/10
Tak, sobie przejrzałem gole jak zdobywali piłkarze Newcastle w meczu z United no i tak pierwszy gol to kunszt Demby Ba, drugi to stały fragment gry , a trzecia bramka to samobój. Tak, więc z &quot;czystej&quot; akcji Newcastle nic nie strzeliło i takich dobrych akcji też za dużo nie było, dlatego też bardziej to Manchester przegrał ten mecz, aniżeli Newcastle zagrało jakoś super. Dużej liczby bramek w tym meczu bym raczej nie widział. W spotkaniu z Manchesterem dobrze zagrała obrona zwłaszcza Santon i który dał dużo spokoju w porównaniu ostatnio tam grającym Ryanie Taylorze, który z United grał w roli prawego skrzydłowego, a na lewej flance grał J. Gutiérrez ( z tego co pamiętam to na ostatnim mundialu w rep. Argentyny grało jako obrońca). Wspomniałem o skrzydłach ponieważ wg. mnie Ci zawodnicy nie mają pojęcia o ofensywie to są typowi defensywni boczni pomocnicy, których z głównych zadań jest wspomaganie bocznych obrońców no i oczywiście brak Ba w dużym stopniu obniży siłę ofensywną Srok,także według mnie dobrym typem będzie under 3,5 wszystko na podstawie ostatnich spotkań Newcastle. Przyjże się jeszcze Rovers i zastanowię się nad underem 2,5.
_______
Zdecydowałem sie jednak zagrac poniżej 3 bramek, ponieważ według mnie kluczowa będzie gra Newcastle.

Spotkanie: Newcastle - Blackburn
Typ: under 2,5
Kurs: 2.08
Stawka:
7/10
Buk: Betsson
Wynik: 2 -1 ⛔⛔⛔
ostatnia minuta ...
Składy:
NEWCASTLE UNITED
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini (c), Santon; Obertan, Cabaye, Abeid, Gutierrez; Ben Arfa; Best
Rezerwowi : Ellliot, Perch, R.Taylor, Gosling, Vuckic, Sammy Ameobi, Shola Ameobi
BLACKBURN ROVERS
Bunn; Henley, Givet, Hanley, Olsson, Vukcevic, Nzonzi, Petrovic, Peds, Rochina, Goodwillie
Rezerwowi : Jake Kean, Josh Morris, Jason Lowe, Nick Blackman, Mauro Formica, Jordan Slew, Yakubu

aptrade 24

aptrade

Użytkownik
Z pełnym szacunkiem do BoBo za ten fanatyzm do MU jak w poprzednich postach ale PL a FA to zupełnie co innego. W tych meczach są duże roszady, jak jednak ekipa walczy o awans w lidze to raczej sobie odpuszcza puchary, podobnie ze spadkowiczami choc ( sorry nie mam u siebie &#39;c&#39;)ale do końca nie ma na to reguły. Co do meczu Sroczek z Różyczkami to jestem zgodny ale nie pod względem ostatniej kolejki, że wygrali z Utd, tyle że Rovers walczy o przetrwanie w PL i zapewne odpuszczą sobie w tym sezonie FA, bo o co innego wlaczyc? Co do Coventry ze Świętymi to bym tego meczu tak nie przeliczał. W Championship bardzo dużo meczy plus ostatnia zadyszka nie stawiałbym takiego pewniaczka. Choc w pucharach różnie bywa...

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Newcastle - Rovers

co tu dużo mówić, NU musi wygrać po tym jak zdeklasowali United

kurs: 1.62! Promocja jakich mało.
Faktycznie musi... Brak Cabaye, Ranger, Lovenkrands, Guthire, Taylor, Marveaux + piłkarze, którzy wyjechali na PNA - Ba i Tiote.
Według mnie B&#39;Burn.

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Nadal podtrzymuje,że muszą wygrać bo przez puchary jest najprostsza droga do gry w Europie a pewnie takie aspiracje mają Sroki, do tego pewnie będą chcieli zrewanżować się za porażkę z Carling Cup z tego roku, owszem może być różnie ale pewnie Pardew potraktuje ten mecz jako test przed najbliższymi spotkaniami w których zabraknie głównie Ba...
Jak już jesteś taki do przodu Miki to nawet jakby był Tiote to i tak by nie grał bo złapal 5 kartkę w meczu z NU i pauzowałby, a Rovers moim zdaniem mają ważniejsze problemy jak gra w FA CUP.

grubas 397

grubas

Użytkownik
Bristol Rovers v Aston Villa - Villa wygra @1,44; 9/10 ✅ easy

Najpierw kilka cytatów z wczorajszego internetowego wydania Bristol News:
The Pirates head into their first game following the departure of manager Paul Buckle able to forget – at least temporarily – the mounting pressure caused by their slide towards League Two&#39;s basement zone.
&quot;We have to prepare properly for Villa, but to me the more important game is at Hereford on Tuesday. That is massive.&quot;
Rovers look certain to be without keeper Scott Bevan and 11-goal leading scorer Matt Harrold with respective calf and ankle injuries – and they also have a doubt over central defender Byron Anthony, who was ruled out of Monday&#39;s 2-0 defeat at Barnet with a groin problem.
&quot;I don&#39;t know if it will be one game, two games or three. The club are looking to appoint a manager in the near future and until they do that, I will be doing my best to get some results for the football club. - tymczasowy trener
Aston Villa to zespół Premier League, a Bristol League Two. Różnica 3 klas rozgrywkowych nie jest łatwa do zniwelowania. Tym bardziej jeśli, tak jak w Bristol, nie zagrają podstawowy bramkarz i najlepszy snajper, a wątpliwy jest na dodatek występ podstawowego środkowego obrońcy. Ponadto wyrzucono trenera i dzisiaj będzie pierwszy mecz z jego asystentem w roli głównego trenera. W dodatku dla Bristol zdecydowanie ważniejszy jest wtorkowy mecz z Hereford, bo nie oszukujmy się, na wygranie pucharu albo przejście jeszcze 2 rund nie mają szans.
Jeszcze dodam, że McLeish raczej nie odpuszcza pucharów, m.in. w zeszłym sezonie zdobył Carling Cup. Villa dzisiaj bez poważniejszych absencji.
Bristol przegrał ostatnie 4 mecze.
Myślę, że można ten typ włożyć do jakiegoś dubla albo grubszego kuponu ????

Powodzenia

PS W AV nie zagra Given, ale jest to już dłuższa kontuzja.

Bristol w League Two bije się o utrzymanie, jest na 19 miejscu.

Otrzymane punkty reputacji: +11
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Na rozkładzie w ten weekend mnóstwo meczów w ramach FA Cup. Trzeba jednak uważnie wszystko sprawdzać bo ekipy z Premiership mają za sobą maraton i zapewne rotacja będzie w składach duża. Wczoraj już to było widać w meczu Liverpoolu. Co prawda 5:1 ale tak łatwo to nie przyszło wcale jakby wskazywał wynik. Najlepszy na boisku był Craig Bellamy. O meczu będzie się jeszcze mówić z nieco innego powodu -&gt; http://lfc.pl/44335/kibice-lfc-oskarzeni-o-rasizm
VS
Newcastle - Blackburn
Typ : oba strzelą ? TAK @ 1,75 Tobet ✅2:1​

Sroki bez Demby Ba i Cheicka Tiote, którzy wylecieli już na Puchar Narodów Afryki. Jak wielkie to straty będą pokazał ostatni mecz z Manchesterem United. Demba Ba wiadomo snajper wyborowy, a Tiote niesamowity czyściciel w środku pola. Szansę do gry ma dostać ( W KOŃCU! ) Hatem Ben Arfa. Bo dziwiło mnie ciągłe sadzanie go na ławie przez Pardewa w ostatnim czasie. Trener przebąkiwał też o szansie dla Leona Besta. No i młodzi także maja dostać okazje tj Vuckić, Gosling i Abeid. Oprócz Ba i Tiote jutro będzie brakowało Marveaux, Guthrie, Steven Taylor, Lovenkrands i Ranger.
Blackburn już z Olssonem i Givetem w defensywie. Obaj wracają po długich przerwach. Brakować będzie za to Juniora Hoiletta, Scotta Danna, Robisnona, Nelsena, Davida Dunna, Grelli. Oba zespoły łączy to, że ostatnio pokonały Manchester United i oba strzeliły Diabłom po 3 gole! Niezły wyczyn...
Rovers mają/mieli sito w obronie i nawet dobra gra Marka Banna, który zastępuje Paula Robinsona tego nie zmieni. Z przodu misiowaty ale skuteczny Yakubu. W tym sezonie obie ekipy juz mierzyły się dwa razy. W Premiership Newcastle u siebie wygrało 3:1, natomiast w Carling Cup wygrało po dogrywce Blackburn 4:3 jednak mecz miał neismaowity przebieg bo do 89min było 2-0 dla Rovers, a w doliczonym czasie gry Sroki zdobyły dwie bramk, a gdy wydwało się ,że dojdzei do karnych to Givet w 119min trafił na 4:3 i Blackburn awansowali dalej.
Na podobne emocję liczę dzisiaj i mimo kilku ważnych absencji w obu zespołach zapowiada się dobry mecz.
VS

Fulham - Charlton
Typ : Fulham @ 1,45 Tobet✅4:0​
Fulham już ma z głowy Ligę Europy, Carling Cup a w Premiership idzie jak po grudzie. Jol co prawda bez Johnsona i Daviesa. Ciągle bez Schwarzera w bramce, ale jest Stockdale który nawet dobrze się spisuje. Szansę moga otrzymać Kelvin Frei czy Kassami. Fulham ma spory potencjał z przodu. Dembele maga kiwke, Ruiz co raz lepiej czuje się na Craven Cottage i widać to po jego coraz lepszej grze. Charlton co prawda łupie ostro w League One i jest liderem, ale jednak bardziej przemawia do mnie dzisiaj wygrana gospodarzy. W sumie to o Charltonie za wiele też nie wiem... Tzn wiem tyle, że dzisaij są bez bramkarza Hammera, który jest zawieszony.
-------------------------------------
Everton - Tamworth
Tutaj tylko informacyjnie przede wszystkim. Everton gra słabo ostatnio i nie warto nawet tykać tego kursu. Dodatkowo zagrają bez Jagielki, Cahilla, Drenthe, Rodwella, Osmana i Barkleya. Niby różnica klas duża, ale to FA Cup.

MK Dons - QPR
Po prostu QPR bez Taarabta i Armanda Traore, którzy polecieli na PNA. A ponadto Joey Barton zawieszony za kartki. Więc pod rozwagę MK Dons DNB , sam pewnie to zagram ;)

WBA - Cardiff
Również spore absencje w obozie West Bromwich.
&quot;West Brom could be without eight first-team regulars against Cardiff City.
Chris Brunt (ankle), Zoltan Gera (knee), Shane Long (back), Steven Reid, Jonas Olsson (calf), Jerome Thomas (groin), James Morrison (hamstring) and Youssouf Mulumbu (groin) are doubtful.&quot;

Tottenham - Cheltenham
Tottenham prawdopodobnie z Bassongiem, Dos Santosem, Pawlyuczenką od początku. Ponadto wraca po kontuzji Aaron Lennon. Wypadli Gallas i Sandro. W bramce ktoś z dwójki Gomes/Cudicini ze wskazaniem na tego pierwszego. W przodzie mozliwy Kranjcar, Defoe jeszcze. Koguty raczej wygrają, więć dla taśmowców coś na podbicie ako ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
WBA - Cardiff Również spore absencje w obozie West Bromwich. &quot;West Brom could be without eight first-team regulars against Cardiff City. Chris Brunt (ankle), Zoltan Gera (knee), Shane Long (back), Steven Reid, Jonas Olsson (calf), Jerome Thomas (groin), James Morrison (hamstring) and Youssouf Mulumbu (groin) are doubtful.&quot;
Kusi mnie Cardiff ale chyba odpuszczę z jednej prostej przyczyny, już za 3 dni grają z Crystal Palace na wyjeździe o finał Carling Cup, WBA osłabione jak wspomniałeś... myślę,że Cardiff powinno coś strzelić
A teraz po grubszych przemyśleniach chyba skuszę się na dubel:
Boro+AV @ 2.16
Waham się trochę z Boro ale myślę,ze dadzą rade.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Jak już jesteś taki do przodu Miki to nawet jakby był Tiote to i tak by nie grał bo złapal 5 kartkę w meczu z NU i pauzowałby, a Rovers moim zdaniem mają ważniejsze problemy jak gra w FA CUP.
Co za różnica? Osłabienie to osłabienie ;)

windover 31K

windover

Użytkownik
Kusi mnie Cardiff ale chyba odpuszczę z jednej prostej przyczyny, już za 3 dni grają z Crystal Palace na wyjeździe o finał Carling Cup, WBA osłabione jak wspomniałeś... myślę,że Cardiff powinno coś strzelić
A teraz po grubszych przemyśleniach chyba skuszę się na dubel:
Boro+AV @ 2.16
Waham się trochę z Boro ale myślę,ze dadzą rade.
Z tego co widzę grasz prawie każde zdarzenie i jeszcze Cię coś kusi. Typ z Newcastle i ta promocja naprawdę mnie rozbawiło. Aż oczy mnie bolą od tego co piszesz. Większość z Twoich &#39;&#39;dyskusji&#39;&#39; od razu przez moderatora powinna być usunięta - nic nie wnosisz. A przykład post powyżej takie opisy to do kuponów w dziale kupony. Do usunięcia i bez napinki. Pozdrawiam ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Rusza FA Cup - najstarszy puchar pilkarski na swiecie. Nie od dzis wiadomo, ze zespoly z Premier League roznie do tego podchodza. A nierzadko maja to po prostu w d... ;)
Jest to dobra okazja zeby zarobic troche kasy na graczach, bo tak naprawde walka toczy sie o nic. Malo komu ze sredniakow EPL udaje sie suma sumarum dojsc do polfinalow czy finalu dlatego niektorzy juz szybciej sie &quot;ulatniaja&quot;.
Wszelkie analizy moga sie sprawdzic, ale tak naprawde kto wie, jaki sklad w rzeczywistosci wyjdzie i z jakim nastawieniem ? Kursy sa momentami szalone...
Zagramy przeciwko firmom z najwyzszej klasy rozgrywek i zobaczymy co z tego wyjdzie :

Everton - Tamworth +2,0 2 @ 2.75 Bet365
Castle - Blackburn 2 dnb @ 4.55 Betsafe
Macclesfield - Bolton 1 dnb @ 4.10 Bwin
Fulham - Charlton 2 dnb @ 5.40 Unibet
Gillingham - Stoke 1 dnb @ 4.40 Betsson

Krotkie podsumowanie kazdego z typu :
- Everton ze lubi zawodzic to wiadomo, a kurs 1,10 to jakby komus bombe w torebce dac na urodziny ;) Kto sie posepi do tasiemca ten moze plakac

- Castle walnelo United ale co Diably graly to wstyd i hanba dla mistrza Anglii ; tutaj moga byc jakies pozaboiskowe uklady - Blackburn w lidze slabo strasznie wiec jakis bodziec dla kibicow w FA Cup jak najbardziej mile widziany, Sroki Pardew&#39;a i tak musza sie skupic na lidze, bo dobre miejsce samo sie nie utrzyma...

- Bolton na wyjazdach gra kaszane, ogolnie graja jeszcze kaszane choc 2ga czesc sezonu moze nalezec do nich i mysle, ze sie obudza. Wygrana z The Toffees w lidze to zasluga &quot;swietnej&quot; obrony Evertonu ktora wpuszczala kazdego w 16nastke

- Fulham i Charlton to oba kluby ze stolicy wiec moze jakas &quot;nieczysta zagrywka&quot; ?

- Stoke jak ma kurs 1,60 to juz wyglada to podejrzanie, mecze wychodza im tylko wtedy, kiedy Pulis ich ustawi jak w zegarku i natchnie, oprocz tego w lidze wyjazdy do Liverpoolu i Manchesteru (United) takze lepsze mecze zeby sie wypromowac

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Nikt z Was nie zastanawiał się nad Nikt z Was nie zastanawiał się nad Crawley ?
Ekipa budowana dość mądrze, drugi rok.z rzędu idą po awans do wyższej klasy rozgrywkowej, a co najważniejsze, nie powinni &#39;olać&#39; tego pucharu, rok temu doszli aż do V rundy i bdb zaprezentowali się na OT. Bristol co prawda całkiem nieźle ostatnio w lidze, ale wciąż są bardzo blisko strefy spadkowej, więc trzeba sobie zadać pytanie, czy dodatkowe mecze w pucharze są im niezbędne. Druga sprawa, że i grając na pełnej mocy, w moim odczuciu mieliby problemy z CT na wyjeździe.
Crawley DNB @1,57 Pinnacle

Do tego zastanawiam się nad Swindon DNB , gdzie z Wigan jest analogiczna sytuacja - ciężki okres ostatnio w BPL, do tego strefa spadkowa. Dzisiaj Martinez ma zrobić kilka zmian w porównaniu do ligi, więc Swindon nie jest na straconej pozycji, a Di Canio na pewno ich odpowiednio zmotywuje. Zaraz powinny być składy i wtedy się zdecyduję, czy grać, czy odpuścić
Dokladam -2 na Koguty, mocny skład.
Cudicini; Livermore, Bassong, Dawson, Rose; Lennon, Kranjcar, Pienaar, Giovani; Defoe, Pavlyuchenko.
Swindon zagrane ostatecznie @1,787
Wyszło świetnie :!:
Tottenham 3:0
Crawley 1:0
Swindon 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +7
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
15# Spotkanie: Fulham - Charlton
Typ: BTS
Kurs: 1.83
Bukmacher: Bet365
Stawka: 4/10
Rezultat:
Analiza: Małe pucharowe derby Londynu będą miały miejsce na Craven Cottage. Drużyna z Premier League - Fulham Londyn - będzie podejmować na własnym stadionie ekipę, która reprezentuje obecnie League One, czyli Charlton Athletic. Fulham w ostatnim ligowym spotkaniu wygrało u siebie z Arsenalem Londyn, trzeba zauważyć fakt, że podopieczni Jola przegrywali do 85 minuty 0:1, jednak udało im się ostatecznie pokonać Kanonierów 2:1. Martin Jol zapowiedział, że pomimo czterodniowego odpoczynku, w dzisiejszym spotkaniu wyjdzie możliwie najmocniejszym składem jakim dysponuje. Wszystko wskazuje na to, że drużyna z League One nie będzie miała łatwej przeprawy na Craven Cottage, jednak nie możemy zapominać o tym, że Charlton to nie byle kto. Obecnie goście zajmują pierwszą pozycję w League One i po 24 spotkaniach zanotowali zaledwie 2 porażki, gromadząc na swoim koncie 54 punkty. Warto dodać, że The Addicks mają w swoim składzie dwóch bardzo dobrych snajperów, mowa oczywiście o Bradleyu Wright - Philipsie i Yannie Kermograncie, którzy razem w lidze, strzelili już 21 bramek z 49 ogólnie zdobytych. I tutaj pojawia się problem Fulham, bowiem to na nich ciąży presja. Brak Marka Schawrzera, może zostać wzorowo wykorzystany przed dwóch wyżej wymienionych napastników. Dodatkowo w ekipie gospodarzy zabraknie Johnosna i Daviesa. Chris Powell nie będzie mógł natomiast skorzystać z pierwszego bramkarza drużyny - Bena Hamera.
Według mnie BTS, to najlepsza opcja w tym spotkaniu. Osobiście uważam, że Fulham dzisiaj pożegna się z FA Cup.

16# Spotkanie: Newcastle - Blackburn
Typ: BTS
Kurs: 1.80
Bukmacher: Bet365
Stawka: 3/10
Rezultat:
Analiza: Równie ciekawe spotkanie będzie miało miejsce w Newcastle, gdzie przyjedzie ekipa Blackburn. Pierwsze pytanie, jakie nasuwa się na myśl, jak zagra Blackburn? Czy będą oszczędzać siły na Premier League, w której walczą o utrzymanie, czy postarają się zagrać jak równy z równym ze Srokami. Według mnie zagrają jak równy z równym, zważywszy na to, że w Newcastle jest sporo braków, a mianowicie Cabaye, Ranger, Lovenkrands, Guthire, Taylor, Marveaux do kontuzjowanych dopisujemy dwóch zawodników, którzy wyjechali na Puchar Narodów Afryki, najlepszy strzelec zespołu - Demba Ba - a także Cheick Tiote. W Blackburn zabraknie Hoiletta i Danna. Co nie zmienia faktu, że Blackburn bez nich może powalczyć z Newcastle jak równy z równym. Nie sugerowałbym się zwycięstwem Newcastle nad Manchesterem United 3:0, albowiem to Manchester zagrał piach. Newcastle grało na swoim nieco przestającym średni poziom. Kolejny BTS w FA Cup w tym meczu!

gall 0

gall

Użytkownik
Newcastle powinno wygrac, dzis pierwszy raz w pomocy zagra Abeid mlody talent zakupiony w lecie a poza tym zagra Ben Arfa Obertan i Cabaye czyli Francja siłą srodka pola, co wiecej obrona niezmieniona, ze slabszymi druzynami na swoim boisku Newcastle zawsze dominuje w posiadaniu pilki i powinni zdobyc 1 czy 2 gole( skład: NEWCASTLE UNITED
Krul; Simpson, Williamson, Coloccini (c), Santon; Obertan, Cabaye, Abeid, Gutierrez; Ben Arfa; Best)
a w Blackburn duze oslabienia:
Bunn; Henley, Givet, Hanley, Olsson, Vukcevic, Nzonzi, Petrovic, Peds, Rochina, Goodwillie

Prince de Belial 2,3M

Prince de Belial

Forum VIP
- Stoke jak ma kurs 1,60 to juz wyglada to podejrzanie, mecze wychodza im tylko wtedy, kiedy Pulis ich ustawi jak w zegarku i natchnie, oprocz tego w lidze wyjazdy do Liverpoolu i Manchesteru (United) takze lepsze mecze zeby sie wypromowac
już jest 1.8 - teraz to nie wygląda podejrzanie ? ;-)

zapewne jest to związane z dość &quot;rezerwowym&quot; składem:

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/fa_cup/16371912.stm

07 Jan 2012, 16:00 Milton Keynes Dons - QPR | QPR +0 | 2.07 Pinnacle

Coach gości wystawił solidny skład, kolejny mecz mają dopiero za tydzień więc nie widzę opcji aby się oszczędzali.
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/fa_cup/16371771.stm
Zarząd czeka na wygraną po kilku klęskach w Premiership gdzie wcale nie grali źle, a różnica między 1 a 3 ligą jest
jednak spora. Dla mnie kursy powyżej 1.9 to value.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Chelsea FC - Portsmouth FC +2,5 1,50 4:0 ⛔
Jak Chelsea gra każdy wie. 1:1 z Wiganem, 1:1 z Tottenhamem, 1:1 z Fulhamem, 1:3 z Aston Villą i w końcu wymęczone zwycięstwo w ostatniej minucie z Wolves 1:2. Ogólnie słabo to wygląda.
Goście pewnie będą mieli smaczka na to, aby wyeliminować Chelsea za przegrany finał w 2010 roku 1:0 po bramce Drogby.
Chelsea do tego ma braki kadrowe:
- Essien 0/0
- Ivanovic 16/0
- Obi Mikel 14/0
- Terry 20/4
- Drogba 15/3
- Kalou 4/1 (wyjazd na PNA)
Niepewny występ:
- Malouda 13/1
- Stturidge 15/9 (info z netu: Najlepszym strzelcem Chelsea jest Daniel Sturridge, który jednak nie wystąpi w najbliższym meczu.)
Jeśli doniesienia o kontuzjach się potwierdzą, Chelsea będzie miała tylko jednego zdrowego nominalnego środkowego obrońcę, Davida Luiza. Środek defensywy Niebieskich może się składać z Luiza i młodziutkiego Chalobaha.

Przewidywana jedenastka:
Cech (18/0), Fereira (3/0), Bosingwa (17/1), Luiz (8/0), Cole (20/0), Ramires (17/4), Romeu (11/0), Lampard (18/8), Meireles (16/1), Mata (18/4), Torres (15/2)

bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Chelsea - Portsmouth
Może i pokryje się kurs AKA ale czy warto ryzykować?
Chelsea fakt bez Daniela i Didiera, ale po co został ściągnięty Lukaku, przecież ich ofensywa bardzo nie ucierpi bo ostatnio o jej sile stanowią nie napastnicy a Mata czy Ramires.

Portsmouth to ekipa,która w Champioship ma najwęższą kadrę, bowiem liczy ona 20 zawodników. Do tego w klubie nie dzieje się dobrze bo po raz kolejny klub jest w fazie zmiany właściciela a to nie wpływa dobrze na zawodników.

Dodając do tego to,ze pod znakiem zapytania stoi występ Ricardo Rocha a nie zagra Luke Varney bo nie ryzykowałbym, Kolejny istotny faktem jest to,że Portsmouth ma bardzo niski współczynnik bramki na mecz a wynosi on 1.08.
Stąd moje typy na ten mecz:
Sportingbet Portsmouth poniżej 0.5 gola kurs: 1.85
Tobet obie strzelą NIE kurs: 1.65

Otrzymane punkty reputacji: +1
grubas 397

grubas

Użytkownik
Peterborough v Sunderland - Peterborough wygra @4,00; 3/10 ⛔
Peterborough +0,5 @1,975; 5/10 ⛔

Najpierw rumours:
Sunderland boss Martin O&#39;Neill faces a series of selection problems ahead of the trip.
The Irishman is keeping his cards close to his chest as he awaits news on defenders Wes Brown (groin), Titus Bramble (Achilles/calf) and Phil Bardsley (thigh), midfielder Jack Colback (ankle), who has filled in at left-back in recent weeks, and striker Connor Wickham (knee).
Keeper Keiren Westwood and midfielder Sebastian Larsson both missed the midweek victory at Wigan because of the after-effects of illness. Westwood&#39;s goalkeeping colleague Craig Gordon and central defender Michael Turner (both knee) played for the reserves on Wednesday but remain short of match fitness while Fraizer Campbell (also knee) was due to train today as he nears a comeback.
Ze źródeł skąd biorę absencje, wynika podobnie, więc wg mnie warto zaryzykować.
Jak widać Sunderland bez 3 podstawowych obrońców, prawdopodobnie bez ostatnio podstawowego bramkarza (jeśli zagra Mignolet, to będzie to dopiero jego 3 występ po konutzji). W pomocy bez Colbacka i Larssona, który stanowi obok Sessegnona największe zagrożenie pod bramką rywali dzięki rzutom wolnym. W ataku nie zagra Wickham, więc prawdopodobnie wystąpi Bendtner i raczej nie spodziewam się z jego strony większego zagrożenia. Sporo kontuzji, a Peterborough to zespół Chammpionship, więc raczej nie będzie ogromnej przepaści w umiejętnościach. Myślę że wobec tych absencji, kurs 1,90 na wygraną Sunderlandu jest za niski.

Powodzenia ????

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Z wszystkich tych meczów FA Cup, najbardziej czekałem właśnie na ten dzisiejszy. Dzieje się tak z kilku względów. Po pierwsze liczę na dobry mecz. Leeds to nie jest byle jaki ogórek. Pamiętam jak potrafili spektakularnie wyeliminować United na Old Trafford. Rok temu i mały włos także sprawiliby sensację. Grali właśnie z Arsenalem na Emirates. Gdy wszyscy przeczuwali wtopę gospodarzy, to sędzia podyktował rzut karny. Jedenastkę na bramkę zamienił nieobecny już w Arsenalu Cesc Fabregas. Przy remisie konieczne było rozegranie drugiego meczu i tam wygrał już Arsenal. Dziś szczerze mówiąc też liczę na ciekawy rezultat. Value jest chyba po stronie gości co ? Kursy i tak już spadły dość znacząco, ale moim zdaniem i tak są warte grania. Arsenal przy takiej pladze kontuzji w linii defensywnej może wyczyniać cuda. Z kontuzjami mierzą się WSZYSCY boczni obrońcy, a za kartki pauzuje do tego Djourou. Na środku obrony powinniśmy zobaczyć mojego ulubieńca, Squaliciego. Gość, który regularnie asystuje pod własnym polem karnym, podając do rywala. Wobec licznych absencji, jestem bardzo niespokojny o postawę Arsenalu. Kontuzjowany w dalszym ciągu jest Wilshere, Diaby i Fabiański. Do tego szansę odpoczynku dostał etatowy strzelec Kanonierów, Robin Van Persie. Goście też mają swoje problemy i to nie małe. Nie zagra bowiem Kisnorbo, Lees, Bruce. Do tego grona dołącza Snodgrass i Howson i szczególnie brak tej dwójki może dać o sobie znać. W Championship może i nie przekonują, ale to nie znaczy, że nie powalczą. Rotacji w składzie Arsenalu będzie sporo. W ataku zapewne drewniany Chamakh, a to moim zdaniem argument w stronę gości. Powrót francuskiej legendy tego klubu, dla mnie ma wymiar dużo bardziej &quot;sentymentalny&quot;. Nie te lata i boję się, że wizerunek legendy na tym powrocie może ucierpieć.
Granie Arsenalu po takim kursie jest złym pomysłem. Plaga kontuzji może być znacząca. Obrona Arsenalu i tak nie była mega silna bez osłabień, to co mówić w takiej sytuacji ? Sam Wenger stwierdził nie tak dawno, że priorytetem jest gra w lidze mistrzów. Value po stronie gości. Nie wypada, ale nawet trzeba skorzystać z takiego kursu. Nie liczę na to, że Leeds wygra ten mecz. Uważam jednak, że są w stanie ugrać tutaj remis i doprowadzić do kolejnego meczu. Kibice Arsenalu mieliby za złe, jeśli byliby świadkami porażki na Emirates. Z drugiej strony nie jestem przekonany do zwycięstwa gospodarzy, więc stawiam remis.
Arsenal - Leeds | Remis [5,50] Bet365 ⛔ 1:0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom