Tottenham vs Wolves
Typ over 1.5 bramki w meczu
Fulham vs Brentford
Typ x2
Ako 1.93
fortuna
W pierwszym meczu stawiam na bramki. Obie ekipy grają fajnie w przednich formacjach generując przy tym mnóstwo sytuacji. Różnica między jedną a druga jest tylko taka, że Wilki na potęgę je marnują. Widać jednak, że ten zespół zaczyna grać inaczej niż przyzwyczaił w ostatnich latach. Fajnie i efektownie... mega przejścia z obrony do ataku, skrzydłowi chodzą rewelacja. Myślę, że przyjdzie czas i na gole. Daję linię niższą bo rywalem jednak jest ekipa Conte. Włoch wiemy, że potrafi poukładać wszystko... niemniej po przyjściu Koulibaly'ego defensywa ma jeszcze pole do rozwoju i zgrania. Z przodu jak w tamtym sezonie... trio Son, Kane i Kolusevski robią straszny młyn.
Do dubla dokładam Pszczółki, które są w mega gazie. Trochę mnie zdziwiły problemy z Lisami ( też tam grałem x2) ponieważ sezon przygotowawczy mieli super. Poprzedni sezon również zaczęli rewelacyjnie więc zakładam, że nie będzie odstępu od reguły. Co do Fulham, to grają jak na beniaminka przystało na samym początku... dzielnie i odważnie. Pierwszy mecz niezły, ale to raczej Liverpool dał ciała, niż gospodarze błysnęli. W drugim meczu Wilki powinny ogarnąć gości co najmniej 2 golami bo mieli takie sytuacje. Dzisiaj może to szczęście się skończyć. Na koniec dodam, że Brenford z 13 oficjalnych meczów przeciwko Fulham przegrało z nimi raptem dwukrotnie. Myślę, że kadra jak i doświadczenie zdobyte na najwyższym szczeblu mocno przemawiają za przyjezdnymi.
Leeds vs Chelsea
Typ 2
Newcastle vs City
Typ 2
Kurs 2.15
Dla mnie osobiście Chelsea na fali wznoszącej i bierze 3 oczka. Już mocno dominowali z Kogutami, ale Leeds to obecnie zupełnie inny poziom. Widać, że ten zespół przechodzi zmiany. Nowy trener nowi gracze... trzeba czasu. W chwili obecnej bramki Rodrigo ciągną nieco wynik punktowy i zamazują obecną sytuację w zespole. Z gorszych informacji to kolejny uraz Bamforda a wiemy jaki to jest graje. Pytanie czy zdołają go postawić na nogi. Niemniej Chelsea będzie biała się o jak najwyższe cele w tym roku i taki mecz jeśli chce dotrzymać kroku City, po postu musi wygrać.
City jest w innej lidze... i na tym mógłbym zakończyć analizę. Niemniej dodam tylko że Sroki wbrew wielu oczekiwaniom nie poczyniły spektakularnych transferów i grają tym co dało niezły wynik w ubiegłym sezonie. Niemniej start jeśli chodzi o grę taki sobie. Co prawda 3 oczka na inauguracje przeciwko beniaminkowi Nottingham, ale już w starciu z doświadczoną ekipą Brighton.. dramat. Zostali mega zdominowani i powinni dość co najmniej 2-3 bramki. City tego nie puści.