Piast Gliwice vs Zagłębie Lubin 2-1 (1-1)
Over 2.5 @ 1.96 3
Over 3.0 @ 2.65 3
lvbet
Spóźniłem się niestety z analizą, bo wczoraj do gry było nawet po 2.15, co dla mnie było mega śmieszna, patrząc na formę strzelecką obu ekip. Piast Gliwice, dwa spotkania - 4 bramki po 2 w każdym, Zagłębie natomiast bramek 5 i trzy zdobyte w Warszawie, tak wiem, że ktoś może pisać, że słaba Legia itd, ale liczy się przede wszystkim wynik na trudnym terenie 1-3 robi wrażenie.
Jeśli chodzi o gospodarzy dzisiejszego spotkania - przede wszystkim Mak w dobrej dyspozycji, ciekawie wygląda ten nowy zawodnik Felix , a w dodatku w pomocy dobrze sezon rozpoczął Jodłowiec, to przy solidnym bramkarzu powoduje, że Piast dał sobie radę w pierwszych spotkaniach, a przypominam, że były to mecze wyjazdowe, co też jest jakby dodatkowym plusem w ich kierunku, jedyne czego im brakuje na tą chwilę to napastnika w mojej opinii. Papadopoulos, fajny chłopak, ale jednak to nie jest to, jestem ciekaw ja się wkomponuje Parzyszek, jego zmiany do tej pory wyglądały ciekawie.
Co do Zagłębia jak już pisałem wyżej. 3 bramki z Legią, 2 bramki ze Sosnowcem ustawionym ultra defensywnie to dobry prognostyk przed kolejnymi spotkaniami, na ile to szczęście, a na ile jakość piłkarska i trenerska zobaczymy - przyznam nie wierzę w Lewandowskiego, ale zobaczymy. Dodatkowy aspekt to wreszcie dobrze zaczyna wyglądać Pawłowski, wspomagany Starzyńskim i Tuszyńskim, to może być ciekawa mieszanka, w pierwszych dwóch spotkaniach siła napędowa wyglądała bardzo dobrze.
Gram tutaj over, uważam, że jest spora szansa. Spotkanie o 18, pogoda będzie pewnie upalna - około 27 stopni.
...............
Co do drugiego spotkania, mam wrażenie, że Legia to wygra, ale poszedłbym w kierunku kartek - zastanowię się
.
powodzenia, pzdr!
edit:
Po dłuższym zastanowieniu , próbuję kartki.
Legia Warszawa vs Lechia Gdańsk
żółte kartki Over 4.5 @ 1.95 3
lvbet
Sędziuje Musiał jego statystyki średnie oscylują wokół 4 kartek. Czy kartkami lubi rzucić, oprócz tego przekonuje mnie przede wszystkim Lechia do grania - dwa pierwsze mecze to odpowiednio - 5(plus czerwona) i 4 żółte. Lechia ma kilku zawodników, którzy mają jakąś przerwę w dostawach prądu między mózgiem, a mięśniami i czasami się mocno zapominają, już nie mówiąc o symulacjach Kuciaka
.
Ale teraz już bez śmiechów. Każdy kto przyjeżdza na Legię się spina, dlatego nie sądzę, żeby noga była odstawiana. Po drugie Legia też wyjdzie naładowana po "zmianie trenera", myślę, że będzie mecz twardy i kartki polecą.
edit: Tomasz Musiał to jest żart. Nigdy nie będzie sędzią międzynarodowym, raz że niepotrafi trzymać wagi dwa, że nie ma tzw. czucia gry. Żółta kartka dla Flavio, żółta dla Stolarskiego, po żółtej dla Nagy i Łukasika, no i kwintesencja - czerwo dla Nalepy za drugą żółtą. Okej, gruby Musiał nie nadążył, ma od tego var, ale po co przecież tam siedzi Marciniak, który nie zmieni decyzji arbitra, bo uważa, żę var to nie potrzebne coś, jest dramat, gościu chyba sam pograł under kartek, szkoda. Pozostaje odbić się na kolejnym spotkaniu