>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3 kolejka Ekstraklasy 20.08-22.08.2010

Status
Zamknięty.
uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Lech Poznań - Cracovia Kraków

Analiza :
Chyba wielu było pesymistów, którzy sądzili, że poznańska ekipa przegra mecz na Ukrainie. Nie było w tym nic dziwnego; sam podobnie uważałem, jednak jak się później okazało, Lech mimo wszystko wygrał ten mecz i ma pewną zaliczkę przed meczem rewanżowym. Wygląda na to, że &quot;Kolejorz&quot; powoli się rozpędza i być może zacznie grać przynajmniej podobnie do tego, co prezentował w poprzednim sezonie. Zawodnicy Cracovii w szczególności skupią się na Sławomirze Peszko, o czym mówił już trener, jednak jeden zawodnik meczu nie wygra. W Lechu występuje jeszcze kilku innych zawodników, którzy są równie dobrzy, jak Peszko (mowa chociażby o Wichniarku, który powoli zaczyna grać coraz lepiej, Manuel Arboleda, który strzela bramki, mimo, że jest obrońcą [...]). Sytuacja Lecha wydaje się być ciężka, gdyż nie wygrali jeszcze w tym sezonie ligowym. Właśnie to powinno zmobilizować zawodników do jeszcze lepszej gry i do tego, że przyszła pora na odniesienie pierwszego zwycięstwa.
Aktualnie drużyna z Krakowa zajmuje ostatnie miejsce. Jej sytuacja nie jest najlepsza, do tego śmiało można powiedzieć, że tej ekipie brakuje trochę szczęścia. O ile mecz ze Śląskiem Wrocław (przegrany 2:3) można uznać za trzymający w napięciu do samego końca i z pewnym przymrużeniem oka przyznać, że ekipie ze Śląska należało się zwycięstwo, to meczu z Legią nie można tak potraktować. Cracovia w tym meczu prezentowała się nie najgorzej, jako pierwsi zdobyli bramkę i wydawało się, że to ekipa z Warszawy będzie w poważnym dołku, a mówiono o nich, iż będą walczyć o mistrzostwo. Zawodnicy Legii jednak pokazali, że nie zapomnieli, jak gra się w piłkę nożną. Zdobyli pierwszą bramkę i wszystko wskazywało na remis w tym spotkaniu. Jednak tuż w samej końcówce bramkarz Cracovii był nieco rozkojarzony i Legia zgarnęła trzy punkty. Nie ma co tutaj pisać, czy było to sprawiedliwe, czy też nie, taki właśnie jest futbol - trzeba walczyć do samego końca, nawet, gdy praktycznie mecz już się zakończył. W dzisiejszym meczu widzę tylko jednego faworyta - Lech Poznań - który zaczyna grać coraz lepiej i miejmy nadzieję, że już w dzisiejszym spotkaniu to pokaże.
Mój typ : Lech Poznań
Kurs : 1,65
Bukmacher :

jamesramires 0

jamesramires

Użytkownik
Ja tak po kolejce chcę coś tutaj przywołać codo Lecha Poznań i jego piłkarza Sławka Peszki ???? Otóż ten o to moim zdaniem słabiutki zawodnik tydzień temu płacze po remisie z Arką że murawa nie równaże koncert Stinga itp itd.Chłopak miał bodajże 2 setki i posłał piłke daleko obok bramki ???? Dziś ta sama murawa przeciwnik myślę nieco lepszy od Arki i co da sie 5-0.Także panie Sławku trzeba wziąść sie do roboty i strzelać jak dzisiaj bo murawa taka sama dla gospodarzy jak i gości.Trzeba zasuwać bo okrzyknęli Cie gwiazdą po 3 dobrych spotkaniach a teraz spuściłes z tonu ????

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
No dzisiaj Peszko grał zdecydowanie lepiej. Warto zwrócić uwagę przede wszystkim na wynik - wystarczyło jedno zwycięstwo (z Dnipro) i od razu zawodnicy &quot;Kolejorza&quot; zaczęli grać lepiej. Dzisiaj pokazali wszystkim tym, którzy sądzili, że Lech nie powtórzy sukcesu z zeszłego sezonu, że oni również będą liczyć się w walce o końcowy sukces w Ekstraklasie. Na zupełnie innej półkuli znajduje się Cracovia Kraków, która w tym meczu nie miała nic do powiedzenia. O ile dwa poprzednie mecze przegrała po walce i (być może) niesłusznie, to teraz wszystko było widać, jak na dłoni, gdzie ich miejsce; przynajmniej do tej pory.

chick3n 67

chick3n

Użytkownik
Po prostu odzyskali wiarę w własne umiejętności. Wygrane cieszę i zgrywają zespół. Jak się zwycięża nie to nie ma do siebie pretensji i kończą się kłótnie. A to wpływa w dużym stopniu na grę. Mam nadzieję że w czwartek uda się awansować Lechowi bo tego ta drużyna potrzebuje.

Co do Cracovi to szkoda mi jej. Tak naprawdę mają najgorszy początek sezonu zagrali już z Sląskiem gdzie swój bardzo dobry mecz zagrał Diaz. Później Legia i strata bramki w ostatnich minutach. A teraz pogrom od Lecha uskrzydlonego po zwycięstwem w LE. Dodam że kolejny mecz mają też na wyjeździe z Koroną kielce. Mam nadzieję że wyjadą z Kielc z kompletem punktów.

P 0

palegibsa

Użytkownik
Takiego wyniku to trzeba przyznać, że chyba nikt się nie spodziewał. Lech po wygranej w Ukrainie jak widać dostał skrzydeł, za tydzień czeka ich ciężka przeprawa w Białymstoku. Jak wiadomo Jagiellonia u siebie to zupełnie inna drużyna niż na wyjazdach. Tym bardziej, że w tym roku zaczęli z grubej rury i w tym momencie okupują drugie miejsce w tabeli. Ciekaw jestem czy uda im się powstrzymać zmotywowanego Lecha.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Podsumowanie wyników trzeciej kolejki Ekstraklasy:

Polonia Warszawa - Zagłębie Lubin 2:1
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 0:1

Arka Gdynia - Górnik Zabrze 2:0
Widzew Łódź - Wisła Kraków 0:1
Polonia Bytom - Korona Kielce 0:1
GKS Bełchatów - Ruch Chorzów 3:2

Lech Poznań - Cracovia Kraków 5:0
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok 1:2