>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29. kolejka Ligue 1 [ 24.03 - 25.03 ]

Status
Zamknięty.
kha1 40

kha1

Użytkownik

(screen z Betsson)
Przed nami już 29 kolejka Ligue 1. Najciekawsze mecze? Cóż, tak właściwie to tym razem bez większych rewelacji. Jeśli jednak miałbym już coś wybrać, to najpewniej starcie Montpellieru z Saint-Etienne oraz PSG z Bordeaux. Pozostałe mecze zaliczyłbym do tych &quot;typowych&quot;
Tym razem nie licząc Lyonu, mamy do czynienia z naprawdę sporymi kursami, wystarczy spojrzeć na wspomniany Montpellier i PSG (1,80 i 1,70), bądź na sukces Marsylii czy Lille. O ile podopieczni Deschampsa mają koszmarny (żeby nie napisać - haniebny) okres, ale przecież w końcu muszą się przebudzić.
Swoją drogą, spójrzcie na Auxerre. Klub, który mimo wszystko jest już takim małym (dosłownie) symbolem Ligue 1, jest na ostatnim miejscu, a bukmacherzy za ich sukces płacą powyżej 5. Mnie osobiście to boli, na swój sposób kibicuje im aż od 1995 roku i wiem jak dobrze zawsze działał u nich scouting i własne szkolenie. Gdyby jednak spadli (a jeśli w weekend nie wygrają, będą mieli do tego blisko...), to najpewniej zupełnie się posypią. Auxerre to przecież malutkie miasteczko, bez pieniędzy z praw telewizyjnych (i innych licencji), byłby tam prawdziwy dramat.
Co myślicie o tym wszystkim?

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 2,5K

mati89

Forum VIP
Toulouse - Auxerre
Auxerre jest niemal pewniakiem do spadku. Mają problemy finansowe a sportowo też nie jest najlepiej bo grają w tej chwili chyba najgorszą piłkę w całej lidze. W efekcie klub zwonił trenera Laurenta Fourniera. Zastąpił go Jean-Guy Wallemme który do niedawna prowadził reprezentację Kongo. O ile zmianę szkoleniowca w Sochaux uważałem za dobry ruch o tyle wątpię by zmiana w drużynie Auxerre przyniosła jakąś zmianę. W Sochaux można było coś wykrzesać bo potencjał ofensywny jest naprawdę spory a do tego było widać że Bazdarević nie miał już pomysłu na lepszą grę. Co innego Auxerre. Burgundczycy skład mają słaby i wyniki jakie osiągają są na miarę ich możliwości. Nie wydaje mi się żeby nastąpiła poprawa w kolejnych meczach a już na pewno nie przeciwko Tuluzie która jest ostatnio diabelnie skuteczna i wygrywa skromnie ale wygrywa. Piłkarze Alaina Casanovy niepostrzeżenie wskoczyli na czwarte miejsce w tabeli i mają spore szanse by ugrać start w pucharach w przyszłym sezonie. Co więcej w ataku Auxerre zabraknie pazującego za kartki Oliecha a to przecież kluczowy piłkarz ekipy z Abbe-Deschamps - statystyki mówią wszystko 24 mecze 9 goli 6 asyst. Za trzy żółte karki nie zagra również zakontraktowany z Rennes Mandjeck. Dobrze dla AJA że do składu wrócił Alain Traore bo bez niego szanse na utrzymanie mieliby znikome a tak to jeszcze tli się jakaś iskierka nadziei :p Mimo wszystko Traore jak i resztę graczy Auxerre czeka cieżka przeprawa. Toulouse gra piątką w pomocy i środek będzie maksymalnie zagęszczony a wiadomo że pomocnik z Burkina Faso lubi mieć trochę więcej miejsca na rozegranie akcji. Ostatnie dwa mecze Tuluzy z Auxerre były nudne jak flaki z olejem i na podobny scenariusz można się nastawiać i tym razem. Underu nie zagram bo jeśli TFC się będzie chciało to może wpakować słabej jak barszcz obronie Auxerre kilka goli. Co prawda ryzyko przy takim zakładzie jaki wybrałem jest. AJA bije nieźle stałe fragmenty, zawsze może też jakaś przypadkowa bramka wpaść ale wobec absencji najlepszego strzelca i samej postawy drużyny w meczach wyjazdowych myślę że taki typ spróbować można tym bardziej że kurs nie jest wcale zły.
Auxerre nie strzeli @ 1,92 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +17
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
mati89 jak zwykle czuwa w dziale Ligue1 i pisze konkretne analizy ;)
W efekcie klub zwonił trenera Laurenta Fourniera. Zastąpił go Jean-Guy Wallemme który do niedawna prowadził reprezentację Kongo
Dzisiaj czytałem, że nadal będzie zajmował także stanowisko selekcjonera Konga. Co do typu, że Auxerre nie strzeli to nie mam zdania szczerze mówiąc. Owszem AJA okupuje to ostatnie miejsce i znamion poprawy nie widać, ale z pewnością będą grali ambitnie do samego końca. Jednak też nie można mówić o tym, że w ich kadrze brakuje ciekawych graczy bo kilku takowych się znajdzie ;) Tuluza bez wątpienia faworytem tej potyczki, ale im bliżej spotkania to pomyślę tutaj o underze.
Ciekawe co z tą nieszczęsną Marsylią w tej kolejce.. Gorzej już być nie może. 5 porażek w lidze z rzędu, przegrana na San Siro, odpadnięcie z Quevilly w Pucharze Francji po dogrywce. Istny dramat! Jedyne pocieszenie to awans do 1/4 finału LM, ale starcie z Bayernem. Ok, tam kasę zarobią ale poprzez ligę wypadałoby się zakwalifikować na przyszły rok do Champions League, a taka gra jak ostatnio prezentują nie zapewni im tego z pewnością. Nicea u siebie to trudny rywal, ale także nie błyszczą. Zobaczymy czy Deschamps wreszcie wyzwoli w zespole odpowiednią motywację bo w razie porażki można się spodziewać jego odejścia wg mnie.
kha1 ładnie trafiony overek w Pucharze Francji ;) Dość szybko zaksięgowany, z pewnością warto obejrzeć trafienie Kallstroema z tego meczu.
http://www.youtube.com/watch?v=FdAeVYs38GA
To tak bez konkretów jeszcze, ale pewne przemyślenia w głowie już się rodzą więc w miare upływu czasu i pojawiania się konkretnych informacji o składach coś się będzie miejmy nadzieję działo w tym temacie ;)

kha1 40

kha1

Użytkownik
Owszem AJA okupuje to ostatnie miejsce i znamion poprawy nie widać, ale z pewnością będą grali ambitnie do samego końca.(...) ale im bliżej spotkania to pomyślę tutaj o underze.
Co prawda pisałem już o tym, ale teraz każdy mecz, będzie dla AJA walką o życie. Uważam, że z piłkarzami będzie rozmawiał nie tylko nowy trener, ale również cały zarząd. Ten klub stoi nad przepaścią i mam szczerą nadzieję, że jednak uda im się wyjść z tej opresji. Tuluza rzeczywiście wskoczyła na to czwarte miejsce, ale w ich przypadku gra w Pucharach byłaby z kolei katastrofą dla Ligue 1. Bardziej niż &quot;Auxerre nie strzeli&quot;, obstawiłbym poniżej 2,5 bramki (1,58 za Betsson) lub dla odważniejszych poniżej 1,5 (aż 2,7)
Ciekawe co z tą nieszczęsną Marsylią w tej kolejce.
Jeśli nie wygrają, to obawiam się, że Deschamps straci swoją pracę. I ciężko mi powiedzieć, czemu. Ja rozumiem, że OM ma małą kadrę, mało opcji rotacji, co za tym idzie, piłkarze są zmęczeni. Ale nie czarujmy się, jest tam Remy, Valbuena, Diarra, Amalfitano, Fanni, Diawara, Mandanda i kilku innych, fantastycznych grajków - oni muszą się podnieść. Kwestia tylko, czy nastąpi to już teraz, czy dopiero po zmianie szkoleniowca.
Oby nie było tak, jak w Sochaux (jest świetna ofensywa przecież)...
kha1 ładnie trafiony overek w Pucharze Francji ;) Dość szybko zaksięgowany, z pewnością warto obejrzeć trafienie Kallstroema z tego meczu.
Dzięki : ) to coś podobnego, jak wczoraj mecz Malagi z Rayo. W pewnym sensie, wiele spotkań stało się stosunkowo przewidywalnych. Ale znowu z drugiej strony, ciągle nie brakuje niezłych wpadek ;-)))
⚽ Olympique Lyon vs Sochaux
Kurs:
1,98 (poniżej 2,5 bramki, Betsson)⛔2:1
Data: 24-03-12, 19:00
Komentarz: Nie mogę znieść tego, że Sochaux z Auxerre walczą o utrzymanie. Pozytyw jest taki, że ten pierwszy klub po zmianie trenera &quot;drgnął&quot;. Wygrali ostatnio 2:0, a strzelcami byli Butin (najlepszy strzelec) i Martin (najbardziej rozpoznawalny gracz). Mam więc nadzieję, że panowie się przebudzili. Co jak co, potrzebują pilnie punktów i bramek.
W przypadku Lyonu mamy za to do czynienia z prawdziwym szaleństwem. Albo grają dobry mecz, albo przegrywają z byle kim, w stylu o którym nawet nie warto pisać. Na plus jednak na pewno wychodzą im ostatnie zmiany w defensywie. Szczęśliwa (sorry, wiem jak to brzmi...) kontuzja Crisa sprawiła, że Garde w końcu sięga po rozsądniejsze rozwiązania. Dodatkowo po plecach Cissokho ciągle stąpa Dabo, jest więc odpowiednia konkurencja.
Obstawiłbym tutaj typ poniżej 2,5 bramki z kilku względów. Raz, że Lyon ostatnio nie strzela więcej niż dwóch goli, dwa, Sochaux natrafi na solidny mur, co zresztą zabolało parę dni temu PSG. To stosunkowo dobre wyjście, bo raczej żadna ze stron się nie rozstrzela. Goście może i zdobyli 5 bramek w ostatnich dwóch starciach, ale oglądając wczoraj konferencje przedmeczową widziałem tą iskierkę u Bastosa - oni chcą mieć to podium, i chcą go bardzo.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Zobaczymy czy Deschamps wreszcie wyzwoli w zespole odpowiednią motywację bo w razie porażki można się spodziewać jego odejścia wg mnie.
Jeśli nie wygrają, to obawiam się, że Deschamps straci swoją pracę. I ciężko mi powiedzieć, czemu. Ja rozumiem, że OM ma małą kadrę, mało opcji rotacji, co za tym idzie, piłkarze są zmęczeni. Ale nie czarujmy się, jest tam Remy, Valbuena, Diarra, Amalfitano, Fanni, Diawara, Mandanda i kilku innych, fantastycznych grajków - oni muszą się podnieść. Kwestia tylko, czy nastąpi to już teraz, czy dopiero po zmianie szkoleniowca.
To chyba was zawiodę bo w środę pełniący funkcję prezesa Vincent Labrune wyraził pełne poparcie dla trenera OM. Wiadomo tez że Deschamps żyje w dobrej komitywie z właścicielką klubu panią Margaritą Louis-Dreyfus więc nie ma mowy żeby to jego głowa poleciała. Labrune powiedział że w tej chwili celem dla Deschampsa jest zajęcie &quot;jak najwyższego miejsca&quot; w tabeli. Według mnie prędzej to paru grajków pożegna się z klubem niż trener ale niewykluczone że jeśli do pucharów nie wejdą to Deschamps po prostu sam odejdzie. Apropos samego meczu z Niceą to będzie bardzo cieżko. Piłkarze Nicei zostali wygwizdani po porażce z Sochaux. U siebie bedą chcieli się pokazać tym bardziej na tle tak utytułowanego rywala. A w Marsylii same kłopoty. Remy narzeka na jakiś uraz a Brandao jest chory. Jeśli w ataku wyjdzie Gignac to jak tu nie widzę wygranej Marsylii :p

Lyon - Sochaux
kha1 kurs na under w meczu Lyonu fajny, sam nawet myślę o czymś podobnym czyli Sochaux nie strzeli i sam nie wiem co lepsze. Obrona Lyonu gra nieźle i nawet brak Crisa nie będzie żadnym problemem bo wraca Lovren który w ostatniej kolejce na Guichard nie wystąpił ale przed dwoma tygodniami przeciwko Lille zagrał świetnie, kompletnie zgasił Hazarda i jeśli po tamtym meczu Ferguson miałby kogoś kupować to prędzej Lovrena niż Belga :p Oglądałem ostatnie mecze Lyonu i zdarzają im się mecze że wpada wszystko jak z PSG czy Lille ale też mecze w których brakuje skuteczności jak chociażby spotkanie z Saint Etienne. Już nie mówię o wyjazdach które jak kha zauważył są prawdziwym szaleństwem i dostają ze słabszymi ekipami pokroju Nancy czy Caen. Mimo to ostatni wyjazd o dziwo wygrali co jest dobrym prognostykiem przed meczem u siebie z Sochaux. Drużyna z Montbeliard uciekła z ostatniego miejsca w tabeli ale nie wiem czy można mówić tu o jakims trwałym trendzie i zwiastunie dobrej gry. Z Evian wygrali tylko dzięki pomocy obrońców rywali. To były takie prezenty że ciężko ich było nie wykorzystać natomiast wygrana dała im sporo pewności siebie co pokazali z Niceą. Teraz trudny wyjazd i raczej będzie to powrót do rzeczywistości dla piłkarzy Sochaux. Obrona kompletnie przemeblowana. Kontuzjowani są wszyscy podstawowi stoperzy czyli Perquis, Mouyokolo, Peybernes, Brechet i dlatego z konieczności na środku obrony grają defensywni pomocnicy Yaya i Poujol. A atak Nicei który nie dość że na wyjazdach kompletnie nie istnieje to jeszcze był osłabiony bo nie zagrał moim zdaniem najlepszy napastnik Orłów Mouloungui. Także dla obrony Sochaux prawdziwy sprawdzian dopiero w sobotę i ciekawe tylko ile stracą. To prawda że Lyon nie strzela ostatnio więcej niż dwóch goli ale o czym wspomniał kha, są zmotywowani, na pewno żądni rewanżu za ostatnią porażkę z Sochaux. Kursy na under i Sochaux nie strzeli porównywalne i raczej skłaniałbym się ku temu ostatniemu.
Sochaux nie strzeli @ 1,92 Unibet ⛔

Jakby komuś się przydało to zawieszenia w tej kolejce:
Johan Cavalli (Ajaccio), Mathieu Valbuena (Marseille), Zié Diabaté (Dijon), Christian Poulsen (Evian-TG), Edouard Cissé, Dennis Oliech et Georges Mandjeck (Auxerre), Lamine Koné (Lorient), Mohamed Sissoko (PSG)
// mała poprawka Mignot, Valbuena i Kana-Biyik jednak są do dyspozycji swoich szkoleniowców, zapomniałem że mecze pucharowe wlicza się przy okresie zawieszenia :p

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Tuluza świetnie opisana, więc od siebie dodam, że gram ich zwycięstwo, a po za tym Montpellier, które u siebie zmiata niemal wszystkich. Owszem, Zieloni po za domem mają bardzo dobrą serię, bo nie przegrali od października kiedy to ulegli Lyonowi. W obliczu twierdzy Montpellier ciężko będzie podtrzymać passę...
Tuluza 1.65✅
Montpellier 1.70✅

K 40

kris_pl

Użytkownik
AC Ajaccio vs Lorient X (3.10)✅
Evian vs Lille (-1) 2 (4.17)✅

Interesuje sie francuska pilka, troche tego sie naogladalem.
AC Ajaccio ostatnio ladnie cisnie w L1, w dodatku u siebie raczej nie przegrywaja, zaś Lorient jest w malym dolku.
Obstawilem handicap dla Evian, wiec jesli Lille wygra dwoma golami, troche zarobie, normalnie kurs na Lille wynosil 3 razy mniej.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co do Lyonu to nie wiem jak ten mecz ugryźć bo z tymi słabszymi teoretycznie mają kłopoty, a jak przyszło rywalizować z PSG czy Lille to zagrali bardzo dobre mecze.Więc najzwyczaniej odpuszczam ich starcie z Sochaux.
Mi w oko wpadły na dzisiejsze rozdanie dwie takie propozycje.

Montpellier - Saint Etienne
Typ : Oba strzelą ?TAK @
2,00 bet365⛔1:0​
Montpellier tydzień temu niespodziewana porażka z Nancy 0:1. Wcześniej jednak wiele świetnych meczów. Widziałem potyczke z Caen to 3:0 to najmniejsza kara jaka mogła spotkać ten zespół. Byłoby znacznie wyżej gdyby nie fenomenalna postawa w bramce Thebaux! Bronił jak w transie, miał też szczęście bo bodaj jakaś poprzeczka też go uratowała jak mnie pamieć nie myli. Montpellier już dzisiaj z Belhandą od początku. Ostatnio udanie zastępował go Cabella, a teraz obaj od początku maja razem zagrać. A to ze wzglęu, że brakować będzie Marco Estrady.
Zieloni trzeba przyznać, że pozytywnie zaskakują i mają ochotę włączyć się do walki o europejskie puchary. Są na dobrej drodze. Sklad maja ciekawy, formą błyszczy Aubameyang - szybki jak błyskawica. W czym upatruje szansy na bts? A no właśnie m.in w szybkości Aubameyanga. Przy zupełnej dominacji z Caen goście mieli okazje na kilka kontr których jednak nie wykorzystali bo Jourdren dobrze interweniował. StEtienne to jednak bardzej wytrawna ekipa od Caen która takie nadarzające sytuacje powinna wykorzystać. Ponadto wzrost Jourdrena może być atutem Les Verts przy stałych fragmentach gry, a lewa noga Sako czy prawa Nicolity potrafi świetnie zacentrować ;) Ja tam spodziewam się tu ciekawego starcia stąd bts gram.

Montpellier :Jourdren – Bocaly, Yanga-Mbiwa (cap.), Hilton, Bedimo – Saihi, Stambouli - Cabella, Belhanda, Utaka – Giroud
St.Etienne : Ruffier – Ebondo, Mignot, Marchal (cap), Ghoulam – Nicolita, Guilavogui, Clément, Sako – Sinama-Pongolle (ou Battles), Aubameyang

Evian TG - OSC Lille
Typ : Lille @ 2,05 Tobet✅0:3​
W końcu Lille zagrało na zero z tyłu przed tygodniem przeciwko Valenciennes. Oby to był dobry omen. Z przodu zupełnie zdominowali rywala strzelajac mu 4 gole. Dobry mecz Tulio De Melo, ale dzisiaj spodzeiwam się jednak Roux od początku. Do tego rzecz jasna Hazard i mam nadzieję, że Joe Cole, a nie Dmitri Payet, który jest zagubiony ostatnimi czasy. Stara się popisywać, kiedy ma okazje zagrać dobry przerzut czy prostopadła piłę to nagle próba gry zewnętrznym podbiciem i strata. W ogóle mało daje dobrego zespołowi. Oby Rudi Garcia też to zauważył i dał Cole&#39;a od początku.
Evian zaskakujące rezultaty ostatnio, ale też rywale w słabej dyspozycji mieli na rozkładzie bo OM, Auxerre czy Sochaux, a i tak z tymi ostatnimi przegrali. Zawieszenie w tym meczu obowiązywać będzie Poulsena i Bugneta. Ponadto Sagbo na ławce prawdopodobnie zacznie. Mnie tam potencjał kadrowy Evian nie powala na kolana. Swoje już w tym sezonie zrobili tj prawdopodobnie zapewnili sobie już utrzymanie, a wyżej nie podskoczą. Lille walczy o Champions League by w następnym sezonie na nowym stadionie kibice mogli wysłuchać hymnu tych elitarnych rozgrywek. A może jeszcze zaskoczą bardzo dobrym finiszem i włączą się do walki o mistrza? Kto wie, szanse maja z pewnością. Byle wygrali dzisiaj ;)
Evian : Andersen – B.Dja Djédjé, Mongongu, Cambon, Wass – Kahlenberg, Tie Bi, Sorlin (cap.), Barbosa – Bérigaud, Khlifa
Lille : Landreau – Debuchy, Béria, Chedjou, Digne – Balmont, Mavuba (cap.), Pedretti – Payet(Joe Cole), De Melo ( Roux), Hazard

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Ajaccio-Lorient 1 DNB @ 1,91 bwin ▶ 1:1
Drużyna, która wydawała się pewnym kandydatem do spadku wykaraskała się z ostatniej pozycji i ma w tej chwili 3 punkty przewagi nad strefą spadkową. Ajaccio dzięki niezłej grze na własnym obiekcie i szczęściu na wyjazdach (np. 1:1 w Bordeaux) w miarę regularnie zdobywa punkty co pozwoliło temu zespołowi na ucieczkę z otchłani. Forma Ajaccio jest rzeczywiście godna podziwu, bowiem z ostatnich 12 spotkań ligowych przegrali zaledwie 2, przy czym były to potyczki z PSG i Montpellier. Goście natomiast dopiero w ostatniej kolejce przerwali fatalną passę 12 meczów bez zwycięstwa. Gra Lorient nie zachwyca, plaga kontuzji w pewnym momencie zniwelowała potencjał ofensywny tego zespołu. W Lorient za bardzo nie ma kto strzelać bramek, wrócił po kontuzji w końcu Aladiere, który fajnie prezentował się na początku sezonu, jakiś tam poziom prezentuje młody szybki szwajcar Emeghara, bardzo przeciętnie gra Monnet-Paquet, chociaż on nigdy do skutecznych snajperów nie należał. W Lorient zabraknie spośród wartościowych graczy Kone, Sunu i Autreta, co w porównaniu do poprzednich meczów, gdzie wypadała połowa składu jest niczym. W Ajaccio strzelanie też rozkłada się na cały zespół (z napastników po 4 gole Eduardo i Ilan), ale to stosunkowo underowa drużyna, a ostatnie wyniki pokazują, że gra obronna funkcjonuje całkiem nieźle. W meczu z Lorient zabraknie jedynie pomocnika Johanna Cavalliego.
Należy dodać jeszcze, że Ajaccio całkiem nieźle radzi sobie u siebie (5-4-5), natomiast Lorient tragicznie na wyjazdach (1-5-8), a tej jedynej wygranej Lorient na obcym boisku należy szukać w 1 kolejce. Myślę, że będzie to kolejna okazja do popisu dla niezłego w tym sezonie Audarda, który będzie miał więcej roboty niż bramkarz Ajaccio Guillermo Ochoa. Typuję raczej underowy wynik, ale gospodarze powinni wygrać 1:0 lub 2:0.

kha1 40

kha1

Użytkownik
To chyba was zawiodę bo w środę pełniący funkcję prezesa Vincent Labrune wyraził pełne poparcie dla trenera OM.
Zawiedziesz? No co ty! Ja Deschampsa bardzo cenie. Ale tam ewidentnie muszą coś poprawić, takie wyniki nie mogą trwać w nieskończoność.
kha1 kurs na under w meczu Lyonu fajny, sam nawet myślę o czymś podobnym czyli Sochaux nie strzeli i sam nie wiem co lepsze.
Wiesz co? Przeglądałem właśnie prawdopodobne składy obu ekip. Ten z Lyonu wydaje się oczywisty, ale zdaniem Maxifoot w Sochaux wybiegnie dziś Boudebouz, Martin oraz Butin - najlepsze możliwe trio.
Sprawdziłem też &quot;obie drużyny strzelą&quot; - na Betsson jest 1,99.
EDIT: No i opłacało się puścić obie strzelą :) Lyon wygrał 2:1

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Dijon - Cean
Mecz bardzo ważny w kontekście utrzymania w lidze. Dijon ostatnio ma dobre wyniki... Dijon w meczach z PSG, Montpelier i Marsylią zdobyło moim zdaniem pewność siebie, zgromadzili w tych meczach aż 4 punkty... nie znacznie polegli z PSG 1-2. Myślałem,żeby postawić czystą 1 ale h2h mnie odciągnęło od tego zamysłu. Myślę,że obie ekipy nie będą bardzo kalkulować i wygrana w tym meczu będzie dla którejś z ekip ważnym krokiem ku utrzymaniu w lidze.
Dijon i Caen grały ze sobą na Stade Gaston-Gerard trzykrotnie, za każdym razem w ramach Ligue 2. Gospodarze na swoją korzyść nie zdołali jednak rozstrzygnąć żadnego meczu, goście wygrali dwa spotkania.

Za typem przemawia fakt,że Caen gra lepiej na wyjazdach. Ciekawie także wygląda BTS i stąd moje typy na ten mecz:
over 2.5 2.05 Bet365⛔
BTS 1.80
Bet365⛔2:0

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Paris Saint Germain - FC Girondins Bordeaux 1:1 ⛔
Typ : PSG
Kurs : 1,60
Bukmacher : bet-at-home

W szlagierowym spotkaniu kończącym 29 kolejkę francuskiej Ligue 1 obecny wicelider PSG podejmie dziewiątą drużynę ligi Bordeaux. Gospodarze w mijającym tygodniu trochę niespodziewanie przegrali na Parc des Princes z Lyonem 1:3 i tym samym odpadli z dalszych rozgrywek o Puchar Francji. Z kolei ostatnie spotkanie ligowe zakończyło się dla podopiecznych Carlo Ancelottiego stratą dwóch punktów kiedy to zremisowali z broniącym się przed strefą spadkową Caen (2:2) dlatego myślę, że po tych dwóch nieudanych spotkaniach będą podwójnie zmotywowani żeby ponownie wrócić na ścieżkę zwycięstw. A potencjał niewątpliwie mają ogromny ponieważ posiadają w składzie wielu utalentowanych graczy takich jak Gameiro, Hoarau, Pastore, Nene czy Menez, którzy potrafią sami przesądzić o losach meczu. Ponadto Paryżanie bardzo dobrze spisują się na własnym stadionie czego efektem jest 10 zwycięstw, 2 remisy i 2 porażki co jest dodatkowym atutem przemawiającym za ich zwycięstwem.

kha1 40

kha1

Użytkownik
PSG straciło lidera, więc w Paryżu i Katarze pewnie niezła złość. Przyznam szczerze, że sam jestem zaskoczony, że tak słabo zagrali z Bordeaux. I w sumie gdyby nie dobra końcówka i ponownie niezawodny strajker, to byłyby niezłe kłopoty. Tak, to przynajmniej ocalili jeden punkt.
Reszta spotkań chyba do przewidzenia.
Mnie osobiście najbardziej boli pojedynek Auxerre. Co prawda typowałem, że przegrają (no bo przy takiej formie mogli tylko przegrać...), ale raz jeszcze się powtórzę, że ich spadek będzie prawdziwym koszmarem dla miasta i kibiców. Obawiam sie, że jeśli nie dopisze im bardzo dużo szczęścia w następnych kolejkach, to będziemy świadkami upadku jednego z tych klubów, który przez wiele lat cieszył nas swoją grą w Ligue 1.
Był czas na Metz, Nantes, Monaco czy Lens. Teraz przyszła pora na AJA?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom