Widzę, że znalazło się tu parę typów z ciekawymi analizami, odniosę się więc i ja i podzielę swoimi nieoczywistymi spostrzeżeniami.
Madsen - Doyle 1 @1.52 STS
Nie skreślałbym tak szybko Leona. Przypomnę, że przed Wrocławiem był on typowany na równi z Bartkiem na największego faworyta
GP. We Wrocku nie poszło mu najlepiej, liga też średnia w jego wykonaniu, ale zawodnicy Włókniarza w lidze, a w zawodach indywidualnych to dwa inne światy. Madsen to zdecydowanie lepszy zawodnik obecnie niż Doyle, uważam że jeszcze będzie chciał się włączyć w walkę o podium w
SGP.
Lindgren - Zagar 1 @1.70 STS
Matej po dobrym wejściu w sezon trochę zagubiony, już nie tak szybki. Fredka na swoim równym wysokim poziomie, pewnie trochę wzrosły apetyty w jego teamie po dobrych wynikach w pierwszych rundach. Dziś Lindgren nadal powinien przewyższać Zagara, tym bardziej, że mecz z Rybnikiem odjechany chyba trochę na pół gwizdka, stąd mój wniosek, że wszystkie siły Szweda zostaną rzucone na weekend w Gorzowie.
Dudek - Vaculik 1 @1.95 Ewinner
Nikt chyba jeszcze nie wspomniał o Patryku, a on w końcu zaczyna jechać to, od czego od niego wymagana na początku sezonu, a jednak trochę tego brakowało. Duzers ostatnio bardzo szybki, potrafi wygrywać praktycznie z każdym. Wydaje mi się, że formą przewyższa obecnie swojego kolegę z Falubazu, stąd mój typ kieruję na Vaculika, bo mocno się zawiodłem na Słowaku we Wrocławiu. Według buków faworytem jest Słowak, według mnie to Patryk będzie dziś wyżej niż Vacul.
Zmarzlik - Janowski 2 @2.89 STS
Fricke - Lindbaeck 2 @3.04 Fortuna
Dwa zdarzenia i podobna, krótka analiza. Według mnie w obu przypadkach szanse pół na pół. Maciek pokazał, jak się wygrywa z Bartkiem w IMP. Dziś, co prawda tor Zmarzlika, ale Janos mega szybki w ostatnich zawodach, myślę że nawet zmiana opon nie zmniejsza jego szans. Tonio i Maks pewnie dziś poza ósemką. Obaj raczej nie poszaleją. Uważam, że szanse mają bardzo podobne, bo bardzo małe, a czarnoskóry Szwed, jak wiadomo czasem lubi wszystkich zaskoczyć.