Harris +2.5 - Nermark @ 1.72 w tobet.
Oboje zawodników w tym meczu bedzie jeżdzić po 1 i 0 ewentalnie czasami sie trafi 2 wiec to handi mogło by bardzo pomóc. Bomber Harris ma więcej jazdy, zainwestował w sprzęt i ostatnia pomoc Crumpa napewno mu pomogła. Według mnie warto spróbować.
2,5 pkt to naprawdę sporo. tym więcej,że Harris powoli budzi się z zimowego zastoju. Potwierdza to z kazdym startem. Na samym początku sezonu nie postawił bym tego. minęły 2 tygodnie i wszystko idzie na plus dla Bombera. ale tylko dlatego ,że handi konkretne.
CKM Włókniarz Częstochowa:
1. Chris Harris
2. Mirosław Jabłoński
3. Grigorij Łaguta
4. Grzegorz Zengota
5. Daniel Nermark
6. Artur Czaja
Azoty Tauron Tarnów:
9. Greg Hancock
10. Dawid Lampart
11. Leon Madsen
12. Martin Vaculik
13. Janusz Kołodziej
14. Kacper Gomólski
Sędzia: Krzysztof Meyze
Początek spotkania: godz.
17.00
Skazany na pożarcie CKM w grodzie "Jaskółek" przeżywa ostatnio same pozytywne chwile. A wszystko to za sprawą tzw drugiej lini WŁOKNIARZA czyli Grzegorza Zengoty i Krzyśka Jabłońskiego. Chłopaki niesamowicie podbudowali swoją psychike, jak i też całej drużyny, a co za tym idzie i kibiców. W turnieju półfinałowym Złotego Kasku, który rozegrany został wczoraj na torze w Ostrowie Wielkopolskim pierwsze miejsce w tych zawodach zajął
Grzegorz Zengota, a na drugiej lokacie sklasyfikowany został
Mirosław Jabłoński.
Dyspozycja zawodników częstochowskiego klubu to dobry prognostyk przed nadchodzącymi pojedynkami Enea Ekstraligi. “Zengi” w Ostrowie zdobył 14 punktów, a jedynym zawodnikiem, który go pokonał był Mirosław Jabłoński. Młodszy z braci Jabłońskich na swoim koncie zapisał 11 oczek.
Wyniki:
1. Grzegorz Zengota 14 (3,3,2,3,3)
2. Mirosław Jabłoński 11 (2,3,3,3,0)
3. Piotr Pawlicki jr 11 (3,2,2,2,2)
4. Rune Holta 10 (3,3,1,3,0)
5. Przemysław Pawlicki 9 (2,t,3,3,1)
6. Grzegorz Walasek 9 (3,2,1,1,2)
7. Krzysztof Buczkowski 9 (2,1,1,2,3)
8. Robert Miśkowiak 8 (0,2,3,t,3)
———————————————–
9. Tobiasz Musielak 7+3 (0,2,2,1,2)
10. Adrian Miedziński 7+w (2,1,3,0,1)
11. Jakub Jamróg 6 (d,1,2,2,1)
12. Maciej Janowski 5 (1,0,1,1,2)
13. Tomasz Jędrzejak 5 (1,1,0,2,1)
14. Adam Skórnicki 4 (1,3,0,0,0)
15. Karol Baran 3 (w,t,0,3,w)
16. Krzysztof Jabłoński 2 (1,d,0,1,d)
17. Piotr Dym 0 (0,0,d,w)
Jak widać w pokonanym polu pozostali równie klasowi zawodnicy,a Maciek Janowski i Jakób Jamróg potwierdzili słabszą dyspozycje. Wprawdzie do składy Unii powraca
Martin Vaculik, ale nie sądze by po przerwie kozaczył aż tak jak w zeszłym sezonie, gdzie nie było na niego bata
Włókniarz Częstochowa – 37
3. Grigorij Łaguta -5 (1,d,1,3,d)
5. Daniel Nermark - 10+2 (1*,3,1,1,1*,3)
6. Artur Czaja - 1+1 (0,0,1*)
Tauron Azoty Tarnów – 53
10. Leon Madsen - 11+2 (2*,2,2*,2,3)
11. Martin Vaculik - 12 (3,3,3,3,0)
Sądzę ,że możemy być świadkiem świetnego spotkania. Moją nadzieją jest też nierówny Janusz Kołodziej , ktory może zrobić 14pkt a jednocześnie przyjechac ostatni, czy trzeci. Rewelacyjny GRISZKA może zabrać punkty nawet Hancockowi i nikogo tonie zdziwi. Gdyby Vaculik pojechał nieco słabiej, kołodziej się ze dwa razy zagubił ,młodzież tarnowska potwierdziła słabszą dyspozycje, to nawet nie chce mówić o czym myśle po cichu. Ale trzeba oddać prawde,ż e zdecydowanym faworytem są Jaskółki.
Będe trzymał kciuki za swoje LWY i konia z rzędem temu co zgadnie winik tego meczu??
@ zgredziu
1.Tory w Toruniu i Tarnowie to dwie różne bajki,więc te wyniki według mnie niczego nie oznaczają
2.Po jakiej przerwie wraca do składu Vaculik? bo chyba coś mnie ominęło
3.W tej kolejce będzie jeden zacięty mecz-ten w Gdańsku.Reszta to będą kilkunasto-punktowe wygrane gospodarzy.
Ad 1 Nie w Toruniu był Złoty Kask lecz w Ostrowie
" W czwartek na ostrowskim obiekcie rozegrano półfinał Złotego Kasku,"
AD2. Cytat z Sportowe fakty " Ze zdrowiem czwartego do brydża
Martina Vaculika też już wszystko w porządku"
AD3 Teoretycznie masz racje. Rzeź niewiniatek będzie w Gorzowie. Prawdziwa masakra tam powinna być ,tylko trzeba grać handicapy na Gorzów. Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszow H(0 - 26) 1
1.72
Uweażam ,że praktycznie wszyskie biegi nawet z udziałem Crumpa powinny zakończyć sie minimum 4:2 dla Gorzowa, a to już jest wynik 60:30. wiadomo jednak ,ze połowa z nich będzie na 5:1, więc nawet nie próbuje zgadywać ile bedzie. Sam Zmarzlik zrobi ponad 10pkt
Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszow H(0 - 26) 1
1.72
Krzysztof Kasprzak Over 9.5
1.65 >>
Prezent od buków
Tauron Azoty Tarnów - CKM Wlokniarz Czestochowa H(0 - 16.5) 2 1,85
22.04 19:15 Andreas Jonsson -0.5 Piotr Protasiewicz +0.5 1 1,72
22.04 19:15 Unibax Toruń - Stelmet Falubaz Zielona Gora 1
1.15>>
Prezent od buków
22.04 19:15 Unibax Toruń - Stelmet Falubaz Zielona Gora H(0 - 10) 1
1.72>>
Prezent od buków
22.04 19:15 Darcy Ward +0.5 Chris Holder -0.5 2
2.02
Unibax Toruń:
9. Chris Holder
14+1 (2*3,3,3,3)
10. Darcy Ward
9+3 (3,1,2*,2*,1*)
Bez obrazy Zgredziu, ale to co piszesz kompletnie mija się z celem. Najpierw przed sezonem powołujesz się na statystyki z ligi angielskiej, teraz zapominasz, że są dwa półfinały Złotego Kasku.. wpadka goni wpadkę najkrócej mówiąc.
;-)
\\Oj kolego nie czytasz ze zrozumieniem. skoro opisuje półfinał w którym startowali Włókniarze to wiadomo ,że mówie o półfinale ostrowskim. Drugi półfinał psu mi na bude ,skoro analizuje mecz Włókniarza z Unią. A własnie w ostrowie jeżdziłi obaj zawodnicy Włokniarza,którzy obaj zajęli odpowiednio pierwsze i drugie miejsce. Jezeli coś jest nie tak to z tobę, że nie czytasz ze zrozumieniem i nie kumasz co powyższa analiza i wzmianka o formie drugiej lini Włókniarza ma za znaczenie. NA temat ligii angielskiej też bredzisz bzdury, bo gdzie szukać czegokolwiek o formie zawodników jak nie w odbytych właśnie meczach (sparingach i lidze ,która własnie ruszyła) Innych meczy nie było więc własnie dlatego tylko mogłem powoływać się na mecze ligi angielskiej i to co tam własnie reprezentują zawodnicy poszczególnych drużyn ,które omawiałem.
Jak nie łapiesz tematu radze czytaj wolniej i najlepiej dwukrotnie tekst , a załapiesz o co chodzi piszącemu zanim coś tu napiszesz.