>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

3 Kolejka T-Mobile Ekstraklasy 31.08 - 3.09.2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP

Unibet
W piątek ruszamy z kolejną kolejką T-mobile Ekstraklasy. Na sam początek mamy dwa, ciekawie zapowiadające się spotkania. W Gliwicach obejrzymy pojedynek beniaminków obecnego sezonu. W ligę lepiej weszli Szczecinianie. Na inaugurację w dobrym stylu rozbili Zagłębie 4:0. Jakim rezultatem skończy się piątkowe spotkanie ? Patrząc na grę obu zespołów to jednak faworytem jest Pogoń. Piast ma jednak asa w rękawie bowiem grają przed własną publicznością. Czy zainkasują na koncie pierwsze punkty w obecnych rozgrywkach ?
W drugim piątkowym meczu, Wisła będzie podejmować Polonię Warszawa. Obie drużyny dobrze zaczęły sezon. Wyniki może nie powalają na kolana, bo Wisła w ostatnim meczu &quot;tylko&quot; zremisowała z Podbeskidziem, a Polonia przegrała swój ostatni pojedynek z Lechem Poznań 1:2, grając u siebie. Warto jednak wyróżnić, że zarówno Wisłą i Polonia wbrew wielu opiniom przed rozpoczęciem sezonu, grają jednak dobrą piłkę. Kto oglądał mecz przy Konwiktorskiej ten raczej nie żałował spędzonych 90 minut przy włączonym odbiorniku. Tempo meczu stało na wysokim poziomie, a obie drużyny stwarzały sobie wiele okazji do zdobycia gola. Wisienką na torcie było oczywiście trafienie Tonewa, który z pewnością będzie kandydował do gola całego sezonu.
W dołku są też dwa zespoły, które w poprzednim sezonie były w czubie tabeli. Mowa o Koronie Kielce i Ruchu Chorzów. Czy taktyka trenera Ojrzyńskiego przestała działać ? Twarda gra na pograniczu faulu przestaje przynosić już takie korzyści. Dwie czerwone kartki w meczu ze Śląskiem praktycznie pogrzebały jakiekolwiek szanse na korzystny wynik. Zapowiada się jednak, że Scyzory swojej taktyki nie zmienią. Sędziowie też już są coraz bardziej wyczuleni na jakiekolwiek twarde zagranie ze strony tego zespołu i raczej bez większego problemu pokazują kartki zarówno te żółtego koloru jak i czerwonego. Ruch pod wodzą Fornalika, ale nie Waldemara, a Tomasza, radzi sobie po prostu słabo. W 1. kolejce rozbił ich Lech Poznań, trafiając cztery razy do bramki, a w ostatniej kolejce pokonał ich u siebie Widzew Łódź. Chorzowianie grali słabo jako drużyna, a do tego popełniali wiele błędów indywidualnych (niecelne podania, o dryblingach nie wspomnę). Czy Fornalik, który ma duży kredyt zaufania u zarządu chorzowskiego klubu poprowadzi drużynę po pierwsze punkty w tym sezonie ? Grają z obecnym Mistrzem Polski, ale nie taki wilk straszny jak go malują. Obecnie ekipa Lenczyka też nie jest w najlepszej dyspozycji. W zespole jest wiele spięć na linii trener - piłkarze, a do tego dzielą siły na kilka frontów, bowiem w czwartek czeka jak rewanż z Hannoverem i nie wiadomo jakie straty przyniesie ta potyczka...
W ostatnim meczu kolejki Legia na Łazienkowskiej przywita Podbeskidzie Bielsko-Biała. W oczach bukmacherów gospodarze są bardzo mocnym faworytem. Czy Legioniści po trzech kolejkach będą mieć komplet zwycięstw ?
Zapraszam do merytorycznej dyskusji

empe92 438

empe92

Użytkownik
Wisła Kraków - Polonia Warszawa
W piątkowy wieczór czeka nas najciekawszy mecz 3. Kolejki T-Mobile Ekstrklasy, w którym Wisła Kraków podejmie Polonię Warszawa. Najlepszym rozwiązeniem w tym meczu będzie over 2.5. Dlaczego? Obie drużyny mają bardzo duży potencjał ofensywny, natomiast postawa obrony pozostawia wiele do życzenia. Wisła ma na koncie 4 punkty po wygranej 2:1 z Bełchatowem i remisie 1:1 w Bielsku-Białej. Na pewno razi duża nieskuteczność graczy Probierza. Stwarzają dużo sytuacji bramkowych, głównie dzięki Meliksonowi i Ilievowi, natomiast nie zawsze wykończenie akcji jest perfekcyjne. Z przody zapewne zobaczymy duet napastników. Jednym z nich będzie Genkow, natomiast jego partnerem może być Sikorski lub Quioto. Osobiście wolałbym widzieć tego drugiego, ale jak będzie zobaczymy. Natomiast defensywa Wisły pozostawia sporo do życzenia. Stracili po bramce z Bełchatowem i Podbeskidziem, które po potęg nie należą. Teraz czeka ich jeszcze trudniejsze zadanie, bowiem na Reymonta przyjeżdza Polonia, która wbrew przedsezonowym zapowiedziom ma całkiem niezły zespół. Za strzelanie bramek odpowiadają Wszołek, Gołębiewski i Teodorczyk. Idzie im to całkiem nieźle, bowiem po 2 meczach Polonia ma na koncie 4 bramki, a do tego mnóstwo stworzonym świetnych okazji. Gdyby nie słaba skuteczność to Lech w ostatnim meczy nie wywiózłby z Warszawy 3 punktów. Sądzę, że jeśli skuteczność zawodników oby ekip będzie na chociaż przyzwoitym poziome to over 2.5 nie powienien być problemem.
Wisła – Polonia over 2.5 @ 2.15 Bet365 ✅ 1:3

Jagiellonia Białystok – Zagłębie Lubin
Natomiast w sobotę starcie Jagiellonii z Zagłębiem. Tutaj fajna opcja to BTS. O tym jak dużym atutem dla Jagiellonii jest gra na własnym obiekcie nikomu tłumaczyć nie trzeba. Mając takich graczy jak Makuszewski, Kupisz czy Plizga o gola gospodarzy możemy być spokojni. Uważam też, że jest bardzo duża szansa na bramkę Zagłębia, które podniosło się po blamażu w pierwszej kolejce z Pogonią (0:4) i w ostatniej serii gier pokonali Piasta 2:1. Na pewno potencjał ofensywny w drużynie Hapala jest ogromny. Są przecież Jeż, Pawłowski i młody Woźniak. Mam nadzieję, że ten chłopak wyjdzie w Białymstoku w pierwszej jedenastce zamiast Sernasa, który marnuje okazję za okazją, natomiast Woźniak potrafi być bardzo skuteczny pod bramką rywali. Ostatni sezon to dwa BTSy w meczach Jagiellonii z Zagłebiem (3:1 w Białymstoku i 2:1 w Lubinie) i mam nadzieję, że w sobotę ta seria zostanie podtrzymana.
Jagiellonia – Zagłębie BTS @ 1.86 Unibet ⛔ 0:0

henyek 2,7K

henyek

Użytkownik
Jagiellonia Białystok – Zagłębie Lubin
Natomiast w sobotę starcie Jagiellonii z Zagłębiem. Tutaj fajna opcja to BTS. O tym jak dużym atutem dla Jagiellonii jest gra na własnym obiekcie nikomu tłumaczyć nie trzeba. Mając takich graczy jak Makuszewski, Kupisz czy Plizga o gola gospodarzy możemy być spokojni. Uważam też, że jest bardzo duża szansa na bramkę Zagłębia, które podniosło się po blamażu w pierwszej kolejce z Pogonią (0:4) i w ostatniej serii gier pokonali Piasta 2:1. Na pewno potencjał ofensywny w drużynie Hapala jest ogromny. Są przecież Jeż, Pawłowski i młody Woźniak. Mam nadzieję, że ten chłopak wyjdzie w Białymstoku w pierwszej jedenastce zamiast Sernasa, który marnuje okazję za okazją, natomiast Woźniak potrafi być bardzo skuteczny pod bramką rywali. Ostatni sezon to dwa BTSy w meczach Jagiellonii z Zagłebiem (3:1 w Białymstoku i 2:1 w Lubinie) i mam nadzieję, że w sobotę ta seria zostanie podtrzymana.
Jagiellonia – Zagłębie BTS @ 1.86 Unibet
Warto dodać, że obrona Jagiellonii jest rozbita. Sprzedano ostatnio do włoskiej II ligowej Padwy wartościowego (jak na polskie realia ekstraklasy), środkowego obrońcę Thiago Cionka, natomiast Ugo Ukah jest po operacji, a Bandrowskiemu również doskwiera kontuzja. Do tego wszystkiego Frankowski zawieszony jeszcze na ten mecz. Pod znakiem zapytania również stoi występ bramkarza Skowrona, który w meczu z Górnikiem popełnił fatalny błąd przy stałym fragmencie i gry i padła bramka.

Wszystkie frakcje kibiców Jagi bojkotują ten mecz (oglądamy w pubach, barach), więc mecz bez dopingu!! Parę dni temu POlicja założyła sprawę klubowi Jagiellonia za nielegalne zgromadzenie ludzi podczas prezentacji piłkarzy. Ogólnie rzecz biorąc nieciekawie się dzieje w Jadze.
Mój osobisty typ na ten mecz x2 po kursie 1,70 - bwin

Otrzymane punkty reputacji: +8
pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Powiem wam szczerze że ja to nawet zastanawiam się nad zagraniem czysto na Zagłębie Pinnacle Sports oferuje 3.76 ???? .Do tego co warto wspomnieć stadion będzie milczał ponieważ jest protest a to napewno nie pomoże piłkarzom i nie poniesie ich.
Jaga bez Cionka z Gusiciem w podstawowym składzie to już po ptokach.
Do tego dochodzi brak napastnika Franek pewnie będzie jeszcze pauzował 1 spotkanie.
W ataku prawdopodobnie zagra tak jak ostatnio Dawid Plizga.
W Zagłębiu czekam na zmianę w ataku mam nadzieję że Sernasa zastąpi Woźniak.
Typy kolegów z góry są jak najbardziej do grania.
Zagłębie powinno coś ustrzelić jak pisałem powyżej,lecz Jaga także coś zdobędzie bo na Słonecznej jest bardzo groźna.

loretin15 186

loretin15

Użytkownik
Widzew L.-Belchatow 1 2.00
Jak dla mnie kurs na Widzew mocno przesadzony ale cóż jak dla mnie faworytem są tu jedynie gospodarze a z takim kursem warto pograć . Bełchatów w tym sezonie jeszcze nie wygrał dostał 2 bramki od Wisły oraz Legi natomiast teren Widzewa jeszcze nie został zdobyty niewiadomo czy dlatego że on jest aż tak nie równy jak stan polskich dróg? I tylko gospodarze umieją na nim grać? Może i tak ale jeśli patrząc na te dwie kolejki to bardziej przychylałbym się tutaj drużynie gospodarzy która jest na fali i myślę że po trzech kolejkach bedą posiadać już 9 pkt.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +5
ll9 149

ll9

Użytkownik
⚽ 31.08 20:30 Wisła Kraków - Polonia Warszawa - Over 1,5 - 1.36 ✅ Wynik: 1-3

Buk: Betsafe

Opis

Dziś w drugim meczu 3 kolejki T-Mobile Ekstraklasy przy Reymonta 22 w Krakowie dojdzie do ciekawego pojedynku pomiędzy Wisłą i Polonią Warszawa. Teoretycznie faworytem spotkania powinni być gospodarze, którzy pod wodzą trenera Michała Probierza dosyć solidnie przepracowali okres przygotowawczy, ale póki co formą i stylem gry na boisku wcale nie błyszczą. Wymęczone zwycięstwo z GKS-em Bełchatów na własnym boisku oraz remis z Podbeskidziem nie napawają zbyt dużym optymizmem. Krakowianie z dorobkiem 4 punktów zajmują w lidze 6-ste miejsce i biorąc pod uwagę fakt, że w obu dotychczasowych meczach musieli gonić wynik to i tak przyzwoita pozycja. Obrona, której ostoją ponownie ma być Arek Głowacki mocno kuleje i potrzeba czasu by mogło to wszystko funkcjonować tak jak życzyłby sobie tego trener Probierz. W dzisiejszym meczu ponadto nie będzie on mógł skorzystać ze swojego asa w postaci Maora Meliksona. Izraelczyk doznał kontuzji i podobnie jak Rafał Boguski i Mirko Javanović znajdzie się poza meczową kadrą. W tej nie znajdzie się również sprzedany do holenderskiego FC Groningen Andraż Kirm. Słoweniec nie zawsze był brany pod uwagę przy ustalaniu wyjściowej jedenastki, ale zawsze był wartościowym zmiennikiem i zawodnikiem o ponad przeciętnych umiejętnościach oczywiście jak na polskie warunki. W Polonii natomiast latem miało miejsce wiele zawirowań sportowo-finansowo-organizacyjnych. Wielu kluczowych zawodników rozwiązało kontrakty, klub zmienił właściciela, a media i kibice stawiali Polonię przed sezonem w roli kandydata do spadku. Nowy trener, którym został Piotr Stokowiec poradził sobie jednak z poukładaniem drużyny. W drużynie zostało kilku zawodników, którzy tworzyli trzon w poprzednim sezonie, a ponadto do drużyny dołączyło kilku ciekawych zawodników jak m.in. znani z polskich boisk Dmitrije Injac, Jacek Kiełb, Tomasz Hołota, Daniel Gołębiewski i Wojciech Szymanek oraz Sergiej Golatkin i najnowszy nabytek Hiszpan Isidoro czyli José Isidoro Gómez Torres. Polonia z jednym zwycięstwem (1-3 z Lechią Gdańsk na wyjeździe) zajmuje 9 miejsce w tabeli. W ostatniej kolejce ulegli natomiast przy Konwiktorskiej Lechowi Poznań 1-2. Trener Stokowiec przy ustalaniu składu nie będzie mógł brać pod uwagę kontuzjowanych Sebastiana Przyrowskiego i Miłosza Przybeckiego oraz Avirama Baruchyana i Siergieja Golatkina. Do dyspozycji będą już natomiast nowi zawodnicy Dimitrije Injac, Isidoro i Wojciech Szymanek. W ataku obu drużyn są zawodnicy, którzy wiedzą jak zdobywać bramki, obie obrony póki co nie są ich mocnym punktem, stąd mój over&#39;owy typ na dzisiejsze spotkanie.
Dodatkowo:
Over 2,5 - 2.16 ✅
Goście trafiają - TAK - 1.65 ✅

A 0

adriann93

Użytkownik
Powiem wam szczerze że ja to nawet zastanawiam się nad zagraniem czysto na Zagłębie Pinnacle Sports oferuje 3.76 ???? .Do tego co warto wspomnieć stadion będzie milczał ponieważ jest protest a to napewno nie pomoże piłkarzom i nie poniesie ich.

Nie wiem czemu tak chcesz zagrać Zagłebie w tym sezonie gra padakę , środek obrony bez Banasia i Horvátha słaby , oglądając ostatni mecz z Piastem to mecz żenada najsłabszy jak na razie w ekstraklasie ????
Jaga też bez środka , zagra Pazdan z Norambuena , ale postawa piłkarzy z Białegostoku narazie bardziej mnie przekonuje.

Jak dla mnie JAGA DNB 1 (1,5 Bet365)
Jagiellonia-Zagłebie 1 (2,10 Bet365)

hugo997 37

hugo997

Użytkownik
Widze ze w Fortunie jest kurs 1.85 na X2 w meczu Wisła-Polonia. Widziałem mecze obu drużyn i Wisła ma spore kłopoty w ataku. Teraz, gdy nie będzie grał Melikson, a odeszedł Kirm przewiduje jeszcze większe problemy. W Polonii za to dzieje sie bardzo dobrze. Nawet jakby nie wygrali dzisiaj to nic sie nie stanie,maja luz. Trener ma do dyspozycji nowych graczy ktorzy moga byc prawdziwym wzmocnieniem. Zobaczymy jak spisze sie Isidoro. Choc jego wystep wcale nie jest taki pewny bo przeciez swietnie prezentuje sie chocby Todorovski który dostal powolanie do kadry. Kurs na Wisłe już wzrósł.

Polonia X2 @ 1.85 ✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin 2 (3.45 - bet-at-home)
Dla odważniejszych bezpośredni typ na wygraną Zagłębia. W Białymstoku kłopoty, kłopoty i jeszcze raz kłopoty. Mimo dość udanego startu (wygrana z Podbeskidziem BB oraz szczęśliwy remis z Górnikiem) w kadrze i w klubie nie dzieje się dobrze.
Po pierwsze - Cionek dopiął swego i sfinalizowany został jego transfer do Padovy Calcio. Był on kluczowym obrońcą w przygotowaniach do sezonu (chwilowo odsunięty do rezerw z powodu odejścia &#39;na siłę&#39;), który wraz z Pazdanem miał tworzyć obronę nie do przejścia. Za jednym zamachem wszystko się posypało, gydż wliczająć transfer Thiago do Włoch, na nieszczęście białostoczan w ostatnim meczu kontuzja Ukah-a, która wyklucza go na najbliższy czas z gry, a już na pewno na mecz z Zagłębiem. Nominalnie do gry dla Hajty pozostaje tylko jeden obrońca - Pazdan. Desygnowany do gry z nim zostanie zapewne Luka Gusić, którego mecze o stawkę do tej pory wypadały gorzej niż blado. Występ jest w tej sytuacji bardzo prawdopodobny. W poprzednich dwóch meczach nawet nie był brany pod uwagę w kadrze meczowej. W sobotę zagra tylko jednym nominalnym środkowym obrońcą - Pazdanem, któremu również przytrafiło się masę błędów (jak choćby przy bramce dla Podbeskidzia).
Po drugie - rozwiązaniem na środek obrony mogłoby być wystawienie któregoś z defensywnych pomocników- jednak i z tej opcji trener białostoczan nie będzie mógł skorzystać. Grzyb pauzuje za czerwoną kartkę, zaś Tomasz Bandrowski ma problemy z plecami i wątpliwy jest to że zobaczymy go w sobotę w wyjściowej jedenastce Jagi. Obiektywnie patrząc wygląda na to że drużyna Jagiellonii nie ma środka obrony, ale też środka pomocy.
Po trzecie - dyskwalifikacje odsiaduje Tomasz Frankowski. Jego braku nikomu nie trzeba tłumaczyć. Rolę strzelców będą musieli wziąć na siebie boczni skrzydłowi - Makuszewski i Kupisz oraz Dawid Plizga. Czy jednak można liczyć na ich dużą aktywność w przodzie, jeżeli nie będzie kto miał im tych piłek z tyłu dogrywać? W mojej opinii ich zadania będą skupiały się na szarpanych kontrach i dużej pomocy w obronie.
Po czwarte - Dla 3 powyższych argumentów, solidną podstawę stanowi fakt iż Jagiellonia nie gra porywającej i efektownej piłki. Pokazała to szczególnie w ostatnim ligowym meczu z Górnikiem. Naprawdę za sukces należy uznać remis 1:1, gdyż to Górnik stworzył sobie o wiele więcej sytuacji i mógł wyjść na 3 bramkowe prowadzenie już w 1 połowie meczu, gdyby nie dobrze dysponowany w tym dniu Skowron.
Po piąte - Jeśli można nazwać meczem protestowym spotkanie z Górnikiem (brak barw) to sobotnie spotkanie będzie bojkotem. Brak dopingu i marginalna liczba widzów nie pomogą Jadze w uzyskaniu pozytywnego rezultatu.
Odnośnie Zagłębia, podobnie jak Jagiellonia - nie gra ono zapierającej dech w piersiach piłki. Podobnie też jak Jagiellonia ma problem ze środkiem obrony, ponieważ nie zagrają Banaś oraz Csaba Horvath. Jednak mają czym postraszyć w przodzie - Pawłowski, Woźniak, Jeż i będą oni zapewne &#39;kluczami&#39; do wygranej swojej drużyny w sobotnim spotkaniu.

K 218

krystian95

Użytkownik
Widzew L.-Belchatow 1 2.00
Jak dla mnie kurs na Widzew mocno przesadzony ale cóż jak dla mnie faworytem są tu jedynie gospodarze a z takim kursem warto pograć . Bełchatów w tym sezonie jeszcze nie wygrał dostał 2 bramki od Wisły oraz Legi natomiast teren Widzewa jeszcze nie został zdobyty niewiadomo czy dlatego że on jest aż tak nie równy jak stan polskich dróg? I tylko gospodarze umieją na nim grać? Może i tak ale jeśli patrząc na te dwie kolejki to bardziej przychylałbym się tutaj drużynie gospodarzy która jest na fali i myślę że po trzech kolejkach bedą posiadać już 9 pkt.
Pozdrawiam
Co do tego meczu,to mam trochę inny punkt widzenia.Fakt,Widzew wygrał dwa pierwsze spotkania,jakby nie patrzeć z mistrzem oraz vice mistrzem Polski.Trzeba przyznać,że obie te drużyny przeżywają mocny kryzys.Widzew po prostu to wykorzystał.Znacznie trudniejsze spotkania miał ,według mnie Bełchatów.Legia i Wisła to bardziej wymagający rywale niż rywale Widzewa.W meczu z Wisłą Bełchatów nie prezentował się wcale źle,miał swoje okazje.Meczu z Legią nie widziałem,dlatego się nie wypowiem.
Kadrowo oba zespoły prezentują podobny potencjał.W Bełchatowie kontuzjowani są Nowak i Michał Mak.W Widzewie bez poważniejszych absencji.Patrząc realnie,nie sądzę,aby Widzew był w stanie wygrać trzeci mecz pod rząd.Według mnie,najbardziej prawdopodobny wynik to remis.Ponadto dobrym typem w tym spotkaniu może być under 2,5 gola.Obie drużyny nie mają zbyt dużego potencjału w ofensywie.Nie wydaje mi się,żeby padło w tym spotkaniu dużo bramek.

Moje propozycje:
X2 @ 1,78 ⛔
under 2,5 gola @ 1,62 ✅
bwin

ll9 149

ll9

Użytkownik
⚽ 1.09. 15:45 Widzew Łódź - GKS Bełchatów - 1 - 2.05 ✅ Wynik: 1-0

Buk: Betsafe

Opis

... Widzew Łódź - GKS Bełchatów ...

Już jutro o godz 15:45 przy Alei Marszałka Piłsudskiego w Łodzi, Widzew podejmować będzie GKS Bełchatów. Mecz określany jako derby regionu jest raczej tworem lokalnej prasy, gdyż zarówno dla piłkarzy jak i przede wszystkim kibiców Widzewa Łódź derby są tylko jedne, derby z ŁKS-em. Jako wieloletni kibic Widzewa cieszy mnie, że mogę w prasie przeczytać wiele pozytywnych artykułów i komentarzy na temat gry i atmosfery w drużynie . Rewelacja, zaskoczenie, największa niespodzianka, bo takie tytuły się pojawiają mogą cieszyć zwłaszcza po dwóch ostatnich, bezbarwnych sezonach i rewolucji kadrowej do jakiej doszło w przerwie letniej. Tymczasem najmłodsza drużyna T-Mobile Ekstraklasy ze średnim wiekiem nie przekraczającym 23 lata już została okrzyknięta mianem „Dzieciaków Mroczkowskiego”. Po dwóch kolejkach z kompletem punktów Widzew zajmuje miejsce na podium, a na tapecie mają już mistrza i vice-mistrza kraju. Podczas przygotowań do meczu z Bełchatowem urazów na treningu doznali Kuba Bartkowski i Mehdi Ben Dhiffalah. Bartkowski jest odkryciem tych dwóch dotychczasowych kolejek i będąc nominalnym prawym obrońcą godnie zastępuje na lewej stronie obrony Brazylijczyka Dudu Paraibę. Kuba już podczas czwartkowego wywiadu mówił, że do meczu powinien być gotowy w 100%. Więcej niepewności było w przypadku widzewskiego napastnika nr 1, ale wszystko wskazuje, że i on będzie do dyspozycji trenera Mroczkowskiego. Jeśli chodzi o absencje w drużynie gospodarzy, ze względu na urazy na pewno nie zagrają Kuba Kowalski i Adam Banasiak. Do dyspozycji będą już natomiast Emerson Carvalho, który z niecierpliwością czeka na debiut. Młody Brazylijczyk aż pali się do gry oraz prawdopodobnie pozyskany ostatniego dnia okienka transferowego z Budocnostii Podgorica etatowy stoper tej drużyny Đorđe Đikanović, a być może również białoruski napastnik Aleksander Lebedov, chociaż nie wiadomo czy z jego zatwierdzeniem do gry zdążą włodarze Widzewa. Piłkarzem Widzewa na pewno zaś nie zostanie Kamil Poźniak, z którego po tygodniowych testach zrezygnował trener Mroczkowski. Dotychczasowe dwa ligowe pojedynki Widzew wygrał dzięki niesamowitej walce, zaangażowaniu i młodzieńczej odwadze. W bramce nr 1 jest Maciek Mielcarz, który pod opieką Andrzeja Woźniaka zyskał dużo pewności. Przed nim na środku obrony ma pozyskanego latem Thomasa Phibela oraz Hachema Abbesa, który w moim odczuciu pod nieobecność Bieniuka i Ukaha stał się liderem widzewskiej defensywy. Do tego dochodzą na bokach Lukasz Broź i wspomniany już wcześniej Kuba Bartkowski, a więc jedni z najlepszych zawodników w meczach ze Śląskiem i Ruchem. Druga linia to Bartoszewicz i Dudek, zawodnicy odpowiedzialni za rozbijanie ataków rywala, a po bokach Marcin Kaczmarek i Alex Bruno. Młodziutki Brazylijczyk wystawiany na prawej stronie trochę z konieczności radzi sobie bardzo dobrze i nie bez powodu znajduje się w czołówce rankingu na najlepszego obcokrajowca ligi. Kreowanie akcji ofensywnych i zdobywanie bramek to zadanie dla Princewilla Okachi i Mehdiego Ben Dhiffalaha. Prince i Delfin już wiosną poprzedniego sezonu tworzyli fajny duet i w tym jest podobnie. Do tego oczywiście dochodzą „Dzieciaki Mroczkowskiego”, a więc 19-letni Mariusz Rybicki, 17-letni Mariusz Stępiński, 18-letni Emerson Carvalho i nieco starszy 22-letni Adrian Pietrowski. To właśnie ich zmiany na podmęczonych rywali jest jak do tej pory kluczem do sukcesu Radka Mroczkowskiego. Drużyna GKS-u Bełchatów nie zdobyła jak na razie żadnego punktu, o ile porażka z Wisłą przy Reymonta była dość pechowa, o tyle na własnym terenie do Legia była wyraźnie lepsza. Sytuację jaką miała miejsce latem w drużynie z Bełchatowa miałem okazję opisać już przed meczem z Wisłą, więc skupie się na tym co obecnie dzieje się w drużynie z ulicy Sportowej. Trener Kamil Kiereś, który w meczu z Widzewem będzie obchodził swoją rocznicę pracy z drużyną GKS-u w meczu przeciwko Widzewowi nie będzie mógł skorzystać z kontuzjowanych Dawida Nowaka i Michała Maka, zaś do drużyny po urazie odniesionym w meczu z Wisłą wraca Kamil Kosowski. Być może do gry zdolny będzie już Mate Lacić, wtedy to on zająłby miejsce na środku obrony razem z Maciejem Wiluszem lub Maciejem Szmatiukiem. Historia spotkań rozgrywanych pomiędzy Widzewem i GKS-em na stadionie przy Piłsudskiego 138 jest korzystniejsza dla Widzewa. W siedmiu rozegranych spotkaniach odnieśli 4 zwycięstwa, padły dwa remisy, a raz zwyciężyli Bełchatowianie. Ten mecz może być zupełnie inny w stosunku do tych jakie Widzew dotychczas rozegrał, GKS zapowiada walkę o pierwsze ligowe punkty, natomiast Widzew staję przed szansą przejścia do annałów historii klubu, gdyż jutrzejsze ewentualne zwycięstwo da łodzianom największą liczbę punktów na początku sezonu. Faworytem spotkania są Widzewiacy i mam nadzieję, że po meczu Harnaś będzie znów lał się strumieniami. Mecz poprowadzi jeden z bardziej cenionych, również przeze mnie, arbitrów w Polsce Hubert Siejewicz. Stawka nieco mniejsza, bo nie mam w zwyczaju takich wysokich kursów, ale nie byłbym sobą gdybym nie wierzył w zwycięstwo swojej drużyny.
Przewidywane składy:
Widzew: Mielcarz – Broź, Phibel, Abbes, Bartkowski – Bruno, Dudek, Bartoszewicz, Kaczmarek – Okachi, Ben Dhiffalah
GKS: Stachowiak – Raul Guzman, Wilusz, Szmatiuk, Basta – Wróbel, Baran, Wacławczyk, Bożok, Kosowski - Buzała

Otrzymane punkty reputacji: +14
K 0

krakk

Użytkownik
Oglądnąłem właśnie kilkanaście razy akcję w wykonaniu Polonii na 3-1. 5 zawodników Wisły leżało na murawie w tej akcji. Tutaj link jeśli ktoś jeszcze nie widział:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91842,12403224,3__kolejka__Wisla___Polonia_1_3__Wszolek__1_3_.html
Ciekaw jestem jakie zarobki ma Teodorczyk i Wszołek. Meczu niestety nie oglądałem więc nie wiem jak wypadli pozostali zawodnicy oraz ile akcji udało się przeprowadzić a ile zepsuć temu duetowi. Ostatnio co raz więcej osób prowadzi dyskusję na temat zarobków w PL lidze oraz jakości gry reprezentacji. Może właśnie to jest ten czas, żeby powołać do reprezentacji młodych zawodników, którzy będą się starać i będą chcieli się wypromować na arenie międzynarodowej.

D 54

domeltomek

Użytkownik
Jagiellonia Białystok - Zagłębie Lubin 2 (3.45 - bet-at-home)

Grzyb pauzuje za czerwoną kartkę
Więc i ja zacznę wyliczankę. Po pierwsze o ile mnie pamięć nie myli to w polskiej lidze za dwie zółte kartki nie ma wykluczenia z następnego meczu.

dyskwalifikacje odsiaduje Tomasz Frankowski. Jego braku nikomu nie trzeba tłumaczyć.
Po drugie Pan Tomasz nie brał udziału przy żadnej ze zdobytych bramek dla Jagi w tym sezonie. Drużyna bez niego potrafiła ograć PBB i nie dała się ograć Gornikowi.

Po czwarte - Dla 3 powyższych argumentów, solidną podstawę stanowi fakt iż Jagiellonia nie gra porywającej i efektownej piłki. Pokazała to szczególnie w ostatnim ligowym meczu z Górnikiem. Naprawdę za sukces należy uznać remis 1:1, gdyż to Górnik stworzył sobie o wiele więcej sytuacji i mógł wyjść na 3 bramkowe prowadzenie już w 1 połowie meczu.
Przypomnę tylko sytuację Jagi, w pierwszej połowie Kupisz ma przed sobą pustą bramkę po dośrodkowaniu z lewej strony. Innym razem fantastyczny strzał Makuszewskiego i jeszcze lepsza obrona Skorupskiego. Górnik miał bardzo dobrze opracowane stałe fragmenty gry, grając piłką stworzyli niewiele zagroźenia.

gdyby nie dobrze dysponowany w tym dniu Skowron.
Dobra dyspozycja? Przecież bramka Górnika to jego ewidentny błąd. Później czerwo Gornika i nie miał zbyt dużo pracy.

I napisze dopisze dwa zdania. Zagłębie jest obecnie NAJGORZEJ wyglądającym zespołem w lidze (obok Piasta), poza przebłyskami Pawłowskiego czy Jeża nie pokazują dosłownie nic. Piast przegrywając w Lubinie potrafił zepchnąć do obrony Zagłębie a wiemy że gracze z Gliwic orłami nie są.

Przypomnę tylko że wszystkie problemy, kłótnie w drużynie, niesnaski i brak dopingu weryfikuje boisko. Nie ma co przywiązywać do tego wagi. Z Malagi wszyscy uciekają, brak pieniędzy, kłotnie w zespole, zła atmosfera a w LM się dostali. Widzew bardzo podobna sytuacja, brak siana, sprzedaż kluczowych graczy a po 2 seriach mają komplet pkt. Polonia gra najładniejszą piłke (obok Legii i Lecha) w lidze a o również o jej problemach można pisać godzinami. Na boisku jest 11 na 11 i to oni decydują o meczu a nie cała reszta.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Korona - Lechia

Pierwsze dzisiejsze spotkanie polskiej ekstraklasy nie zapowiada się jakoś emocjonująco. Korona po dwóch porażkach zajmuje przed ostatnie miejsce z bilansem 0-6 co nie wróży nic dobrego. Na dodatek w Koronie pauzują za czerwone kartki Lisowski i Małkowski. Zagrali bardzo słabe spotkania, więc dziś nie spodziewam się super widowiska ze strony Kielczan. Dziś rywalem Korony jest Lechia, która w ostatnim spotkaniu pokonała Pogoń 2:0, a wcześniej przegrała z Polonią, która w dość dobrej formie. O ile po Lechii można było się spodziewać takich wyników to nie po Koronie. Są nieskuteczni, a na dodatek stwarzają mało sytuacji. Będzie im sprzyjał fakt własnego boiska, lecz moim zdaniem na stadionie w Kielcach nie zobaczymy wielu bramek i under 2,5 wskazany. Jak dla mnie Lechia nie jest aż tak mocna by wpakować kilka bramek gospodarzom. Według mnie albo remis bezbramkowy, albo skromna wygrana jednej z drużyn.

Mój typ: under 2,5 @ 1,61 || Pinnacle

Jak w masło ;)

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Widzew Łódź - GKS Bełchatów
Typ: over 2,5
Kurs: 2,20
bwin
Drugim dzisiejszym spotkaniem naszej Ekstraklasy będzie spotkanie pomiędzy Widzewem Łódź a GKSem Bełchatów. Mecz ten rozpocznie się kwadrans przed godziną szesnastą. Gospodarze zgromadzili komplet punktów w tym sezonie. Skazywani na porażkę w tym sezonie Widzewiacy o dziwo spisują się jak dotąd zaskakująco dobrze. Choć przyznam że mimo to że te zwycięstwa osiągnęli z mistrzem i wicemistrzem Polski to ekipy te w tym sezonie grają piłkę żenującą a Łodzianie te mecze wygrali szczęśliwie. Gospodarze to najmłodsza ekipa w naszej lidze średnia wieku nie przekracza dwadzieścia trzy lata. Czy dzisiaj skompletują zdobycz punktową, może być z tym różnie. Bełchatów zawsze jest groźnym zespołem i stać go na każdy wynik. Zaś młoda i niedoświadczona obrona gospodarzy popełnia dużo błędów. Jeśli szybko strzeli bramkę któraś z ekip to może paść więcej niż dwie bramki. Bełchatowianie jak dotąd są bez punktów ale ich ostatnia porażka z &quot;Białą Gwiazdą&quot; to brak koncentracji i szczęście graczy Wisły. Zdobyli oni zwycięską bramkę zaraz przed końcowym gwizdkiem. Goście zapowiadają w tym spotkaniu zdobycie pierwszych ligowych punktów. Liczę na ciekawe widowisko z dużą ilości goli.

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ekstraklasa
Spotkanie: Śląsk Wrocław - Ruch Chorzów
Typ: Śląsk Wrocław strzeli powyżej 2,5 goli w meczu
Kurs: 4,33
Bukmacher: Bet365
Analiza: Forma Śląska zbyt wysoka nie jest, co pokazały mecze z Hannoverem, ale w lidze jest lepiej, gdyż wygrali ostatnio u siebie 2:0 z Koroną Kielce. U siebie Śląsk jest dobrą drużyną, oczywiście jak na naszą ligę. Jeśli chodzi o formę Ruchu, to ona jest tragiczna. Ruch w dwóch meczach stracił aż sześć goli przegrywając 0:4 z Lechem i 0:2 z Widzewem. Gra Ruchu w tych meczach wyglądała bardzo źle. Wątpię, by Ruch się przełamał na trudnym terenie we Wrocławiu. Właśnie dlatego uważam, że strzelenie co najmniej trzech goli przez Śląsk jest całkiem możliwe.

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Więc i ja zacznę wyliczankę. Po pierwsze o ile mnie pamięć nie myli to w polskiej lidze za dwie zółte kartki nie ma wykluczenia z następnego meczu.
Oczywiście, przyznaję się do błędu - i z drugiej strony dziękuje za przypomnienie. Grzyb wystąpił w tym meczu.
Po drugie Pan Tomasz nie brał udziału przy żadnej ze zdobytych bramek dla Jagi w tym sezonie. Drużyna bez niego potrafiła ograć PBB i nie dała się ograć Gornikowi.
To że nie brał bezpośrednio udziału w bramkach to fakt, ale większość piłek jest w głównej mierze grane bezpośrednio na niego by namieszał w polu karnym i jednym strzałem zakończył akcję. Uwaga większości obrońców ligowych jest skupiona wyłącznie na tym zawodniku i dzięki temu w mniejszym stopniu odciążone są skrzydła i na śmiałe rajdy może sobie pozwolić choćby Makuszewski. Dlatego nie będę dywagował na temat tego, że nie odgrywa on żadnej roli w zwycięstwach skoro nie brał udziału w akcjach bramkowych.
Przypomnę tylko sytuację Jagi, w pierwszej połowie Kupisz ma przed sobą pustą bramkę po dośrodkowaniu z lewej strony. Innym razem fantastyczny strzał Makuszewskiego i jeszcze lepsza obrona Skorupskiego. Górnik miał bardzo dobrze opracowane stałe fragmenty gry, grając piłką stworzyli niewiele zagroźenia.
W takim razie widzimy ten mecz w innych perspektywach, bo ile po czerwonej kartce dla Jagi i Górnika mecz &#39;siadł&#39; to w 1 połowie widziałem wiele akcji Górnika które sunęły z przeważnie z prawej strony boiska. W pamięć zapadły mi także próby Milika.
Dobra dyspozycja? Przecież bramka Górnika to jego ewidentny błąd. Później czerwo Gornika i nie miał zbyt dużo pracy.
Ewidentny błąd? Uznawałbym tą bramkę jednak nie jako karygodny błąd bramkarza w ustawieniu, ale jako bardzo dobre wykonanie wolnego przez młodego Milika. W mojej opinii piłka ciężka do wyciągnięcia i to dla większości bramkarzy naszej ekstraklasy.

F 79

fafa-87435

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Lech Poznań - Górnik Zabrze
Typ: 1
Kurs: 1.60
Totolotek
Analiza:
W 3 kolejce dojdzie do ciekawego do typowania meczu pomiędzy Lechem, a Górnikiem. Drużyna z Poznania odniosła na razie dwa zwycięstwa. Pokonała Ruch, który jest bez formy, ale wywiozła też 3 pkt. z trudnego terenu w Warszawie. Przed sezonem doszło do sporych roszad w składzie. Na razie wychodzi to Lechowi na dobre. Dodatkowo w ostatnich 10 meczach w Poznaniu, Kolejorz odniósł 10 zwycięstw! Górnik to solidna drużyna, na razie ma 4 pkt. Wygrane derby z Piastem 1:2 i remis w Białymstoku z Jagą. Drużyna Nawałki z perspektywicznym Milikiem jest nieprzewidywalna, ale wątpię by udało jej się wywieźć punkty z ciężkiego terenu w Poznaniu. Na stadionie ma zasiąść ponad 20 tys. ludzi, którzy odpowiednio zagrzeją Lecha.

D 54

domeltomek

Użytkownik
Ewidentny błąd? Uznawałbym tą bramkę jednak nie jako karygodny błąd bramkarza w ustawieniu, ale jako bardzo dobre wykonanie wolnego przez młodego Milika. W mojej opinii piłka ciężka do wyciągnięcia i to dla większości bramkarzy naszej ekstraklasy.

Skowron zrobił najpierw ruch w lewą stronę aby rzucić się w.....prawo :razz:

Gdyby spokojnie stał w miejscu myślę że bramka by nie padła.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Ostrożnie dzisiaj z Legią. Nie nastawiajcie się na łatwy mecz, łatwe zwycięstwo i szybką kasę. Oba zespoły zagrały przy Łazienkowskiej prawie rok temu i niespodziewanie, 2:1 wygrali wtedy goście. A wszyscy liczyli na łatwą, lekką i przyjemną przeprawę Legionistów. Legia wprawdzie w dwóch kolejkach nie straciła gola, strzeliła sześć i ma komplet punktów. Podbeskidzie wywalczyło ledwie jeden i ma bilans bramek 2-3. Ale na takie mecze goście zyskują dodatkową mobilizację. Podbeskidzie Bielsko-Biała nie należy do ligowych potentatów, ale „Górale” na początku sezonu postraszyli już dwie drużyny – Jagiellonię i Wisłę Kraków. A teraz myślę, że są w stanie postraszyć Legię. Zagrają na maximum swoich możliwości i sprawią sporo kłopotu Legii. Do Warszawy ekipa Roberta Kasperczyka przyjedzie jedynie bez Marka Sokołowskiego oraz Bartłomieja Koniecznego. Pod znakiem zapytania stoją występy Paweli i Pitera-Bucko. Legia też nie zagra w pełnym składzie... Przed meczem z „Góralami” sztabowi szkoleniowemu Legii przybyły kolejne kontuzje.
Mamy istny szpital przed meczem z Podbeskidziem..
  • Urazu mięśnia dwugłowego uda doznał Michał Kucharczyk. W efekcie młody zawodnik musi pauzować przynajmniej do wtorku. To spore osłabienie w ataku wojskowych.
  • Wcześniej na problemy z kolanem narzekał Ivica Vrdoljak.
  • W poniedziałek Jan Urban nie będzie mógł skorzystać także z Rafała Wolskiego.
  • Oprócz wymienionych zawodników Kuba Kosecki jest kolejnym kontuzjowanym legionistą.

Do drużyny wraca za to Miroslav Radović, który odpokutował już karę dwóch meczów. Choć jak wszyscy wiemy Radović najlepsze lata ma już chyba za sobą.. Spokojna i rozważna gra obydwu ekip od 1 minuty spotkania, powinna zaowocować brakiem bramki przez pierwszy kwadrans spotkania. Brak gola od 1 do 15 minuty po kursie - 1.33 według mnie pewniejszy od stawiania na czystą jedynkę na legię po tym samym kursie. Podbeskidzie z każdą upływającą minutą spotkania będzie się cieszyło z korzystnego dla nich rezultatu.. chociażby remisu.
Typ mógłbym rzecz ze beznadziejny. Podbeskidzie jeśli coś ma strzelić to właśnie w pierwszej połowie.
Ja nie mówię że Podbeskidzie nie strzeli w pierwszej połowie. Niech strzelają. Ale tu chodzi o pierwszy kwadrans a nie pierwszą połowę. A to kolosalna różnica. Z Wisłą Kraków zdobyli gola w 17 minucie.. a więc po kwadransie. Mecz otwarcia z Jagiellonią i gol w pierwszych sekundach świadczy jedynie o niefrasobliwości gospodarzy, którzy myślami byli jeszcze na wakacjach. Potem i tak wygrała Jaga, więc ten zryw na początku spotkania nic im nie dał. Z Legią jeśli się zerwą jak pies z łańcucha i odkryją z tyłu już na początku meczu to zostaną skarceni na dzień dobry. Tego Podbeskidzie nie chce. A Legia w miarę upływu spotkania powinna przejmować inicjatywę. A pokonać skomasowaną obronę Podbeskidzia w pierwszych 15 minutach będzie bardzo ciężko. Żadna drużyna nie jedzie na Pepsi Arenę aby zdobyć gola na początku meczu. Tam się gra żeby nie przegrać, a nóż uda się wywieźć korzystny rezultat w postaci remisu.
Legia Warszawa - Podbeskidzie Bielsko Biala 3:1

Typ: brak gola od 1 do 15 minuty meczu
Kurs: 1.33

zabrakło 3 minut...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom