>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 kolejka fazy grupowej Ligi Mistrzów - wtorek 19.10.2010

Status
Zamknięty.
P 531

paolo_

Użytkownik
Ja jestem kibicem Milanu i pora abym ja dorzucił 3 grosze. Moim zdaniem Milan tego meczu nie wygra. Dlaczego? Czytałem gdzieś kiedyś że Murinho nigdy nie przegrał domowego meczu (wliczając pracę w Porto, Londynie i Mediolnaie).

Gdzie tak wyczytałeś? Przypominam, że jako trener Interu w fazie grupowej LM przegrał u siebie z Panathinaikosem 0-1 więc bzdura. Pamiętam dobrze bo sam się wyłożyłem na tym spotkaniu.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
WYNIK: 2:0

TYPY:

• zwycięstwo: Sporting Braga (1.85)
  • suma bramek: -3.5 (1.26)

Buk: Betgun
Trudne mecze do typowania w tej kolejce Ligi Mistrzów. Ja decyduję się zagrać mecz który nie zapowiada się jako szlagier. Braga podejmuje Partizan Belgrad. Sporo już zostało powiedziane o tym meczu. Zarówno jedni jak i drudzy nie prezentują poziomu Ligi Mistrzów. Uważam że takie ekipy powinny grać w Lidze Europejskiej bo zaniżają poziom elity. Ale przejdźmy do samego meczu. Dwie porażki na koncie gospodarzy i gości. Mecz o wszystko bo przegrani odpadają. Tymi przegranymi będzie raczej Partizan. Serbowie od początku byli typowani na ostatnie miejsce w tej grupie i zerową zdobycz punktową. Czarny scenariusz raczej się sprawdzi.

Sporting Braga w lidze u siebie na 3 mecze odnieśli 3 zwycięstwa, więc to dobrze wróży na jutrzejszy mecz.
Zgadzam się z tym. To rzeczywiście dobrze prorokuje przed meczem. Atut własnego boiska przed takim meczem jest dużym atutem, który Portugalczycy powinni wykorzystać. Partizan chyba jeszcze nie dorósł do walki z drużynami na takim poziomie. Bragę cenię zdecydowanie wyżej od przyjezdnych. Mają bardziej wyrównany skład i mimo wszystko większe ambicje. Wystarczy sobie przypomnieć jak wyeliminowali Seville. Partizan w starciu z Sevilla z góry byłby skazany na porażkę. Taka właśnie jest różnica pomiędzy tymi zespołami. Zapowiada się mecz walki. Drużyna która zdobędzie gola to wygra. Nie liczyłbym na dużo goli. Under 3,5 jak najbardziej do zagrania do taśmy. Kiedy takie zespoły stają do walki i o wyniku może zadecydować jedna zwycięska bramka to raczej skupią się na obronie aniżeli szaleńczych atakach na rywala.
Po raz drugi zacytuję wcześniejszą wypowiedź:
Na pewno w meczu na własnym obiekcie będą chcieli w końcu urwać te 3 punkty, bo jak nie teraz to kiedy.
W kolejnych meczach będzie bardzo ciężko o chociażby jeden punkt. Główny nacisk dlatego pada na spotkanie z Partizanem. Myślę że presja jest po obu stronach barykady. Partizan wygrywający w Bradze? Nie mogę sobie tego wyobrazić. Remis być może osiągną przy wielkim szczęściu. Ale w obecnej sytuacji nikogo ten remis nie zadowoli. Tutaj wchodzi w grę jedynie zwycięstwo..

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Real Madryt - AC Milan
Wielkie wydarzenie w piłkarskiej Lidze Mistrzów, na Santiago Bernabeu spotkają się dwie najbardziej utytułowane drużyny w Europie, które jednak w ostatnich latach nie potrafią wiele zwojować w elitarnych rozgrywkach. Real Madryt - AC Milan, a więc pojedynek gwiazd światowego formatu, po jednej stronie Cristiano Ronaldo czy Kaka, po drugiej Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho czy Alexandre Pato. Nie o nich jednak chciałbym napisać, a o trenerze &quot;Królewskich&quot;, kontrowersyjny Jose Mourinho to wybitny człowiek, którzy sukcesy wręcz przyciąga. Myślę, że Real nie mógł znaleźć lepszego fachowca na stanowisko swojego menedżera. Mourinho będąc trenerem Interu Mediolan, z którym wygrał Champions League w poprzednim sezonie doskonale poznał AC Milan, jego statystyki starć z tym zespołem wyglądają znakomicie. Real Madryt jest liderem w Primera Division, drużyną, która straciła najmniej bramek i strzeliła najwięcej. Trzeba przyznać, że w obecnym sezonie gra defensywna &quot;Królewskich&quot; wygląda lepiej aniżeli w poprzednim. AC Milan również prezentuje się całkiem dobrze, w lidze wyprzedzają ich tylko i wyłącznie zawodnicy Lazio. Bukmacherzy w roli faworyta stawiają gospodarzy, ja również. Myślę, że Real po trzech kolejkach fazy grupowej Ligi Mistrzów będzie miał na koncie komplet punktów.
Moja propozycja: Real Madryt - 1,60 Betclic

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Hitem dzsiiejszego wieczora jest bez wątpienia mecz na Santiago Bernabeu. Dwa najbardziej utytułowane zespoły Starego Kontynentu naprzeciwko siebie. Jeżeli poziom będize conajmniej taki jak przed rokiem kiedy również grali ze sobą to będizemy świadkami naprawde niesamowitego widowiska. Nie ma co sobie psuc tego spektaklu szukając jakiś typów na ten mecz. Przynajmniej ja tak robie. Bo doprawdy nie ma co tutaj typowac. Dwa silne zespoły i jakiekolwiek porównania itp są zbędne. Wszystko zweryfikuje boisko. A na nim pojawi się wiele gwiazd. Cieszy powrót Pato i od razu pokazuje, że jest świetnym piłkarzem.
Dlatego czekam z niecierpliwością na pierwszy gwizdek w Madrycie;)

AJAX - AUXERRE
Auxerre przede wszystkim warto odnotowac, że w tym meczu bez Jelenia, Le Tallleca, Mignota, Allaina Traore i Licaty. Auxerre zatraciło gdzies sposób na wygrywanie. Wygrana z Arles to stanowczo za mało. Ajax u siebie jest w stanie ograc każdego. A już z pewnością Auxerre. Więcej przemawia za Joden w tym starciu, ale defensywna taktyka gości może okazac się skuteczna. Bo Ajax ma też skłonności do rażenia nieporadnością jak chociażby w meczu z Utrechtem nie tak dawno. Ale co by nie mówic Ajax faworytem.
Ajax Amsterdam : Stekelenburg - Van der Wiel, Ooijer (ou Alderweireld), Vertonghen, Emanuelson - Lindgren, Enoh, De Zeeuw - Suarez, El Hamdaoui, Sulejmani.
Auxerre : Sorin - Hengbart, Ad. Coulibaly, Grichting, Dudka - Pedretti, Ndinga - Quercia, Contout, Birsa - Oliech

---------------

AS ROMA - BASEL
Typ : Roma @ 1,578 Pinnacle
Roma coprawda bez De Rossiego,Adriano, Vucinica, Meneza i Julio Sergio to jednak i bez tych graczy poradziła sobie w starciu z Genoą w SerieA. Dobre zawody rozegrał tam Totti. Chwalono go za tamto spotkanie. Dzisiaj też sa faworytem w meczu z Basel.
Statystycznie rzecz ujmując to za portalem asroma.pl wkleje takie coś :
- Giallorossi wygrali wszystkie domowe spotkania z drużynami ze Szwajcarii (w sumie pięć i 13 strzelonych bramek)
- Basel grało we Włoszech sześć razy i za każdym razem schodziło z boiska przegrane, tracąc w sumie 17 goli,
- W ostatnich 17 domowych meczach w europejskich pucharach, Giallorossi tylko raz nie zdołali trafić do bramki rywala (w meczu z 1 kwietnia 2008 z Manchesterem przegranym 0-2), w pozostałych 16 spotkaniach zdobyli 36 goli

Roma z Bazyleą grała już trzykrotnie. Na Stadio Olimpico u siebie wygrali 3:1 i 2:1. W obu przypadkach gole strzelał Totti. Wierze w Galliorossich w tym starciu.
AS Rome : Lobont - Cassetti, Juan (ou Mexès), N. Burdisso, Riise - Brighi, Pizarro, Taddei, Perrotta - Totti, Borriello
Bâle : Costanzo - Inkoom, Abraham, Ferati, Safari - Shaqiri, Huggel, Yapi-Yapo, Stocker - Streller, Frei
MARSYLIA - ZILINA
Typ : OM @ 1,274 Pinnacle
Nie ma co tu pisac. Dla OM to ostatnia szansa by móc jeszcze spróbowac włączyc się do wali o awans z grupy, a taki cel był przed Deschampsem. Komplet oczek przeciwko Zilinie to klucz do tego zadania.

ARSENAL LONDYN - SZACHTAR DONIECK
Zaskoczyłem się pozytywnie kursem. Na Emirates Arsenal jest faworytem. Fabregas, Nasri w pomocy. W obronie brak Kościelnego i to właśnie troche mnie niepokoi to Brazylijczycy z Szachtara potrafią zagrac niezłą klepe. Dla mnie faworytem są Kanonierzy.
Dubel Roma + Marsylia @ 2,01Pinnacle

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
AS Roma - FC Basel
Kiepski start w Serie A, przeciętny w Lidze Mistrzów. Tak można podsumować poczynania piłkarzy z Rzymu na przełomie ostatnich dwóch miesięcy. Jak do tej pory wygrali zaledwie trzy z dziewięciu spotkań biorąc pod uwagę obie rozgrywki. Wszystkie przed własną publicznością, faktem jest, że na Stadio Olimpico Roma rzadko przegrywa, choć zdarza im się zremisować, czego nie przewiduję jednak w dzisiejszym meczu. Piłkarze ze Szwajcarii nie zdołali zdobyć jeszcze punktu w Champions League, przegrali przed własną publicznością z Bayernem Monachium 1:2, w takim samym stosunku ulegli CFR Cluj. Podopieczni Thorstena Finka skazani są moim zdaniem na walkę o wywalczenie trzeciego miejsca w grupie, umożliwiającego dalszą grę w Lidze Europejskiej. Romie zwycięstwo dzisiejszego wieczoru może przybliżyć cel, jakim jest niewątpliwie awans do 1/8. Rzymianie doskonale zdają sobie sprawę z tego, iż Bayern raczej nie straci punktów w Monachium mierząc się z Cluj. Włosi pięciokrotnie musieli zmagać się w europejskich pucharach ze szwajcarskimi drużynami, za każdym razem okazali się lepsi, to dobrze wróży przed kolejnym sprawdzianem. W ubiegłym sezonie Roma miała okazję grać z Bazyleą w ramach Ligi Europejskiej, na Stadio Olimpico wygrała 2:1. Podobnego rezultatu spodziewam się dzisiaj.
Moja propozycja: AS Roma - 1,55 Betclic

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP

Arsenal Londyn – Szachtar Donieck 1 1,67 Unibet

Dziś na Stadium Emirates drużyna Arsenalu podejmie gości z Ukrainy. Kanonierzy jak do tej pory w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów idą jak burza - wygrana 6-0 na własnym stadionie z Bragą oraz wyjazdowe zwycięstwo z Partizanem 3-1. Szachtar natomiast pokonując Bragę 3-0 oraz Partizan 1-0. Kanonierzy na własnym boisku graja zazwyczaj efektownie i co najważniejsze efektywnie. W dzisiejszym meczu w ekipie Gunners z powodu kontuzji nie zobaczymy Thomasa Vermaelena, Laurenta Koscielnego, Bacary Sagny, Robina van Persiego oraz Manuela Almunii, co oznacza, iż znów w wyjściowej 11 obejrzymy naszego rodaka Łukasza Fabiańskiego. Do dyspozycji trenera są znów Nicklas Bendtner oraz Cesc Fabregas. Szczególnie możliwość występu tego drugiego jest radosną wiadomością dla kibiców Arsenalu. Jednak jak mówi sam Arsene Wenger:
- Jest już zdrowy i chce grać. Nie zdecydowałem jednak jeszcze, czy wyjdzie na boisko. Dobrze mieć go z powrotem na treningach. Mecz z Szachtarem będzie dla nas ważnym sprawdzianem i mam nadzieję, że wygramy - dodał francuski menadżer.
W ekipie Szachtara tego wieczoru nie ujrzymy Douglasa Costy oraz Yaroslava Rakitskiyego i Fernandinho. Będzie za to Chorwat Eduardo, dla którego będzie to powrót na stadion Emirates:
Marzyłem przed losowaniem, by spotkać się z Arsenalem. Chciałbym jeszcze raz zagrać przed angielską publicznością na Emirates Stadium - przyznał Eduardo. - Kluczem do zwycięstwa będzie gra w środku pola. Na własnym obiekcie jesteśmy w stanie pokonać Arsenal. Trudniej będzie w Londynie - dodał.
Na własnych śmieciach Arsenal, mimo absencji w składzie, nie powinien mieć probemów z pokonaniem ekipy z Doniecka.

Roma - FC Basel 1 1,60 Unibet

U podopiecznych Claudio Ranierego po przespanym poczatku sezonu widać progres formy. Szczególnie wygrana na własnym boisku z Interem daje powody do optymizmu dla kibiców z Wiecznego Miasta. W tegorocznej Lidze Mistrzów wygrali u siebie z Cluj 2-1 oraz przegrali na Allianz Arena z Bayernem 2-0. Basel natomiast po dwóch porażkach stosunkiem 2-1 zajmują ostatnie miejsce w tabeli. W lidze co prawda wygrywają dość zdecydowanie, uważam jednak że to za mało, by przeciwstawić się być może odradzającej się Romie. Co ciekawe, Roma grała 5-krotnie z ekipami ze Szwajcarii i wszystkie mecze wygrała.

Ajax Amsterdam – Auxerre 1 1,67 Unibet

Mecz o awans do Ligi Europejskiej można powiedzieć, gdyż poza zasięgiem są tu drużyny Realu i Milanu. Przed dzisiejszym meczem więcej argumentów po swojej stronie ma drużyna z Amsterdamu. Dobra forma ligowa, prócz Siema de Jonga i Vurnona Anity cały skład gotowy do gry z największymi gwiazdami – Luisem Suarezem i Mounirem El Hamdauoim. Do tego dochodzi Amsterdam Arena, na którym Ajax potrafił urwać punkt Milanowi w ostatnim meczu LM. Auxerre natomiast wyraźnie pod formą. 8 punktów w 9 meczach i dopiero 17 pozycja w tabeli ligowej to na pewno nie jest spełnienie marzeń kibiców oraz samych zawodników. Do tej fatalnej postawy dochodzi brak najlepszego strzelca poprzedniego sezonu ekipy Auxerre Ireneusza Jelenia, a także Alaina Traore, Stevena Langila, Yayi Sanogo, Anthony&#39;ego Le Talleca, Alexandra Licaty i Jeana-Pascala Mignota. Jak widać straty w zespole Jeana Fernandeza znaczne. Nie wyobrażam sobie innego wyniku w tym pojednyku niż wygrana podopiecznych Martina Jola.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Christian Abbiati nie zagra przeciwko Realowi Madryt po tym jak uszkodził przywodziciela w prawej nodze na przedmeczowym treningu.
W bramce Milanu stanie więc Marco Amelia, który w tym sezonie jeszcze nie zagrał. Dla 28-latka mecz na Santiago Bernabeu będzie więc niesamowitą okazją, ale i ogromnym wyzwaniem. Pod znakiem zapytania stoi także występ Thiago Silvy. Obrońca Milanu narzeka na problemy z kostką, ale w meczu z Realem Madryt powinien zagrać od początku.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Christian-Abbiati-nie-zagra-z-Realem,artykul,89783,1,832.html

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Roma coprawda bez De Rossiego,Adriano, Vucinica, Meneza i Julio Sergio
No właśnie i tutaj otwiera się szansa dla przyjezdnych na korzystny wynik. Roma jak widać nieźle osłabiona przed meczem z FC Basel, który zawsze strzela przynajmniej jedną bramkę w europejskich pucharach. Oto przykład:

Mimo dwóch ostatnich porażek i ostatniego miejsca w grupie, widać że chłopaki walczą. Ja bym w tym meczu nie typował zwycięstwa osłabionej Romy lecz postawił na typ, że obydwie ekipy strzelą gola. Kurs na to zdarzenie jest wyższy aniżeli na zwycięstwo Romy, a prawdopodobieństwo jest moim zdaniem większe. FC Basel nie dość że strzela w rozgrywkach europejskich to w swojej lidze krajowej także nie zawodzi. W każdym spotkaniu obecnego sezonu w lidze szwajcarskiej przynajmniej raz trafiali do siatki. Jakaś analogia w tym jest.
Roma z Bazyleą grała już trzykrotnie. Na Stadio Olimpico u siebie wygrali 3:1 i 2:1. W obu przypadkach gole strzelał Totti.
Co widać? Basel również zawsze strzelał... ;)

Moja propozycja: Wynik: 1:3
typ:
strzelą/nie strzelą obie drużyny? (1=tak)
kurs:
1.64

betgun

rq7 9

rq7

Użytkownik
Mi wpadł w oko szczególnie jeden typ

Unibet

Braga - Partizan
Cleo strzeli 4,20

Kurs naprawde zawyzony jak dla mnie . Widziałem tam kolega podał chyba w beat at home to był kurs 3,00 . Warto zagrac . Ja osobiscie dorzuciłem Suareza i Gomeza

dino3k 8

dino3k

Użytkownik
Spotkanie; Spartak Moskwa - Chelsea Londyn
Typ; X do przerwy
Kurs; 2,00
Bukmacher; Expekt
Analiza:

Przed nami 3 kolejka ligi Mistrzów. Zainteresowało mnie szczególnie spotkanie Spartaka Moskwa i Chelsea Londyn. Zacznę od ekipy gospodarzy którzy mają ogromną szanse na awans do następnej rundy rozgrywek, pokonali oni słowacką Zlinę i sensacyjnie OL. Marsylie, mają tyle samo punktów co ich dzisiejszy rywal i remis dziś to dla Rosjan uwazam bardzo dobry wynik. Mają bardzo dobrą passe w lidze rosyjskiej(3 ostatnie spotkania wygrane), grają na własnym obiekcie, sprzyja im również mroźna pogoda do której są przyzywczajeni. Chelsea natomiast króluje w Premier League. Ostatnia wpadka z Aston Villą to raczej nie jakiś dołek tylko zwyczajny przypadek lub gorszy dzień niebieskich. Oczywiście Londyńczycy są zdecydowanym faworytem i nie wykluczam ich zwycięstwa pomimo tego że najprawdopodbniej nie zagraja Drogba i Lampard, ale remis krzywdy by im nie zrobił. Osobiście typuje underowe spoktanie i ciekawy tyoem wydaje się X do przerwy

Mój typ:
X do przerwy

lukasz80 88

lukasz80

Użytkownik
Arsenal - Szachtar Liczba goli w I połowie Typ -2 lub więcej @ 2,75 BetClic ✅ 2-0

Przeglądając ofertę znalazłem ciekawy typ.
W pięciu ostatnich meczach na Emirates Stadium,cztery zakończyły się overem 1,5 w pierwszej połowie.Mecz meczowi nie równy lecz po takim kursie myślę,że warto spróbować.

wakka 0

wakka

Użytkownik
Ajax - Auxerre @ 1 |1.62| Fortuna
Ajax w ostatnim meczu fazy grupowej Ligi Mistrzów przeciwko Realowi robił co mógł aby wywieźć choć 1 punkt z Santiago Bernabeu, lecz ta sztuka im się nie udała. Auxerre zdecydowanie nie radzi sobie w lidze czego wynikiem są tylko 1 wygrana - 5 remisów - 3 porażki. Francuzi mają problem ze strzelaniem bramek u siebie, a co dopiero na wyjeździe. Wg. mnie Ajax będzie chciał pokazać co potrafi. W takich meczach holendrzy po prostu muszą zdobywać punkty, bo potem czeka ich tylko Real i Milan.
W szeregach Ajaxu zabraknie Jonga oraz Anity.

Arsenal - Shaktar @ 1 |1.62| Fortuna
Zdecydowanym faworytem tego spotkania jest drużyna Arsenalu. Jeśli &quot;The Gunners&quot; dzisiaj wygrają będą w o tyle dobrej sytuacji, że praktycznie będą pewni awansu do kolejnej fazy LM. Shaktar ostatnio rozstrzelał się w Portugalii, ale na pewno nie uczynią tego na &quot;The Emirates&quot;. Do składu gospodarzy wraca Cesc Fabregas jednak niepewny jest jego występ, choć jak sam mówi: &quot;czuję się bardzo sfrustrowany brakiem występów.... chcę dzisiaj zagrać&quot;. Myślę, że nie będzie to jednostronne widowisko ale przekonuję mnie ekipa Arsene Wengera i to na nią dzisiaj stawiam.
Roma - Basel @ 1 |1.55| Fortuna
Roma formą nie błyszczy, ale jeśli przypatrzymy się tej drużynie z bliska możemy dostrzec wiele czynników, które wpływają na taką, a nie inną grę. Pierwszym z nich może być brak podstawowych zawodników. Włosi są nie ubłagalnie nękani kontuzjami. Dzisiaj w jedenastce ekipy Ranieriego zabraknie De Rossiego, Meneza Vucinica i J. Sergio. Kieruję się tutaj również tym, że gospodarze u siebie są zawsze bardzo groźni, a jeśli traci punkty w lidze tą są to najczęściej wyjazdowe remisy lub sporadyczne porażki. Roma już kiedyś miała okazję gościć u siebie Szwajcarów. Wówczas dwukrotnie wygrali 2:1 i 3:1. Giallorossi wygrywając ten mecz z łatwości powinni przebrnąć do 2 rundy.

Bayern - Cluj @ 1 |1.23| Fortuna
Bayern po ostatniej wygranej chyba zaczął czuć się pewnie. Potwierdzają to wypowiedzi piłkarzy oraz trenera po meczu z Hannoverem. Bayern jest zbyt klasową drużyną, żeby tracił punkty w tak żenujący sposób w jaki robił to do tej pory. Wydaję mi się, że dzisiejsi goście nie powinni sprawić problemów (miejmy nadzieję) wracającym do formy piłkarzom Bayernu.

Braga - Partizan @ 1 |1.8| Fortuna
Oto jedno ze spotkań, które budzi najwięcej niepokoju mnie oraz innych typujących. Wszyscy zadają sobie pytanie czy te upokorzenie przed własną publicznością czegoś nauczyło piłkarzy Bragi czy nie? Czy Partizan po raz kolejny zadziwi wszystkich i to on podyktuję warunki gry?
Moim zdaniem to co Partizan zrobił w europejskich rozgrywkach w zupełności wystarczy na drużynę tego pokroju. Portugalczycy zapowiadają wojnę z ich strony, wcale mnie to nie dziwi - w końcu ileż można przegrywać przed własną publicznością. Jak każdy kto interesuję się Ligą Mistrzów wie, że Braga przez przypadek w fazie grupowej się nie znalazła. Dla ekipy gospodarzy jest to chyba ostatni i jedyny dzwonek, aby cokolwiek zdziałać.
Marsylia - Zlina @ 1 |1.27| Fortuna
Tutaj również nie widzę innego rozwiązania jak zwycięstwo Marsylii. Przed rozpoczęciem fazy grupowej francuzi zapowiadali walkę o pierwsze miejsce w grupie. Na razie nie widać tego po ich grze. Mam nadzieję, że zmobilizują się na dzisiejsze spotkanie i zdobędą 3 punkty. Plusem marsylczyków jest to, że grają przed własną publicznością oraz fakt, że Zlina jest groźna, ale tylko u siebie. Jeśli Olimpique chcę choć powalczyć o 2 miejsce w grupie to dzisiejsze spotkanie wygrać musi.

Real - Milan @ 1 |1.6| Fortuna
Krótko bo nie mam już czasu niestety na większą analizę. Real forma, Jose Mourinho na ławce, świetni zawodnicy. Milan natomiast niby wygrywa, ale szału nie ma. Ibra wszystko strzela a co jeśli dziś nie będzie w formie?
Stawiam na Real.

Spartak - Chelsea @ 2 |2.1| Fortuna
Chelsea będzie miała ciężki mecz, lecz wierzę w nich i ich potencjał. Jeśli wygra awans ma zapewniony, więc warto.​

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Real Madryt vs AC Milan
typ: over 1.5 gosp. @ 1.65zł
Milenium

Analiza:

O tych dwóch drużynach nie trzeba wiele mówić. Wiele osiągnięć w kraju i na arenie międzynarodowej, znakomici zawodnicy oraz wiele innych &quot;drobnostek&quot;. Z jednej strony poukładany przez Mourinho Real który ostatnimi czasy jest bardzo skuteczny głównie za sprawą Ronaldo (6/7) oraz Higuaina (4/7). Z drugiej strony zmierzający w końcu w dobrą stronę Milan który nie przegrał ostatnich 5 spotkań i w każdym z nich strzelał min. 1 bramkę. (wraz z LM). Swoją formę mogą zawdzięczać głównie dwóm zawodnikom - Pato (4/4) oraz Ibrahimovicowi (3/6). Ja jednak skupiłbym się na gospodarzach. Jak wiemy Real u siebie nie przywykł to przegrywania meczy. Walczą ponieważ czują presje &quot;vipów&quot; siedzących na trybunach. Październik zaczęli znakomicie czego dowodem jest objęcie pierwszego miejsca w lidze. W dwóch meczach w tym miesiącu strzeli już 10 bramek tracąc tylko 2. Skutecznie wykorzystują potknięcia rywali i dzięki swojej skuteczności w ataku wygrywają mecze. Szczerze powiedziawszy Królewscy powinni ten mecz wygrać przewagą co najmniej 2 bramek. Są w końcu w swoim żywiole (strzelają bramki) a dodając do tego taktykę w obronie nie tracą nareszcie zbędnych bramek. Są faworytem grupy i nie mogą zawieść.
Typy które również warte są gry to over 2.5 (7/10) , obie drużyny strzelą bramkę (5/10) oraz że Ronaldo pyknie bramkę (5/10) @ 4.50zł

B 94

bart7890

Użytkownik
Spartak Moskwa - Chelsea Londyn

typ: mniej niż 2,5 bramki @ Unibet 1,70 | stawka: 3/3
Londyńską Chelsea czeka wyjazd do Moskwy gdzie mierzyć się będzie na bardzo ciężkim terenie ze Spartakiem. Obydwie drużyny w dotychczasowych dwóch kolejkach ligi mistrzów zdobyły komplet punktów wygrywając swoje mecze z Marsylią i Żyliną, więc mogą spokojnie podejść do tego spotkania. Moim zdaniem zbyt wielu bramek nie zobaczymy, Chelsea nie strzela już tyle bramek co na początku sezonu, Spartak u siebie z takim rywalem powinien zagrać dość defensywnie. Najbardziej pasuje mi tutaj remis lub niska wygrana Chelsea.
------------------------------
AS Roma - Bazylea
typ: goście strzelą bramkę @ Betsafe 1,62 | stawka: 3/3
Zacznę może od tego, że Betsafe wystawił na ten typ bardzo wysoki kurs, u innych bukmacherów taki kurs jest na zdarzenie, że obydwie drużyny strzelą bramkę, mogłoby się wydawać, że Roma u siebie i tak strzeli, ale jeśli można zagrać na to, że strzeli tylko Bazylea to logiczne jest, że ten typ jest pewniejszy. AS Roma dzisiaj dość poważnie osłabiona co z pewnością utrudni im zdominowanie rywala, Bazylea strzela bardzo dużo bramek, w tej edycji ligi mistrzów łącznie z kwalifikacjami zawsze strzelali przynajmniej jedną bramkę, w zeszłym sezonie w lidze europejskiej Roma na własnym terenie wygrała z Bazyleą 2-1, a w rewanżu Szwajcarzy na własnym terenie wygrali 2-0, więc bramki również strzelali. Roma za to bramki traci, bo w dotychczasowych dwóch kolejkach fazy grupowej przegrali 0-2 z Bayernem i wygrali u siebie 2-1 z Cluj.
Bayern Monachium - Cluj
typ: (-1,5) 1 @ Bet365 1,83 | stawka: 3/3
Bayern dobrze rozpoczął rozgrywki ligi mistrzów, ale trzeba przyznać, że trafili na dość słabą grupę. Wygrali u siebie 2-0 z Romą i na wyjeździe 2-1 z Bazyleą, dzisiaj powinni dołożyć kolejne zwycięstwo i już praktycznie świętować awans z grupy. Nie widzę tutaj niespodzianki, więc stawiam na gospodarzy z handicapem po całkiem dobrym kursie jaki zaoferował bukmacher. Cluj jak już coś ma zwojować to na własnym terenie w Rumunii gdzie na razie wygrali 2-1 z Bazyleą, na wyjeździe doznali porażki 1-2 z Romą.
Marsylia - Żylina
typ: więcej niż 3,5 żółtych kartek @ Betsafe 1,75 | stawka: 3/3
Obydwie drużyny jak na razie bez zdobyczy punktowej w tej edycji ligi mistrzów, przegrany dzisiejszego spotkania traci szanse na awans z grupy, ale i tak myślę, że te dwie drużyny walczyć będą o trzecie miejsce w grupie i ligę europejską. Marsylia może jeszcze się pokusić o awans, ale do tego potrzebne są dwie wygrane z Żyliną i zrewanżowanie się Spartakowi, jest to możliwe, a dzisiaj na własnym terenie mają pierwszy krok do tej drogi. Moim zdaniem Żylina przyjedzie do Francji i napsuje sporo krwi rywalowi i pokusi się o urwanie punktu, a Marsylia będzie zmuszona do nałożenia pressingu i faulowania rywala, a co za tym idzie posypią się kartki.
Ajax Amsterdam - Auxerre
typ: więcej niż 3,5 żółtych kartek @ Totomix 1,75 | stawka: 3/3
Kolejne spotkanie drużyn, które muszą wygrać to spotkanie jeśli chcą myśleć o awansie. Większe szanse daje oczywiście drużynie z Amsterdamu, ale kto wie co się wydarzy. Będę bardzo zaskoczony jeśli w tym pojedynku nie zobaczymy ostrej walki o piłkę, a linia kartkowa ustawiona niżej niż u pozostałych bukmacherów. Auxerre przegrało swoje mecze grupowe, 2-0 z Milanem i 1-0 z Realem. Ajax przegrał z Realem 2-0, ale potrafił wywalczyć remis 1-1 na własnym terenie z drużyną Milanu, w ostatnich minutach spotkania Stekelenburg uratował swoją drużynę od porażki.
Real Madryt - AC Milan
typ: goście nie strzelą bramki @ Betsafe 2,50 | stawka: 2/3
Typ dość odważny, ale patrząc na kurs i dobrze spisującą się w tym sezonie defensywę Realu Madryt moim zdaniem warto zaryzykować, trochę niepokoi Ibrachimović, ale nie ma zawodników nie do powstrzymania! Real pod wodzą Jose Mourinho spisuje się znakomicie, jest liderem Primera Division i wygrał obydwa spotkania w lidze mistrzów 2-0 z Ajaxem i 1-0 z Auxerre, więc bramki jeszcze nie stracili. Milan pokonał 2-0 Auxerre i zremisował 1-1 z Ajaxem, na pewno nie położą się dzisiaj przed królewskimi, ale nie widzę zbytnio dla nich argumentów, w bramce najprawdopodobniej zagra Amelia, dla którego będzie to pierwsze spotkanie w tym sezonie. Real powinien strzelić bramkę i ułożyć wszystko pod siebie, kontrolować spotkanie do samego końca.
Sporting Braga - Partizan Belgrad
typ: x2 @ Unibet 2,08 | stawka: 2/3
Braga jak na razie ogromny falstart w lidze mistrzów, porażka 0-6 na wyjeździe z Arsenalem i również porażka 0-3 ale na własnym terenie z Szachtarem Donieck! Moim zdaniem nie jest to drużyna, która powinna grać w lidze mistrzów, z pewnością brak doświadczenia w takowych rozgrywkach ma na to wpływ. Partizan również szału nie robi na razie, bo również przegrał oba spotkania tyle, że 0-1 z Szachtarem na wyjeździe i 1-3 u siebie z Arsenalem. Braga i Partizan moim zdaniem będą walczyły pomiędzy sobą o ligę europejską i wierzę w Serbów, których uważam za walczaków, którzy nie odpuszczają. Zastanawiałem się jeszcze nad sporą liczbą kartek, ale zostałem przy typie na remis lub wygraną gości.
Arsenal Londyn - Szachtar Donieck
typ: gospodarze strzelą w obydwóch połowach @ Unibet 2,45 | stawka: 2/3
Obydwa zespoły z kompletem punktów, więc mogą spokojnie podejść do tego spotkania, awans z grupy moim zdaniem nie powinien być zagrożony chociaż może za wcześnie by o tym mówić. Arsenal po poważnych osłabieniach kadrowych dzisiaj ma wyjść już w nieco mocniejszym zestawienia, presji wyniku za bardzo nie ma, więc myślę, że zobaczymy trochę bramek. Pewność typu może jakaś ogromna nie jest, ale kurs ciekawy, goście z Doniecka raczej wolą własny teren, a nie wyjazdy do takich utytułowanych ekip jak Arsenal.

pirlo2122 349

pirlo2122

Użytkownik
Orientuję się ktoś jak z dyspozycją Gattuso (gra w 1s) bo nie śledziłem dawno a kusi mnie karteczka na tego zawodnika
Jeśli chodzi o Gatusso gra solidnie widać że Alegri go teraz faworyzuje ponieważ zastępuje już miesiąc Ambrosiniego nie ryzykuje gry z Boatengiem który jest bardziej ofensywny. Gra tak jak grał bardzo agresywnie nic się nie zmieniło. Myślę że typ godny uwagi.

LUDZIE JA NIE WIEM CO WY PISZECIE NA TYM FORUM.
NIE NAPALAJCIE SIĘ TAK NA TEN REAL I TO NA TO ŻE WYGRA DWOMA GOLAMI!!! JA MAM CAŁKOWICIE ODMIENNE ZDANIE NA TEMAT TEGO MECZU MOIM ZDANIEM BĘDZIE OVER 2.5 I OBIE STRZELĄ. JEST TO NAPEWNO PEWNIEJSZE OD GRANIA NA CZYSTĄ 1. ROK TEMU JUŻ TAK MASE LUDZI ZAGRAŁO I SIĘ PRZEJECHAŁO WÓWCZAS ZAGRAŁEM NA MILAN PO KURSI 9 I CO? BYLO 2-3.
Real gra bez Ramosa a więc ogromne osłabienie!!! Gdzie wy widzicie to poukładanie w obronie??? Marclo to nie obrońca!!! Chyba bardziej go możńa zobaczyć w grze do przodu niż w tyle. Arbeloa nie ma za wiele szans gry myśle że nie mając rytmu w takim meczu może się pogubić. Tak więc obrona Realu jest słaba popatrzcie z kim oni grali w tej Primerze w tym sezonie sami przeciętni i słabi a więc jakoś szczwególnie mnie nie dziwi że nastrzelali tyle goli i stracili tylko 2.
Pojawił się też wpis na forum o tym że strzela tylko Ibra. Chyba ktoś to mówi kto nie ogląda meczy i patrzy tylko na strzelców. Może i w LM on strzelił te bramki ale nie on je wypracował dopełniał tylko formalności tak jak to powinien robic napastnik. Każdy napastnik rozliczany jest z goli oni są od tego żeby strzelać. Dziś gra Pato zagra i Robinho dlaczego onie nie mieli by strzelić bramki??? To totalna bzdura. Do tego dodam że Pirlo, Sedorf czyli serce dróżyny jest w bardzo dobrej formie plus do tego Ronaldinho. Milan w tym sezonie gra bardzo ofensywnie i widowiskowo. Możecie zarzucać że tak nie bylo w tych 2 meczach LM ale to było miesiąc temu teraz Milan zaczął grać lepiej wrzucił 2 bieg.
A więc przestrzegam tylko może i Real wygra ale ja bym się tak na to nie napalał kurs nie godny takiego ryzyka!

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Arsenal-Szachtar D. (Obie Drużyny Strzelą Gola ),typ:Tak,Kurs:1,70

Krótko-Myśle że Schaktar stać na strzelenie bramki na wyjezdzie nawet takiemu potentatowie jak angielscy Kanonierzy.

Real M.-AC Milan (obie drużyny strzelą gola),Typ:Tak,Kurs:1,60

Jeszcze nie widziałem sptkania w którem oba zespoły rywalizujące między sobą nie strzeliły bramki w tym meczu powinno być podobnie.

M 0

mateqi

Użytkownik
Ajax - Auxerre
Typ:1
Kurs:1,61
Buk:bet365
Ajax bardzo dobrze ostatnio radzil sobie z milanem , chociaz bardzo im kibicowalem i liczylem na zwyciestwo okazalo sie jednak ze zremisowali. Auxerre bez Jelenia , czyli bez tego dzieki ktoremu wiele razy druzyna byla ratowana. Mysle ze nikt inny oprocz irka nie moglby tutaj cos zdzialac majac przed soba tak silny zespol jakim jest ajax. Suarez Sulejmani i reszta ekipy powinna sobie spokojnie poradzic z przyjezdnym Auxerre. W lidze auxerre odnotowalo tylko jedno zwyciestwo i to z druyna ktora zdobyla chyba tylko 1 punkt w lidze od poczatku sezonu. Takze maja kryzys ktory ajax powinien wykorzystac.
A co do waszych typow na real to bym byl naprawde ostrozny bo milan pokazal jak jest nieobliczalny w tamtym roku i niespodziewanie pokonal real 2:3

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
LUDZIE JA NIE WIEM CO WY PISZECIE NA TYM FORUM.
NIE NAPALAJCIE SIĘ TAK NA TEN REAL I TO NA TO ŻE WYGRA DWOMA GOLAMI!!! JA MAM CAŁKOWICIE ODMIENNE ZDANIE NA TEMAT TEGO MECZU MOIM ZDANIEM BĘDZIE OVER 2.5 I OBIE STRZELĄ. JEST TO NAPEWNO PEWNIEJSZE OD GRANIA NA CZYSTĄ 1. ROK TEMU JUŻ TAK MASE LUDZI ZAGRAŁO I SIĘ PRZEJECHAŁO WÓWCZAS ZAGRAŁEM NA MILAN PO KURSI 9 I CO? BYLO 2-3.
Widac teraz jak magiczne jest słowo &quot;Real&quot; ;) Sporo ludzi na tym forum nie ogląda meczów i zna tylko Mourinho(niektórzy nawet piszą Murinjo...)Ronaldo, Zlatana i nic więcej więc nie oczekuj nie wiadomo czego po nich. Ja już się do tego przyzwyacziłem, że wiele postów trzeba traktowac z przymrużeniem oka i na nie nie zwracac uwagi. Też radze do tego przywyknąc.
Co do samego meczu to również nie wiem skąd ten hurraoptymizm w stawianiu na Królewskich. Ale wiesz są mądrzy i mądrzejsi.
Dla mnie też mecz nie do stawiania w ogóle. Różnie losy mogą się potoczyc, ale każdy widzi inaczej spotkanie. Wszystko potem weryfikuje boisko. Ja osobiście życzyłbym sobie tylko takiego spektaklu jak ten sprzed roku na Bernabeu.
Też uważam, że Milan ma wszelakie atuty by zagrac dobre spotkanie dzisiejszego wieczora. Real Madrid: Casillas-Arbeloa, Ricardo Carvalho, Pepe ,Marcelo- Khedira, Xabi Alonso, Di María, Özil- Cristiano Ronaldo, Higuaín.

Milan: Amelia- Zambrotta, Bonera (Thiago Silva), Nesta, Antonini-Gattuso, Pirlo , Seedorf-Ronaldinho Gaúcho, Pato , Ibrahimovic.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Na Real będzie masówka ;) to nie wejdzie nie żartuje ale sadzę że typ na Real nie jest warty stawiania mimo wszystko grają z włoską drużyną i żeby nie wiem co Murinho wymyślił to za piłkarzy bramek nie strzeli. Dla mnie to dziś Ibrahimovic strzela bramkę i może się dziać co chce, jeden dla Milanu ,a nie sądzę że Real stać na strzelenie dziś dwóch bramek, oczywiście ich nie skreślam ale mimo wszystko Real na dziś to wersja beta.

Ibrahimovic strzeli bramke kurs:3,4
2.druzyna strz.gola kurs:1,53
Real M.-AC Milan typ:X kurs:3,7

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Jeśli o mnie chodzi to 2 typy na dziś:

1. ⚽ Ajax Amsterdam - AJ Auxerre --&gt; 1 - 1,55 ✅✅✅
Auxerre ostatnie mecze tragicznie...Plaga kontuzji ( choć czy na pewno wszyscy przez Was wymienieni nie zagrają ?? ). Auxerre co prawda może stanąć murem w obronie i liczyć na kontry, ale dla Ajaxu to jest bardzo ważny mecz. Jeśli myślą o awansie dalej to muszą wygrać. Dlaczego mieliby nie wykorzystać kontuzji i słabej formy Auxerre ?? Jedyne zagrożenie to X.
2. ⚽ Olympique Marseille - MSK Zilina --&gt; 1 - 1,25 ✅✅✅
Mecz z małym kursem, ale do dubla chyba powinien być ok. Olympique po słabszym początku sezonu zaczyna łapać formę. Żylina wg mnie skończy rozgrywki z zerowym bilansem. Może gdzieś urwie X, ale wątpię, że dziś we Francji. Znakomita szansa dla Olympique na kolejne punkty i walkę o awans.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom