>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

3. kolejka Ligue 1 (20.08 - 21.08)

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP

Kursy za Tobet :​

Jak na razie przyznam, że jestem zniesmaczony Ligue 1 w takim znaczeniu iż ciężko cokolwiek przewidzieć, faworyci delikatnie zawodzą, niektórzy grają powyżej oczekiwać, generalnie trudno coś trafić.Przyznam, że też oglądam mniej L1 [ o ironio ;/ ] aniżeli w Polsce bo praktycznie jak leci kolejka to pracuję i dopiero obszerne skróty w tygodniu staram się zobaczyć.

Przechodzimy do trzeciej kolejki.

Wg. mnie najciekawszym meczem niedzielnym jest spotkanie na Południu Francji gdzie Montpellier podejmie Stade Rennes.Generalnie lubię takie ekipy co nigdy nie schodzą poniżej pewnego poziomu a i czasem potrafią zaskoczyć, na pewno do nich można zaliczyć te dwie drużyny.Nie wiem co zagrać w tym meczu, realny podział punktów.
OM podejmie za to Les Verts, OM, które po dwóch meczach ma cztery bramki stracone i tylko dwa punkty, na pewno nie będę grać, myślałem o o1.5, ale obrona i Ruffier w bramce są dość solidni także wcale nie muszą wysoko dostać.
Za to w sobotę fajny kurs na Nice, uważam, że potencjałem zbliżone drużyny, nareszcie Tuluzie wyszedł start i są liderem, zawsze wolałem ich w górnej części tabeli aniżeli jak rok temu kiedy to przed spadkiem bronili się.Teren Arabów to ciężkie granie także może jakieś DNB na gospodarzy bądź z remisem do dubla, ale konkretniej to w piątek, sobotę napiszę.

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA, DYSKUSJI I ANALIZ :!:
OWOCNYCH TYPÓW.​

kha1 40

kha1

Użytkownik
(Obstawiam kurs łączony, jeśli jednak nie ma tu zwolenników takiej formy, to w kilku zdaniach napiszę o spotkaniu Olympique Lyon, które moim zdaniem w sobotę rozniesie Brest na strzępy.)
Mecz wyjazdowy Lyonu z Brest będzie kolejnym ligowym sprawdzianem Remiego Garde, który w ostatniej przerwie zamienił najgorszego moim zdaniem trenera w historii klubu - Claude&#39;a Puela. TFU! Obstawiam wygraną Lyonu, bo uważam, że większość graczy tego klubu jest szalenie głodna sukcesów. Blok defensywny, który szwankował rok temu, tym razem prezentuje stosunkowo wysoki poziom. Zaskoczeniem jest na pewno dobra forma Bakarego Kone, który trafił niedawno do OL z Guingamp.
W kwestii pomocy i linii ataku, wydaje się, że wszystko zmierza w odpowiednim kierunku, a jeśli trener zadecyduje się w końcu posadzić Gonalonsa na ławkę rezerwowych, to sukces jest w kieszeni. Zarówno Licha, jak i Gomis prezentują formę wyższą niż w drugiej części poprzedniego sezonu - a przynajmniej tak się wydaje po ostatnim sparingu z FC Portu i meczu Ligi Mistrzów z Rubinem Kazań.
Z kolei o Breście nie mogę powiedzieć zbyt wiele. Jest to dla mnie klub, który raczej nie ma czego szukać w Ligue 1. W ostatnich dwóch meczach jedynie Leisomier zaprezentował poziom, który chcemy oglądać na tych boiskach, trafił zresztą ostatnio do jedenastki kolejki. Z piłkarzy, których może kojarzyć przeciętny Kowalski należy wymienić Tripiego Makondę, Richarda Soumaha, Nolana Rouxa oraz ostatnio sprowadzonego do zespołu, Jonathana Zebine.
Czy będzie znowu niespodzianka, jak ta z meczu Lyonu z Ajaccio? Uważam, że nie. Można nawet zaryzykować stwierdzenie, że spotkanie zakończy się wynikiem większym niż 2:0
⚽ Stade Brestosis vs Olympique Lyon
- Data: 20 sierpień 2011
- Polecany kurs: Betsson
- Wygra: OL
- Mój typ na wynik: 0:2
- Przypuszczalna ilość widzów: 15 000
Prawdopodobne składy:
Brest: Elana - Makonda, Martial (Zebina), Baysse, Coulibaly - Lesoimier, Grougi, Ewolo, Poyet - Roux, Ayite
Lyon: Lloris - Cissokho, Lovren, Kone, Reveillere - Kallstrom, Gonalons, Bastos, Briand - Lopez, Gomis

Otrzymane punkty reputacji: +6
duo 303

duo

Użytkownik
Brest - Lyon @2.00

Lyon po wpadce na własnym boisku z Ajaccio jedzie do Brestu po 3 punkty. We wspomnianym już meczu z Ajaccio Lyon miał ogromną przewagę, której nie potrafił udokumentować golem. Jednak już w eliminacjach do Ligi Mistrzów Olympique pokazał, że poprzedni mecz to był tylko wypadek przy pracy pokonując pewnie u siebie Rubin. Brest dotychczas dwa remisy u siebie z Evian i na wyjeździe z Valenciennes. Lyon, który celuje w mistrzostwo nie może sobie pozwolić na seryjne straty punktów z drużynami, które zapewne będą walczyć o utrzymanie.

kha1 40

kha1

Użytkownik
Drugim typem, który polecam na ten weekend jest spotkanie pomiędzy Montpellierem, a Rennes. Oba kluby zaczęły sezon dobrze i są w gazie, tym samym udowadniając, że pozycje zajęte ostatnio wcale nie były przypadkowe. Warto tu zresztą już na początku zaznaczyć, że gospodarz jutrzejszego meczu ma już 6 punktów, goście natomiast 4, z czego jeden zdobyty po ostrej batalii z Paris-Saint Germain.
Obstawiam remis, bo po prostu nie wyobrażam sobie porażki której z tej ekip na tym etapie. Prezentują bardzo podobny poziom gry. O ile Montpellier lepiej prezentuje się w ataku (Utaka, Montano), to Rennes gra fantastycznie skuteczną grę defensywną, którą prowadzi zresztą Kader Mangane. Istotnym aspektem w meczu będzie również dyspozycji Girouda, który od paru sezonów nieprzerwanie pokazuje bardzo wysoką skuteczność.
W spotkaniu niemal na 100% nie padnie więcej niż dwie bramki, a i tak rezultat może być zaskoczeniem.
⚽ Montpellier vs Stade Rennais
- Data: 21 sierpień 2011
- Polecany kurs: Betsson
- Wygra: Padnie remis
- Mój typ na wynik: 1:1
- Przypuszczalna ilość widzów: 12 000
Prawdopodobne składy:
Montpellier: Pionnier - Bedimo, Hilton, Yangambiwa, Bocaly - Estrada, Saihi, Belhanda - Utaka, Dernis, Giroud
Rennes: Costil - Danze, Mangane, Kana-Biyik, Theophile-Catherine - Mandjeck, M&#39;Vila, Feret, Pitroipa, Boukari - Montano

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Bordeaux-Auxerre 1-1
Gospodarze od początku sezonu maja problemy w obronie, w ostatnim spotkaniu z Lorient punkt dla Bordo uratował w doliczonym czasie Henrique. Niestety Brazylijczyk okupił mecz kontuzją i przeciwko Auxerre nie wystąpi. Kontuzjowani są ponadto Planus i Bellion. Karę dwóch meczów po czerwonej kartce otrzymał Sertic i on również wypadł ze składu Girondins. Żyrondyści mogą mieć problem na tyłach. Pod nieobecność Henrique do środka zostanie przesunięty Sane a na prawej stronie zagra Ben Khaliffa. Blok defensywny Ben Khalifa-Sane-Ciani-Tremoulinas może mieć spore problemy z atakującymi AJA a w szczególności z Traore. Bordeaux aktualnie nie ma kim straszyć z przodu, jest co prawda młody Modeste ale jak mówi trener Gillot presja oczekiwań ciążących na tym zawodniku jest zbyt duża. Żyrondyści interesowali się napastnikiem PSG Erdingiem ale prezes Bordeaux przyznał ze w tym oknie transferowym już nikt drużyny nie wzmocni. Auxerre znajduje się obecnie w bardzo dobrej dyspozycji, tak jak pisałem wcześniej bardzo dobry występ przeciwko Montpellier, w ostatniej kolejce remis z Olympique a mogli nawet powalczyć o komplet punktów. AJA ponadto się wzmacnia, w tym tygodniu dołączył na zasadzie wolnego transferu były pomocnik OM Eduard Cisse (choć akurat nie zagra w najbliższym meczu). Jak widać w Burgundii mimo pozbycia się paru gwiazd ekipa nadal trzyma się mocno i sadze ze powalczy z przeciętnym Bordo na jego obiekcie tym bardziej że Żyrondyści na pewno zaatakują, kibice oczekują w końcu pierwszego zwycięstwa w tym sezonie, otwarta gra Bordo to woda na młyn szybkich graczy AJA i kontr tego zespołu. obie strzelą @ 1,92 ✅
x2 @ 1,88 ✅

Caen-Lille
Co do Lille powtarza się słaby start z poprzedniego roku kiedy w sierpniu nie wygrali żadnego spotkania (4 remisy). Stąd jak jak pisze L&#39;Equipe Lille jest w sierpniu „out” Ponadto od 5 lat nie wygrali na własnym obiekcie meczu otwierającego sezon (szkoda że nie trzymałem się tej wersji tydzień temu ???? ). Mimo tego trzeba powiedzieć że Lille nie zasłużyło na porażkę. Kapitalny mecz rozegrał bramkarz Montpellier Laurent Pionnier. Nic dziwnego że został uznany bramkarzem tygodnia przez serwis goal.com oraz przydomek diabła nadany przez dziennikarza L&#39;Equipe ???? Teraz Lile zmierzy się z solidnym jak dotąd Caen w którego składzie znajduje się były napastnik Psów Pierre Alain Frau. Nie mam pojęcia jak ugryźć ten mecz, z jednej strony Lille przy takim potencjale w ofensywie jest w stanie spokojnie strzelić co najmniej bramkę, z drugiej kluczowy strzelec LOSC Moussa Sow nie jest w formie strzeleckiej. Raczej no bet

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Nice - Toulouse
Nice DNB 1,83 Bet365
Interesująco zapowiada się spotkanie 3 kolejki pomiędzy Niceą a Tuluzą. Na starcie sezonu w obu zespołach panują zupełnie odmienne nastroje, ponieważ goście mają na swoim koncie po dwóch kolejkach komplet zwycięstw, zaś gospodarze tego spotkania nie wywalczyli choćby punktu. Uważam, że po dzisiejszym meczu zarówno złość w Nicei jak i podekscytowanie w Tuluzie ulegną złagodzeniu. Trzeba przyznać, że Nice zmontowała na nowy sezon dość ciekawą ekipę, w której są gracze, mogący liderować grze zespołu. Przegrali z Lyonem, także w Evian, jednak rozczarowanie może przyjść dopiero, jeśli dziś nie uda się wywalczyć kompletu punktów. Goście wygrali jak na razie z dwoma beniaminkami, obu strzelili dwie bramki, nie tracąc jeszcze żadnej. Zespół wydaje się być jednak nieco słabszy, niż w poprzednim sezonie, a ich lider, Moussa Sissoko, jakby przestał oczarowywać i dostosował się do poziomu kolegów, choć z drugiej strony na plus należy zapisać transfer rewelacyjnego Emmanuela Riviere. Nicea ma z kolei nieco mocniejszą ekipę, niż rok temu o tej samej porze, choć i tak będą pewnie tylko walczyć o utrzymanie. Przede wszystkim wzmocnili się w ofensywie, doszedł Meriem, a także Fabrice Abriel, który może być liderem zespołu. Swoją drogą, Marsylia niekoniecznie zrobiła dobrze, pozbywając się go, raczej powinna dawać mu więcej szans. Ciekawym graczem jest znany z reprezentacji juniorskich Argentyny Monzon, na środku zostali Civelli i Pejcinovic, przede wszystkim jednak gwiazdą zespołu obok Abriela jest świetny bramkarz Ospina. Niceę stać na nieco lepsze wyniki, niż te, które notowali do tej pory i to, że po trzech kolejkach przy ich układzie gier będą bez punktów jest dla mnie równie nieprawdopodobne, co możliwość posiadania przez Tuluzę aż 9 oczek i bycia na czele ligowej tabeli.

kha1 40

kha1

Użytkownik
No i ładny zawód. Nie spodziewałem się takiego przebiegu dzisiejszych spotkań. Chociaż tyle, że Lille nie zawiodło.
Oglądałem mecz Lyonu i muszę przyznać, że klub pokazał w tym starciu wszystko to... co w piłce nożnej jest złe. Warto też nadmienić, że sędzia totalnie nie sprostał zadaniu i wcale nie zdziwiłbym się, gdyby federacja dobrała mu się do tyłka.
Bordeaux 1:1 Auxerre
Brest 1:1 Lyon
Caen 1:2 Lille
Djion 2:0 Lorient
Nice 1:1 Tuluza
Ajaccio wciąż gra z Evianem (1:0 w pierwszej połowie)
Reszta spotkań jutro.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
PARIS SG - VALENCIENNES
Typ : PSG @ 1,50 bet365✅2:1
3 kolejka więc najwyższy czas na wygraną Paryżan. Już wiele mówi się o zwolnieniu Kombuare i że w jego miejsce ma przyjść Carlo Ancelotti. Przynajmniej ja takie plkotki czytałem, nie wiem ile w tym prawdy. PSG widziałem w poprzedniej kolejce kiedy to rywalizowali z Rennes na wyjeździe. Szału tam nie zrobili. Bo najjaśniejsza postacią był bramkarz Sirigu, który długo ratował ich przed strata bramki. Jednak wtedy nie wiedzieć czemu trener już przed meczem nastawił się na taki scenariusz, świadczył o tym wyjśćiowy skład gdzie np na prawym skrzydle wystawił Jalleta czyli nominalnego obrońce. Brakowało chociażby Nene. A z ofensywnych byli Gameiro i Menez tylko. Dzisiaj powinni u siebie bardziej zaryzykować bo trzeba wkońcu wygrać. Do dyspozycji jest już Pastore, nawet w el LE z amatorami zdobył już bramke. Jednak dzisiaj media francuskie go nie awizują w podstawowym składzie to jednak sądze, że wyjdzie na Parc des Princes i się zaprezentuje. Z braków w obozie PSG napewno osłabieniem jest kontuzja Sakho. W dodatku nie wystąpi Hoarou, ale akurat w ofensywie mamy Gameiro i w obwodzie Erdinga.
Valenciennes szału w 2 kolejkach tez nie zrobili. Nie strzelili nawet gola, remisując z Valenciennes i przegrywajac 0:1 z Caen.
Ja dzisiaj stawiam na pierwsze zwycięstwo PSG poprostu ;)
PSG : Sirigu - Ceara (ou Jallet), Bisevac, Camara, Tiéné - Matuidi, Chantôme - Ménez, Bodmer, Nene - Gameiro
VALENCIENNES : Penneteau - Ducourtioux (cap), Isimat-Mirin, Angoua, Bong - Cohade, Sanchez, R. Gomis - Dossevi, Pujol, Danic

VS
MARSYLIA - ST ETIENNE
Typ : OM @ 1,53 bet365⛔0:0

Wypadałoby także wygrać pierwszy mecz w sezonie OM. Już przeciwko Auxerre były na to spore szanse. Bo jak inaczej nazwać prowadzenie 2-0 do przerwy i ostatecznie remis. Marsylczycy po przerwie jakoś stanęli w miejscu i nie wyglądali za dobrze. Mało akcji do przodu organizowali i ich pokarało... Warto zaznaczyć, że przeciwko Auxerre Azpiliquetta grał dobre zawody co wydaje się nieco dziwne skoro zespół traci dwa gole, ale często odbierał piłki i był pewny siebie. Oby tak dalej. Dzisiaj OM bez kontuzjowanego Mbia. Lucho wciąż zostaje na Velodrome, Remy w formie. Valbuena także bardzo aktywny. Jak włączy się Andre Ayew to OM wkońcu powinna zainkasować komplet.
St Etienne póki co komplet oczek co trochę dziwi jak się spojrzy na osłabienia przed sezonem. Świetnie w bramce spisuje się Ruffier, który przeciwko Bordeaux był bardzo pewnym punktem. Wygryzł lokalnego gwiazdora Janota. Co ciekawe po każdej interwencji Ruffiera przeciwko Bordo realizator pokazywał nam właśnie reakcje Janota.
StEtienne na Stade Velodrome nie wygrał od sezonu 1979/80! A ostatnia wygrana jeszcze za czasów kiedy w Zielonych grał sam Michel Platini. Ostatnie wizyty to 6 porażek z rzędu.

MARSYLIA : Mandanda (cap) - Azpilicueta, S. Diawara, Nkoulou, Morel - Lucho, A. Diarra, Be. Cheyrou - Valbuena (ou Amalfitano), Rémy, A. Ayew

ST ETIENNE: Ruffier - Perrin (cap), Paulao (ou Marchal), Mignot, Nery - Malbranque, Clément, Lemoine, Sako - Aubameyang, Sinama-Pongolle

Tak wiec dzisiaj mało ambitnie widzę dwóch faworytów do wygranej, ale tak wskazuje poprostu rozsądek. Mają mecze u siebie, wciąż bez wygranej oba zespoły więc okazja ku zwycięstwom wg mnie bardzo dobra. Zobaczymy czy podążam słuszną drogą ;)
Zapraszam do dyskusji;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
windover 28,1K

windover

Użytkownik
Z braków w obozie PSG napewno osłabieniem jest kontuzja Sakho
Co ciekawe zastąpi go właśnie Milan Bisevac który był jednym z filarów obrony właśnie w szeregach rywali w poprzednim sezonie :wink:. Też gram PSG dziś. Co do Pastore sam mówi ,że jeszcze nie jest w pełni przygotowany do sezonu a co do bramki to nie zdobył jej w meczu z FC Differdange.

Robson // ups, faktycznie z tym Pastore dałem ciała, ale pisałem z pamięci. A on tam asyste chyba zagrał ostatecznie przy jednej z bramek. Więc dzięki za poprawke ;) Pzdr

teddyboys 19

teddyboys

Użytkownik

PSG - Valenciennes

Wielkie oczekiwania w obozie PSG i jakże wielkie rozczarowanie na początku ligi gdzie Paryżanie w dwóch meczach zdobyli zaledwie 1 punkt.
Javier Pastore najdroższy piłkarz w historii ligi francuskiej ma być zawodnikiem, który poprowadzi PSG do wielkich sukcesów. Próbkę swoich możliwości pokazał w czwartkowym meczu elimincji Ligi Europy gdzie zanotował dwie asysty.Trener Kombouare liczy na kolejny dobry występ Argentyńczyka w meczu z Valenciennes które również fatalnie wystartowało w lidze.Myślę że zespół PSG podbudowany wysokim pucharowym zwycięstwem zaliczy dzisiaj pierwsze ligowe zwycięstwo.
Ostatnia ligowa potyczka pomiędzy tymi zespołami rozegrana w kwietniu tego roku to zwycięstwo PSG 3-1.Teraz liczę na podobny rezultat.

[PSG] [1,40]

Otrzymane punkty reputacji: +2
kha1 40

kha1

Użytkownik
Nie wszedł mi ani mój kupon, ani dwa mecze, które Wam proponowałem. Przepraszam w każdym razie. Ale przyznajcie sami, kto spodziewałby się, że najlepsza obrona w ubiegłym sezonie [Rennes] dopuści do strzelenia aż 4 bramek? Montpellier to naprawdę niezwykły klub.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom