>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29 kolejka Orange Ekstraklasy [07.05.2008r.]

Status
Zamknięty.
sieku 31

sieku

Użytkownik
Kursy bukmacher bwin

Zapraszam do analizowania bo to już ostatni tydzień z naszą OE!!!

sieku 31

sieku

Użytkownik
Wybrałem dwa spotkania:

Jaga - Legia

Jaga nazbierała sobie sporo kartek, tak żółtych jak i czerwonych. Nie będę rozstrząsał czy zasłużenie, ważne że akurat skumulowało im sie to na mecz z Legią. Białostoczanie już od dłuższego czasu robią dobrą minę do złej gry ale i to przestaje im wychodzić. Coś im się musiało w zespole popsuć skoro swoje flistracje wyładowują na chłopcach od podawania piłek... Teraz zagrają z Legią, która puchar UEFA ma już zagwarantowany jednak jak zapowiada Urben, nie odpuszczają walki o 2 lokatę. I słusznie bo kibice i tak maja większe ambicje i zgodnie mówi się że tą dominację Wisły -&gt; brak majstra w Wawie zrekompensować mogą 2 puchary i 2 lokata. W meczu z Ruchem Wojskowi odpoczywali i młodzierz zagrała tylko na jeden punkt, teraz jednak na boisko mają wybiek podstawowi zawodnicy, więc myślę że walczące o 2 lokatę Legia upora się ze słabą i jeszcze osłabioną brakami Jagę... Może za to oprawy ciekawe zobaczymy:p Kurs 2,00 polecam!

Korona - Widzew

Korona mimo ogromnych kłopotów gra równo i całkiem dobrze. Wyraźnie w Kielczanach [tak kibicach jak i piłkarzach] żyje nadzieja że Kilicki ich nie zostawi. I szczarze mówiąc mimo braku sympatii do tego zespołu to myślę że odchodzić nie powinien bo by ich bardzo skrzywdził i to z powodów całkiem niesportowych... ale mniejsza o to. Grają dobrze i to istatne. A Widzew... no cóż, Widzew się rozpada! To co się dzieje w tym zespole to obraz klęski. Nowy trener miał pomóc, a tylko bardziej zniszczył atmosferę. Awantura z bramkarzami, popisowe komentarze podczas meczu i po meczu oraz gra zespołu pod wodzą nowego szkoleniowca... pod sam koniec sezonu zdążył dorzucić swoje 3 grosze do spadku i to chyba o 2 klasy rozgrywkowe. Wątpię by zespół w którym jest tak zła atmosfera miał szansę z Koroną. Kurs 1,4 wysoki nie jest ale w obliczu formy obu ekip to i tak wysoki.

young_17 28

young_17

Użytkownik
Korona - Widzew @ 1 @ 1.40 unibet ⛔
Wiadomo, Widzew nic nie gra ostatnio. Przegrywa wszystko i to jeszcze w jakim stylu. W ostatni weekend przegrał u siebie na własnym terenie z najsłabszym jak dotąd Zagłębiem Sosnowiec. No cóż, na Widzew czeka już niestety trzecia liga, znaczy chyba teraz będzie się nazywać druga. Gracze Widzewa jadą do Kielc gdzie będzie ich podejmować tamtejsza Korona. Widzew tak samo nic nie gra na wyjazdach jak i u siebie. Korona najprawdopodobniej skończy swoje zmagania na piątym miejscu. Ostatnio spisuje się nieźle, 11 punktów w sześciu meczach. Ze słabiutkim Widzewem nie powinna mieć problemów na własnym stadionie.
Zagłębie Sosnowiec - GKS Bełchatów @ 2 @ 2.25 unibet ⛔
Limit szczęścia dla Zagłębia się już chyba wyczerpał. Wygrali z Widzewem na wyjeździe, ale i tak spadną z ligi. Mają fatalną formę. Jeżeli nie liczyć ostatniego zwycięstwa to ostatnia wygrana była osiem meczy temu!!! Od tamtego czasu zero punktów. Za to GKS grą nie zachwyca ale jednak punkty zdobywa. Gracze z Bełchatowa mają jeszcze szanse poprawić swoją pozycję ligową i sądzę że z Zagłębiem wygrają nawet na wyjeździe.
Polonia Bytom - Lech Poznań @ 2 @ 1.80 unibet ⛔
Musze przyznać że Polonia zaimponowała mi w ostatnich meczach ligowych. Od sześciu meczy nie przegrali. Ostatnio rozgromili Widzew na ich terenie 4:2. Później remis z Ruchem Chorzów u siebie i w ostatniej kolejce zwycięstwo z faworyzowaną Odrą na wyjeździe. Na pewno są uskrzydleni. Ale czy urwą punkty Lechowi? Chyba nie. W tej chwili &quot;Kolejorz&quot; jest przynajmniej o klasę lepszym zespołem. Wygrywa praktycznie wszystko. Bardzo zależy graczom trenera Smudy żeby zająć drugie miejsce w lidze i zagrać w europejskich pucharach. Stawiam na 0:2 dla Lecha.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem że Lech w tym momencie jest zespołem o klasę lepszym od Polonii. Lech ostatnio wygrał 6:1 z Jagą ale przy bardzo dużej pomocy sędziego który dał dwie czerwone kartki graczom Jagiellonii, na początku meczu Lech miał olbrzymie problemy z akcjami ofensywnymi. Wcześniej przegrał w Krakowie z Cracovią 3:2 i nie zaprezentował się z dobrej strony, mecz z Cracovią przegrał zasłużenie. Polonia gra u siebie i będzie chciała zdobyc punkty, walczą przecież o to żeby uniknąc baraży, Bytom to taki zespół który walczy na całego bo to wpoił im trener Probierz dla którego walka to najważniejsza sprawa u każdego piłkarza. Lech przyjeżdża w roli faworyta walczy przecież o europejskie puchary ale gospodarze na pewno się nie położą i będą walczyc na całego

celahim 4

celahim

Użytkownik
Polonia Bytom - Lech Poznan

typ: 1X kurs: 1,88 ✅✅(dla odważniejszych 1 po kursie 4,50)
buk: unibet
W srode dojdzie do bardzo waznego pojedynku w Bytomiu, pomiedzy miejscowa Polonia i walczacym o europejskie puchary Lechem. Zgadzam sie z kolega powyzej, co do tego meczu. Lech jest w tym meczy faworytem, ale przeciez wiadomo, za co wszyscy kochamy pilke nozna, za niespodziewane rezultaty i wygrane &quot;malych&quot; z &quot;wielkimi&quot; ;-)
Polonia to druzyna, ktora ostatnio zachwyca kibicow pilkarskich w Polsce. Kto widzial wczesniejsze mecze Bytomian ten wie, ze co prawda duzo przegrywali i nie umieli strzelac goli, ale brakowalo im przede wszystkim szczescia i wiary we wlasne mozliwosci. Przyszly one wraz z meczem z Lodzkim Widzewem, wygranym 4:2. Teraz Polonia jest od 5 spotkan niepokonana i gleboko wierze, ze nadal bedzie kontynuowac ta passe. Byc moze nie jestem w stanie byc w 100% obiektywny, jako jej kibic, ale fakty rozniez przemawiaja za tym, ze Polonia latwo skory nie sprzeda.
Bardzo dobra forme zlapalo kilku zawodnikow Polonii. Mozna tutaj przytoczyc Marcina Radzewicza. Chlopak zdecydowanie zlapal wiatr w zagle i chyba nareszcie znalazl swoja pozycje na boisku, bo kiedy gral na lewej pomocy za Fornalaka, nie wygladalo to zbyt dobrze. Kolejnym zawodnikiem, ktory bedzie stanowil o sile ofensywnej Polonii w srodowym pojedynku jest Janusz Wolanski. Zdobyl z Odra 2 gole, ale w tym samym meczu, juz w pierwszej minucie, mial dwie 100% sytuacje.
Nie nalezy takze zapominac o defensywie, ktora ostatnio traci malo goli. Trener Probierz na szczescie przejrzal na oczy i posadzil na lawce Owczarka, a ponad dwu-metrowy Dziolka i grajacy kiedys w Lidze Mistrzow Stano sa ostatnio trudna zapora, z ktora musza zmagac sie rywale.
Lech z kolei walczy o europejskie puchary, przez co takze bedzie wlaczyl do upadlego. Wynik ich ostatniego meczu z Jagiellonia troche oszukuje, bo kto widzial mecz, ten wie, ze wcale tak latwo Lechowi nie bylo, a i sedzia zrobil swoje.
Podsumowujac, uwazam, ze bedzie to mecz walki. Prawdopodobnie wygra go druzyna, ktora strzeli pierwszego gola, bo potem ciezko bedzie juz cos odrobic.
Nie bylbym taki pewien, jak co poniektorzy, ze Lech to w tym spotkaniu pewniak. Buki chyba troche przesadzily, dajac na Polonie tak wysokie kursy.
Ja, w moim glownym kuponie postawie na Polonie z podporka po kursie 1,88, ale zagram tez czysta &quot;jedynke&quot; za mniejsza stawke, poniewaz jestem przekonany, ze jest szansa, aby Polonia wygrala w tym srodowym spotkaniu i juz praktycznie zapewnila sobie miejsce w przyszlym sezonie w Orange Ekstraklasie.
:spokodfhgfh:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Polonia Bytom - Lech Poznań

Żeby ta Polonia aż tak zachwycała kibiców w Polsce to może nie ;P no ale trzeba przyznać, że Michał Probierz z teoretycznie słabej drużyny zrobił team potrafiący grać w piłkę i walczący o punkty z mocniejszymi ekipami. Teraz przed Polonią dwa arcytrudne spotkania z Lechem i Legią, które mogą zaważyć o tym czy utrzymają się bezpiecznie w lidze czy tez zagrają w barażach (choć w obliczu afery korupcyjnej i tak nic w 100% nie wiadomo...).

Podobnie jak celahim i Sutek, uważam, że Polonia w pojedynku z Lechem wbrew pozorom nie jest skazana na porażkę. Druzyna jest całkiem niezle poukładana przez wspominanego już trenera Probierza i w meczu z Lechem zapewne nastawi się na grę z kontrataku. Kolejorz mimo wszystko nie jest jeszcze drużyną, która potrafiłaby atakiem pozycyjnym rozmontować kazdą defensywę naszej ligi, a zwłaszcza w meczach na wyjeździe. Choć i tutaj trzeba przyznać, ze w porównaniu do rundy jesiennej w ekipie z Poznania widać wyraźny postęp.

Czego więc możemy się spodziewać? Co ewentualnie typować?

Moim zapowiada się nam wyrównane spotkanie, a zwłaszcza w pierwszej części meczu, która może zakończyć się remisem. Obie druzyny mają o co grać, tak więc możemy spodziewać się walki na całego z obu stron. Jeśli chodzi o typy to wydaje mi się, że kurs na wygraną Lecha jest trochę zaniżony i osobiście na gosci w tym meczu nie postawię. Jeśli już to może zdecydowałbym się na wspominany remis do przerwy, ale to naprawdę... jesli nie znajdę nic lepszego na środę ;)

R 0

rzesza7

Użytkownik
Spotkania:

Groclin - Wisła Kr.
typ: X
Kurs: 3.15
W tym meczu nie ma faworyta. Groclin w ostatniej kolejce uratował remis w końcówce z Koroną. Ich gra nie była najlepsza. W klubie cały czas się mówi o przeniesieniu klubu do Sląska. Młody Majewski wyląduję najprawdopodobniej na Wyspach. Zawodnicy Groclinu muszą grać jak najlepiej chcą udowodnić ich przydatność w następnym sezonie w Śląsku.
Wydaję mi się że Groclin nie wygra tego meczu. Co do Wisły, ostatnio w meczu z ŁKS przespali 1 połowę, jednak jak na mistrza przystało w drugiej pokazali klase. Przypomnę iż trenerem Wisły jest Maciej Skorża, doskonały taktyk. Wisła nie przegra tego meczu. Co do składu to można spodziewać się wielu zmian ,ale Wisła jest na topie. Stawiam na remis.
Tak jak przepuszczałem✅✅✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
Dyskobolia Grodzisk - Wisla Krakow

Dyskobolia dzięki remisowi w Kielcach już niemal zapewniła sobie grę przynajmniej w Intertoto, bo co jak co ale gdyby Grodzisk przegrał z Koroną to przewaga nad Kielczanami wynosiłaby 3pkt. Dajmy na to, ze przegrywa z Wisłą, a Korona wygrywa z Widzewem i ? juz punktowo sa po równo... tak czy siak głównym celem jest awans do kwalifikacji Pucharu UEFA. Innymi słowy zajęcie lepszego miejsca niż Lech Poznań.

Warto tutaj zaznaczyć, że w przypadku równej liczby punktów o kolejnosci w tabeli decyduje bezposredni bilans spotkań, a ten jest po stronie Dyskobolii Grodzisk (decydujaca bramka w Poznaniu w doliczonym czasie).

Teraz klub z Grodziska czeka mecz z Mistrzem Polski Wisłą Kraków, z którą na własnym stadionie rozgrywał wiele emocjonujacych meczy, które... w większosci konczyly się porazkami druzyny gospodarzy. Wielu z nas pamięta chocby niesamowite 1:6 w meczu rozgrywanym w deszczu ;)

W srodę takiego wyniku raczej nie nalezy się spodziewać, ale kto wie czy w samym meczu nie padnie czasem kilka bramek. Obie drużyny jak na polską ligę dysponują naprawdę sporym potencjałem w ofensywie tak więc będzie komu bramki zdobywać. Choć z drugiej strony, gospodarze mogą starać się grać na zero z tyłu, zagęszczą środek pola i nie będziemy mieli wielu klarownych okazji do strzelenia gola...

Scenariusze są więc różne, lecz jaki okaże się prawdziwy? Osobiście liczę na bardzo dobre widowisko, w którym zagrają czołowe drużyny Orange Ekstraklasy.

Typ? Jeśli już to mimo wszystko skusiłbym się na over 2,5 bo Wisła czasami jakoś bez pewnosci w defensywie, ale jak skupi się na ataku to jest nie do powstrzymania.

mój typ: over 2,5

tbm 642

tbm

Forum VIP
Przydatna informacja, a mianowicie...

Pauzuja za kartki w 29 kolejce:

Sreten Sretenovic (Zaglebie Lubin)
Tomasz Hajto (Gornik Zabrze)
Mariusz Pawelec (Gornik Zabrze)
Rafal Berlinski (Zaglebie Sosnowiec)
Pance Kumbev (Dyskobolia Grodzisk)
Jacek Markiewicz (Jagiellonia Bialystok)
Mariusz Zganiacz (Korona Kielce)
Marcin Drzymont (Korona Kielce)
Tiago Gomes (Zaglebie Lubin)
Patryk Malecki (Zaglebie Sosnowiec)
Lukasz Nawotczynski (Jagiellonia Bialystok)
Marek Sokolowski (Dyskobolia Grodzisk)
Marcin Cabaj (Cracovia Krakow)
Dariusz Pietrasiak (GKS Belchatow)

celahim 4

celahim

Użytkownik
Korona Kielce - Widzew Łódź
handicap(0-1) typ: 1 kurs: 2,00⛔

buk: bwin
To kolejne spotkanie z tej kolejki, na ktore zwrocilem uwage. Korona zawalila sobie sytuacje ostatnim meczem z Dyskobolia. Zremisowali wygrany mecz i przez to druzyna z Kielc po raz kolejny nie zagra w europejskich pucharach. Widzew z kolei ma jeszcze teoretyczne szanse na wyjsce ze strefy spadkowej, wiec moznaby pomyslec, ze to Widzewiacy beda bardziej zdeterminowani, aby ten mecz wygrac, a Korona bedzie grala tylko o pietruszke.
W sumie troche jest w tym prawdy, jednak nie wierze, ze Korona jutro odpusci. Na kielecki stadion przyjdzie pewnie sporo widzow, bo to ostatni mecz sezonu na swoim stadionie, wiec pilkarze Korony beda mieli dla kogo grac, dajac z siebie wszystko.
Widzew z kolei to druzyna rozsypujaca sie, o ile juz nie rozsypana. Porazka z Zaglebiem na swoim stadionie mowi sama za siebie. Nie wierze, ze Widzew bedzie jeszcze w ktoryms z pozostalych dwoch meczach tego sezonu zdolny do zdobycia chociazby jednego punktu. Przyjecia &quot;wielkiego&quot; (anty)trenera Wojcika nie bylo chyba dobrym posunieciem, chociaz z drugiej strony pewnie nikt by w 3 tygodnie cudu w Lodzi nie zrobil. Ale kiedy zobaczylem, jak Wojcik wyzywa swoich pilkarzy na meczu w Grodzisku, to juz wiedzialem, ze konflikt w druzynie jest nieunikniony. Jesli wroci do bramki Fabiniak, to przed kazdym dotknieciem pilki bedzie sie pewnie modlil, zeby tylko nie zepsuc nic.
Widzew gra duza gorsza pilke od Korony, graja na wyjezdzie i moim zdaniem nie maja tutaj zadnych atutow aby nawiazac rownorzedna walke z Korona.
Typ na &quot;jedynke&quot; jak dla mnie pewny, ale z handicapem kurs jest troche wyzszy i wedlug mnie tez bardzo prawdopoodoby, wiec mysle ze warto sprobowac.;-)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Co do Fabiniaka to oceniacie tego bramkarza na podstawie jednego meczu w Grodzisku ? Ja wiem ile ten zawodnik dla Widzewa zrobił, jest jednym z najlepszych piłkarzy Widzewa obok Budki, Ukaha i Napoleoniego. Ten bramkarz wiele potrafi zresztą dostrzegł to sam Leo Beenhakker powołując go do kadry narodowej. Bartek był pod wielką presją, rywale bez problemów stwarzali sobie okazję i tyle co on miał piłek do obrony to nie wiem czy był taki drugi bramkarz w tej lidze. Jedynym słabym punktem Bartka są dośrodkowania przy których często nie wie jak ma się zachowac, ale tak to bardzo dobry bramkarz, a w chwili obecnej każdy się z niego śmieje za mecz z Groclinem zawalił ale jeszcze pokaże że potrafi wiele. Co do meczu Widzewa to jasna sprawa że Widzew ten mecz przegra, piłkarze nie są w dołku tylko w ogromnym dole, to z pewnością nie wpływa dobrze na grę zespołu. Piłkarze Widzewa są fatalnie przygotowani pod względem fizycznym, sami mówią że serce chcę ale nogi nie pozwalają i niestety to jest widoczne jak łapią ich skurcze w połowie meczu. Korona o nic nie gra ale będzie chciała wygrac ostatni mecz u siebie w tym sezonie a rywala lepszego do wygranej miec nie mogli. Sercem jestem zawsze z Widzewem i trzymam kciuki za ten klub bo od małego dziecka kibicuje temu klubowi ale w chwili obecnej sytuacja w klubie jest tragiczna. Mi tam za bardzo nie przeszkadza czy będzie pierwsza czy też trzecia liga na mecze i tak będę jeździł i tak, szkoda jednak że ostatni polski zespół grający w Lidze Mistrzów będzie jeździł na mecze do Wolbormia, Wieliczki czy Stróż

celahim 4

celahim

Użytkownik
Ja nie mowie, ze Fabiniak jest zlym bramkarzem i absolutnie nie oceniam go tylko po mecz z Dyskobolia. Chodzi mi o to, ze Wojcik tyle sie na niego nagadal i naprzeklinal, ze nie jestem pewny, czy Fabiniak sobie poradzi teraz z ta presja. Przekonamy sie o tym juz jutro ;-)

sutek 79

sutek

Forum VIP
Aha teraz już bardziej rozumiem. Bartek ma niestety problemy z łokciem i nie wiadomo czy w Kielcach wybiegnie na boisko. Wójcik wprowodził jeszcze bardziej fatalną atmosferę do drużyny z takim zachowaniem co on zaprezentował powinnen od razu zostac wyrzucony z klubu i przeprosic powinnen piłkarzy których tylko obrażał. Jak Oshodogan powiedział słowo do Zuba został wyrzucony, a jak Wójcik wyzywa wszystkich po kolei to jest wszystko ok.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Spotkanie: Kolporter Korona KielceWidzew Łódź wynik: 1:1????
Typ: 1 ⛔????
Jutro o 19 Kolporter Korona Kielce podejmować będzie Widzew Łódź. Gospodarze zajmują w tabeli 5 lokatę z dorobkiem 50 punktów, do czwartego Lecha Poznań tracą 6 punktów a nad szóstym Zagłębiem Lubin mają przewagę 4 punktów. Więc teoretycznie nie mogą być pewni utrzymania swojego miejsca. W ostatnim spotkaniu zremisowali 1:1 z Groclinem, tracąc gola w końcówce spotkania. We wcześniejszym meczu pokonali na wyjeździe Górnika Zabrze 0:3. Patrząc po wynikach osiąganych przez kielecką drużynę można śmiało stwierdzić, że afera korupcyjna związana z ich klubem nie wpłynęła na grę i wyniki tego zespołu.
Jeśli chodzi o Widzew to zajmuje on obecnie 15 lokatę i może już pomału szykować się do gry w III (nowa II) lidze. W ostatnim spotkaniu uległ u siebie ostatniemu w tabeli Zagłębiu Sosnowiec 0:1, a mecz wcześniej został rozbity 3:0 przez Groclin. Sytuacja w Widzewie nie jest najlepsza. Zatrudnienie trenera Wójcika nie przyniosło poprawy wręcz ją jeszcze pogorszyło. Ze spadkiem o dwie klasy pogodzili się już nawet piłkarze o czym świadczy wypowiedź pomocnika Widzewa Łukasza Masłowskiego, który powiedział: „Nadzieję trzeba mieć do końca, ale... Wiem doskonale, jaka jest nasza sytuacja, wszyscy wiedzą. Nie mogę więc być optymistą, chyba już spadliśmy z ligi”. Tak więc ciężko spodziewać się jutro jakiegoś rozstrzygnięcia na korzyść Widzewa. Wszystko wskazuje na to, że jutro Korona bez problemów wygra z drużyną z Łodzi. Dlatego spokojnie można postawić 1 w tym meczu.
Pewność typu: 9/10

preston 0

preston

Użytkownik
Legia jedzie do Białegostoku w pierwszym składzie. Jak ktoś chce stawiać na Legię to radzę szybko bo mogą kursy polecieć ;)
bramkarze: Mucha, Skaba
obrońcy: Astiz, Bronowicki, Choto, Kiełbowicz, Szala, Wawrzyniak
pomocnicy: Borysiuk, Ekwueme, Radović, Roger, Rybus, Smoliński, Vuković
napastnicy: Chinyama, Grzelak, Majkowski

sutek 79

sutek

Forum VIP
Widzew... no cóż, Widzew się rozpada!
Nic bardziej mylnego, Widzew nawet jeśli spadnie to dalej będzie walczył o awans do elity. W Widzewie działacze mówią że mają plan żeby w czasie 5-10 grac w europejskich pucharach. Cacek zapowiedział że jeśli Widzew zostanie zdegradowany przez Wydział Dyscyplin to wywalczy ogromne odszkodowanie i m.in z tych pieniędzy będzie budował Wielki Widzew. Szkoda że nie pomyślał wcześniej zastrudniając takich patałachów jak Zub i Bakalarczyk którzy zniszczyli Widzew. Pierwszy tak przygotował zespół że w po połowie spotkania piłkarze nie mają siły, łapią ich skurcze, na konferencji prasowej na pytanie: Czy ma pan jaja ? Odpowiedział bez komentarza. Bakalarczyk zarządzał klubem i widac tego efekty zwolnił Probierza który obronił(i) przed spadkiem Polonię Bytom która miała sto razy gorszą sytuację niż Widzew, pościągał piłkarzy którzy nie mają bladego pojęcia o tej dyscyplinie sportu.
Ze spadkiem o dwie klasy pogodzili się już nawet piłkarze o czym świadczy wypowiedź pomocnika Widzewa Łukasza Masłowskiego, który powiedział: „Nadzieję trzeba mieć do końca, ale... Wiem doskonale, jaka jest nasza sytuacja, wszyscy wiedzą. Nie mogę więc być optymistą, chyba już spadliśmy z ligi”.
Piszę dlatego żeby nikt nie pomyślał sobie że &quot;Masełko&quot; już pogodził się z degradacją. Akurat ten piłkarz to widzewiak z krwi i kości, powiedział przed meczem z Sosnowcem że jeśli przegrają to każdy z piłkarzy powinnen zdac sprzęt i powiedziec że nie zasługuję na grę w koszulce Widzewa. Masłowski zapowiedział także że będzie grał w Widzewie nawet i w III lidze. Kto jak kto ale Masłowski jescze jutro jeśli wystąpi będzie walczył do upadłego.
Co nie zmienia faktu że typ na zwycięstwo Korony jest bardzo prawdopodobny

sieku 31

sieku

Użytkownik
Nic bardziej mylnego, Widzew nawet jeśli spadnie to dalej będzie walczył o awans do elity. W Widzewie działacze mówią że mają plan żeby w czasie 5-10 grac w europejskich pucharach. Cacek zapowiedział że jeśli Widzew zostanie zdegradowany przez Wydział Dyscyplin to wywalczy ogromne odszkodowanie i m.in z tych pieniędzy będzie budował Wielki Widzew. Szkoda że nie pomyślał wcześniej zastrudniając takich patałachów jak Zub i Bakalarczyk którzy zniszczyli Widzew. Pierwszy tak przygotował zespół że w po połowie spotkania piłkarze nie mają siły, łapią ich skurcze, na konferencji prasowej na pytanie: Czy ma pan jaja ? Odpowiedział bez komentarza. Bakalarczyk zarządzał klubem i widac tego efekty zwolnił Probierza który obronił(i) przed spadkiem Polonię Bytom która miała sto razy gorszą sytuację niż Widzew, pościągał piłkarzy którzy nie mają bladego pojęcia o tej dyscyplinie sportu.
Znam te plany i wiem że spadek nie jest czynnikiem który ich wyjątkowo zaskoczy lub doprowadzi do rozpadu Widzewa. Może moje sformułowanie nie do końca oddawało moją myśl... chodziło oczywiście że w tym sezonie się skończył i to za sprawą trenera. Dla swojej obrony mogę tylko zacytować i Twoje podobne stwierdzenie:
...którzy zniszczyli Widzew
Wiadomo że zespół nie zniknie z mapy Polski, chodziło o ten sezon.

P.S. Spodziewałem się że któreś zdanie z tej analizy spotka się z odzewem :p

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Spotkanie: Jagiellonia Białystok – Legia Warszawa wynik: 1:2
Typ: 2 (handicap 1:0) ⛔
Jutro czekają nas emocje związane z 29 kolejką Orange Ekstraklasy. Z jutrzejszych spotkań wpadło mi w oko spotkanie Jagiellonii Białystok z Legią Warszawa. Sytuacja Jagi nie wygląda zbyt różowo. W ostatnich meczach zamiast strzelać gole to łapią kartki. Za czerwone kartki nie zagra Łukasz Nawotczyński i kapitan Jacek Markiewicz. Natomiast będzie mógł grac Marek Wasiluk, któremu wczoraj anulowano czerwoną kartkę. Obecnie piłkarze z Białego stoku zajmują 1 pozycję w tabeli z dorobkiem 27 punktów. Tyle samo uzbierała Polonia Bytom, która zajmuje 13. Na 14 pozycji znajduje się ŁKS z dorobkiem 26 punktów. Więc jak widac gracze z Białegostoku nie mogą jeszcze być pewni tego, że w przyszłym sezonie znowu zagrają w Ekstraklasie. W ostatnim meczu ligowym zostali rozgromieni przed Lecha Poznań. Jednak należy zaznaczyć, że sędzia tez miał jakiś swój udział w tym wyniku wyrzucając z boiska dwóch graczy Jagi.
Jeśli chodzi o Legię to w ostatnim meczu, grając w osłabionym składzie (trener Urban dał odpocząć kilku podstawowym graczom), zremisowała bezbramkowo na wyjeździe z Ruchem Chorzów. Jednak mimo remisu Legioniści utrzymali drugą pozycję w tabeli, a to za sprawą Groclinu, który również zremisował z Koroną. Teraz podejmie u siebie Mistrza Wisłę Kraków więc także nie może być pewny zdobycia kompletu punktów. Na pewno trener Urban zdaje sobie z tego świetnie sprawę dlatego będzie chciał zdobyć w pojedynku z Jagą komplet punktów i zapewnić sobie vice mistrzostwo kraju. Jutro Legia zagra bez kontuzjowanych Edsona i Sebastiana Szałachowskiego. W ostatnim ligowym pojedynku Legii z Jagiellonią był remis 0:0. Jutro raczej mecz nie zakończy się takim wynikiem. Sądzę, że Legia jest w stanie spokojnie ograć słabo spisującą się Jagiellonię i to różnicą przynajmniej dwóch bramek. Tak też zagram. Dla mniej odważnych polecam „czystą 1”.
Pewność typu Legia (handi -1 ):5/10
Pewność typu Legia: 7,5/10

till 0

till

Użytkownik
Spotkanie: Korona K.-Widzew Ł.
Typ: 1 (handicap 0:1)
Kurs: 1,95
Buk: BAH
Analiza: Ciezko sadzic, ze druzyna Janusza Wojcika znajdujaca sie ostatnio w fatalnej formie zdola urwac na wyjezdzie punkty zawsze solidnej Koronie. Bilans gospodarzy w ostatnich szesciu meczach to 3-2-1, a w trzech ostatnich meczach przed wlasna publicznoscia 2-1-0. Remis zanotowala tylko z Groclinem. Łodzianie, ktorzy juz niemal na pewno pozefnaja sie z ekstraklasa wygrali tylko jeden mecz z ostanich szesciu. Ostatnio przegrywali z ŁKSem, Polonia Bytom i Zaglebiem Sosnowiec, czyli druzynami niespecjalnie wymagajacymi. Bilans spotkan pomiedzy oboma druzynami tez sklania do postawienia na kielczan.
ostatnie 4 mecze
2007-11-11 Widzew Lodz - Korona Kielce 0 - 2
2007-11-11 Widzew Lodz - Korona Kielce 0 - 2
2007-04-17 Korona Kielce - Widzew Lodz 3 - 0
2006-09-16 Widzew Lodz - Korona Kielce 0 - 1
jak widac wszystkie wygrali gospodarze jutrzejszego spotkania, nie tracac zadnej bramki, z czego trzy roznica conajmniej 2 bramek

R 0

rzesza7

Użytkownik
Spotkanie: ŁKS ŁÓDŹ - RUCH CHORZÓW
Typ: 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: Bwin
Analiza: Jak dla mnie ŁKS zdecydowanym faworytem. Jak się przed chwilą dowiedziałem mecz przy PEŁNEJ PUBLICZNOŚCI !!! ŁKS odwołał się od kary i PZPN zgodził się na ich żądania. Więc przy pełnych trybunach ŁKS będzie niesiony wspaniałym dopingiem. W ostatnim meczu z Wisła zagrali świetną pierwszą połowę, jednak w drugiej spoczęli na laurach i doznali wysokiej porażki. Ten mecz jest o tyle ważny że wygrana gwarantuje byt w ekstraklasie. W ekipie gości nie zagrają kontuzjowani Remigiusz Jezierski, Pavol Balaz i Gabor Straka. Pod znakiem zapytania stoją występy Toniego Golema i Marcina Sobczaka. Łodzianie będą musieli radzić sobie bez pauzującego za nadmiar żółtych kartek Ensara Arifovicia i Mysony. Ruch już prawie jest pewny utrzymania, wystarczy punkt. Jednak nie sądzę aby nawet wywalczyli remis.
Ponadto innym sentymentem tego spotkania będą kibice ŁKS i Ruchu którzy przecież się nienawidzą. Mam nadzieję że nie dojdzie do żadnych burd.
Jednak się nie sprawdziło⛔

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom