>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3. kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 22 kwietnia 2012

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP

Składy już są, więc odliczamy czas do III kolejki. Zapowiadają się ciekawe spotkania: Lotos Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz, godz. 14:30
Unia Leszno - Betard Sparta Wrocław, godz. 16:00
Tauron Azoty Tarnów - Włókniarz Częstochowa, godz. 17:00

Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszów, godz. 18:00
Apator Toruń - Stelmet Falubaz Zielona Góra, godz. 19:00

Bardzo wcześnie, jak na E-ligę rozpocznie się pojedynek tegorocznych beniaminków. Lotos Wybrzeże w I kolejce pewnie pokonał faworyzowaną PGE Marmę i czy tym razem gdańszczanie zdołają wykorzystać przewagę swojego toru? Są spore szanse na kolejne dwa punkty dla ekipy Stanisława Chomskiego.
W Lesznie zawita słabo spisująca się ekipa Betardu Sparty, która nie będzie miała łatwego zadania na Smoczyku. Zespół Piotra Barona raczej nie zdoła powtórzyć wyczynu Włókniarza z I kolejki. Byki powinny być jeszcze bardziej skuteczne w najbliższą niedzielę.
Ciekawy mecz zapowiada się w Tarnowie. Jaskółki imponują formą i na swoim torze na pewno będą wymagającym rywalem dla każdego. Włókniarz zdołał ładnie powalczyć w Lesznie. Czy tym razem również nas pozytywnie zaskoczą? Pojedynki Griszy z Hancockiem czy Koldim na pewno będą widowiskowe.
Mecz w Gorzowie ma jednego faworyta. Jeżeli Stal podejdzie do tego meczu tak samo skoncentrowana jak z Apatorem, to może wygrać bardzo wysoko. Crump powinien być skuteczniejszy niż ostatnio podczas PL - RŚ, będzie Walasek, ale co dalej?
Na koniec hit kolejki Apator - Falubaz. Biorąc pod uwagę formę niektórych zawodników z ZG, to może nie do końca będzie taki hit, jakiego spodziewalibyśmy się przed sezonem. Na pewno faworytem będą gospodarze, którzy solidnie przygotują się do niedzielnego meczu. Nie może jechać Czerwiński, ale jak mówił Jan Ząbik ma pokazać się na torze Karol. Czy na MotoArenie Falubaz jest w stanie w obecnej formie powalczyć o wygraną z toruńską ekipą? Zachęcam do podawania typów z uwzględnianiem bukmacherów.

Otrzymane punkty reputacji: +4
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ale ten czas pędzi ...
Dla mnie przede wszystkim istotne jest to czy Tobet znów zaskoczy i wystawi ofertę już w piątek i czy ponownie będą rozdawać prezenty. Skoro wystawili bardzo wysoki kurs na Włókniarza (1.52) to teraz Polonia powinna być chyba faworytem w Gdańsku ???? Ciekaw jestem kursów na to spotkanie. Równie interesujące powinno być spotkanie w Toruniu. Obie drużyny nie są jeszcze w wysokiej formie (ogranie Gdańska u siebie o niczym nie świadczy) i ten mecz też jest dla mnie zagadką. Podobnie jak skład Falubazu. Awizowany został Holta i Davidsson, a do tego Loktajew. Czyżby Dobrucki zdecydował się zrezygnować z usług Jabłońskiego? Tak czy siak rzeczywiście powinien to być mecz kolejki.
W pozostałych meczach spodziewać się można raczej wysokich wygranych gospodarzy, czyli obu Unii oraz Stali Gorzów. Bardzo nisko oceniam szanse Sparty Wrocław i jeśli Unia Leszno ich nie zlekceważy, a raczej tego nie zrobi, bo w awizowanym składzie jest Pavlić i Musielak spod seniorki, to może dość do podobnego pogromu, co w meczu Toruń-Gdańsk z zeszłej kolejki. W ogóle we wszystkich tych meczach spodziewam się wysokich handicapów.

Otrzymane punkty reputacji: +4
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Podobnie jak skład Falubazu. Awizowany został Holta i Davidsson, a do tego Loktajew. Czyżby Dobrucki zdecydował się zrezygnować z usług Jabłońskiego? Tak czy siak rzeczywiście powinien to być mecz kolejki..
Jeśli Dobrucki chce tak zrobić, to jak dla mnie będzie idiotą, bo jak można zmieniać Jabłońskiego, który może wielkich zdobyczy nie przywozi ale braku zaangażowania i walki odmówić mu nie sposób. Holta na MA powinien pojechać, choćby ze względu na znajomość toru ale jeśli kogoś tutaj zmieniać, to tylko i wyłącznie Davidssona, który z Unią się skompromitował i tyle. Falubaz żeby cokolwiek osiągnąć na MA musi liczyć na przełamanie AJ i Pepe. Jeśli oni będą punktować na swoim poziomie wysokim, do tego pozostali trzej seniorzy dorzucą około 15-17pkt, a Dudek pojedzie podobnie jak w Bydzi i ZG to myślę, że mogą pokusić się nawet o wygraną ale w obecnej formie, to jakoś ciężko mi wierzyć, że Falubaz wygra w Toruniu. Chociaż z drugiej strony formę Apatora to zaciemniają te dwa pierwsze mecze. Najpierw dostali solidnie w zęby, by 6 dni później sami sprawić lanie.
No mnie ciekawią te pojedynki Laguty z Koldim i Hancockiem, bo zapowiadają się bardzo ekscytująco, gdyż Griszka potrafi zrobić &quot;show&quot;. Ale raczej szans zbyt wielkich na zdobycie chociażby 40pkt dla Czewy nie widzę, chociaż podobnie miało być w Lesznie, a jak się skończyło to każdy pamięta.
Jednak wielka szkoda, że TVP Sport nie pokaże meczu beniaminków, bo zapowiada się ciekawe spotkanie. Chyba faworytem tego meczu są Poloniści. Emil wiadomo zapunktuje mocno, ale z drugiej strony Kościecha, Buczek, Artiom i Gapa mogą zdobyć wiele punktów, jak również zawalić mecz więc tutaj mają ten problem. Ale Wybrzeże poobijane mocno, bo przecież THJ coś tam z ręką ma dalej, a na MA jeszcze Bogdanov i Nicki się też wyłożyli więc to na pewno nie pomaga. Po raz kolejny wiele zależeć będzie od juniorów. U siebie Pieszczka będzie stać na kilka punktów ale Woźniak to nie jest cienias i w ogóle para juniorska gości wydaję się być mocniejsza, dlatego to Polonia jest tutaj dla mnie lekkim faworytem póki co ale do meczu jeszcze kilka dni więc moje zdanie może się trochę zmienić.
Mecze w Lesznie i Gorzowie oczywiście &quot;do jednej bramki&quot;.
///
Polonia na 90% pojedzie bez Gapińskiego. Z ZZ. Ostateczna decyzja ma zapaść w weekend.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Co do Falubazu to Dobrucki miał do wyboru:
scenariusz 1
Holta
Krzysztof Jabłoński
Łukasz Jankowski
scenariusz 2
Holta
Jonas Davidsson
Aleksandr Łoktajew
scenariusz 3
Krzysztof Jabłoński
Jonas Davidsson
Aleksandr Łoktajew
Krzysiek jak wielu podkreślało walczy na torze i swoje punkty dorzuca.
Rune ubiegłoroczny sezon jeździł na MA, z różnym skutkiem, ale można powiedzieć że tor zna w mniejszym lub większym stopniu. Dobrucki do tego stawiając na Sasze, który pokazał się bardzo dobrze przy W69 automatycznie pozbawia Jabłońskiego miejsca w składzie. Powód jest bardzo banalny KSM. Dlatego w składzie będzie Davidsson a nie Jabłoński.
Moim zdaniem to najlepszy wybór. Co do typowania to zobaczmy najpierw jak poradzi sobie dzisiaj Pepe z Holta w półfinałach.

P 0

panfaja

Użytkownik
Według mnie w jakim składzie by Zielonka nie pojechała to i tak polegnie w Toruniu bez najmniejszego problemu. Toruń ma bardzo mocną ekipę która w tym sezonie pójdzie na mistrza z Tarnowem. Na swoim torze jeżdżą niesamowicie. Zielona za to póki co znajduję się w dołku, jadą bardzo słabo w lidze, a tak naprawdę poza juniorem Dudkiem nikt nie punktuje. Holta jeździł słabo na torze w Toruniu dlatego też go się pozbyli więc nie liczyłbym i teraz, że pojedzie dobrze. Pepe ładnie pojechał w półfinale teraz jednak pamiętajmy, że to nie liga. Zresztą Protas miał być jednym z liderów jeździ za duże pieniądze, a póki co odnaleźć się nie może. Podsumowując jakby nie było to Toruń (-10) dla mnie pewny kurs. Zobaczymy co dadzą nam na bukmacherce.
Jeżeli chodzi o Leszno Wrocław. Tutaj Leszno rozjedzie w drobny mak drużynę z Wrocławia. Wrocław póki co nie ma nawet jednego dobrego zawodnika. W Tarnowie dobrze pojechał Ułamek jednak trzeba pamiętać, że spędził tam ostatnie sezony i geometrie toru zna wyśmienicie. W Lesznie jednak jechał średnio więc Leszno (-15) jak nic.
Tarnów - Częstochowa. Tutaj za bardzo nie chcę komentować, gdyż jedzie moja drużyna, a wiadomo jak to się zawsze kończy.
Gdańsk - Bydgoszcz. Jak dla mnie jest to jeden z najciekawszych spotkań w tej kolejce. Walka będzie do samego końca. Spotykają się dwie drużyny które dysponują mniej więcej taką samą siłą. Wiadomo, że lepsza jest Bydgoszcz, ale mecz odbędzie się na owalu w Gdańsku więc dlatego siły się wyrównują. Jeżeli chodzi o te spotkanie nie stawiałbym żadnych pieniędzy bo zarówno jedni jak i drudzy mogą wygrać te spotkanie.

L 1

lejek

Użytkownik
Dość nudno zapowiadająca się kolejka. Faworytami będą gospodarze wszystkich spotkań. Ciekawy mecz w Gdańsku, jak moje Wybrzeże sobie poradzi bo tej dotkliwej porażce na MotoArenie jest zagadką. Świderski nadal nie do usług, mam nadzieje że Stasiu pomyśli i wrzuci z/z zamiast słabego Brzozę. Oczywiście nie wystąpi Bogdanovs, MadMax ma w ten sam dzień kwalifikacje do DMP, ale liczę tutaj na zakontraktowanie i wstawienie Gafurova. W Bydgoszczy zaś na 90% nie pojedzie Gapiński, ale czy oni na tym stracą? Nie koniecznie (z/z). Liderować napewno będzie Pedersen i Sajfutdinov. Wiele zależeć będzie od postawy Chrzanowskiego. O Jonassona jestem spokojny, o juniorów również. Ciekawe jak zaprezentuje się Buczkowski czy też Kościecha. Ciekawy mecz się szykuje! Mój typ to 49:41 i emocje do ostatniego biegu. Reszta meczy? Wygrane nawet powyżej 20 punktami, na lajcie. Nie rozumiem telewizji czemu nie pokaże najciekawszego meczu kolejki w Gdańsku, ale to już nie mój problem

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Lotos Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz 1 2,35 Tobet ⛔
Lotos Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz (2-0) 1 1,85 Tobet
⛔

Moim zdaniem hit kolejki, nie spotkanie w Toruniu ale właśnie to nad morzem. Kursy dla mnie również nie zrozumiałe. Rozumiem, że upadki zaliczyli liderzy gospodarzy w ostatnim tygodniu ale to są twardzi ludzi bo tylko tacy ścigają się na żużlu i w niedziele na pewno będą gotowi na 100%. Nie wiem czy gospodarze pojadą z Z/Z bo w Toruniu mieli jechać a tu taka zmiana decyzji. Ale raczej i gospodarze i goście pojadą Z/Z. Beniaminek z Gdańska już w 1 kolejce pokazał, że u siebie będzie bardzo grożny nawet dla najlepszych a do Gdańska w niedziele przyjeżdża przecież średniak ligowy i to na dodatek klub w którym nie dzieje się dobrze. Na pewno zwolnienie Jurka nie wpłynie pozytywnie na morale tej drużyny. Emil pojedzie na pewno na swoim poziomie ale pytam co dalej? Żaden z tych zawodników nie gwarantuje pokażnej zdobyczy punktowej na wyjeżdzie. Natomiast gospodarze liczyć na pewno mogą na Nicki. Myślę, że swoje pojedzie Jonasson oraz Maksim. A i &quot;Chrzanik&quot; będzie chciał zmazać plamę z występu na &quot;Motoarenie&quot;. Stawiam w tym spotkaniu na drużynę z Gdańska.

edit // sam Nicki meczu nie wygra.. &quot;Chrzankowi&quot; i Tomasowi się zachciało ale.. w 14 biegu :/

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Lotos Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz H(2 - 0) 1 ⛔1,85 Tobet

Spotkanie w Gdańsku będzie bardzo ciekawe.Gospodarze po starsznym wystepie na MotoArenie beda starali sie zmazac plame.W Gdansku jestem przekonany ze za Swiderskiego Z/Z natomiast za Bogdanovsa pojedzie Gafurov/Brzozowski zalezy ktory lepiej bedzie spisywal sie na trenigach. Nicki,Chrzanowski i T.H Jonasson to sa liderzy ekipy z nad morza. Nicki pewnie w granicach 15pkt Chrzanek 10-12pkt podobnie Jonasson.Juniorzy na swoim bardzo mocni i mysle ze stac Ich na 6-7pkt w tym spotkaniu.Goscie to przede wszystkim Emil bo Buczkowski,Kosciecha czy Laguta na wyjazdach nie beda tak mocni jak na swoim torze. Mecz wyrwnany wedlug mnie z lekkim wskazaniem na gospodarzy atut wlasnego toru. Do tego Tobet oferuje Nam +2 pkt to ja z tego skorzystam. Gram juz dzis bo albo linia sie zmniejszy albo kurs.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Nie wiem czy gospodarze pojadą z Z/Z bo w Toruniu mieli jechać a tu taka zmiana decyzji
Goście po prostu przegrali w glowach ten mecz i nie podijeli nawet walki czego dobrym przykładem jest brak ZZ, i mówienie ze chcieli dac szanse Brzozowskiemu.
Myślę, że swoje pojedzie Jonasson oraz Maksim
Co do zz w pojedynku z Bydgoszczą to zz musi być za świdra bo MadMax jedzie w jakiś eliminacjach do DPŚ
Sam typ jak najbardziej warty gry Gdansk na własnym stadionie ma mocne trio i kazdy z zz bedzie miał dodatkowy star. jeszcze niech dogadają sie z Renatem i stawiał bym nawet -2p. Bydgoszcz traci dużo na wartości bez Gapy, a sam Emil i Buczek meczu nie wygrają.
Rosna szanse Brzozy:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/280981/renat-gafurow-na-razie-bez-kontraktu-za-to-z-dziura-w-nodze

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Krzysztof Kasprzak over 9,5 @ 1,65 Tobet✅

To jest peffa, nad peffami... Taka linia i taki kurs to naprawdę cud, miód. Przyznam się, że byłem jednym z tych, którzy mówili, że Kasper Staleczki nie zbawi, a na początku sezonu ładnie śmiga w Gorzowie. Dobre spotkanie przeciwko Apatorowi i reszcie świata na pewno dodało mu pewności, bo jednak rywali objeżdżał naprawdę mocnych i to musiało robić wrażenie. Stal Rzeszów to jeden z najsłabszych zespołów ligi i jedynie Crump oraz Walasek są w stanie mu zagrozić. Niechby nawet z nimi przegrywał, to i tak nie wyobrażam sobie po prostu faktu, że miałby przywieźć mniej jak 10pkt. Moim zdaniem spokojnie go stać na jakieś 12-13 &quot;oczek&quot; i myślę, że bez problemu powinien przejść tą linie, którą Tobet nam zaserwował.
Unia Leszno-Sparta Wrocław(+20) 1 @ 1,72 Tobet⛔
Bardzo fajny handicap wystawiony na Unie. Przy takim handicapie potrzeba Unistom jedynie 56pkt żeby to siadło. A moim zdaniem spokojnie są w stanie tutaj ugrać powyżej 60pkt. Hampel to wiadomo, że maszynka do robienia punktów. Wraca do składu Pavlic, który będzie chciał pokazać, że to jemu, a nie Balińskiemu się miejsce należy i myślę, że zrobi kilka punktów. Do tego mocna para na juniorce czyli Piotrek Pawlicki i Kamil Adamczewski. Ten drugi nie mógł zaliczyć inauguracji z Czewą do udanych ale to głównie przez pecha jakiego miał wtedy. Teraz powinien porządnie zapunktować. Przewaga po stronie pary juniorskiej Unii jest potężna, bo pamiętajmy, że dalej nie startuje Patryk Malitowski czyli jedyny junior, który mógłby powalczyć z Unistami, chociaż i tak się wydaję, że za dużo by nie zrobił. Przemek Pawlicki też swoje dorzuci, a jak będzie mądrze współpracował z Troyem, to może być z tego ciekawa para. A Sparta? No właśnie co Wrocławianie mają do zaoferowania? Jak dla mnie totalnie nic. Ciężko na dobrą sprawę powiedzieć kto tam jest liderem. Ułamek może pojechać zawody życia, a zaraz zawalić mecz. Klindt to nie jest zawodnik na E-ligę, podobnie jak Woffinden. Jędrzejak i Fred to takie średniaki, które pewnego poziomu w naszej lidze po prostu nie przeskoczą. O juniorach pisałem i wiem, że będzie to tragedia. Jak dla mnie nie pokrycie tego handicapu przez Unię będzie wstydem, bo Sparta prezentuję się tragicznie na papierze i potwierdzili to już w Tarnowie.

widghet 13

widghet

Użytkownik
Harris +2.5 - Nermark @ 1.72 w tobet. ✅
Oboje zawodników w tym meczu bedzie jeżdzić po 1 i 0 ewentalnie czasami sie trafi 2 wiec to handi mogło by bardzo pomóc. Bomber Harris ma więcej jazdy, zainwestował w sprzęt i ostatnia pomoc Crumpa napewno mu pomogła. Według mnie warto spróbować.

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Harris +2.5 - Nermark @ 1.72 w tobet.

Oboje zawodników w tym meczu bedzie jeżdzić po 1 i 0 ewentalnie czasami sie trafi 2 wiec to handi mogło by bardzo pomóc. Bomber Harris ma więcej jazdy, zainwestował w sprzęt i ostatnia pomoc Crumpa napewno mu pomogła. Według mnie warto spróbować.
2,5 pkt to naprawdę sporo. tym więcej,że Harris powoli budzi się z zimowego zastoju. Potwierdza to z kazdym startem. Na samym początku sezonu nie postawił bym tego. minęły 2 tygodnie i wszystko idzie na plus dla Bombera. ale tylko dlatego ,że handi konkretne.
CKM Włókniarz Częstochowa:
1. Chris Harris
2. Mirosław Jabłoński
3. Grigorij Łaguta
4. Grzegorz Zengota
5. Daniel Nermark
6. Artur Czaja

Azoty Tauron Tarnów:
9. Greg Hancock
10. Dawid Lampart
11. Leon Madsen
12. Martin Vaculik
13. Janusz Kołodziej
14. Kacper Gomólski

Sędzia: Krzysztof Meyze
Początek spotkania: godz. 17.00
Skazany na pożarcie CKM w grodzie &quot;Jaskółek&quot; przeżywa ostatnio same pozytywne chwile. A wszystko to za sprawą tzw drugiej lini WŁOKNIARZA czyli Grzegorza Zengoty i Krzyśka Jabłońskiego. Chłopaki niesamowicie podbudowali swoją psychike, jak i też całej drużyny, a co za tym idzie i kibiców. W turnieju półfinałowym Złotego Kasku, który rozegrany został wczoraj na torze w Ostrowie Wielkopolskim pierwsze miejsce w tych zawodach zajął Grzegorz Zengota, a na drugiej lokacie sklasyfikowany został Mirosław Jabłoński.
Dyspozycja zawodników częstochowskiego klubu to dobry prognostyk przed nadchodzącymi pojedynkami Enea Ekstraligi. “Zengi” w Ostrowie zdobył 14 punktów, a jedynym zawodnikiem, który go pokonał był Mirosław Jabłoński. Młodszy z braci Jabłońskich na swoim koncie zapisał 11 oczek.
Wyniki:
1. Grzegorz Zengota 14 (3,3,2,3,3)
2. Mirosław Jabłoński 11 (2,3,3,3,0)
3. Piotr Pawlicki jr 11 (3,2,2,2,2)
4. Rune Holta 10 (3,3,1,3,0)
5. Przemysław Pawlicki 9 (2,t,3,3,1)
6. Grzegorz Walasek 9 (3,2,1,1,2)
7. Krzysztof Buczkowski 9 (2,1,1,2,3)
8. Robert Miśkowiak 8 (0,2,3,t,3)
———————————————–
9. Tobiasz Musielak 7+3 (0,2,2,1,2)
10. Adrian Miedziński 7+w (2,1,3,0,1)
11. Jakub Jamróg 6 (d,1,2,2,1)
12. Maciej Janowski 5 (1,0,1,1,2)
13. Tomasz Jędrzejak 5 (1,1,0,2,1)
14. Adam Skórnicki 4 (1,3,0,0,0)
15. Karol Baran 3 (w,t,0,3,w)
16. Krzysztof Jabłoński 2 (1,d,0,1,d)
17. Piotr Dym 0 (0,0,d,w)

Jak widać w pokonanym polu pozostali równie klasowi zawodnicy,a Maciek Janowski i Jakób Jamróg potwierdzili słabszą dyspozycje. Wprawdzie do składy Unii powraca Martin Vaculik, ale nie sądze by po przerwie kozaczył aż tak jak w zeszłym sezonie, gdzie nie było na niego bata
Włókniarz Częstochowa – 37
3. Grigorij Łaguta -5 (1,d,1,3,d)
5. Daniel Nermark - 10+2 (1*,3,1,1,1*,3)
6. Artur Czaja - 1+1 (0,0,1*)

Tauron Azoty Tarnów – 53
10. Leon Madsen - 11+2 (2*,2,2*,2,3)
11. Martin Vaculik - 12 (3,3,3,3,0)

Sądzę ,że możemy być świadkiem świetnego spotkania. Moją nadzieją jest też nierówny Janusz Kołodziej , ktory może zrobić 14pkt a jednocześnie przyjechac ostatni, czy trzeci. Rewelacyjny GRISZKA może zabrać punkty nawet Hancockowi i nikogo tonie zdziwi. Gdyby Vaculik pojechał nieco słabiej, kołodziej się ze dwa razy zagubił ,młodzież tarnowska potwierdziła słabszą dyspozycje, to nawet nie chce mówić o czym myśle po cichu. Ale trzeba oddać prawde,ż e zdecydowanym faworytem są Jaskółki.
Będe trzymał kciuki za swoje LWY i konia z rzędem temu co zgadnie winik tego meczu??
@ zgredziu

1.Tory w Toruniu i Tarnowie to dwie różne bajki,więc te wyniki według mnie niczego nie oznaczają
2.Po jakiej przerwie wraca do składu Vaculik? bo chyba coś mnie ominęło
3.W tej kolejce będzie jeden zacięty mecz-ten w Gdańsku.Reszta to będą kilkunasto-punktowe wygrane gospodarzy.
Ad 1 Nie w Toruniu był Złoty Kask lecz w Ostrowie &quot; W czwartek na ostrowskim obiekcie rozegrano półfinał Złotego Kasku,&quot;
AD2. Cytat z Sportowe fakty &quot; Ze zdrowiem czwartego do brydża Martina Vaculika też już wszystko w porządku&quot;
AD3 Teoretycznie masz racje. Rzeź niewiniatek będzie w Gorzowie. Prawdziwa masakra tam powinna być ,tylko trzeba grać handicapy na Gorzów. Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszow H(0 - 26) 1 1.72
Uweażam ,że praktycznie wszyskie biegi nawet z udziałem Crumpa powinny zakończyć sie minimum 4:2 dla Gorzowa, a to już jest wynik 60:30. wiadomo jednak ,ze połowa z nich będzie na 5:1, więc nawet nie próbuje zgadywać ile bedzie. Sam Zmarzlik zrobi ponad 10pkt

Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszow H(0 - 26) 1 1.72

Krzysztof Kasprzak Over 9.5 1.65 &gt;&gt;Prezent od buków

Tauron Azoty Tarnów - CKM Wlokniarz Czestochowa H(0 - 16.5) 2 1,85

22.04 19:15 Andreas Jonsson -0.5 Piotr Protasiewicz +0.5 1 1,72

22.04 19:15 Unibax Toruń - Stelmet Falubaz Zielona Gora 1 1.15&gt;&gt;Prezent od buków

22.04 19:15 Unibax Toruń - Stelmet Falubaz Zielona Gora H(0 - 10) 1 1.72&gt;&gt;Prezent od buków

22.04 19:15 Darcy Ward +0.5 Chris Holder -0.5 2 2.02

Unibax Toruń:
9. Chris Holder 14+1 (2*3,3,3,3)
10. Darcy Ward 9+3 (3,1,2*,2*,1*)
Bez obrazy Zgredziu, ale to co piszesz kompletnie mija się z celem. Najpierw przed sezonem powołujesz się na statystyki z ligi angielskiej, teraz zapominasz, że są dwa półfinały Złotego Kasku.. wpadka goni wpadkę najkrócej mówiąc.
;-)
\\Oj kolego nie czytasz ze zrozumieniem. skoro opisuje półfinał w którym startowali Włókniarze to wiadomo ,że mówie o półfinale ostrowskim. Drugi półfinał psu mi na bude ,skoro analizuje mecz Włókniarza z Unią. A własnie w ostrowie jeżdziłi obaj zawodnicy Włokniarza,którzy obaj zajęli odpowiednio pierwsze i drugie miejsce. Jezeli coś jest nie tak to z tobę, że nie czytasz ze zrozumieniem i nie kumasz co powyższa analiza i wzmianka o formie drugiej lini Włókniarza ma za znaczenie. NA temat ligii angielskiej też bredzisz bzdury, bo gdzie szukać czegokolwiek o formie zawodników jak nie w odbytych właśnie meczach (sparingach i lidze ,która własnie ruszyła) Innych meczy nie było więc własnie dlatego tylko mogłem powoływać się na mecze ligi angielskiej i to co tam własnie reprezentują zawodnicy poszczególnych drużyn ,które omawiałem.
Jak nie łapiesz tematu radze czytaj wolniej i najlepiej dwukrotnie tekst , a załapiesz o co chodzi piszącemu zanim coś tu napiszesz.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
@ zgredziu
1.Tory w Toruniu i Tarnowie to dwie różne bajki,więc te wyniki według mnie niczego nie oznaczają
2.Po jakiej przerwie wraca do składu Vaculik? bo chyba coś mnie ominęło
3.W tej kolejce będzie jeden zacięty mecz-ten w Gdańsku.Reszta to będą kilkunasto-punktowe wygrane gospodarzy.
edit:sorki,zagalopowałem się z tym Toruniem.Co nie zmienia faktu,że te wyniki niczego nie oznaczają.Przed meczem w Bydgoszczy Jankowski wygrał 1/4 ZK z 14 pkt a w lidze zdobył 1 pkt..Nie widzę żadnego argumentu po stronie Włókniarza,poza kilkunastoma punktami Laguty.Juniorka zdecydowanie słabsza i jakikolwiek punkt wywalczony przez nich na tarnowskich zawodnikach uznam za dużą niespodziankę(nie mówię o wykluczeniach czy upadkach).Co do Vaculika-nie wprowadzaj ludzi w błąd,bo są gotowi pomyśleć że Słowak był połamany i miesiąc na motorze nie siedział.A on po prostu poobijał się tydzień temu w feralnym 14.biegu.
Słówko o meczu w Gdańsku-zobaczcie jak sytuacja się szybko zmienia,przed sezonem nikt nie dawał Polonii szans na walkę na wyjazdach a tu są faworytem według buka.I to osłabieni brakiem Gapy.Dużo zależeć będzie od Kościechy i juniorów-wszyscy sporo jeździli w Gdańsku,więc o zaskoczeniu torem raczej nie będzie mowy.Z drugiej strony postawa Chrzanowskiego i Piszczka może przesądzić o wygranej Wybrzeża.Jeśli młody będzie ogrywał juniorkę bydgoską,a Chrzanek poradzi sobie z Kościechą i Lagutą-wtedy Polonia nie ma szans na wygraną.Ja poczekam na ofertę u innych firm,bo myślę że mogą się te kursy sporo różnić jednak.

motorhead 214

motorhead

Użytkownik
Lotos Wybrzeże Gdańsk - Polonia Bydgoszcz 1 @ 2.35 Tobet
Myślę że u siebie Wybrzeże powinno wygrać to spotkanie,możemy się spodziewać wyrównanego pojedynku,ale jednak bardziej ze wskazaniem na Gdańsk,po takim kursie myślę,że warto zagrać czystą 1.
Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszow H(0 - 26)
2 @ 2.00 Tobet
Tu jednak był bym ostrożniejszy i nie typował,aż takiego pogromu drużyny z Rzeszowa.Crump,Walas i Oko powinni pojechać na swoim poziomie,Okoń ładnie pojechał w ostatnim półfinale ZK w Toruniu,więc można liczyć na to że gorzej niż w pierwszym meczu w Gdańsku nie pojedzie.Mądrze wykorzystywanie RT,może wystarczyć,by spokojnie zdobyć 33 pkt.

Otrzymane punkty reputacji: +2
B 41,5K

bosky

Użytkownik
Taka linia i taki kurs to naprawdę cud, miód. Przyznam się, że byłem jednym z tych, którzy mówili, że Kasper Staleczki nie zbawi, a na początku sezonu ładnie śmiga w Gorzowie. Dobre spotkanie przeciwko Apatorowi
Spotkanie z Toruniem było w wykonaniu Kaspera niemrawe, zdobył co prawda 7 punktów w 4 startach, ale na tle bardzo dobrze jeżdżącej ekipy z Gorzowa wypadł moim subiektywnym zdaniem lepiej tylko od Cyfera. Trzeba brać pod uwagę, że Zmarzlik najprawdopodobniej przy dobrych dwóch pierwszych biegach wystartuje 5 razy, bo od jakiegoś czasu trwa u nas tendencja na &#39;żyłowanie&#39; jego kompletu punktów. Dwa tygodnie temu po trzech trójkach węszyłem puszczanie go ze zmiany i się nie pomyliłem, teraz na tle przeciętnego rywala zadecydują pierwsze dwie serie startów. Mimo wszystko podejrzewam, że Krzysiek będzie jeździł raczej za plecami Bartka, więc wcale taka pewka to to nie jest.
Słowo jeszcze o Reszcie Świata, bo tam Krzysiek pojechał wyśmienicie. Nie wiem jak realizowała to telewizja, czy położyła na tym odpowiedni nacisk, ale tor był absolutnie inny niż na lidze. Cieślak stwierdził nawet na konferencji, że podczas spotkania ligowego mecz byłby przerwany. Kasprzak sam przyznał, że kiedy ubiera reprezentacyjne barwy zawsze wydusza z siebie o następne xx% więcej niż zazwyczaj. No wiele aspektów, które sprawiają, że miło się obserwuje ten wynik nowego gorzowianina, ale średnio należy go odnosić do ligi.
Nie zgodzę się także z Unią Leszno, moim zdaniem to będzie jednak przeceniony team. Fajnie że jeździ tylu juniorów, ale nie sądzę, żeby każdy z nich wytrzymywał w ekstralidze bez wpadek.
Bez obrazy Zgredziu, ale to co piszesz kompletnie mija się z celem. Najpierw przed sezonem powołujesz się na statystyki z ligi angielskiej, teraz zapominasz, że są dwa półfinały Złotego Kasku.. wpadka goni wpadkę najkrócej mówiąc.
A ze swoimi typami czekam na ziemniaki. ;-)
Już Ci kiedyś odpisywałem na ten temat - jeśli uważasz że Anglia jest jakimkolwiek odpowiednikiem, to dlaczego w naszej rodzimej najwyższej lidze nie jeżdżą jeszcze tacy zawodnicy, jak Stuart Robson, Tyron Proctor, a Hans Andersen wozi co mecz dwucyfrówki? Naprawdę, nie potrzeba wiele żeby zauważyć, że równie dobrze można wróżyć z fusów i będziesz miał podobne odniesienie.
Bartek Zmarzlik kiedy pojechał na finał IMŚJ na Wyspy dał się przywozić zawodnikom takim jak Josh Auty. No nie jest to klasa światowa, choć ranga turnieju mogła by to sugerować. Prosta sprawa, angielskie tory to inna baja i jeżdżą tam solidnie ci, którzy albo się na miejscowych torach wychowywali, albo jeżdżą już od jakiegoś czasu, bo pierwszy kontakt bywa bolesny (patrz Bartosz np., ale oczywiście to tylko świeższy przykład, który z tej racji bardziej utknął mi w głowie).
Jeśli analizujesz mecz Stali, to warto również spojrzeć nie tylko na formę zawodników, a całą otoczkę. Crump i Okoniewski w Gorzowie czuli i czują się dobrze. Przyjrzyj się uważnie wynikom Stali z poprzedniego sezonu - WSZYSTKIE mecze ze słabszymi ekipami kończyły się max 14-punktową przewagą, a Ty proponujesz granie handicapu -26 i jeszcze uważasz to za pewny typ. Pewny, to on by był gdyby moja drużyna pojechała na maxa, a ja już wiem, bo byłem na stadionie, że nie będzie ani tak jak z Toruniem, ani jak na meczu Polska-Reszta Świata. Będzie po prostu twardo o ile nie spadnie deszcz, a taka nawierzchnia np. Kasprzakowi w Tarnowie nie pasowała.
Zmienił się prezes w Gorzowie, ale Zmora siedział praktycznie cały czas obok Komarnickiego i wie, że pieniędzmi trzeba szachować. Nie można wygrywać każdego meczu ligowego bardzo wysoko, bo kasa szybko zniknie. Oczywiście trochę się zagalopowałem, bo nie siedzę w budynku klubowym i nie rozdaję zawodnikom pieniędzy za mecz, ale myślę, że jest to istotniejszy fakt niż argument w stylu &quot;w biegach z Crumpem będzie co najmniej 4:2&quot;.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Odnosnie wtch pólfinałów dotyczących Grzesia Zegoty należy dodać ze w tamtym roku było podobnie. W Zg IMP czy coś w tym stylu gdzie Zegi pojechał dobre zawody dzięki czemu dostał się do składu na mecz jak się skończyło chyba nie muszę mówić. Proponował bym wiec bez hura optymizmu

zgredziu 147

zgredziu

Użytkownik
Już Ci kiedyś odpisywałem na ten temat - jeśli uważasz że Anglia jest jakimkolwiek odpowiednikiem, to dlaczego w naszej rodzimej najwyższej lidze nie jeżdżą jeszcze tacy zawodnicy, jak Stuart Robson, Tyron Proctor, a Hans Andersen wozi co mecz dwucyfrówki? Naprawdę, nie potrzeba wiele żeby zauważyć, że równie dobrze można wróżyć z fusów i będziesz miał podobne odniesienie.

Bartek Zmarzlik kiedy pojechał na finał IMŚJ na Wyspy dał się przywozić zawodnikom takim jak Josh Auty. No nie jest to klasa światowa, choć ranga turnieju mogła by to sugerować. Prosta sprawa, angielskie tory to inna baja i jeżdżą tam solidnie ci, którzy albo się na miejscowych torach wychowywali, albo jeżdżą już od jakiegoś czasu, bo pierwszy kontakt bywa bolesny (patrz Bartosz np., ale oczywiście to tylko świeższy przykład, który z tej racji bardziej utknął mi w głowie).

Jeśli analizujesz mecz Stali, to warto również spojrzeć nie tylko na formę zawodników, a całą otoczkę. Crump i Okoniewski w Gorzowie czuli i czują się dobrze. Przyjrzyj się uważnie wynikom Stali z poprzedniego sezonu - WSZYSTKIE mecze ze słabszymi ekipami kończyły się max 14-punktową przewagą, a Ty proponujesz granie handicapu -26 i jeszcze uważasz to za pewny typ. Pewny, to on by był gdyby moja drużyna pojechała na maxa, a ja już wiem, bo byłem na stadionie, że nie będzie ani tak jak z Toruniem, ani jak na meczu Polska-Reszta Świata. Będzie po prostu twardo o ile nie spadnie deszcz, a taka nawierzchnia np. Kasprzakowi w Tarnowie nie pasowała.

Zmienił się prezes w Gorzowie, ale Zmora siedział praktycznie cały czas obok Komarnickiego i wie, że pieniędzmi trzeba szachować. Nie można wygrywać każdego meczu ligowego bardzo wysoko, bo kasa szybko zniknie. Oczywiście trochę się zagalopowałem, bo nie siedzę w budynku klubowym i nie rozdaję zawodnikom pieniędzy za mecz, ale myślę, że jest to istotniejszy fakt niż argument w stylu &quot;w biegach z Crumpem będzie co najmniej 4:2&quot;.
No widze gorzowski kolego,że umiesz też pisać z logiką popartą konkretami. Owszem Anglia to nie Polska i przyznaje ci racje,że tory tam jakby nie każdemu leżą, a szczególnie młodym zawodnikom z mniejszym doświadczeniem. Musisz jednak przyznać ,że to doskonała &quot;szkoła życia&quot; dla każdego i zdobyte tam doświadczenie zawsze będzie procentować w jakiś sposób. Najbardziej dotarła do mnie twoja argumentacja o wygrywaniu każdego meczu wysoko i coraz mniejszej ilości ludzi na trybunach, a co za tym idzie kasy w klubie. Tylko tu jest drugie dno bo nie widze za bardzo rozmowy prezesa z zawodnikami i tego ,że on im mówi wprost Panowie &quot;jedziemy na styku lub delikatnie trzymamy prowadzenie 6-10pkt, bo jak będzie masakra punktowa to ludzi nam ubędzie i kasiora ucieknie&quot;
Wiesz chyba,że kluby jak i zawodnicy to zawodowcy na kontraktach w których wyraźnie jest ustalone ile koleś ma za zdobyty punkt czy bonus. Tak więc to drugie dno według mnie to nie wiem czy zawodnicy chcieliby zrezygnować dobrowolnie ze swych apanaży robiąc celowo mniej punktów, no bo sam rozumiesz jak to teraz by ten sam Prezes wycenił i jak zapłacił zawodnikowi za celowo przywiezione 0pkt. Tego nie jestem w stanie rozkminić za nic. ale musze ci przyznać ,że oglądanie meczu w stylu 60:30 czy 64:26 to żadna przyjemnosc dla widza. Kasprzak jest na fali ma przygotowany sprzęcicho jak nigdy. Nie wiem czy tata ma opcje drugiego sprzętu na inną nawierzchnie, ale Krzysiu też kasiory potrzebuje i pojedzie.Moim skromnym zdaniem Stalowcy mają zajebistą pake i nikt im nie podskoczy w Gorzowie ( no chyba ,że tylko Griszka ???? ) Ten zawodnik jest dla mnie nieobliczalny
Na jakiej podstawię twierdzisz, że Kasprzak jest na fali i ma przygotowany sprzęt jak nigdy? Mam nadzieje, że nie na podstawie meczu Polska-RŚ.
Dokładnie na podstawie tego meczu. Powtarzał to kilkakrotnie, że ojciec pomimo gorączki robił przy sprzęcie i trafił ze wszystkim w 10.
Czyli można też powiedzieć, że Gollob jest niezłej dupie?

Nie powiem, mówić, że ktoś &quot;jest na fali&quot; po jednym dobrym występie, do tego w zawodach towarzyskich jest sporym nadużyciem, szczególnie jeśli przypomnimy sobie wynik KK z pierwszej kolejki. A co do sprzętu, to KK nigdy nie mógł narzekać. Pozdrawiam
No kolego troche przesadziłeś &quot;ZAWODY TOWARZYSKIE&quot; To zawody z udziałem najlepszych żuzlowców świata, więc nie może być lepszego sprawdzianu dla zawodnika, tym bardziej ,że Reszta Świata się odgrażała i traktowała te zawody bardzo serio. Krzysiek te zawody zdał na 6 i tu nie ma żadnej dyskusji. Rozmawiamy o meczach w Gorzowie a tu KASPRZAK BEDZIE JECHAŁ. Zgadzam sie,że na wyjazdach może już nie być tak różowo w jego wykonaniu.
A co do Tomka, owszem jest w słabszej dyspozycji niż rok temu. Przynajmniej narazie.

M 126

mj_bull

Użytkownik
Na jakiej podstawię twierdzisz, że Kasprzak jest na fali i ma przygotowany sprzęt jak nigdy? Mam nadzieje, że nie na podstawie meczu Polska-RŚ.
Dokładnie na podstawie tego meczu. Powtarzał to kilkakrotnie, że ojciec pomimo gorączki robił przy sprzęcie i trafił ze wszystkim w 10.
Czyli można też powiedzieć, że Gollob jest niezłej dupie?
Nie powiem, mówić, że ktoś &quot;jest na fali&quot; po jednym dobrym występie, do tego w zawodach towarzyskich jest sporym nadużyciem, szczególnie jeśli przypomnimy sobie wynik KK z pierwszej kolejki. A co do sprzętu, to KK nigdy nie mógł narzekać. Pozdrawiam
Dobra, widzę, że się nie rozumiemy, ale mniejsza o to. Nie zaśmiecajmy wątku. Pozdrawiam i życzę powodzenia jutro. Posty do usunięcia.

waska 131

waska

Użytkownik
Nie podniecajcie sie tak tym Kasprzakiem , zobaczymy jak pojedzie na wyjezdzie... U siebie to mozna kręcić niezłe zdobycze pkt , ale na obcych torach zaczną sie dopiero schody. Ja czekam na jutrzejsza oferte, ale jeśli miałbym coś grać na tobecie to podam dwie propozycje :
Harris(+2.5)-Nermark 1 1.72 8/10
i
Stal Gorzów-Stal Rzeszów(+26) 2 1.85 5/10
Harris powoli sie rozkręca , Nermark małe problemy w Anglii min. upadki , ale mnie najbardziej przekonał ten handicap na &quot;angola&quot; +2.5 , myśle że tobecik przesadził ...
Drugi meczyk w którym Żurawie napewno powalczą, jest przecież Crump, Walasek,Okoń czy Lee...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom