Odradzałbym stawianie na Polonie, liga jest tak nieprzewidywalna szczególnie na początku sezonu że zawirowania jeszcze będą myślę długo.
W meczu Poloni widze faworyta w druzynie ze stolicy, mysle ze wygraja ale... dla mnie ten mecz to no bet. Kolega wyzej slusznie prawi, liga
Polska jeszcze przez dlugi czas bedzie stronic od druzyn pokoru Barcy czy Chelsea, na ktore mozna stawiac w ciemno. W meczu derbowym Polonia wygladala naprawde dobrze, Mierzejewski, Gołebiowski czy Smolarek blyszczeli ale czy sa to nazwiska ktore co kolejke gwarantuja zwyciestwo? Mam wapliwosci, choc nie ukrywam ze po tym co dotad gra Polonia, po aspiracjach jakie zdradza pan Wojciechowski zyczylbym sobie i wszyskim kibica aby Polonia wlaczyla sie w walke o puchary, Bakero ma pewnien pomysl na ta druzyne i kazde kolejne zwyciestwo bedzie czynic go w oczach prezesa wlasciwym wyborem, ale na to wszysko potrzeba czasu - sugeruje nie szalec ze stawka na CZarne Koszule.
według mnie warto przy spotkaniu Śląska z Legią postawic dużą 1 . Na dzień dzisiejszy zespół z Wrocławia jest o wiele bardziej poukładany niż ten z Warszaw, ale także liczył się będzie atut własnego boiska nie na darmo mówimy ,,Twierdza Wrocław".
To mnie zaskoczyles - dla mnie legia w tej kolejce to najpewniejszy typ. W derbach gra nie wygladala zle, zwlaszcza w pierwszej polowie wygladali lepiej niz Polnoisci. W meczu z Cracovia graczy ze stolicy i chyba wszyskich kibicow zaskoczyla swietnie funkconujaca ekipa Pasow, mecz nie ulozyl sie tez po mysli a jednak Legia potrafila wyciagnac wynik. Po meczu jeszcze dlugo pilkarze cieszyli sie z kibicami, reakcja sztabu po strzelonej bramce rowniez wskazuje na to ze na legii jest dobra atmosfera, a to sprzyja wynikom. Podobal mi sie Manu na skrzydle, raz po raz szarpal ale przod gral neiskutecznie - tydzien czasu to nie jest duzo, ale jeszeli legia pouklada tyly to widze w nich zdecydowanego faworyta w tym meczu, duze znaczenie beda mialy tu morale ktore po meczu z Cracovia bardzo wzrosly. Slask gra jak dotad dobrze, zwlaszcza mecz z Cracovia rzuca na nich dobre swiatlo, mysle jednak ze Slask to w tym sezonie srodek tabeli i jesli Legia chce sie zrechabilitowac za poprzedni sezon, takie mecze winna wygrywac.
Slask -
Legia 2 DNB
Bawi mnie upatrywanie faworyta w meczu Widze - Wisla w gospodarzach. Jak arazie Krakowienia graja dno, a beniaminek szaleje, ale czy wszysko w tej naszej lidze sie odwrocilo i w czerwcu zobaczymy spadajaca Wisle i grajacy w pucharach Widzew? W mojej ocenie nie, i Wisla niebawem sie pozbiera, byc moze wlasnie w tym meczu. Do tych wnioskow w duzym stopniu sklania mnie opinia Zurawskiego wygluszona po meczu z Ruchem, opinia lakoniczna ale jakze tresciwa, Zurawski nie przyszedl do Wisly zeby byc czolowa postacia tej druzyny, on ma reagowac wlasnie w takich momentach i jest jedyna osoba ktora moze ta druzyna wstrzasnac w takim momencie, bo tymczasowy trener autorytetu z pewnoscia nie ma. Kazdy to gral w pilke w rozmaitych rozgrywkach ten wie, ze zespol ktory doluje a ktory ma podobny potencjal co Wisla musi wkoncu zaskoczyc. Czas ucieka dlatego wydaje mi sie ze juz w tym meczu Wisla pokaze sile.
WIdzew - Wisla 2
TOP 5 zaskoczeniem? Jakim zaskoczeniem, my idziemy na mistrza. W Polsce obecnie nie ma żadnego potentata, dominatora, a więc przy obecnym składzie, potencjale i formie nie ma innego wyjścia jak walka o to najwyższe miejsce na podium. Czy się uda? Nie wiem, wierzę, że tak.
Wiecej pokory. Liga jest wyrownana, a Jaga juz w zeszlym sezonie zaslugiwala na miejsce w czolowce ale ten sezon jak zaden wczesniej pokazal ze w Polskiej pilce cos drgnelo, potezne pieniadze w Polonii i Legii ustawia rywalizacje, bo pilka to biznes - kto ma pieniadze, ten sie wzmacnia i walczy o wyzsze cele.
Arka -
Górnik 2
Polonia Bytom - Korona Kielce
X
mecz Lecha postawie po dzisiejszym wystepie w
LE, narazie szanse oceniam po 50%.