Niedziela z
Ligue 1
Le Havre - Auxerre 0:1
Bardzo mi się podoba Auxerre w tym sezonie odważna gra do przodu i zaowocowało to wygraną na inauguracje z Niceą gdzie byli lepsi i zasłużyli na wygraną w ostatniej kolejce na trudnym terenie w Nantes przegrali ale grali w osłabieniu bo najlepszy strzelec z tamtego sezonu Onaiwu wyleciał za faul i w tym meczu muszą sobie radzić bez niego ale na dobrą sprawe niczym w tym sezonie nie zachwycił.
Le Havre trzymało PSG aż do 85 minuty gdzie dopiero pod koniec straciło 3 gole. W ostatniej kolejce wygrali z walecznym Saint-Etienne. Ciężko powiedzieć kto tu może wygrać, myślę że można zaufać ofensywnemu nastawieniu Auxerre i postawić na ich celne strzały, wynik może być sprawą loteryjną.
TYP:
Auxerre więcej strzałów celnych @ 2.15
Lille - PSG 1:5
Mam wrażenie że to spotkanie może się skończyć kolejnym pogromem PSG, co prawda w dobrej formie Chevalier ale w PSG jak nie ma Mbappe wiele piłkarzy chce przejąć pałeczke po nim. Barcola Asensio Doumbia Kang-In Lee czy nawet młodsi Joao Neves który już ma 4 asysty ale tez próbuje strzelać nie ma jeszcze bramki kto wie może w tym spotkaniu. PSG bardzo dobrze wygląda i nie wydaje mi się że na początku sezonu może ich Lille zaskoczyć. Lille grało w środę jeszcze
eliminacje do
LM udało się awansować co jest niespodzianką bo w ostatnich latach w eliminacjach do
LM zespoły z Francji odpadały w swoich play-offach i pierwszy raz będziemy mieli aż 4 reprezentantów z Francji w
LM. Na pewno będzie czuć w nogach dodatkowy mecz w tygodniu i nie wiadomo czy Bruno Genesio nie da trochę odpocząć zawodnikom w końcu wywalczyli awans mają prawo do odpoczynku i świętowania (chociaż po tym meczu mamy 2 tygodniową przerwę na reprezentacje). Wydaje mi się że PSG będąc w tej chwili w dobrej formie przeciwnik po dodatkowym meczu więc bardziej zmęczony powinni sobie poradzić poraz kolejny na stadionie Pierre-Mauroy.
Próbuje:
PSG @ 1.85 superbet
PSG hc -1,5 @ 3,15 fortuna
PSG hc -2,5 @ 6,50 fortuna
strzelec: Joao Neves @ 6,50 superbet
Pozostałe spotkania:
Reims - Rennes 2:2
BTTS @ 1.65 superbet
strzelec: Gouiri @ 3.25 superbet
Angers - Nice 1:2
Tutaj ryzykownie bo wszystko wskazuje na under, ale z doswiadczenia wiem jak coś wskazuje na under to jest over, a kurs dobry więc ryzykuje
Obie drużyny strzelą i powyżej 2,5 gola @ 2,75 superbet