Owszem AJA okupuje to ostatnie miejsce i znamion poprawy nie widać, ale z pewnością będą grali ambitnie do samego końca.(...) ale im bliżej spotkania to pomyślę tutaj o underze.
Co prawda pisałem już o tym, ale teraz każdy mecz, będzie dla AJA walką o życie. Uważam, że z piłkarzami będzie rozmawiał nie tylko nowy trener, ale również cały zarząd. Ten klub stoi nad przepaścią i mam szczerą nadzieję, że jednak uda im się wyjść z tej opresji. Tuluza rzeczywiście wskoczyła na to czwarte miejsce, ale w ich przypadku gra w Pucharach byłaby z kolei katastrofą dla
Ligue 1. Bardziej niż "Auxerre nie strzeli", obstawiłbym poniżej 2,5 bramki (1,58 za Betsson) lub dla odważniejszych poniżej 1,5 (aż 2,7)
Ciekawe co z tą nieszczęsną Marsylią w tej kolejce.
Jeśli nie wygrają, to obawiam się, że Deschamps straci swoją pracę. I ciężko mi powiedzieć, czemu. Ja rozumiem, że OM ma małą kadrę, mało opcji rotacji, co za tym idzie, piłkarze są zmęczeni. Ale nie czarujmy się, jest tam Remy, Valbuena, Diarra, Amalfitano, Fanni, Diawara, Mandanda i kilku innych, fantastycznych grajków - oni muszą się podnieść. Kwestia tylko, czy nastąpi to już teraz, czy dopiero po zmianie szkoleniowca.
Oby nie było tak, jak w Sochaux (jest świetna ofensywa przecież)...
kha1 ładnie trafiony overek w Pucharze Francji
Dość szybko zaksięgowany, z pewnością warto obejrzeć trafienie Kallstroema z tego meczu.
Dzięki : ) to coś podobnego, jak wczoraj mecz Malagi z Rayo. W pewnym sensie, wiele spotkań stało się stosunkowo przewidywalnych. Ale znowu z drugiej strony, ciągle nie brakuje niezłych wpadek ;-)))
Olympique Lyon vs Sochaux
Kurs: 1,98 (poniżej 2,5 bramki, Betsson)2:1
Data: 24-03-12, 19:00
Komentarz: Nie mogę znieść tego, że Sochaux z Auxerre walczą o utrzymanie. Pozytyw jest taki, że ten pierwszy klub po zmianie trenera "drgnął". Wygrali ostatnio 2:0, a strzelcami byli Butin (najlepszy strzelec) i Martin (najbardziej rozpoznawalny gracz). Mam więc nadzieję, że panowie się przebudzili. Co jak co, potrzebują pilnie punktów i bramek.
W przypadku Lyonu mamy za to do czynienia z prawdziwym szaleństwem. Albo grają dobry mecz, albo przegrywają z byle kim, w stylu o którym nawet nie warto pisać. Na plus jednak na pewno wychodzą im ostatnie zmiany w defensywie. Szczęśliwa (sorry, wiem jak to brzmi...) kontuzja Crisa sprawiła, że Garde w końcu sięga po rozsądniejsze rozwiązania. Dodatkowo po plecach Cissokho ciągle stąpa Dabo, jest więc odpowiednia konkurencja.
Obstawiłbym tutaj typ poniżej 2,5 bramki z kilku względów. Raz, że Lyon ostatnio nie strzela więcej niż dwóch goli, dwa, Sochaux natrafi na solidny mur, co zresztą zabolało parę dni temu PSG. To stosunkowo dobre wyjście, bo raczej żadna ze stron się nie rozstrzela. Goście może i zdobyli 5 bramek w ostatnich dwóch starciach, ale oglądając wczoraj konferencje przedmeczową widziałem tą iskierkę u Bastosa - oni chcą mieć to podium, i chcą go bardzo.