>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

3. Kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 14 kwietnia + mecze zaległe 18 kwietnia

Status
Zamknięty.
M 15

maciekgks

Użytkownik
Faktycznie Gorzów wydaje się być dobrym wyborem. Przede wszystkim są chyba najlepiej objeżdżoną drużyną w Polsce. Dodatkowo mecz na swoim torze. Tutaj ciekawi mnie tylko w jaki sposób będą przygotowywać w tym roku nawierzchnię. Na sparingach była ona zupełnie inna niż w trakcie minionego sezonu. Teoretycznie powinno zostać przy plastelinie, ale chyba komisarz nie dopuści do tego (nie powinien). Mimo wszystko kurs 1,30 wydaje się być wart gry. Na chwilę obecną oprócz Pedersena trudno szukać w Stali Rz. jakichś bardzo jasnych punktów. Do tego Rzeszów prawdopodobnie będzie miał w składzie 2 plastrony (Lampart i drugi junior). Gorzów mimo wszystko powinien wyglądać w tym kontekście nieco lepiej. Zarówno Hlib jak i Cyran pokazywali w przedsezonowych startach na Jancarzu, że potrafią ukąsić nawet solidnych grajków.
Odnośnie meczu Start Gniezno-Falubaz Zielona Góra to z pewnością kusi wysoki kurs na gospodarzy. Zastanawia mnie tylko, czy w Starcie pojedzie Adamczak, czy może jednak sygnalizujący powrót do formy z 2011 roku Świderski. Teoretycznie na jazdach w Gnieźnie lepiej spisywał się młody Bydgoszczanin, ale liga rządzi się swoimi prawami i mimo wszystko chyba powinni puścić Świderskiego. Dlatego z ew. betami skłaniałbym się poczekać do chwili upewnienia się co do ostatecznego składu gospodarzy (występ Świderskiego uznawałbym za atut Startu i argument do tego typu). Przewagą beniaminka na pewno będzie tor, którego goście nie znają zbyt dobrze (za wyjątkiem przeciętnego Jabłońskiego). Szczerze skłaniałbym się najbardziej do handicapu dla Startu, który powinien oscylować w okolicach +6,5.
Co do pozostałych dwóch meczów to powinni je wygrać gospodarze. O ile Włókniarza wolę póki co nie ruszać (przeczucie), o tyle Toruń z marnym 1,03 nawet na podbicie czemu nie? Przecież to jest lokata 3% w jeden dzień. Ja rozumiem, że to jest tylko sport, różne rzeczy się zdarzają, ale na litość boską: Gollob, Miedzińsi, Holder, Ward vs. Woffinden, Ljung, Jędrzejak, Batchelor. Przecież Wrocław jak wyjdzie z 30 to będzie sukces.
Podsumowując:
Stal Gorzów-Stal Rzeszów
Start Gniezno (+6,5)-Falubaz Zielona Góra
Unibax Toruń-Sparta Wrocław
AKO: ~2,4

K 0

korasek25

Użytkownik
W meczu Falubazu nie ma czego sie doszukiwac, dla mnie pewna 2. i delikatny handi tez na Falubaz. Slabe punkty w zespole z Zielonej Gory to Davidsson, Jablonski i Zgardzinski ( debiut ), z tym ze szwed jest zawodnikiem o duzych umiejetnosciach i wierze ze w tym sezonie pokaze sie z lepszej strony, co do Jablony to jest na swoim torze, wiec nic tylko dobrze pojechac. Poza tym swietny Dudek, ktory wygrywa w spraingach wszystko co jest, podobnie jak PePe, AJ czy Hampel. Zagar o czym sam wspominal honorowy prezes Stali Gorzow, nie potrafi i nie lubi jezdizc w Gnieznie i troche czasu zajmie mu dopasowanie sie do tego toru. Dobra forme na poczatku sezonu prezentuje Seba Ulamek, z tym ze dla mnie w starciu z zawodnikami Falubazu stoi on na przegranej pozycji.
Nie mam pojecia jakie linie beda ustawione, w kazdym razie typuje cos kolo 40:50.

Nie rozumiem tez stawiania na Torun po kursie 1.03:p Za takie kursy nie ma sensu grac, bo nic one nie wnosza, a zawsze ryzyko.

Gorzow mysle ze po ciezkim dla siebie meczu wygra. Jednak tutaj widze delikatne zwyciestwo Gorzowian. W dobrej formie jest Zmarzlik. Swoje pojechac powinni Iversen, Kasprzak, Nermark i Gapa, dlatego mysle ze Gorzow zdobedzie w tym meczu 2 pkt

Na fortunie znalazlem:
P. Protasiewicz (9.5) Over po kursi 1.7 7/10
E. Sajfutdinov-K. Buczkowski ( + 2 ) 1 1.7 6/10
N. Pedersen (11.5) Over 1.55 8/10
J. Hampel (11.5) Over 1.8 6/10
T. Gollob (11.5) Over 1,75 8/10

grycu 1,9K

grycu

Użytkownik
Nareszcie pierwsza (trzecia) kolejka. Wiadomo jak to bywa na początku sezonu. Brak objeżdżenia, forma zawodników jest sporą niewiadomą. Tak jak większość typujących gram dzisiaj na Gorzów. Stal owszem znacznie się osłabiła w stosunku do poprzedniego sezonu. Ciężko sobie wyobrazić powtórzenie zeszłorocznego finału. Mimo wszystko u siebie na trudnym i selektywnym torze ta drużyna może być trudna do pokonania dla każdego. Nie ma co oczekiwać wysokiego zwycięstwa biorąc pod uwagę obecność w Rzeszowie takich zawodników jak Pedersen czy Walasek, którzy raczej nie zawiodą i swoje punkty przywiozą. Pavlic też w Gorzowie zawsze dobrze punktował i może napsuć trochę krwi gospodarzom. Ale reszta ? Okoniewski i druga linia nie są już tak pewni. Juniorzy też po stronie gospodarzy. Wynik w granicach 48-42, a 51-39 jest bardzo możliwy.
@ Stal Gorzów 1.30 - PGE Rzeszów Tobet ⛔ 42-48
Jeśli Stal ma wygrać to do zwycięstwa gospodarzy powinien poprowadzić Iversen. Duńczyk już w zeszłym roku był liderem Gorzowian i szczególnie u siebie był ciężki do pokonania. Dzisiaj oprócz Pedersena i może Walaska przy odrobinie szczęścia nie widzę nikogo w składzie gości kto mógłby nawiązać walkę z Pukiem. Niels już od dwóch sezonów utrzymuje imponującą skuteczność na torze w Gorzowie i nie widzę powodów by to się zmieniło.
@ Niels Kristian Iversen over 11.5 1.90 Milenium ✅ 16
Podobna sytuacja ma miejsce w drużynie rzeszowskiej. Ciężko sobie wyobrazić by liderem Stali Rz był ktoś inny niż Pedersen. Najskuteczniejszy zawodnik Ekstraligi w 2012 roku powinien ciągnąć wynik dla swojej drużyny, a jedynym rozsądnym kandydatem w drużynie gospodarzy, który ma szansę go pokonać jest Iversen. 12 pkt Nickiego w 5 startach wydaje się dość pewnym zdarzeniem.
@ Nicki Pedersen over 11.5 1.55 Milenium ✅ 12
Jeśli chodzi o pozostałe mecze to Ameryki nie odkryję. W Częstochowie i Toruniu powinni wygrać gospodarze. Linie handicapowe jeszcze nie zostały wystawione, a szkoda, bo wtedy można by było połapać jakieś ciekawe kursy. Po tak niskich przelicznikach nie opłaca się grać czystych jedynek więc skupię się na samych zakładach na zawodników.
@ Emil Saifutdinow over 11.5 1.90 Milenium ✅ 17
Rosjanin bardzo dobrze wyglądał w sparringach i obok Griszy liderował Włókniarzowi. Dzisiaj Emil powinien to udowodnić w meczu ligowym. Przejście z Bydgoszczy do Częstochowy może wyjść mu tylko na dobre i myślę, że to będzie sezon Rosjanina. Dzisiaj Emil w parze z juniorem więc na nim punktów raczej tracić nie będzie. W jego byłej drużynie oprócz Hancocka też ciężko znaleźć kogoś kto mógłby nawiązać walkę Saifutdinowem.
@ Tomasz Gollob 2.20 - Chris Holder Milenium ✅ 11-9
Taki kurs na Tomka w parze z Holderem ? Ok, ja rozumiem, że Chris jest Mistrzem Świata, że kilka sezonów w Toruniu jeździ. Tomasz to jednak król Motoareny i tutaj kursy powinny być 50/50. Wiadomo, że po zakończeniu kariery przez Sullivana to na tej dwójce spoczywać będzie ciężar walki o punkty. Uważam, że Gollob przy odpowiednim spasowaniu jest w stanie wykręcić kosmiczną średnią na Motoarenie. Holder u siebie wcale nie był takim pewnym zawodnikiem i często zdarzały mu się mecze po 8-9 pkt. Stawiam, że w Toruniu liderem będzie Gollob, a Holder na wyjazdach. Dzisiaj teoretycznie łatwy mecz z Wrocławiem więc obaj mogą natrzepać sporo punktów, ale mimo wszystko szkoda mi nie zagrać na Golloba po takim kursie.
Ostatni mecz w Gnieźnie raczej odpuszczę. Skłaniam się mimo wszystko do zwycięstwa Mysz, bo skład Startu mnie osobiście nie powala na kolana, a para Bjarne Pedersen - junior w Ekstralidze wygląda dość komicznie. Kurs 1.30 na Falubaz mnie jednak nie zadowala i jest mimo wszystko za niski biorąc pod uwagę początek sezonu.

93adrian 0

93adrian

Użytkownik
Nie rozumiem dlaczego stawiacie tak hurtowo na Gorzów. Rozumiem swój tor , Kasprzak +Iversen + Zmarzlik ale potem to sama przeciętność jak nie żenada. Gapiński powtórka z rozrywki , Nermark pokazał się w Cz-wie ale czy odpali to też nie wiem a Hlib to nie jest zawodnik na ekstraligę . Dodatkowo &quot;pewniaki&quot; Iversen nie powtórzy znowu tego swojego roku konia , Kasprzak po udanym sezonie ale ten zawodnik dla mnie nigdy nie był liderem i bardzo silnym punktem zespołu a teraz to on musi pociągnać zespoł . Zmarzlik wraca po kontuzji on czuje Gorzowski tor wiec zgodze się że juniorzy na + dla Gorzowa . Rzeszów: tam apetyty 1-4 są bardzo duże lider Pedersen który walczyć bedzie o IMŚ , rutyna Walasek , startowiec Okoń , dla Pavlica tor w Gorzowie leży , a Lampart = Hlib , Sówka widać rozwija się a Kret może powalczyć napewno z Cyranem . Kurs 1,3 na Gorzów mnie nie zadawala , a ten mecz wydaje się bardzo wyrównany :
Rzeszów: (+6,5 @1,8 tobet)
Zielona Góra (1,3 , ew handicap -4,5 @1,75)
Apatror (@1,03 !)
Byłem w ziemniaku :
Gniezno - Zielona Góra (6-0) 2 @1,85
Toruń - Wrocław (0-22) 1 @1,85
AKO: 3,42
Myślę że spokojnie do pokrycia Falubaz 4 strzelby na beniaminka starczą aż zanadto.
Toruń również kandydat do złota z najslabszą drużyna ligi 57:33 + do pokrycia spokojnie.

kwiti 138

kwiti

Użytkownik
Włókniarz - Polonia B. (H 0-10) 1 @ 2,0 Tobet ⛔ 47-42
Pierwsze koty za płoty ;)
Według mnie handicap dobrze dobrany, bo sam typuje zwycięstwo Włókniarza w granicach 14 punktów (52-38). Mamy lukę tylko w juniorach, bo dzisiaj jedzie Malczewski, zatem skromnie, bo sam Czaju nie nałapie tyle punktów co Curyło i Woźniak. Wczoraj na treningu nieźle prezentował się JJ z Holtą, Szumina też nie powinien pojechać padaki, bo tor jest przygotowany naprawdę dobrze.
Polonia? &quot;Buczek&quot; potrafi jeździć w Częstochowie, to samo Hancock. Ciężko ocenić Andersena, bo to Magic Man i potrafi wystrzelić albo zawieść. Pierwszy mecz, ale stawiam na ten handicap. Według mnie 100% pokrycia ;)
Dodatkowo:
Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszów H(0 - 6.5) 2 @ 1,80 Tobet

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Rune Holta under 9 1,75 Tobet [5]✅
Rozumiem Rysiek lubie Czestochowe i ble ble ble ale 10 pkt w Jego wykonaniu?? No nie wierze. Ma pare z Jensenem więc mocnego kolege z zespołu dostał w 4 swoim starcie pojedzie z Szombierskim który też może być od Niego lepszy a czy pojedzie w nominowanym pewności nie mam. Linia za wysoka!Na rywalach tez ma na kim tracic.
Sajfutdinow - Buczkowski 2 2,90 Betsafe ⛔
No tu to przesadzili z kursem. Dla mnie jest to para50/50. Buczek swietnie smiga na owalu w Czewie w tamtym roku 16 pkt przy 8 Emila. Dzisiaj nie sadze aby dzieliła ich jakaś przepaść różnica 1-2pkt pewnie będzie. Po takim kursie nalezy zagrać.

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Bety dość podobne się będą zapewne dzisiaj przewijały, bo i oferta niby szybko się ukazała, ale jest nudna jak kłótnie dowhana z komarnickim.
Czewa (-8,5)-Bydgoszcz 1 1,70 sts ⛔
Taki kurs sobie upolowałem z samego rana, czekałem czy w ziemniakach ukaże się coś ciekawszego, niestety później było już tylko wyżej, więc idę w tym kierunku. Grisza, Emil, Jensen, Holta, Czaja. Nie mam wątpliwości, że już ta piątka da miejscowym wygraną w tym meczu, pozostali powinni też nie pzoostać bez punktów, tutaj raczej widzę mecz wysoko wygrany przez Częstochowę. I potencjałem, i własnym torem, a także faktem,że to inauguracja, a Bydgoszcz lata od stadionu do stadionu jak dotąd i wszędzie pada.. ????
Gorzów (-4,5) - Rzeszów 1 1,75 sts ⛔
nie zgadzam się z tym, że Rzeszów nawiąże bardzo wyrównaną walkę. Gdyby linia wynosiła 10,5 zacząłbym się zastanawiać, wygrana 48:42, to bardzo realne rozwiązanie dla gorzowian, tu ma kto jeździć. Argumenty takie, jak podawałem już wcześniej, Gorzów zmotywowany by dobrze wejść w sezon powinien przygotować warunki torowe takie, jak lubi. Komisarz toru może sobie być, ale na opady deszczu przez dwa ostatnie dni za wiele nie będzie w stanie wpłynąć, więc szeroka dzisiaj powinna chodzić. Jeśli pochodzi szeroka, to i Nermark, i Hlib się odnajdą. Jeśli ci dwaj panowie się odnajdą Gorzów wygra ten mecz wysoko. Koło kompletu okręci się Pedersen, Pavlica już się trochę przesadnie wykreowało na drugiego lidera w Gorzowie, a jak on sam przyznaje, to jego silniki, a nie on lubią gorzowski tor.
Do tego polecam typ feekusa z 1 ligi, jeśli ktoś ma konto w tobecie ????

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Niels Kristian Iversen over 11 @2,00 Tobet 5/10✅✅ 16 pkt
PUK w sezon wszedł na wysokim poziomie,podobnym jaki prezentował przez cały zeszły sezon.Czyli jest sprzęt,a to podstawa.Dziś jedzie na swoim torze,na którym w zeszłym sezonie wykręcił średnią 2,659.W 44 biegach w Gorzowie wygrał 21,a w kolejnych 15 przyjeżdżał za plecami kolegi z zespołu.Niesamowita statystyka moim zdaniem,tym bardziej że miał w parze Zagara. Dziś jedzie z dużo słabszym Hlibem,więc na nim raczej nie straci punktów.Prawdopodobnie 3 razy spotka się dziś z Nicki&#39;m,więc tu może coś stracić,ale nie koniecznie.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Włókniarz Częstochowa - Polonia Bydgoszcz (0-10,5) 2 2,03 Betsafe ✅
W końcu zaczynamy sezon. Mecz w Częstochowie w mojej ocenie może być lepszy niż w Gnieżnie ale cóż Falubaz w TV musi być ???? Jeśli chodzi o gospodarzy mocny skład ale tak jak w ekipie z Bydgoszczy jest sporo niewiadomych. Czy Emil sie odnajdzie na nowym torze? Jensen to samo. Czy Holta wróci do formy sprzed 2-3 lat. Jeden słaby junior do tego nie zapominajmy, że Szombierski też nie jest nie wiadomo kim. To że przyczynił się do obrony Ekstraligi rok temu to nie znaczy, że jest Bogiem Speedway&#39;a. Jeśli chodzi o gości to na pewno Hancock szczególni gdy tor będzie zrobiony pod start. Krzysztof na pewno swoje pojedzie nie wiem czy aż tak dobrze jak rok temu ale na pewno poradzi sobie. Ciekawi mnie Loktajev no i liczę na trochę punktów Kościechy i Hansa. Juniorzy? no mam nadzieje, że poradzą sobie chociaż na 4-2 w biegu juniorskim bo to, że Czaja jest u siebie nie oznacza, że jest nie do ogrania w Częstochowie.
Jurica Pavlic - Rafał Okoniewski 1 1,85 Betsafe ⛔
Tym bardziej przeciwko Rafałowi niż w stronę Pavlica. Fakt Pavlic spisuje się w Gorzowie zawsze bardzo dobrze. Na pewno Unia Leszno na &quot;Jancarzu&quot; miała z niego pożytek. Okoniewski odwrotnie nawet sam Komarnicki powiedział, że idzie mu w Gorzowie bardzo bardzo słabo. Obaj dzisiaj razem w parzę więc pewnie te minimum 3 biegi pojadą razem i liczę, że spokojnie &quot;Jura&quot; okażę się lepszy od Rafała.

bazyl83 0

bazyl83

Użytkownik
Witam po dłuższej przerwie. Ekstraligaw końcu rusza! Na temat typów nie ma co się zbyt dużo rozpisywać, szkoda jedynie, że kursy już spadają. Jarek i Tomek bezdyskusyjnie wchodzą. Myśle również że Nicki będzie nie do pokonania. Polecam
B. Pedersen - J. Hampel 2 1.20 ✅
T . Gollob - T. Batchelor 1 1.25 zwrot Batchelor pozytywnie zaskoczył
K. Kasprzak - N. Pedersen 2 1,46 ✅
AKO 2,19 Betsafe ✅
Różnica klas zawodników i tylko tyle. Jarek wygral GP w Auckland. Choć Bjarne początek sezonu w Elite League ma bardzo dobry lecz nie sądze aby przełożyło sie to w Polsce. Batchelor w barwach Unii na Motorenie zdobycze punktowe miał raczej mizerne. Nicki powinien zakręcić się w okolicach kompletu.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Żeby nie powtarzać tego samego, to podam tylko jeden typ, którego tutaj jeszcze nie widziałem.
Betsson: Start Lechma Gniezno - Stelmet Falubaz Zielona Góra
H2h zawodników:
Antonio Lindbaeck - Piotr Protasiewicz
Typ: Piotr Protasiewicz @ 2,19 ✅ ✅ 6-8
Wiadomo jak to jest z Toninho w lidze. Mianowicie, nic nie wiadomo ;) Sam przecież wyraźnie w wywiadach stwierdził, że najważniejsza jest dla niego nie liga a GP. Zresztą ligowcem to on nigdy nie był wybitnym. W większości przypadków bardziej zawodził niż spełniał oczekiwania. Dlatego Start dużo ryzykuje płacąc mu kontrakt jak dla lidera. Ale do rzeczy. W zeszłym roku co prawda druga średnia w I lidze, ale co ciekawe lepiej sobie radził na wyjazdach (2,208 pkt/bieg) niż u siebie (2,098 pkt/bieg). Lepiej w Gnieźnie radził sobie choćby taki Nicholls, a Bjarne jechał na tym samym poziomie. Z tymi mocniejszymi rywalami też jakoś zbytnio nie błyszczał. Myślę, że 10 pkt dla Szweda to już byłby sukces. Z drugiej strony mamy Protasa, który w sparingach wyglądał rewelacyjnie. A tor też chyba mu pasuje, bo np. w zeszłym roku zajął tu 5 msc. w Turnieju Chrobrego (Antonio był 7). Zresztą Protas zazwyczaj mocno akcentuję formę na początku sezonu. Układ biegów też według mnie bardziej korzystny dla Protasa. W 11 biegu jedzie z Bjarne, Świdrem i Davidssonem. Podczas gdy Szwed jedzie w mocno obsadzonym biegu 13 z Zagarem i Hampelem. Jak dla mnie lekkim faworytem powinien być tutaj Piotr, także taki kurs pobieram z pocałowaniem ręki. Być może nawet lepszym rozwiązaniem jest pobranie PePe w parze z Ułamkiem, który ma w parze Zagara, ale coś mi podpowiada że Ułamek może dziś dość mocno zapunktować.

B 41,5K

bosky

Użytkownik
druga seria typów, bo etoto tym razem się wyróżniło zdecydowanie pod względem oryginalności i można uderzać.
Gorzów - Rzeszów (0-4) 1 1,75 tutaj to samo, co wyżej. Nie będę się powtarzał, ale wklejam swój cały kupon, więc i ten typ warty odnotowania.
Holta - Buczkowski 2 1,85 tu chyba kompletnie ich pogięło. Jak już zostało wyżej wspomniane, Buczek w Czewie ostatnio 16 oczek. Przy Holcie raczej skłaniamy się ku underowi przy 9 punktach. Zdroworozsądkowo, bardzo ciekawa para i warto pograć 2.
Do tego wspomniane w I-ligowym wątku Wybrzeże - Łódź 1 (0-16) 1,85 i też niewiele do dodania.

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Toruń -20,5 - Wrocław @1,80 expekt
Wrocław nie ma kim straszyć, Suchecki będzie objeżdżany przez juniorów gospodarzy i tu pojawią się taktyczne, to samo zapewne czeka Ljunga. Juniorzy gości zdobędą 1 punkt na wewnętzrnej rywalizacji. Ile oczek mogą przywieść Jędrzejak, Woffinden i Batchelor? Sądze, że nie więcej niż 32. Dorzućmy do tego oczko juniora, oczko Sucheckiego i wychodzi nam 34.
56 - 34 to max co dziś Wrocław może ugrać w Toruniu.
Gollob over 11,5 @1,55 tobet
Tomek świetnie przygotowany do sezonu. Nie siedział w domu, i nie narzekał na śniego tylko trenował w Hiszpanii na motocrossie. Dziś kto ma go objerzać? Chyba tylko koledzy z Torunia. Małe ryzyko istnieje jeśli Tomek zrezygnuje z 5 biegu na rzecz juniora.
Hampel over 11,5 @1,90 Tobet
To samo co o tomku można napisać o Jarku. Nie widać śladu po zeszłorocznej kontuzji, jeździ mu się dobrze, rzadko przegrywa. Dziś debiut z myszką miki na plastronie, tak samo jak Tomek więc pojedzie na maxa na 200%. Oboje zakręcą dziś coś koło kompletu.

Czestochowa - Bydgoszcz +14 @1,65 betgun
Bydzia ma lepszych juniorów to na +. Hancock przy 6 biegach zdobędzie przynajmniej 12oczek, Buczek niech zdobędzie 10. Juniorka dorzuci 8 oczek. To mamy już 30. Loktajew to typ walczaka co jest w stanie objechać każdego, Hansio i Kościecha, może ze 2 oczka dorzucą. Czy są w stanie uzbierać przy taktykach 39 punktów? Myślę, że jak najbardziej, coś tam na juniorach zdobędąn MJJ i Szuminie. Łaguta czy Sajfudinov też nie będą mieli łatwo z Herbim czy Buczkiem.

Woffinden
- Batchelor @1,60 betsafe
Tajski to najlepszy zawodnik Wrocławian. Jędrzejak po kontuzji, to dziś taj będzie miał 6 biegów. Jedzie w parze z Ljungiem na którym nie powinien tracić punktów. Batchelor to nie ta liga wg mnie. Dziś jak zdobędzie więcej niż 5-6 oczek to będzie dla mnie mega zaskoczenie.

D 5

dero1987

Użytkownik
Witam,
Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszów (Niels K. Iversen) over 11 2.00
Lider drużyny Gorzowa, kto jak nie on ma prowadzić zespół do zwycięstwa? Dziś mogą mu zagrozić jedynie Nicki i Walasek, ale na własnym torze powinien być mocny jak w zeszłym sezonie.
Unibax Toruń - Betard Sparta Wrocław H(0 - 20.5) 1 1.70
Wrocław brak zdecydowanego lidera, słaby skład. Juniorzy słabi. Myślę, że dziś w Toruniu szykuje się niezły pogrom.
Wlókniarz Czestochowa - Polonia Bydgoszcz (Rune Holta) under 9 1.75
Rune ciężkie biegi. W parze z Jensenem powinien przyjeżdżać raczej za nim, a i ma z kim przegrywać również z zawodników z Bydgoszczy. Dziś linia 9 to chyba zbyt wysoka jak na Holte.
Lechma Start Gniezno - Falubaz Zielona Góra 2 1.35
W tym spotkaniu nie pobieram handi, bo to jednak 1 kolejka. Ale na papierze zdecydowanie lepiej wygląda Falubaz i w takich spotkaniach trzeba zgarniać całą pulę.
Wszystko Tobet.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.

C 407

cekaem

Użytkownik
Krzysztof Buczkowski - Hans Andersen +2 1,50 ⛔Tobet Jako częstochowianin mogę powiedzieć , że Buczek uwielbia tor w Częstochowie. Jeśli tor będzie przygotowany tak jak zawsze to zapewniam , że będzie śmigał jak miło i dwucyfrówkę wykręci bez żadnego problemu. W zeszłym sezonie był zdecydowanym liderem Polonii w Częstochowie. ( tak on a nie Emil ). Andersenowi nie wróżę natomiast za wiele punkcików. Co najwyżej może objeżdżać juniorów ,a kto wie czy nie będzie zmieniany.
R.Holta - H.Andersen 1 1.40 ⛔Betsafe zaś przeciwko hansiowo o którym napisałem wszystko powyżej. Rune jestem przekonany , że po powrocie na stare śmieci odbuduje się. W sparingach prezentował się naprawdę nieźle. Oceniam go dzisiaj na 7-10 pkt. Duńczyka natomiast na 1-4 pkt.
Gollob - Miedziak 1 1.40 ✅Betsafe król motoareny vs wychowanek motoareny. Bez zawachania stawiam na króla.
Iversen - Nermark 1 1.40✅ Betsafe Iversen u siebie na torze i nadal w gazie. Spokojnie dwucyfrówkę wykręci do tego w parze z Hlibem czyli sam będzie musiał dźwigać ciężar. Nermark natomiast po transferze spodziewam się , że przynajmniej na początku obniży swoje loty. Zresztą to nie ten kaliber co duńczyk.
To byli faworyci. Do tego lajtowo polecam takich undergogów:
Okoniewski - Pavlic 1 2.10 ✅Tobet według mnie w pierwszej kolejce tą parę oceniam na 50/50 może nawet ze wskazaniem na Okonia więc korzystam z tego co dają.
Buczkowski - Herbie 1 2.30 ⛔Betsafe para 50na50. Wszystko zależy od toru jak będzie tak jak w zeszłym sezonie to jestem spokojny o Krzysia.
Zagar - Dudek 1 2.95 ✅Betsafe a czemu nie? Spore value na Mateja. Dudek może pojedzie góra 4 biegi przy dużym łomocie. A Zagar może 6. Warto...
Miedziński - Ward 2 2.11 ✅Betsafe Kolejna para 50na50.
Iversen - Nicki 1 2.95✅ Betsafe Olbrzymie value w stronę Nielsa , które przy odrobinie szczęścia może się pokryć ????
EDYCJA: Hans Andersen pojechał chyba najlepszy mecz w polskiej lidze od X lat... Buczek też poniżej oczekiwań w zeszłym roku 16 pkt w Częstochowie a dzisiaj taka padaka... Gdyby nie to byłoby pięknie a tak jest tylko dobrze. Jednak weekend bardzo udany ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
radula 5,4K

radula

Użytkownik
Lindbaeck - Bjarne 1 1,46 ✅
Nicki Pedersen - Kasprzak 1 1,46 ✅
Kurs 2,13 Betsafe✅

Dla mnie idealny dubel po idelanym kursie. Tobet dawal -3,5 na Nickiego po 1,70 tu mamy po 0 wiec super.Nicki tor zna bardzo dobrze bo jeździł w Gorzowie dzisiaj powinien pod komplet pojechać. Toninho również powinno wejść bez problemow Bjarne jest słaby co pokazał w Toruniu wygrywając tylko z juniorami.
Buczkowski over 9 2,15 bet365 ⛔
Buczkowski będzie dzisiaj razem z Gregiem liderem zespołu Bydgoskiego. Linia jaka proponuje Bet365 jest dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania. Krzysiu prezentuje się bardzo dobre na Częstochowskim owalu i dzisiaj dwucyfrowka napewno będzie zdobyta. Wystarczy 5x2miesjce i juz kuponik wchodzi ale nie sądzę aby nie wygrał zadnego biegu. Polecam!

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Krzysztof Buczkowski over 9 punktów 2,15 Bet365 ⛔
Jeszcze jeden typ na dzisiejszy mecz w Częstochowie. Myślę, że spokojnie 10 punktów powinien Buczkowski zdobyć. Jeśli nie pojedzie 6 razy to w 5 biegach. Gdy Polonia nie będzie mogła stosować rezerw taktycznych to chyba tylko Buczkowski i Hancock swoją kapitalną jazdą mogą jej to zapewnić. Stawiam tutaj na over mimo wszystko sam nie wiem czy lepiej dla typu, żeby Buczkowski jechał w parze z juniorem czy z Hansem. Kurs bardzo fajny więc gram.

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
W końcu rusza nasza liga tak więc czas na moje typy:
1. Tai Woffinden vs Troy Batchelor typ:Woffinden kurs:1.6 buk:Betsson
Dla mnie tutaj sprawa jest banalnie prosta,Woffinden w formie,drugi po Jędrzejaku lider Sparty kontra Batchelor któremu idzie raz lepiej,raz gorzej.Uważam że dziś bez problemu Woffinden przywiezie więcej oczek od Troya.

2. Jurica Pavlic vs Rafał Okoniewski typ: Pavlic kurs:1.76 buk:Betsafe

Tutaj krótko,Okoniewski zawsze słabo sobie radzi na Gorzowskim obiekcie,dziś w parze z Pavliciem który powinien się tu zaprezentować lepiej.Jak sam mówi jego silniki lubią ten tor,a i Pavlić to zawodnik z potencjałem który powinien dzisiaj przywieźć trochę punktów.

3.Tomasz Jędrzejak over 8 pkt kurs:2 buk:Bet365

Kurs i linia to chyba jakieś jaja,Jędrzejak spokojnie przekroczy tą linię,zwłaszcza że pewnie pojedzie dzisiaj 6 razy.W parze z Sucheckim który nie powinien zabierać mu punktów.Jędrzejak w formie i to on dzisiaj będzie bronił honoru Sparty.
4. Matej Zagar (+1) vs Patryk Dudek typ: Dudek kurs:1.7 buk:Bet365
Dudek w świetnej formie już na początku sezonu,w pierwszym biegu powinna być spokojna 3,potem w parze z Jarkiem który powinien mu pomagać.Zagar który miał świetny zeszły sezon,zmiana klubu nie wiadomo jak na niego wpłynie,do tego domowy tor na którym nie umie jeździć,dziś w parze z Ułamkiem więc wątpię żeby zapunktował odpowiednio zwłaszcza że po przeciwnej stronie AJ,PePe,Hampel,Dudek.Uważam że Dudek spokojnie wygra ten pojedynek z Zagarem.

Na razie to tyle,jakby coś jeszcze mi wpadło to dopiszę.
PS.Nie typuje wyników meczów,bo takie kursy nie zachęcają mnie do gry.

kamcio48 14

kamcio48

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel - Ekstraliga
Mecz: Włokniarz - Polonia
Typ: Buczkowski(-2) - Andersen 1
Kurs: 1,65
Buk: Tobet
Witam!
Nareszcie zaczynamy sezon żużlowy w Polsce. Mam zamiar w tym sezonie jeszcze bardziej przyłożyć się do typów.
Już w 1 (3) kolejce buce robią błędy. Postaram się je wykorzystać. W całej ofercie najbardziej podoba mi się zakład na Krzysztofa Buczkowskiego w parze z Hansem Andersenem.
Buczkowski już w ubiegłym sezonie pokazywał się z świetnej strony, szczególnie tutaj na torze w Częstochowie, gdzie zdobył bodajże 16 punktów. Widać że ten owal mu pasuje. Nic dziwnego, Krzysiek lubi walkę, a tego na Arenie Częstochowa nigdy nie zabrakło ???? . Liczę na około 10-12punktów, może pojechać nawet jako rezerwa taktyczna.
Hans Andersen zazwyczaj dobrze spisuje w lidze angielskiej, gorzej w Polsce. Ostatnio jeździł w 1 lidze, gdzie spisywał się przyzwoicie, i tam robił często dwucyfrówki. Ekstraliga to jednak inny poziom, i mimo dobrej formy, wątpie aby duńczyk sobie poradził. Stawiam że zdobędzie 5-6 punktów.
W razie dwupunktowej przewagi Buczka - zwrot.

Polecam.

warka 6

warka

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel - Enea Ekstreliga
Spotkanie: Stal Gorzow- PGE Marma Rzeszów
Typ: Rzeszów(+8 pkt.)
Kurs: 1.83
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Po długim wyczekiwaniu rusza najlepsza żuzlowa liga świata. Dzisiaj zdecydowanie polecam handicap na drużynę z Rzeszowa. Rzeszów został mocno wzmocniony, Crumpa zastąpił najlepszy zawodnik polskiej ligi z zeszłego sezonu, czyli Nicki Pedersen natomiast Kylmaekorpiego zastąpił Pavlic. Sporo w dzisiejszym meczu będzie zależeć od tego ostatniego, jednak Jura podkreśla w wywiadach, że bardzo dobrze czuje się na gorzowski torze i jego silniki pasują na tego typu nawierzchnie. Swoje powinien pojechał Rafał Okoniewski, na dwucyfrowy wynik liczy na pewno Grzegorz Walasek jak i wyżej wymieniony Nicki Pedersen. Na pewno z dobrej strony będzie chciał się pokazać powracający do rzeszowskiej drużyny Lampart jak i utalentowany junior Łukasz Sówka. Teraz trochę o drużynie z Gorzowa. Na pewno personalnie jest to dużo słabszy team niż w zeszłym sezonie, tacy zawodnicy jak: Gollob, Zagar, Jensen zostali zamienieni na Gapińskiego, Nermarka i Hliba. Na pierwszy rzut oka widać, że są to żużlowcy na sporoo niższym poziomie niż pierwsza wymieniona trójka. Także na pewno kadrowo lepszy jest zespół z Rzeszowa, za Gorzowem przemawia atut własnego toru, z którym jednak doświadczeni zawodnicy Stali Rzeszów powinni sobie poradzić. Obstawiam wynik w okolicach remisu, co zapowiada nam bardzo emocjonujące spotkanie na inaugurację rozgrywek.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom