Gniezno -
Wrocław 2 3.20
Gniezno -
Wrocław +6 1.85 Tobet
Ja poszukam niespodzianki w meczu w Gnieźnie. Początki sezonów to zazwyczaj zagadki co zaprezentują dani zawodnicy. Pierwsza kolejka pokazała jednak , że ten Wrocław nie jest taki słaby , ( a może Toruń nie taki mocny?
)oprócz Sucheckiego każdy dorzucił cenne oczka w meczu w Toruniu , gdzie skazywani na pożarcie stawili dosyć spory opór miejscowym. Specyfika toru w Gnieźnie na pewno jest inna niż w Toruniu jednak skoro gospodarze w pierwszym meczu dali kompletnie ciała , w ciągu kilku dni niekoniecznie będzie on ich atutem. Wierzę , że goście podobnie jak w Toruniu podejmą walkę z miejscowymi i obejrzymy wyrównane widowisko gdzie szala może się przechylić w jedną albo drugą stronę. Niby początek sezonu ale jakby nie patrzeć jest to mecz głównych zespołów zagrożonych spadkiem, więc na pewno zdają sobie sprawę , że muszą dzisiaj powalczyć o wygraną. Dlatego delikatnie pogram w stronę gości , ponieważ zaimponowała mi ich postawa w pierwszym spotkaniu w przeciwieństwie do gospodarzy.
P.Świderski -
P.Ljung 2 2.11 Betsafe zwrot
Nie rozumiem trochę tego , że faworytem jest Świder w tej parze. Ja rozumiem , że Ljung wraca do ekstraligi i w polskiej lidze jakimś wyjadaczem to nigdy nie był ale to doświadczony żużlowiec i jeśli chce w niej zostać na dłużej musi pokazać swoją wartość. Do tego zaskoczył mnie bardzo pozytywnie w Toruniu 7 oczek na Motoarenie ( jeden wygrany bieg z Gollobem ) na pewno sprawiają dobre wrażenie. Świder nie pojechał nic w pierwszej kolejce. Parę obstawiałbym normalnie pół na poł jednak po pierwszej kolejce daję przewagę Ljungowi 60do40. Do tego lepszy kurs na niego także pobieram z przyjemnością.
Lindback -
Woffinden 2 2.19 Betsafe
Tajski od początku sezonu w gazie w Anglii. ( Najsłabszy występ to 9 pkt).W polskiej lidze pojechał naprawdę rewelacyjnie w Toruniu. Lindback natomiast mizerne pierwsze spotkanie. Zagadką dla Woffindena na pewno będzie tor w Gnieźnie co jednak wcale nie oznacza , że dla Szweda będzie on atutem co pokazało pierwsze spotkanie. Widzę tutaj value w stronę młodego Anglika.
K.Gomólski - T.Musielak
1 2.15 Bet 365
Kacper u siebie na torze do tego ma słabego partnera. Tobiasz na juniorce z Pawlickiem będzie miał ciężko do tego przy większym prowadzeniu tarnowian , może zostać zmieniony właśnie przez Piotrka. Kacper to solidny polski młodzieżowiec , który u siebie na torze na pewno spokojnie jest w stanie zrobić więcej punktów od leszczynianina. Parę obstawiam 60 do 40 ale stronę Gomólskiego , także taki kurs od buków pobieram.
Z faworytów bukmacherów par o nie najgorszych kursach pograłbym jednak delikatnie bo to początek sezonu i nigdy nic nie wiadomo:
Janowski - Laguta
1 1.46 Betsafe
Fajny kurs na Maćka u siebie na torze. Laguta na pewno jest wielką niewiadomą a Maciek to już klasa sama w sobie a przynajmniej w Tarnowie. Zna tor o wiele lepiej , Artem w zeszłym sezonie nawet tam nie pojechał w ligowym meczu , bo grzał ławę. Także nie przewiduję tutaj niespodzianek aczkolwiek no jak wspomniałem to dopiero pierwsze spotkanie.
Vaculik - Baliński
1 1.36 Betsafe
nie chcę mi się rozpisywać nie lubię Balona dlatego pojedzie słabo a Martina lubię to pojedzie dobrze
))
Zagar - Pedersen
1 1.85 Betsafe zwrot
Niby Zagar z Ułamkiem w którego głęboko wierzę , że się odbuduje dzisiaj a Bjarne z juniorem to jednak no Matej pokazał , że będzie liderem tej drużyny natomiast Bjarne to przeciętniak , który na pewny pułap nie wskoczy. Pewien byłbym absolutnie tej pary , gdyby rywal był mocniejszy , jednak jako , że jest to drużyna z Wrocławia to nawet i Bjarne może punktować solidnie. Łatwiejsze biegi na pewno ma Bjarne , jednak w decydującej fazie spotkania ciężar zdobywania punktów spadnie na Zagara i to on okaże się lepszy w tej parze.
EDYCJA: niestety niespodzianka nie padła w Gnieźnie. Dobrze , że chociaż faworyci nie zawiedli oraz Tajski. Zagar rzutem na taśmę zwrot ???? Szkoda , że Świder nie pojechał bo o 6 pkt to mógłby pomarzyć
szału nie ma aczkolwiek źle też nie jest