>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

3. Kolejka Enea Speedway Ekstraligi - 14 kwietnia + mecze zaległe 18 kwietnia

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
.

No to startujemy. Zima już chyba odeszła i pozwoli rozegrać 3 kolejkę, choć nie w komplecie, bo pojedynek w Tarnowie został już odwołany.
W TV dwa mecze:
W pierwszym transmitowanym spotkaniu, Lechma Start Gniezno podejmie jednego z faworytów do tytułu, ekipę Stelmetu Falubazu Zielona Góra. Faworytami są goście, którzy w składzie mają takich tuzów jak Andreas Jonsson, Piotr Protasiewicz, Patryk Dudek czy ściągnięty z Unii Leszno, Jarosław Hampel. Jednak beniaminek z Gniezna, także nie próżnował w okresie transferowym i zestawił bardzo ciekawy skład. Liderami gospodarzy powinni być Sebastian Ułamek, Matej Zagar oraz Antonio Lindbaeck , ważnymi ogniwami będą także Bjarne Pedersen i Piotr Świderski.
Czy beniaminek utrze nosa faworytowi rozgrywek? A może to Falubaz pokaże rywalom swoją moc? Transmisja spotkania Lechmy Start Gniezno z Falubazem Zielona Góra, w niedzielę, 14 kwietnia, od godziny 16:00, w nSport HD.
Drugie spotkanie tej kolejki, pokazywane na kanale platformy NC+, zapowiada się jeszcze ciekawiej. Na jednym z piękniejszych obiektów w Polsce, w Gorzowie Wielkopolskim, miejscowa Stal Gorzów podejmie PGE Marmę Rzeszów. Gospodarze doznali w przerwie zimowej olbrzymiej straty. Klub opuściły dwa filary zespołu w poprzednich rozgrywkach, Tomasz Gollob i Matej Zagar. Wydaje się, że kluczowymi zawodnikami w tym sezonie powinni być Niels Kristian Iversen, Krzysztof Kasprzak, oraz sprowadzony przed sezonem z Częstochowy, Szwed Daniel Nermark. W tym pojedynku faworytem są jednak goście. Zespół z Rzeszowa poważnie się wzmocnił przed rozgrywkami, przede wszystkim należy zwrócić uwagę na transfer najlepszego zawodnika poprzedniego sezonu Enea Ekstraligi, Nickiego Pedersena. Ponadto do klubu przybył Jurica Pavlić. Pani prezes Marta Półtorak otwarcie mówi o medalowych aspiracjach. Czy pierwszy krok Rzeszowianie zrobią w Gorzowie? A może to gospodarze wykorzystają atut własnego toru? Transmisja spotkania Stali Gorzów z Marmą Rzeszów także w niedzielę, od godziny 18:30 w kanale nSport HD.
Źródło
W pozostałych dwóch meczach zmierzą się:
Dospel CKM Włókniarz Częstochowa - skladywegla.pl Polonia Bydgoszcz (16:00)
oraz
Unibax Toruń - Betard Sparta Wrocław (18:00)
Przydatne statystyki z zeszłego sezonu.
W przypadku gdy w Gnieźnie pogoda nie dopisze, to na żywo będziemy mogli obejrzeć pojedynek w Częstochowie, gdzie Emil Sajfutdinow zadebiutuje w miejscowych barwach. I to od razu w pojedynku ze swoim &quot;macierzystym&quot; klubem. W Toruniu wydarzeniem będzie z kolei debiut Tomasza Golloba. W obu tych spotkaniach faworytem są gospodarze, ale jako że to początek sezonu, to można się spodziewać jakiś niespodzianek. Kto ma największe szanse zostać czarnym koniem pierwszej (trzeciej) kolejki?
Zapraszam do dyskusji i podawania typów wraz z uzasadnieniem. Być może i w tym roku bukmacherzy wystawią ofertę szybciej niż w niedziele.​

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
To tak jak pisałem wcześniej gdzieś tam ;)
Stawiam na wygraną Startu, mimo że Falubaz jest zdecydowanie lepszą ekipą to jednak jest to pierwsza w domyśle kolejka, a te nie lubią wygranych drużyn wyjazdowych za bardzo ;) Tak więc Win Start po 3.55
dodatkowo jeszcze z tego co mamy na chwilę obecną 1 w meczu Stali gorzowskiej z rzeszowską. Obie ekipy mają podobny potencjał, nie są klarowne na każdej pozycji, a (i tu się powtórze) to pierwsza kolejka więc wygra Stal, ale gorzowska po 1&#39;40
Co do meczu Włókniarza z Polonią, wróbelki ćwierkają, że jak jutro nie uda się rozegrać treningu na Olsztyńskiej to nie będzie jakiś wielkich starań, aby rozegrać mecz w niedziele. Trudno mi to oceniać, bo słyszałem to od 2 osób, która jedna z nich jest blisko klubu :p Tak więc póki co nie stawiajcie tego meczu, bo szkoda funduszy
Kursy oczywiście z Tobetu podanego przez kolegę z Leszna

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Nie warto grać gospodarzy Gorzowa czy Gniezna bo przez pogodę w Polsce handi własnego toru znika, za mało jazd, za mało treningów. Nawet takie ekipy jak Z.G przez remont stadionu miały słabe starty sezonu. Wiadomo Czewa czy Toruń powinny u siebie wygrać, ale co do Gniezna czy Gorzowa byłbym ostrożny,

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
Nie warto grać gospodarzy Gorzowa czy Gniezna bo przez pogodę w Polsce handi własnego toru znika,
Przez funkcje komisarza ligi coś takiego w tym sezonie jak handi swojego toru nie będzie poprostu istnieć. Będzie się liczyć dyspozycja dnia, kto się szybciej i lepiej dopasuje i czy szafy pod tyłkiem będą jechać do przodu, a nie w bok.
za mało jazd, za mało treningów
Sami zawodnicy w obecnym tygodniu jednak troche sparingów odjechali, trenowali u siebie, jakieś mini turnieje. Dodatkowo niemal każda ekipa trenowała za granicą, pomijam już kolarzy z GP. Więc braku jazd nie powinni tak odczuwać. A jak wspomniałem wyżej handi toru nie będzie w tym roku (chociaż pewnie się myle ;))
Nie mówie, że nie będzie jakiś niespodzianek. Ja jednak w myśl zasady pierwszej kolejki stawiać będe na gospodarzy.
Dla zwiększenia szans na wygraną Startu można cofnąć się pamięcią w ostatnie sezony i zobaczyć wyniki Falubazu (w mocnych składach) jakie babole uskuteczniali na meczach wyjazdowych w I kolejkach ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
No nie przesadzajmy. Atut toru był, jest i zawsze będzie. Być może będzie on mniejszy, ale IMO bardziej ze względu na próbę toru a nie obecność komisarza. Ja tam też liczę, że Start stać będzie na sprawienie niespodzianki i powalczenie o wygraną. Początek sezonu to czas, gdzie mogą być szczególnie mocni.
BTW, wyjaśniło już się kto będzie komentował mecze i kto poprowadzi studio:
14 kwietnia (niedziela)
- 15:45 studio meczowe: Michał Łopaciński, Robert Sawina
- 16:00 nSport HD: Lechma Start Gniezno - Stelmet Falubaz Zielona Góra
Komentują: Piotr Olkowicz, Wojciech Żabiałowicz
Reporter: Filip Adamus
- 18:15 studio meczowe: Gabriel Waliszko, Piotr Świst
- 18:30 nSport HD: Stal Gorzów - PGE Marma Rzeszów
Komentują: Tomasz Dryła, Krzysztof Cegielski
Reporter: Karolina Mikołajczyk
- 22:00 nSport HD: Magazyn Enea Ekstraliga (premiera)
Prowadząca: Daria Kabała-Malarz
Gość: Jarosław Dymek
Zobaczymy jak wypadnie p. Dryła

L 32

luntrus

Użytkownik
Nie będzie perfidnego preparowania toru vide Leszno, Gorzów, Wrocław czy swego czasu Zielona, chociaż pewnie lekkie &quot;przeciąganie liny&quot; może być - zobaczymy. Mnie zdziwiło, że ci cali komisarze, to jeszcze asystentów dostali... to już trochę cyrk. Kto za to płaci?
Przykładowo w Tarnowie robiono taki trochę beton i był to jak najbardziej regulaminowy tor, ale jakoś gospodarze mieli dużą przewagę. Komisarz nie będzie robił toru - będzie czuwał. Jeżeli będą przewidywane jakieś opady, to pewnie nie pozwoli na obfite polewanie toru itd. Czy też jeżeli gospodarz dokopie się do pokładów węgla, to zwróci uwagę i nakaże nieco ubicie. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.
Stwierdzenie iż atut własnego toru nie będzie istnieć jest zdecydowanie przesadzone, bo jest jeszcze kwestia taka, że w trakcie samych zawodów tor się zmienia i tutaj zawodnicy, którzy regularnie startują na danym owalu, mają większą wiedzę. O ile jest grupa kilkunastu najlepszych zawodników, która w gruncie rzeczy jedzie wszędzie, to jednak czym niżej w rankingu, to różnica dom-wyjazd będzie bardziej widoczna.

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
Właśnie chodziło mi o to, że nie będzie kopy po wiadomo co, czy żużla na wodzie z milionem płapek, ale jak drużyna gospodarzy czegoś takiego nie zrobi, to przyjezdni szybciej się w tym wszystkim będą łapać. Wiadomo swój tor zawsze jest na +, ale nie będzie nie wiadomo jakiego robienia toru pod swoich, a co za tym idzie i handi będzie mniej zauważalne i nadal uważam, że w niektórych przypadkach w ogóle go nie będzie, jak przez 4h do samego meczu wielce komisarz będzie kazał robić poprawki na torze.

pedro1994 761

pedro1994

Użytkownik
Należy również zwrócić uwagę, że powraca coś takiego jak próba toru przed zawodami i trener danej ekipy desygnuje do próby 2 swoich zawodników, aby sprawdzili tor i podzielili się uwagami ze swoimi kolegami z drużyny ;)

C 0

cinek20059

Użytkownik
Halo? Panowie chyba zapomnieli, że jesteśmy w Polsce. Handicap własnego toru był i będzie, żaden komisarz tego nie zmieni. To nie od niego zależy jaki będze tor, on będzie jedynie kontrolował to, czy spełnione są wszystkie wytyczne do odjechania meczu. Jezeli druzyna gości zgłosi nieregulaminowy tor, a komisja przyzna rację, dopiero wtedy dojdzie do kosmetyki ( tak jak zawsze). Ogólnie nie brałbym tego w ogóle pod uwagę,..
A tak swoją drogą ,w kolejnym sezonie wprowadzą komisarza od maszyny startowej. Wraz z asystentami, jeden po lewej, drugi po prawej ???? ...

M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Atut własnego toru był i będzie, ale nie w pierwszej (trzeciej) kolejce. Tory jeszcze tydzień /2 tygodnie temu były zamrożone, później bronowane by je osuszyć za wszelką cene, w czwartek opady. Jazdy treningowe były, głównie w wielkopolsce, ale nie były to warunki optymalne jak na lige. Gorzów coś tam pojeździł, ale jeden łuk przyczepny, drugi inny, na ligę tor tez będzie inny. Gniezno to samo.
Gdyby mecze odbyły się za tydzień, a jak wiemy od czwartku mają być upały po 20 stopni to okej, ale na dzień dzisiejszy uważam, że troszkę gospodarze na tym tracą.
Treningi w piątek i sobote korzystnie wpłyną, do tego komplet zgłodniałych kibiców na stadionie to wielki handicap ???? , ale uważam że mógłby być większy.

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
Ehh... ciekawe czy się wyrobią bukmacherzy z wystawieniem oferty chociaż do 12. Jak zwykle się ociągają...
Btw Dzisiaj na treningu w Częstochowie, tor suchy, ale strasznie nierówny, muldy jak na motocrossie :p Toromistrza czeka nie lada zadanie, żeby nie było jutro jazdy gęsiego i corridy z motocyklami.

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
nierówny ;)
Co do buków to myślę, że Tobet wystawi w granicach 9-10 a reszta to już po 12. Bet365 standard czyli pewnie 13-14 ;) ah Panowie w końcu! Swoją drogą po kursach widać, że nie które linie handicapowe mogą być bardzo fajne ;) do jutra!

B 41,5K

bosky

Użytkownik
niektóre ;-)
żeby zakończyć ten łańcuszek dodam tylko, że zgadzam się z zainteresowaniem meczem w Gnieźnie oraz Gorzowie. Myślę, że to tutaj będzie można szukać najfajniejszych typów. Reszta jutro, pozostaje czekać... ????
Pozdrawiam.

pavelo 8

pavelo

Użytkownik
Torretoo pale się ze wstydu za ten błąd ???? , ale był aż tak nierÓwny, że gramatycznie to trzeba było ukazać ;)
Wracając do kolejki, to po tym co zobaczyłem dzisiaj na torze na Olsztyńskiej, to jakiś handi w stronę gości byłbym w stanie zagrać. Tor idealny dla startowców dzisiaj, a w Polonii jest Herbi, który przytrzyma krede i tyle go widzieli, Buczek ostatnie mecze w Czewie super sobie radził, a starty ma sowite ;) Juniorzy z Bydzi jak lepiej wystartują od Czali to Artur też sobie nie poradzi. Ehh żeby p. Andzia Puczyński dokonał cudu jutro bo będzie krucho :p Niech jeszcze wypali Sasza i Lansio i będą dupska bolały 16 tysi ludzi na stadionie ????

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Niech jeszcze wypali Sasza i Lansio
Dawno nie widziałem takiego pesymizmu nt. swojej własnej drużyny.. ???? dla mnie to będzie mecz do jednej bramki, a liczyć na to, że Hans zrobi przyzwoity wynik, to jak obstawić w dużego lotka liczby 1,2,3,4,5,6 i myśleć co się zrobi z wygranymi milionami.. ;-)
Herbi i Buczek ok, są w stanie wykręcić dwucyfrówki (sam widziałem Krzysia na torze na treningu i byłem pod wrażeniem), ale dwaj zawodnicy meczu nie wygrają. A obiektywnie podchodząc do tematu potencjał Cze-wy i potencjał gości, to dwa światy.
Z handicapami poczekajmy do jutra na kursy, bo obstawianie na sucho może tylko pomóc bukmacherom, a nie nam.

power30 18K

power30

Forum VIP
Hans wypali? Wątpię, to że w lidze w lidze angielskiej wymiata, to nie znaczy że w polskiej będzie też, jak na zawołanie robił dwu-cyfrówki. Największe zagrożenie sądzę, że będzie ze strony Buczka i Herbiego. Bydzia dość dziwnie wystawiła pary, dając Kostka z juniorem, gdyż mogą ze 2 biegi dostać po 5:1, jeśli nie będzie taktycznej. Pavelo, Andzia przygotuje tak tor że Włókniarz ok 10 punktami powinien wygrać ;) Najważniejsze, iż będzie można jutro obejrzeć meczyk ????

feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
Pogram już dziś dubel, który z pewnością nikogo nie zadziwi.
Gorzów+Toruń @ 1.42
AKO może i mizerne, ale na próżno szukać ryzyka. W przypadku Apatora to już w ogóle bezdyskusyjny nokaut, pojedzie Ward, równy i mocny skład. Nie ma tutaj spekulacji.
Gorzów.. Kasprzak, Iversen, Gapiński, Zmarzlik i Nermark to odpowiedź na pytanie czemu Stal ma wygrać. Puk trzyma formę z zeszłego sezonu i jutro może uznać tylko wyższość innego Duńczyka - Pedersena. Pozostała czwórka to ogniwa, które powinny zgromadzić w granicach 35 oczek patrząc racjonalnie na rywala. Niby Rzeszów co roku przez Panią Półtorak mocno faworyzowany jako kandydat do tytułu, ale z takimi juniorami, Lampartem i Pavlicem to nie ma większych szans. Okoń to żaden lider, a Walasek miewa słabsze dni. Jeden pewniak to na wyjazdy zbyt mało, a są one kluczowe do końcowego sukcesu. Pogrywam dosyć pewnie i ze spokojem oglądam w tv ;)
e: sory nie podałem, betsafe

C 0

cinek20059

Użytkownik
Czeka nas bardzo ciekawa kolejka. Drużyny przebudowane, na dodatek tory nie do końca dopracowane przez gospodarzy ze względu na pogodę. Mnie osobiście bardzo interesuje postawa Rzeszowa i Bydgoszczy.
Bydgoszcz ma ciekawy skład, który może zaskoczyć w Częstochowie. Jeżeli chodzi o formacje juniorskie lekką przewagę widzę po stronie gospodarzy w osobie Artura Czaji, który potrafi ładnie fruwać na Olsztyńskiej ;) Dziwi mnie jedynie Kościecha pod 5, którego w razie słabszej formy mógłby zastąpić któryś z juniorów. Jednak ciężko mi wierzyć w bieg juniorski w późniejszych biegach. Być może dojdzie do zmiany numerów. W treningu pkt pod 5 jechał Buczek, jednak Polonia jechała nie pełnym składem.
Tak jak większość uważa, bardzo ważna będzie postawa Andersena, jeśli on zawiedzie, na pewno zabraknie punktów do dobrego wyniku.
Moja wizja meczu to wyrównane biegi na początku, jednak pod koniec spotkania Polonia może nie wytrzymać tempa i gospodarze odskoczą na kilka punktów. Typuję wynik 48-42. Początek sezonu więc nie ma co wariować ze stawkami, lepiej poczekać i sprawdzić formę ????
Drugi mecz który mnie inetresuje odbędzie się w Gorzowie. Stal będzie silna na swoim torze, jednak patrząc na zestawienie gości można spodziewać się ciekawego spotkania. Hlib raczej nie gwarantuje zd punktowych, ciekawe jak zaprezentuje się Nermark. Można powiedziec że od niego będzie dużo zależeć, dodatkowo będzie miał biegi z juniorami. Iversen , Kasprzak powinni punktować. Zmarzlik może zastępować Hliba w razie słabszej jazdy. Z drugiej strony Pedersen, który w pojedynkę będzie walczył ze Stalowcami, raczej nie ma co liczyć na pomoc Lamparta. Pavlic w Gorzowie zawsze łądnie śmigał. Okoniewski nie wiadoma. Walasek na pewno jest w stanie powalczyć, dużo od niego będzie zależało bo ma ciężkie biegi. Uważam że mecz może być bardzo wyrównany, i coraz bardziej przekonuje się żeby omijać go szerokim łukiem przy jakichkolwiek zakładach.
Sezon się zaczyna, życzę powodzenia i wysokich wygranych. Gazu!!!

M 126

mj_bull

Użytkownik
Gdzie Feekus masz ten dubel Gorzów+Toruń za 1,42? W Tobecie już od dłuższego czasu Gorzów stoi po 1,3, a Toruń 1,03 (swoją drogą mówisz serio, że grasz kurs 1,03!?)

Dodam tylko swoje 3 grosze odnośnie meczu w Gnieźnie. Nie ma się co oszukiwać, że to początek sezonu, że beniaminek u siebie itp. 3,55 kurs ciekawy, pewnie będą jakieś handicapy w granicach 8 pkt., ale co to zmienia? Dla połowy miejscowego składu ten tor jest bardziej obcy, niż dla potencjalnie najsłabszego seniora gości Jabłońskiego. Czy taki Zagar albo Ułamek będzie miał jakąś przewagę własnego toru względem Jonssona, Hampela czy Protasiewicza? Nie ma takiej opcji. Dla nich wszystkich warunki będą równe, więc pozostaje porównać klasę tych zawodników. Niestety dla Gniezna jechać od razu z tak mocnym rywalem to mało korzystna sprawa. Nawet na juniorce próżno szukać przewagi miejscowych. Dobrze będzie oglądać ekstraligę na nowym torze, ale jutro Start będzie miał bardzo ciężkie zadanie...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom