>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29 kolejka Orange Ekstraklasy [07.05.2008r.]

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Skąd wiesz że będzie cały stadion wypełniony ? Bo ja już teraz wiem że kompletu nie będzie ! Prawda że PZPN odwiesił karę i otworzył stadion szkoda że decyzja została podana dzisiaj, ale myślę że to było celowe zagrania PZPN-u żeby sektor gości był pusty, chyba obawiano się że w sektorze gości może byc nawet kilka tysięcy kibiców bo z pewnością Ruch przyjechałby w mocnej liczbie a My Widzew mamy zakaz więc wsparcie byłoby konkretne. Ale cóż taka jest polska rzeczywistośc. Kompletu nie będzie po pierwsze że zamknięty będzie sektor gości oraz trybuna na przeciwko galery. Dla ciebie ŁKS jest zdecydowanym faworytem ? a to jest ciekawe bo Ruch jest wyżej w tabeli i w tej rundzie zbiera bardzo dobre recenzje za swoją grę. W Ruchu Balaz i Straka to osłabienia ponieważ inni wymienieni przez ciebie piłkarze nie stanowią o sile Ruchu ale Balaza zastąpi Ćwielong zaś Strake Pulkowski. Wynik w tym meczu może byc różny ja nie spodziewam się wielu goli bo ŁKS nie będzie miał napastnika bo jedyny Arifovic nie zagra. Jeśli chodzi o burdy to kibice ŁKS-u chyba nie chcą tego robic bo szczególnie wizyt w Chorzowie wspominac najlepiej nie mogą

sutek 79

sutek

Forum VIP
Groclin Grodzisk Wlkp. - Wisła Kraków
Bardzo ważny mecz dla miejscowych, nic nie znaczący mecz dla przybyszy z Krakowa. Groclin walczy o Puchar UEFA dla... Śląska Wrocław, dlaczego ? ponieważ po zakończeniu sezonu dojdzie do fuzji obu tych klubów, i bardzo duże znaczenie ma dla właściciela Zbigniewa Drzymały występ jego klubu w europejskich pucharach. Groclin gra u siebie, zaś jego jego rywal w walce o puchary Lech gra w Bytomiu z Polonią, Groclin jeśli wygra dwa ostatnie mecze ligowe to bez względu na wyniki &quot;Kolejorza&quot; zagra w UEFA. jednak to nie będzie takie łatwe najpierw trzeba pokonac na własnym boisku mistrza Polski, Wisłę Krakó, co prawda trener Skorża nie zabrał kilku graczy do Wielkopolski takich jak Zieńczuk, Baszczyński, Matusiak, Sobolewski czy Dudka ale Wisła ma na tyle szeroką kadrę ze zdoła załatac dziury, trener &quot;Białej Gwiazdy&quot; mówi że w tej chwili celem numer jeden jest zdobycie Pucharu Polki o który zagrają za tydzień w Bełchatowie. Piłkarze Groclinu wiedzą doskonale o co grają i prezes Drzymała zapowiedział nie małe premie za wywalczenie miejsca premiowanego pucharami bo bardzo mu an tym zależy. Groclin gra u siebie, gra o bardzo wielką stawkę zaś Wisła gra na wyjeździe, grając o pietruszkę, już raz taki mecze Wisełka grała w tym sezonie i przegrała z Legią 2:1. W tym meczu typuję wygraną grodziszczan

Mój Typ: Wygra Groclin @ 2,40

sutek 79

sutek

Forum VIP
Polonia Bytom - Lech Poznań
Długo myślałem nad pojedynkiem Polonii z Lechem na początku nie byłem przekonany co do wygranej &quot;Kolejorza&quot; ale teraz wydaje mi się że goście są zespołem lepszym piłkarsko od Polonii wiedzą o co grają, bo grają o europejskie puchary dla Poznania. Lech ostatnio wygrał 6:1 z Jagiellonią choc trzeba przynzac że nie było to łatwe zwycięstwo. Lech strzela mnóstwo goli zaś defensywa bytomian nie wygląda najlepiej gra tam drętwy Dziółka który ma ponad 2 metry wysokości i myślę że będą ciekawe pojedynki Dziółka - Rengifo, podporą defensywy jest kapitan Pavel Stano to jest pewny punkt defensywy. Na bokach obrony są dziury i tutaj zarówno Cueto jak i Zając będą mieli okazję do popisu, druga linia zdecydowanie na korzysc gości którzy mają Murawskiego czy też Quinterosa zaś gospodarze w tej strefie boiska mogą miec spore problemy. Polonia gra u siebie i pewnie będzie gryzła trawę, walczyła do upadłego ale pytanie czy to wystarczy na poznańską lokomotywę ? według mnie nie ponieważ piłkarze Lecha są bardzo zmotywowani by wygrac i wywalczyc awans do Pucharu UEFA co jest celem numer jeden w chwili obecnej. Polonia w najgorszy razie może jeszcze spaśc ale to jest bardzo mało prawdopodobne, według mnie gracze z Bytomia będą grac w barażach albo oni albo ŁKS, kto coś zdobędzie nie będzie grał w barażach ale oba zespoły mają ciężkie mecze. Lech walczy o puchary, jeśli przegra cały sezon w łeb, jeśli wygra cały czas walczy
Mój Typ: Lech Poznań @ 1,80

T 10

tosiek

Użytkownik
Spotkanie: Cracovia Kraków - Odra W. Śląski
Typ: 1
Kurs: 1.80
Bukmacher: bwin
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 19:00 na stadionie im. Józefa Kałuży odbędzie się mecz pomiędzy Cracovią i Odrą Wodzisław Śląski. Faworytem bez wątpienia są gospodarze, którzy przez ostatnie 6 spotkań punktowali 3 zwycięstwa, goście tylko jedno. Ekipa Stefana Majewskiego dzisiejszym meczem będzie chciała pokazać się kibicom z dobrej strony, bowiem jest to ostatni mecz &quot;Pasów&quot;, który rozgrywany jest u siebie w tej kolejce. To wielkie wydarzenie i na pewno futbol będzie na wysokim poziomie. Brak w składzie Marcina Cabaja nie powinien mieć tutaj większego wpływu, ponieważ zastąpi go dobrze dysponowany Sławomir Olszewski. W zespole sospodarzy panuje dobra atmosfera, nie ma konfliktów, gracze są w dobrej formie. Szczytową osiągnęli już Kamil Witkowski oraz Dariusz Pawlusiński. Goście z Wodzisławia na pewno nie będą chcieli wygrać tego meczu, ponieważ do utrzymania się na zapleczu ekstraklasy wystarczy im teoretycznie remis. Polonia Bytom, Jaga oraz ŁKS grają bardzo ciężkie mecze i mogą co najwyżej przy wielkim szczęściu dzielić się punktami. W drużynie jedynym mocnym punktem jest kapitan - Jan Woś, grający tu już kilka sezonów. Reszta zawodników jest wypożyczona z innych klubów, zaniedbana fizycznie i cała gra wygląda chaotycznie. Nerwowe ataki Odry poprzedzają małą skuteczność, dlatego tak trudno jest im zdobyć gola. Myślę, że ostatnia porażka z Polonią Bytom mówi sama za siebie - trener Białek całkowicie zaniedbał drużynę i efekty tego widać. W tym spotkaniu typuje wysokie zwycięstwo gospodarzy.

Kto może zdobyć bramkę?K. Witkowski (Cracovia) 61%
D. Pawlusiński (Cracovia) 47%
A. Majoros (Cracovia) 27%
J. Woś (Odra) 13%
I. Micański (Odra) 6%

Typ wyniku:
1:0 - 84%
2:0 - 41%
2:1 - 40%
3:1 - 32%

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ciężki mecz do wytypowania, kolega wyżej proponuję grę na wygraną Cracovii ale myślę że sporo jest w tym serca bo widzę że kibicujesz ekipie z Kałuży. Cracovia się już utrzymała, Odra potrzebuje punkta by byc spokojna bytu. Ja osobiście zastanawiałem się nad under 2,5 gola w tym meczu, ale nie zagrałem tego choc wydaje mi się że ten typ jest najbardziej możliwy a kurs porównywalny jak do wygranej Cracovii, jednak Odra to bardzo nieprzewidywalny zespół i punkty z Krakowa są w stanie przywieśc

R 0

rzesza7

Użytkownik
Skąd wiesz że będzie cały stadion wypełniony ? Bo ja już teraz wiem że kompletu nie będzie ! Prawda że PZPN odwiesił karę i otworzył stadion szkoda że decyzja została podana dzisiaj, ale myślę że to było celowe zagrania PZPN-u żeby sektor gości był pusty, chyba obawiano się że w sektorze gości może byc nawet kilka tysięcy kibiców bo z pewnością Ruch przyjechałby w mocnej liczbie a My Widzew mamy zakaz więc wsparcie byłoby konkretne. Ale cóż taka jest polska rzeczywistośc. Kompletu nie będzie po pierwsze że zamknięty będzie sektor gości oraz trybuna na przeciwko galery. Dla ciebie ŁKS jest zdecydowanym faworytem ? a to jest ciekawe bo Ruch jest wyżej w tabeli i w tej rundzie zbiera bardzo dobre recenzje za swoją grę. W Ruchu Balaz i Straka to osłabienia ponieważ inni wymienieni przez ciebie piłkarze nie stanowią o sile Ruchu ale Balaza zastąpi Ćwielong zaś Strake Pulkowski. Wynik w tym meczu może byc różny ja nie spodziewam się wielu goli bo ŁKS nie będzie miał napastnika bo jedyny Arifovic nie zagra. Jeśli chodzi o burdy to kibice ŁKS-u chyba nie chcą tego robic bo szczególnie wizyt w Chorzowie wspominac najlepiej nie mogą
Oj przekonamy się dzisiaj ???? jaki będzie końcowy wynik. I jak już mówiłem stadion jest cały otwarty z wyjątkiem trybuny gości, sory za wczorajszą pomyłkę. Kibice ŁKS nie będą oszczędzać gardeł aby ich zepsuł utrzymał się w 1 lidze. A odnośnie ruchu w tej rundy nie zaliczą do najlepszych. Śledzę ostatnio ich mecze i bez podziwu. Faworyt jest tylko jeden ŁKS.

R 0

rzesza7

Użytkownik
Dla mnie w tej kolejce bardzo dużo remisów. To wyjątkowo bo aż 5, mało kiedy się tak zdarzyło. Zaskoczyły mnie niektóre drużyny np. ŁKS ale cóż może w 30 kolejce pójdzie lepiej.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Powiem tak...

Karny dla Legii ewidentny i nie ma co się z tym sprzeczać.

Jeśli chodzi o Lecha kontrowersyjna sytuacja z bramką Pitrego, kiedy rzekomo rzut wolny miałbyć rozgrywany na gwizdek, a Djurdjevic zaczal gre prawopodobnie bez gwizdka. Potem jeszcze jedna nie uznana, ale tam to był spalony wiec looz. Lech strzelil brame na 2:1 i tylko wlasnej nieuwadze zawdziecza strate punktów, bo obroncy nie najlepiej pilnowali w polu karnym graczy Polonii. Jesli chodzi o przebieg meczu to uwazam, ze Bytomianie stawili twardy opor Lechowi, mieli swoje sytuacje i wynik 2:2 wcale nie uwazam, za jakis naciagany, choc trzeba przyznac, ze Lech sprawiał mimo wszystko lepsze wrazenie.

xavy 386

xavy

Użytkownik
flamaster ???? chyba byłoby bez sensu gdyby wygrywali sami faworyci,nieprawdaż???
W tym tkwi piękno futbolu,że maluczki może ograć giganta,a ty tu takie głupoty wypisujesz,bo ci jakiś tam kupon nie siadł...Mi też ŁKS dziś zawalił furę grosza,ale nie podchodzę do tego w ten sposób,że liga jest do kitu,że przekręty itp.itd.
I tobie też tak radzę do tego podchodzić,tym bardziej,że kto ogląda,ten wie,że nasza OE z sezonu na sezon jest coraz mocniejsza i atrakcyjniejsza...Powoli ale jednak
pzdr

aarek21 0

aarek21

Użytkownik
Jak widzieliśmy w Canal+ obie bramki dla Lecha padły prawidłowo, sędzia po meczu nawet nie chciał się wypowiedzieć dlaczego nie uznał bramki Pitrego...... bo rzekomo musi iść się najpierw wykąpać a dopiero później będzie udzielał wywiadów..... Po 30min pod prysznicem dziennikarz Wróblewski nie potrafił go znaleźć, pewnie chłopak wiedział jaką gafę popełnić i po prostu spierdzielił.
Naprawdę poziom sędziowania w Polsce pozostawia wiele do życzenia.........

sieku 31

sieku

Użytkownik
Flamaster chyba sporo kasy wtopiłeś i stąd ten komentarz... Bo jakoś mi się nie widzi taki ogrom sensacji o jakim piszesz.

Cracovia-Odra -&gt; pisano o tym analizę, więc chyba zaskoczenia nie ma, już nie mówiąc o tym ze gospodarze byli faworytem
Groklin-Wisła -&gt; chyba nikt nie myślał że dla Groklinu będzie to spacerek. nie chę tu analizować rozegranego już meczu ale to był no bet. jedni zaledwie raz przegrali w lidze ale walczyć o co nie mają a drudzy bardzo mieli o co walczyć... bez niespodzianki
Górnik-Zagłębie -&gt; nie widziałem analiz tego meczu; wątpię by wiele osób go typowało lub wielu ten wynik zaskoczył - tam nikt o nic już nie gra
Jaga-Legia -&gt; karny ewidentny! i jeszcze nigdy nie slyszałem zasady że karnych w doliczonym czasie gry się nie dyktuje... sam pisałem o tym że legia wygra więc raczej wynik nie dziwi.
Korona-Widzew -&gt; to była wielka niespodzianka [magia futbolu], zgadzam się. dlatego lubimy piłkę nożną. tylko mnie dziwi to uznanie dla kowalewskiego bo on magikiem nie jest, a głupi błąd to jak pamiętamy i kuszczakowi się zdarzył;P
ŁKS-Ruch -&gt; tam na boisku była jakaś draka... prawda. o meczu nie pisałem ale typowałem 1X, więc mnie nie zdziwiło. to wynika z ich formy...
Polonia-Lech -&gt; no sorry ale sporo osób pisało na forum że ten mecz to niespecjalnie jest pewniakiem na lecha... przebieg miał emocjonujący ale wynik odpowiada analizom
Zagłębie-GKS -&gt; w konkursie OE podałem typ na brak goli... mnie nie zaskoczyło.

Współczuję straconej kasy ale nie pisz że analizy niczego nie są warte. To że ty nie miałeś racji to nie znaczy że analiz innych nie warto czytać...

I 0

indyanah

Użytkownik
flamaster chyba Ci sie wklad wypisal. Wszystkie wyniki byly do przewidzenia jesli przeanalizujesz dokladnia OE. Mnie zaskoczyl jedynie GKS, ale tam juz sezon odpuscili i jaja na lawce sie dzieja

T 10

tosiek

Użytkownik
Sutek, faktycznie ładny mecz zagrali, szkoda, że umieściłem tu ten temat - to miało być do typów dnia. Wielka pomyłka, która kosztuje mnie już ✅80 punktów na początek maja. Ale cóż... nie ma ludzi nieomylnych :-D

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Heh, pasuje na te kontrargumenty odpowiedziec.
Więc tak; faktycznie post był napisany tuż po zakończeniach meczy czyli chcąc nie chcąc pod wpływem emocji i jak widac &quot;trochę&quot; w zaostrym tonie ;) co jednak nie oznacza, że trzeba mnie równie ostro atakowac. Ale mimo wszystko przyznacie, że jeśli piłkarze (w tym wypadku Korony) posługują się hasłem: &quot;Gramy dla Was, przyjdżcie dla nas&quot;, to chyba można od nich tej gry wymagac i nie chodzi mi tu o wynik ale o styl, którym raczej piłkarze Korony nie zachwycili.
&quot;tu takie głupoty wypisujesz,bo ci jakiś tam kupon nie siadł.&quot;
Nie pierwsszy i nie ostatni. To że dziś klapa, na pewno nie oznacza, że przestanę grac OE. Już za nie długo ostatnia kolejka i może będzie lepiej.
TBM - jakbys nie miał nic przeciwko możesz usunąc moją wczesniejszą &quot;kontrowersyjną&quot; wypowiedz ;)

sieku 31

sieku

Użytkownik
dobra, ja z innej beczki.
szukam kogoś bardzo dobrze ogarniętego z sytuacją w ruchu a dokładniej z info o trenerze Duszanie; dobre info zaowocuje analizą ???? A tak na serrio to bardzo proszę o kontakt na PW bo mam kilka b ważnych pytań...

mimo że to nie miejsce i off-top to proszę o nie kasowanie tej wiadomości przez jakiś czas...

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
dobra, ja z innej beczki.
szukam kogoś bardzo dobrze ogarniętego z sytuacją w ruchu a dokładniej z info o trenerze Duszanie; dobre info zaowocuje analizą ???? A tak na serrio to bardzo proszę o kontakt na PW bo mam kilka b ważnych pytań...

mimo że to nie miejsce i off-top to proszę o nie kasowanie tej wiadomości przez jakiś czas...
Napisz do mnie. Może będę w stanie pomóc.
Aha, nie wiem czy wiesz lecz Ruch się pisze z wielkiej litery ;)
Swoją drogą wczoraj padło kilka naprawdę ciekawych wyników. Legii ma już raczej vice-mistrza w kieszeni, Ruch już ma pewny byt w rodzimej Ekstraklasie. Mecz o pozostanie w I lidze stoczą ŁKS (wyjazd na Lech) oraz popularna Jaga, która przyjeżdża w sobotę do Chorzowa. Tak więc emocje zapowiadają się do samego końca. Kto spadnie? Kto pokaże wolę walki i wygra tym samym pozostając w OE? Przekonamy się już w Sobotę :]

tbm 642

tbm

Forum VIP
Flamaster faktycznie co do wyniku Korony Kielce tutaj muszę się zgodzić, że to spora niespodzianka. Dali sobie wydrzeć zwycięstwo w końcowych minutach. Widzew niekonwencjonalnie wykonał rzut rożny i strzelił bramkę na 1:1. Choć w sumie jesliby tak spojrzec przed meczem to najwidoczniej nie bez powodu moglismy dostac kurs na Koronę ok 1,4 a nie 1,20, bo Kielczanom zabrakło motywacji do zagrania na maksa (choc tak jak piszesz jesli grają dla kibiców mogli się bardziej postarac ), a Widzew jeszcze starał się walczyć.

Podsumowując, zaskoczył mnie wynik meczu Korony Kielce z Widzewem, a pozostałe były do przewidzenia. Jesli chodzi o kontrowersyjny mecz Polonii z Lechem to tak jak juz pisało kilka osób przed meczem, ze Kolejorz łatwej przeprawy mieć nie będzie, no i nie miał...

sutek 79

sutek

Forum VIP
Widzew pokazał wreszcie &quot;Widzewski Charakter&quot; szkoda że tak późno. Mecz w Kielcach wydawał się pewnym zwycięstwem gospodarzy ale wcale tak nie było, Widzew od początku meczu pokazywał że nie będzie chłopcem do bicia, wcale nie był gorszy od Korony a powiedziałbym że piłkarsko to Widzew dominował na placu gry. Jeden punkt zarówno gospodarzom jak i Widzewowi nic nie daje...

T 10

tosiek

Użytkownik
Mnie wydaje się, że Widzew w Kielcach kontrolował grę do końca. W piłce nie może atakować tylko jedna drużyna. Według mnie 1:1 dla piłkarzy Wójcika to jest sukces. Zważywszy na fakty i pogłoski o tym trenerze Widzew zasługuje na lepszego szkoleniowca.:-|

sutek 79

sutek

Forum VIP
Sukces ? Ten punkt nic nie dał. Piłkarze Widzew są fatalnie przygotowani do sezonu, pod względem szybkościowym i wydolnościowym. Wszystko przez dwóch panów Zuba i Bakalarczyka którzy nie mają pojęcia o piłce, jeden nie umie odpowiedz na pytanie Czy ma jaja, drugi mówi że Franciszek Smuda kupił mistrzostwo Widzewa( mecz na Legii, przypomnę Widzew wygrał 3:2,a przegrywał do 87 min 0:2) co według mnie jest skandalem jak Bakalarczyk śmie tak mówic. Dzięki bankowcom Widzew spadł.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom