groven
Forum VIP
AS Monaco - Karabakh Agdam 1:0
Typ: BTS
Kurs: 2.55
Dokładny wynik: 1:1
Kurs: 6.75
otobet
To nie jest żaden kopciuszek futbolu jak o nim piszą i się większości wydaje. Oni potrafią naprawdę grać w piłkę. Zresztą gdyby było inaczej nie znaleźli by się w Lidze Europejskiej. Mowa o drużynie Karabakh Agdam. Monaco nie takie mocne ostatnimi czasy. Statystyki nie kłamią kochani: 5 ostatnich domowych spotkań Monaco i 0 wygranych! W sumie stracone 11 bramek / średnia 2,2 na mecz! Zespoły spotykają się po raz pierwszy w swojej historii i nie ma co skazywać gości na pożarcie. W swojej lidze ekipa Karabakh to oczywiście niekwestionowany lider i myślę że mają realne szanse na wyjście z tej grupy, która wydaje się dość wyrównana. Pokonali u siebie Anderlecht w poprzedniej kolejce 1:0, wcześniej przegrali 3:1 na wyspach z Tottenhamem, co akurat nie mogło dziwić. Zaznaczam że byli piłkarze z Azerbejdżanu w stanie zdobyć gola w każdym z tych meczy, co pokazuje że nie zamierzają się jedynie bronić i być dostarczycielami punktów w tej grupie. Wcześniej pragnę przypomnieć że w drodze eliminacji przecież wbijali gole na wyjeździe YoungBoys i pozbawili ich ostatecznie prawa gry w fazie grupowej. Dzisiaj spodziewam się że będziemy świadkami dość wyrównanego spotkania i wynik będzie krążył koło remisu, w których tak wspaniale specjalizuje się przecież ostatnio Monaco. Jedno jest pewne, goście nie mają większych obaw przed rywalem, chcą ponownie pokazać się z dobrej strony i strzelić bramkę a najlepiej dwie. Piłkarze Karabakh są dobrze zorganizowani w ofensywie i co ciekawe atak z kontry ich nie interesuje! Wolą utrzymać się przy piłce i wypracować sobie okazję jak rasowa europejska drużyna.
Fenerbahce - Ajax Amsterdam 1:0
Typ: BTS
Kurs: 1.64
Jak tylko zobaczyłem tę parę od razu pomyślałem sobie - grad bramek. Ich ostatni pojedynek z Celtikiem wypadł dość dobrze, podopiecznym Vitora Pereiry udało się odrobić dwubramkową stratę i po bramkach Fernandao wywieźli ze Szkocji jeden punkt. Zresztą w tamtym meczu także typowałem BTS. Ajax w grupie zremisował zarówno z Celtikiem (2:2) po golach Vicotora Fischera i Lasse Schöne, jak i z Molde (1:1). Co widać? Ano widać że bramki się sypią jak z króliki z kapelusza. Z informacji o składach wiem że do Turcji nie pojechali kontuzjowani Arkadiusz Milik, Yaya Sanogo oraz Thulani Serero. Do kadry za to wrócił bramkarz Jasper Cillessen, który wydaje się w pełni gotowy do gry. Dla obydwóch zespołów, które odpadły w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów, udział w Lidze Europejskiej jest swoistą nagrodą pocieszenia, dlatego myślę że jedni i drudzy tak łatwo nie odpuszczą walki o wyjście z grupy. Pamiętam jak Ajax pięknie walczył z Rapidem Wiedeń w tej edycji Ligi Mistrzów i te ich zacięte wyniki 2:2 i 3:2 pokazują że na arenie międzynarodowej nie mają kompleksów i grają otwarcie. Fenerbahce na własnych śmieciach (Şükrü Saracoğlu Stadyum) czują się zwykle bardzo zmotywowani, choć w pierwszej kolejce ulegli nieoczekiwanie Molde 1:3, co spotkało się z dużą falą krytyki. Dzisiaj wyjdą na boisko i będą chcieli zmazać hańbę z tamtego meczu. Mieli być faworytem grupy, a po dwóch meczach mają tylko 1 punkt. To trzeba zmienić i zagrać dzisiaj o pełną pulę.
Poziom obu zespołów jest bardzo wyrównany. Szanse oceniam 60 na 40, z lekką przewagą Legii, bo grają u siebie. W tym sezonie w lidze najlepszym strzelcem gości jest Abdoulay Diaby, autor pięciu bramek. Na niego Legioniści muszą zwrócić szczególną uwagę. W lidze belgijskiej Brugge zajmuje dopiero piąte miejsce, a więc nieco poniżej oczekiwań. Ja myślę że drużyna która zdobędzie bramkę wygra to spotkanie. Legia nie chce przegrać bo to wiąże się z zerowymi szansami na awans. Remis także niewiele daje.. Na drużynę z Belgii spadła duża fala krytyki po porażce z Napoli 0:5. Dzisiaj o takim wyniku nie może być absolutnie mowy. Humory w sztabach Legii nie są najlepsze. Nadal do gry z kolei niegotowi są Michał Żyro i Ondrej Duda. Obydwaj przechodzą rehabilitację po odniesionych urazach. Nie wiadomo jeszcze, kiedy powrócą do gry, lecz pierwszy z nich rozpoczął już lekkie treningi, co na pewno zbliży go do powrotu na boisko.
Przy dopingu Legionistów i maksimum zaangażowania są w stanie dzisiaj odnieść zwycięstwo. Skromne, ale jakże cenne.
Legia dzisiaj nie przegra i da nadzieję polskim kibicom, w przeciwieństwie do Lecha, który polegnie z kretesem. Nowy szkoleniowiec czy ma pomysł na lepszą grę Legii? Czy kibice zaśpiewają Berg i'm sorry, come back!
Typ: Legia nie przegra (zakład bez remisu) 1:1
Kurs: 1.51