Czas zacząć trochę zarabiać na holenderskiej Eredivisie. Kilka propozycji na dziś + analizy spotkań.
Na początek mecz:
Vitesse - Twente. Jeszcze niedawno wydawało mi się, że 1X będzie tutaj idealną opcją na grę, ale coraz bardziej jestem przekonany, że przyszedł czas na pierwsze punkty Twente. Drużyna z Enschede to nie ta sama ekipa co rok temu. Klub opuściło wielu piłkarzy (dziś do Anglii podpisać kontrakt wyleciał Tiote) i mózg maszyny, trener Steven McClaren. Vitesse ma nowego właściciela. Klub kupił milioner, który zapowiada, że Vitesse w ciągu trzech lat będzie walczyć o ligę mistrzów. Do drużyny dołączył już Aissati, ale zostanie zaprezentowany dopiero po meczu (więc jutro nie wystąpi). Niby wszystko wskazuje na to, że Twente będzie mieć pod górkę, ale…
Vitesse osłabione. Jutro nie zagrają; Jenner, Van Dierman, Kaloglu, Molhoek i Sprockel. Są to dość poważne osłabienia dla drużyny z Arnhem. Do bramki Twente wraca za to Boschker, więc defensywa mistrzów kraju będzie jeszcze mocniejsza. Prawdopodobne składy:
Vitesse :
Velthuizen ;
Van der Struijk , Pinarci, Caldirola,
Drost ;
Snijders ,
Propper ,
Pluim ; Van Ginkel,
Buttner ,
Nilsson .
FC Twente :
Boschker ;
Tiendalli ,
Wisgerhof ,
Douglas , Carney;
Chadli ,
Brama ,
Janssen ; Ruiz,
De Jong , Bajrami.
Wydaję mi się, że jutro Twente zdobędzie swoje pierwsze 3 punkty. Moje propozycje na ten mecz:
@ Vitesse - Twente 2 (1.60)
@ under 3,5 (1.35) - pewniaczek na moje oko, a nawet under 2,5 można grać.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolejnym spotkaniem to pojedynek pomiędzy
Ajaksem a
Rodą JC. Tutaj niski kurs na Ajax, więc nie ma sensu grać 1. Chyba, że ktoś szuka pozycji do taśmy to jak najbardziej. Ajax w najmocniejszym składzie. Nie wiem czy trener Jol zamierza kogoś oszczędzać na środowe spotkanie z Kijowem (proponuję tu oczywiście 1 na Ajax lub awans), ale nie wydaje mi się. Po raz pierwsze na ArenA zagrają ze sobą w ataku; Suarez i
El Hamdouir. Spodziewam się w tym przypadku bramek któregoś z nich (lub obojga). W Rodzie zobaczymy jednak w pierwszym składzie najlepszego strzelca poprzedniego sezonu, Junkera. Wraca on jednak po kontuzji, więc ciężko określić czy zagra na 100%.
Ajax jest zmotywowany. Trener Martin Jol powiedział w dzisiejszym wywiadzie, że chce by jego drużyna sprezentowała niezłą ucztę fanom przed meczem z Kijowem. Akcja; Welkom In de hel van Amsterdam jest w trakcie, więc liczę na pełny stadion i mega doping (plus oczywiście kolejną dobrą akcję tifo) ze strony kibiców. Moje propozycje na dzisiejsze spotkanie:
@ Ajax (-1)- Roda JC 1 (1.50)
@ Ajax – Roda 1/1 (1.60)
@ Over 3,5 (1.80) oraz za niewielkie pieniądze over 4,5 (2.85)
@ Luis Suarez Sn 1 (1.90)
Co do pozostałych 2 spotkań to jeszcze się zastanowię czy warto je ruszać. Trochę za niskie kursy na faworytów, a spodziewam się w którymś z tych dwóch spotkań niespodzianki.