W poprzedniej kolejce
Liga Mistrzów dała trochę zarobić, tym razem może być trochę niespodzianek, więc szukam innych rozwiązań niż 1X2
Arsenal - Bayern
Robert Lewandowski trafi bramkę @ 1.83 gratki dla tych, którzy mieli nosa do Arsenalu :razz:
Nie trzeba wspominać o formie Lewandowskiego w ostatnim czasie, nie strzelił ostatnio z Werderem, ale przecież nie będzie strzelał cały czas. Tym razem Bayern jedzie do Londynu, gdzie wydaje mi się, że czeka ich wcale nie łatwe spotkanie, Arsenal ma nóż na gardle po 2 porażkach, na pewno dadzą z siebie wszystko, ale też swoje stracą, skoro nawet Olympiakosowi dali sobie trafić 3 bramki. Lewandowski dobrze wspomina ostatni wyjazd na Wyspy z reprezentacją Polski i mam nadzieję, że dobrze będzie również wspominał to spotkanie z Bayernem, Koscielny i Mertesacker to zawodnicy z którymi Robert powinien dać radę sobie poradzić. Jestem ciekawy tylko, czy w bramce, tak jak w poprzednich spotkaniach Ligi Mistrzów stanie Ospina, czy też Wenger postawi jednak na Cecha. Tak czy siak Robert w każdym meczu ma sytuacje i ostatnimi czasy sporo ich wykorzystuje, po 2 spotkaniach ma na koncie 3 bramki i jest tuż za Ronaldo, który trafił do tej pory 5 bramek.
BATE - Barcelona
Junior Neymar trafi bramkę @ 1.61 => w chwili pisania kurs spadł do 1.57 nie trafił, ale udział w zwycięstwie miał duży.
Kurs trochę mniej zachęcający niż na Lewandowskiego, ale myślę, że coś za coś, Neymar będzie miał jednak większą okazję na trafienie bramki. Barcelona bez Messiego to nie ta sama Barcelona i chyba każdy to widzi, więc ciężar gry na siebie muszą brać pozostałe dwa filary drużyny, czyli Neymar i Suarez. W ostatniej kolejce Barcelona dopiero pod koniec spotkania zapewniła sobie zwycięstwo z Bayerem, Neymar bramki nie strzelił, ale w tym meczu inni zawodnicy błysnęli. Ostatnio dał popis w meczu z Rayo, w którym trafił 4 bramki, trzeba powiedzieć, że 2 z karnego, ale gole to gole, to że wykonuje karne też jest plusem dla typu, ponieważ obrońcy BATE mogą sobie nie radzić z szybkimi zawodnikami Barcy. Zespół z Białorusi ostatnio sprawił sensację wygrywając z Romą, drugiej sensacji się nie spodziewam, Barcelona wygra, mam tylko nadzieję, że nie zadowolą się małą ilością bramek.
Dinamo Zagrzeb - Olympiakos
BTS Tak @ 1.83
Obie drużyny łączą dwie rzeczy, wygrali z Arsenalem i przegrali z Bayernem, dzięki temu obie są w dość korzystnej sytuacji, choć w lepszej leży Olympiakos. Dlaczego BTS? Dinamo u siebie strzela dosyć często, jak nie powiedzieć bardzo często, w 11 spotkaniach domowych od rozpoczęcia sezonu w 10 spotkaniach trafiali przynajmniej 1 bramkę, a tracą również sporo, tylko w 2 meczach zachowali czyste konto, podobna rzecz tyczy się Olympiakosu, ale już nie będę przytaczał statystyk, 3 bramki trafione dla Arsenalu na wyjeździe, powinny dać trochę do myślenia, dla Dinama, jeśli wszystko pójdzie dobrze, jedną bramkę strzelić powinni. Dla obu drużyn to spotkanie jest bardzo ważne, więc nie ma mowy o odpuszczaniu, myślę, że zobaczymy trochę bramek w tym spotkaniu. Skłaniałbym się w tym meczu również na kartki, ale linia jak dla mnie trochę wysoka.
Dynamo Kijów - Chelsea
BTS Tak @ 1.83
Tego meczu ni typu nie będę zbytnio opisywał, bo ktoś już to zrobił. Normalnie nie zagrałbym tego, ale patrząc co ostatnio Chelsea robi w obronie, to bramkę stracić powinni, a sami posiadając taki potencjał ofensywny trafić też powinni, ale kto wie, może w tym meczu zaskoczą bardzo dobrą defensywą? Myślę, że w końcu tak się stanie, ale nie będzie miało to miejsca w tym spotkaniu.
FC Porto - Maccabi Tel Aviw
Over 9 rzutów rożnych @ 1.72
Myślę, że linia wcale nie taka wysoka, Porto przy dobrych wiatrach mogłaby sama pokryć tą linię, mam nadzieję, że nie będzie tak jak we wczorajszym meczu Manchesteru City, gdzie przez całe spotkanie wywalczyli tylko 1 rzut rożny. Maccabi w grupie G to chłopcy do bicia, na pewno chcą pokazać się z jak najlepszej strony, ale brakuje im po prostu potencjału. Porto będzie cisnąć od początku spotkania, czego konsekwencją powinny być rzuty rożne. W meczu z Dynamem wywalczyli tylko 2 rzuty rożne, ale spotkanie było wyjazdowe i przeciwnik o wiele lepszy, z Chelsea u siebie było już 8 rożnych. U Maccabi zaś wyglądało to następująco, 2 rożne z Chelsea i 6 z Dynamem. Porto powinno wygrać łatwo i mam nadzieję, że nie odpuszczą spotkania, gdy będą mieli je już ustawione, z 7 rożnych powinni wywalczyć, a Maccabi na pewno dorzuci coś od siebie, z każdym spotkaniem powinni być pewniejsi siebie i bardziej się otwierać, przynajmniej taką mam nadzieję.
Bayer Leverkusen - Roma
Roma lub remis @ 1.85 tyle bramek, taki scenariusz, świetny mecz
Romo oj Romo, kto nie narzekał na nią po ostatniej kolejce, teraz myślę, że będzie lepiej. Nie wierzę, że przegrają 2 spotkanie z rzędu, mobilizacja na pewno jest ogromna, Szczęsny będzie chciał odkupić swoje winy, mi to wygląda na spotkanie, z pełną walką przez 90 minut, więc dlaczego by nie skorzystać z tego typu. Bayer nie jest jakimś super zespołem, żeby wystawiać taką różnicę kursów. Z Barceloną przegrali prawie wygrane spotkanie, po tym meczu dwa słabe pojedynki w lidze, bo inaczej nie można nazwać remisów z Augsburgiem i HSV, za to Roma po BATE ładnie odegrała się w lidze, zwyciężając z Palermo i Empoli. Ja w tym meczu widzę lekką przewagę Romy, nie spodziewam się zbytniego zwycięstwa Leverkusen, choć nie ma rzeczy pewnych. W tym meczu myślę również nad BTS i tak się zastanawiam, czy aby to nie byłoby lepszą opcją.
Valencia - Gent
BTS Tak @ 1.83
Wydaje się to być ryzykownym typem, ale czy aby na pewno. O bramkę Valencii w tym meczu się nie martwię, bardziej o Gent, jednak w 2 poprzednich spotkaniach pokazali się z dobrej strony. W pierwszy meczu zremisowali 1:1 z Lyon, bardzo, ale to bardzo szczęśliwie, kończyli spotkanie w 9, Lyon nie wykorzystał karnego w końcówce meczu, więc wynik na pewno bardzo ich satysfakcjonował. W drugim spotkaniu już polegli 2:1 z Zenitem, ale wcale nie zagrali źle, Zenit wygrał prawdę mówiąc dzięki Hulkowi, podobała mi się bramka Gent, po ładnej akcji zespołowej, jeśli zagrają tak samo z Valencią, to też powinni dać radę coś ustrzelić, podoba mi się również pomysł z kartkami, proponowany przez kolegę wyżej.
Zenit Petersburg - Lyon
Artem Dzyuba trafi bramkę @ 3.00
Kusiło mnie, żeby postawić na bramkę Hulka, ale on ostatnio obsługuje kolegów swoimi podaniami, a najczęściej korzysta właśnie ten chłopak. W 3 ostatnich pojedynkach Dzyuba zapisywał się na liście strzelców, odpowiednio z Gent, gdzie trafił bramkę po podaniu Hulka, z Rostovem, gdzie również asystował mu Brazylijczyk, tak jak przy pozostałych 2 innych bramkach, oraz z Kubanem, gdzie również strzelił gola po podaniu Hulka. Widać, że piłka go szuka, a sam ostatnimi czasy znajduje się w odpowiednim miejscu. Myślę, że warto spróbować, Zenit u siebie zawsze mocny, a Lyon mnie trochę zawodzi swoją grą.
To takie propozycje ode mnie, na każde spotkanie, pewnie w każdym można wyłuskać coś lepszego, więc czekam jak na najwięcej opinii co do jutrzejszych meczy
Wszystkie kursy zostały wzięte z
Bet365.
EDIT: No to skuteczność 50%, najlepsze jest to, że weszły spotkania o które najbardziej się martwiłem, a nie weszły te według mnie spokojniejsze ????