>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Primera Division 17-19.03.2012

Status
Zamknięty.
szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Mecz: Real - Malaga
Typ:
over 4,5
Kurs: 3
Bukmacher: WilliamHill
Stawka: 5/10
Analiza:
Ostatnio Real u siebie w lidze strzelał minimum trzy bramki na mecz,
w tym roku na Bernabeu padały zazwyczaj cztery albo pięć bramek,
średnia na mecz na Bernabeu to aż 5 bramek, ostatnio w LM 4-1 z CSKA,
nieważne czy zagra Higuain czy Benzema, będzie tu sporo bramek.
Naprzeciwko przecież Pellegrini z Malagą, chcą rewanżu za dwie przegrane u siebie 0-1 w CdR i 0-4 w lidze,
na Bernabeu przegrali 2-3, rok temu aż 0-7.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Kolejny raz wysoki kurs na gości w meczu Realu. Królewscy ostatnio nie porywają. Popełniają sporo błędów, a wielu zawodników jest bez formy. Jestem niemal pewny, że stracą jakąś głupią bramkę. Malaga ma w swoich szeregach wiele indywidualności. Pellegrini na pewno znajdzie słabsze punkty w zespole nad którym nie tak dawno pracował. Powinien przekazać swoim zawodnikom wiele cennych wskazówek. Dwumecz w Pucharze Króla dał mi pogląd na ten typ i czym więcej się nad nim zastanawiam, tym pewniejszy się on wydaje. Możliwe, że strzelą gola po jakimś stałym fragmencie gry albo nawet po kontrze. Wszystko w imię zasady &quot;Kto mieczem wojuje..&quot;. Real u siebie gra bardzo ofensywnie przez co często nabijają się właśnie na kontry. Nawet zespoły z dołu tabeli nie mają problemu ze strzeleniem honorowego gola. Jestem ciekawy czy Malaga strzeli honorowego gola czy po prostu nawiąże równą walkę, bo to jest całkiem realne.
Real - Malaga | BTS [1,72] Bet365 ✅ 1:1

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Kursy na Getafe przy ich aktualnej formie i pozycji w tabeli - póki co bezpieczna - mało atrakcyjny. Fakt, Sociedad po za domem nie zachwyca, ostatnio 3 porażki z rzędu i wydawać by się mogło, że dla Getafe to idealny mecz na przełamanie. Jak widać obie drużyny mają swoje problemy, dlatego myślę, że mecz będzie oscylował wokół remisu, ale że kurs na podwójną szansę w stronę gości jest godny uwagi, więc najbliżej mi do takiej opcji.
O Rayo już pisałem jaka to nieprzewidywalna drużyna. Idealnie pokazuje to starcie z Racingiem, przegrywali 0-2 pomimo, iż grali w przewadze, by ostatecznie wygrać 4-2. w zeszłym tygodniu zostali rozbicie 1-5 z Espanoylem. Rayo w środku tabeli, bezpieczna lokata, pierwszy meczy w Sewilli wygrali 2-0, mam nieodparte wrażenie, że może dojść do 3za3
wstępne prognozy:

Sociedad x2 1.80
Betis DNB 2.25 dla lubiących większe ryzyko Betis 3.20

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
krótko,miałem dłużej ale się skasowało:?
Rayo - Betis

Rayo ostatnio straszny łomot z Espanyolem , Betis niesłuszna porażka z Realem. I teraz pytanie ile osób połasi się na gości po ostatnich meczach. Ja skłaniam sie ku gospodarzom, którzy u siebie są w stanie ograć każdego.W meczach domowych, fajna ofensywna piłka,stwarzają dużo sytuacji,choć sporo goli tracą. Grali niedawno z Realem i przegrali 0-1 ale zasłużyli na punkt. U siebie ograli juz między innymi Malagę czy Seville i myślę, ze jutro są w stanie ograć Betis. Goście na wyjazdach w kratkę, nie to co u siebie gdzie ograli Bilbao czy podjęli walkę z Realem. Spodziewam się otwartego meczu ze sporą iloscia goli.

over 2,5 @ 2,01 Betsafe✅
Rayo over 1,5 @ 2,20 Betsafe✅

Granada - Gijon

Przysłowiowy mecz o 6 punktów. Jedni i drudzy walczą o utrzymanie W tabeli wyżej Granada, która ostatnio po paru tygodniach lepszej gry spuściła trochę z tonu.Są bez wygranej od miesiąc, ostatnio 3 porażki z rzędu.U Gijon natomiast od przyjścia Clemente widać lekki progres w grze co na razie nie przekłada sie na wyniki, ale myślę, że jutro to się zmieni. Już ostatnio Sporting grał dobrze w zwycięskim meczu z Sevillą ale nieskuteczności &quot;zawdzięcza&quot; to, że wygrali tylko 1-0. Wcześniej powalczyli na Camp Nou z Barceloną, po znakomitej akcji strzelili ładna bramkę. Jutro nie są bez szans ze słabą ostatnio Granadą i myślę, że wywalczą co najmniej punkt.

x2 @ 1,70 Betsafe⛔
Sporting over 0,5 @ 1,45 Betsafe✅
Sporting over 1,5 @ 3,30 Betsafe⛔

Saragossa -Osasuna
Mecz z miodnym kursem;) Osasuna, która od paru tygodni gra na tyle dobrze, że pojawila sie szansa na puchary przyjeżdża do moim zdaniem praktycznie zdegradowanej juz Saragossy. Gospodarze niby jeszcze walcza ale widać, że umiejętnosci nie te. Zdarzają im sie &quot;wybryki &quot; takie jak ten gdzie przyjechali do Barcelony na mecz z Espanyolem, wszyscy grali porażkę Saragossy a ci wygrali. W tamtym meczu Espanyol miał masę okazji a goście 2 kontry i od razu 2 gole, ale takie mecze zaciemniają obraz sytuacji. Drużyna jest słaba kadrowo, nie ma pomysłu na grę i chyba juz nic nie jest w stanie ich uratować. Przed nimi w tabeli ze spora przewaga coraz lepiej grające Gijon czy Villareal.Co innego goscie. Oglądałem ich ostatnio z Athletic. Szybka piłka ,gra kombinacyjna, ataki skrzydłami i świetnie grający teoretycznie na lewym skrzydle, a będący wszedzie Lamah. Do tego goście mają broń w postaci świetnie bitych stałych fragmentów gry po których strzelaja sporo goli o czym przekonalo sie ostatnio Bilbao.Myśle, że skuszeni szansą na grę w LE goście wywioza jutro 3 punkty z Saragossy. Ostatnio Real przegrał ze średnim(choć ostatnio dobrze grającym) Sociedad 3-0 i myślę, że jutro moze byc podobnie.Jedyne co martwi to sporo kontuzji u gości, praktycznie graja bez napastników bo kontuzjowani albo zawieszeni są Dejan Lekić, Kike Sola, Ibrahim Balde, Manuel Ortiz. Jednak kurs kusi i ja próbuję.

Osasuna @ 2,85 Betsafe⛔
Osasuna over 1,5 @ 3,0 Betsafe⛔

Otrzymane punkty reputacji: +5
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Rayo-Betis
Po tym co zobaczyliśmy tydzień temu na Manuel Ruiz de Lopera chyba nie mamy wątpliwości, co do potencjału jakim dysponuje Betis. Zagrali naprawdę kapitalne zawody przeciwko Realowi i w głównej mierze sędziemu mogą podziękować, że tego dnia nie zdobyli żadnego punktu. Ile się naczytałem zachwytów nad Verdiblancos to głowa mała ale zachwyty zachwytami, a ekipa ze stolicy Andaluzji ma tylko 6pkt przewagi nad strefą spadkową więc zaczyna się robić niebezpiecznie. Na pewno podopieczni Pepe Mela jadą do Madrytu z nadziejami na punkty ale pamiętajmy, że gracze Betisu mają problemy z motywacją na mecze z tymi teoretycznie słabszymi od siebie lub równymi sobie. Na potwierdzenie tych słów dam przykład spotkań z Realem właśnie, Athletic Bilbao czy Barcelona. Może zdobyli tylko 3pkt ale pozostawili po sobie dobre wrażenie. A z drugiej strony można podać za przykład spotkania z Getafe czy Mallorcą, w których zdobyli ledwie punkt... Rayo w tym sezonie to obok Osasuny i Levante chyba największe pozytywne zaskoczenie. Naprawdę fajnie się ogląda mecze z udziałem tego zespołu, gdyż pada w nich mnóstwo goli oraz są to niezwykle ciekawe i emocjonujące spotkania. Przed tygodniem zagrałem na Rayo w starciu z Espanyolem, to dostali potężne baty ale też trzeba przyznać, że kiedyś Espanyol musiał zagrać mecz na miarę swoich możliwości, a te mają Papużki nie małe. Jednak jak pokazał ten sezon i Rayo ma duży potencjał. Gola za golem strzela Michu, z tego co czytałem to wraca wreszcie Diego Costa, który ostatnio był kontuzjowany ale wcześniej zagrał kilka spotkań od przyjścia z Atletico i pokazał, że będzie wzmocnieniem dla zespołu.
Obie ekipy lubują się w ofensywnej grze, co przekłada się też na słabe wyniki w obronie. W tym meczu jakoś nie widzi mi się zachowawcza gra, gdyż po prostu ani jedni, ani drudzy tego nie potrafią i tyle... Myślę, że Rayo od początku zaatakuje i strzeli szybko gola, a potem Betis się rzuci do odrabiania strat i padną nam kolejne gole, dlatego poniżej takie oto typy:
BTS @ 1,666 Sportingbet⛔3:0
Over 2,5 @ 1,909✅

Na pozostałe sobotnie spotkania, jakoś nie mam pomysłu. Mecz Sevilla-Barcelona wolę sobie obejrzeć niż cokolwiek typować, gdyż jakoś ostatnio nie mam szcześcia do typowania spotkań Barcy. Jak postawie under to postrzelają i odwrotnie... W meczu Getafe-Real Sociedad to już kompletnie nie wiadomo co grać. Baskowie na wyjazdach grają tragicznie, a z kolei Getafe jak widziałem w starciu z Villarrealem to po mimo zwycięstwa zagrali cieniutko. Na pewno emocji nie zabraknie w meczu na dole tabeli pomiędzy Granadą, a Sportingiem. Cień widzę ma ochotę grać na gości ale ja jakoś bym uważał, bo pamiętajmy, że kilku podstawowych graczy Granady specjalnie się wykartkowało, żeby nie zagrać z Atletico i być gotowym na ten mecz o 6pkt. A co do meczu Saragossa z Osasuną to też odpuszczam, bo niby kurs na gości wysoki, to jednak na wyjazdach to zupełnie inna drużyna, aniżeli na Reyno de Navarra i dlatego wolę sobie dać spokój.

f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
Kursy na Getafe przy ich aktualnej formie i pozycji w tabeli - póki co bezpieczna - mało atrakcyjny. Fakt, Sociedad po za domem nie zachwyca, ostatnio 3 porażki z rzędu i wydawać by się mogło, że dla Getafe to idealny mecz na przełamanie. Jak widać obie drużyny mają swoje problemy, dlatego myślę, że mecz będzie oscylował wokół remisu, ale że kurs na podwójną szansę w stronę gości jest godny uwagi, więc najbliżej mi do takiej opcji.
O Rayo już pisałem jaka to nieprzewidywalna drużyna. Idealnie pokazuje to starcie z Racingiem, przegrywali 0-2 pomimo, iż grali w przewadze, by ostatecznie wygrać 4-2. w zeszłym tygodniu zostali rozbicie 1-5 z Espanoylem. Rayo w środku tabeli, bezpieczna lokata, pierwszy meczy w Sewilli wygrali 2-0, mam nieodparte wrażenie, że może dojść do 3za3
wstępne prognozy:

Sociedad x2 1.80
Betis DNB 2.25 dla lubiących większe ryzyko Betis 3.20
przeanalizowałem jeszcze raz mecze Betisu i Rayo i generalnie PD i jednak muszę się wycofać ze stwierdzenie, że może to być mecz z gatunku 3za3, doszedłem do wniosku, że to spotkanie pod kątem 1x2 to no bet

K 10

kamil11a

Użytkownik
Levante – Villarreal typ 1 kurs 2.35 ✅
Levante wydaje się być drużyną lepszą , ostatnio co prawda przegrali z Malagą ale tylko 1;0 , poprzednie dwa mecze u jeden u siebie i drugi na wyjeździe - obydwa wygrane , z nie takimi klubami jak Villarreal - ostatnio poległ u siebie z Getafe , znajduję się pod koniec tabeli , walczy o utrzymanie , a Levante o Europejskie puchary - czyli o kasę - jest o co walczyć (może nawet o Ligę Mistrzów ). Powinni sobie poradzić , grając u siebie z tej klasy rywalem. Można wypatrywać jakieś over&#39;u , skłaniam się powyżej 2.5 ale to zobaczymy . Sam obstawiłem Typ 1 Po kursie 2.50

radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Sevilla - Barcelona
Hit 27 kolejki na Ramon Sanchez Pizjuan, gdzie na mecz z Sevilla CF przyjeżdża Duma Katalonii. Zawodnicy Blaugrany chcieliby oczywiście zadedykować zwycięstwo Ericowi Abidalowi, który w tym tygodniu poinformował ich, że czeka go przeszczep wątroby.Kto zastąpi Francuza? Muniesa czy Adriano? Może Puyol? Bez względu na wszystko obrona Barcy będzie osłabiona, a siła ofensywna Sevilli jest ogromna - Jesus Navas, Alvaro Negredo, Manu i Frederic Kanoute. Mimo to, statystyki strzeleckie zespołu z Andaluzji nie są najlepsze, a główną zaletą Sevilli stała się obrona - tylko FCB i Real straciły mniej bramek w La Liga.
W dzisiejszym spotkaniu nie wystąpią Villa, Afellay, Abidal i Fontas (Barcelona), a także Coke i Fazio (Sevilla). Przewidywane składy to:
Sevilla:
Palop - Spahic, Escude, Cala, Navarro - Jesus Navas, Medel, Rakitic, Reyes - Negredo, Kanoute
Barcelona:
Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro, Cesc, Messi
Warto wspomnieć, że Sevilla to jedyny zespół, który zdołał wyrwać punkt na Camp Nou. Zapowiada się niesamowite, szybkie spotkanie, w którym wiele zależy od gry skrzydłowych. Barca będzie chciała opanować środek pola, Sevilla zechce nękać Blaugranę dośrodkowaniami z bocznych sektorów boiska. Kurs na Barceloną jest śmieszny i nie ma sensu go ruszać.
Moje propozycje to:
Puyol kartka @ 4,0 expekt
Powyżej 11 rzutów rożnych @ 2,62 bet365

Puyol zagra na nietypowej dla siebie pozycji, a zatrzymać musi szybkiego i dobrego technicznie Navasa. Przy tym jak szastają kartkami sędziowie w La Liga, kurs na kartkę dla Puyola to spore value.
Zawyżyłem też liczbę rzutów rożnych - będzie sporo gry skrzydłami, co sprzyja kornerom po obu stronach boiska. Dla kozaków Powyżej 12 @ 3,62

Otrzymane punkty reputacji: +9
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Na niedziele też już mam kilka rozkmin i poniżej postaram się je zaprezentować:
Levante-Villarreal
Typ na Levante wydaje się być dobry. Pamiętam, że w poniedziałek bardzo agitowałem by grać Villarreal over 1,5 ale teraz jestem trochę zawstydzony tym. Fakt, że te 2 bramki powinny wpaść, bo to co Borja Valero zrobił to aż wstyd, żeby tak karnego zmarnować. Jednak ogólnie Żółta Łódź Podwodna przeciwko Getafe zagrała cienko w ofensywie, a w obronie to już w ogóle wstyd, bo Getafe stworzyło sobie 3 okazje w ciągu całego meczu i strzeliło dwa gole...
Levante @ 2,40 SB✅1:0
Over 2,5 @ 2,10⛔

Athletic-Valencia

Nie wątpliwie to jest hit tej kolejki i na ten mecz czekam z wielką niecierpliwością, gdyż zapowiada się kolejne wielkie widowisko na San Mames. Faworytem wydają się być gospodarze, jednak pamiętajmy, że przyjeżdża trzecia drużyna Primera Division więc czeka ich trudne zadanie. Athletic i Valencia w czwartek awansowali do 1/4 finału LE, pokonując odpowiednio Manchester United i PSV Eindhoven. W kolejnej rundzie Athletic spotka kolejną mocną drużynę, a mianowicie Schalke, natomiast los oszczędził Valencie, która trafiła chyba na najsłabszą ekipę jaka pozostała czyli AZ Alkmaar.
Athletic do spotkania z Valencią przystąpi trochę osłabiony, bo za kartki pauzują Fernando Amorebieta i Gaizka Toquero. Jednak największym osłabieniem jest brak Fernando Llorente, który zszedł w czwartek jeszcze w pierwszej połowie, i chociaż czytałem na Marce, że ma zagrać z Che, to jednak trener Bielsa nie powołał tego napastnika, na to spotkanie i jest to nie wątpliwie spora strata. Wobec tego w ataku zapewne zobaczymy Ibaia Gomeza, z czego jestem zadowolony, gdyż ten zawodnik, po mimo niewielu szans jakie otrzymuje, to wygląda na ciekawego zawodnika, chociaż komentatorzy C+, jego umiejętności strasznie krytykują, tak jak przy okazji meczu z Osasuną. Niby brak Llorente to spore osłabienie w ofensywie ale jednak pamiętajmy, że Athletic posiada takich zawodników jak Iker Muniain, Oscar de Marcos, który swoją drogą przeciwko MU strzelił gola, a powinien władować ich przynajmniej ze 3... Do tego wiemy na co stać Andera Herrere czy Markela Susaete. Co ciekawe wreszcie do kadry wraca po długiej nieobecności Igor Gabilondo, którego ostatni raz mogliśmy oglądać jeszcze w połowie grudnia, przeciwko Racingowi, a więc nie było go aż 3 miesiące. Jeśli będzie w pełni formy, to dla Bielsy będzie to spore wzmocnienie oraz będzie mógł dać więcej odpocząć swoim najlepszym graczom, przy okazji nie obniżając drastycznie poziomu drużyny.
Valencia również opromieniona awansem do 1/4 finału LE. Również można powiedzieć, że są bardzo zapracowani w 2012 roku, gdyż w LE swoje zagrali, w lidze to samo i w Copa del Rey też w półfinale grali, tak więc mają na swoim koncie taką samą ilość gier co Athletic. Jednak trener Emery więcej rotuje składem i wydaje się, że ma lepszych zmienników. Jednak w niedziele będzie miał spory problem w środku pola, bo do kontuzjowanego już Banegi, teraz jako nieobecny dołączy Tino Costa, który musi pauzować za czerwoną kartkę, którą dostał przed tygodniem w meczu z Mallorcą. Tak więc w środku pozostał Albelda, a obok niego mogą zagrać Dani Parejo czy Topal ale na pewno oni nie zapewnią takiego poziomu jak Banega czy Costa, a tym bardziej mając takich rywali jak Herrera, De Marcos czy Iturraspe w środku. Do dyspozycji trener jednak jest cała obrona praktycznie, chociaż bez Miguela i tutaj jak zawsze ta prawa strona pozostawia wiele do życzenia. Niby do składu wraca Rami ale dla mnie Rami i Ruiz przestali grać na wysokim poziomie po spotkaniach z Barceloną, gdy popełniali po prostu kompromitujące ich błędy i chyba coś tam w psychice im zostało.
Wobec tego spodziewam się zwycięstwa gospodarzy ale z jakimś udziałem bramkowym Valencii, gdyż obrona Athletic na kolana nie powala, a poza tym tacy zawodnicy jak Soldado, Jonas czy Feghouli spokojnie mogą pokonać Gorke Iraizoza.
Athletic over 1,5 @ 2,20 SB⛔0:3...
BTS @ 1,666⛔

BTS-u w Madrycie opisywać nie mam zamiaru, bo świetnie zrobił to Ramzesa i jak najbardziej popieram ten pomysł.

Otrzymane punkty reputacji: +9
jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Real Madryt:Malaga CF typ 2,Kurs:16,00⛔-&gt;Stawka:4/10-&gt;Kupon zbiorczy ;)

Real w tym sezonie rzadko porzegrywa,a jesli już przegrywa to tylko z Barceloną jednak kiedyś muszą przegrać prędzej czy puzniej doczekają się porażki nie ważne czy na swoim stadionie czy na wyjezdzie zresztą w tym sezonie wcale łatwo im sie nie grało z Malagą pokazały to mecze w Copa Dela Rey (3:2 na Bernabeu i 0:1 na stadionie Malagi) co świadzy że grająca cały czas o coś a dokładnie o LM,Malaga może pokonać Real choć w cale nie bedzie to łatwe,to może być nie łatwy mecz dla Realu i mam nadzieje że tak będzie :grin:

robbn 23

robbn

Użytkownik
Real Madryt:Malaga CF typ 2,Kurs:16,00-&gt;Stawka:4/10-&gt;Kupon zbiorczy

Real w tym sezonie rzadko porzegrywa,a jesli już przegrywa to tylko z Barceloną jednak kiedyś muszą przegrać prędzej czy puzniej doczekają się porażki nie ważne czy na swoim stadionie czy na wyjezdzie zresztą w tym sezonie wcale łatwo im sie nie grało z Malagą pokazały to mecze w Copa Dela Rey (3:2 na Bernabeu i 0:1 na stadionie Malagi) co świadzy że grająca cały czas o coś a dokładnie o LM,Malaga może pokonać Real choć w cale nie bedzie to łatwe,to może być nie łatwy mecz dla Realu i mam nadzieje że tak będzie
Analiza weekendu.

1) Prędzej czy pÓźniej muszą przegrać - niby dlaczego muszą? &quot;Musi to na Rusi&quot; - mają dobrą formę, pewną sytuację w tabeli i niezłą pozycję wyjściową w Lidze Mistrzów - podejrzewam, że są strasznie nakręceni na wygrywanie wszystkiego i dalsze ucieranie nosa Barcelonie.

2) Mecze w Copa del Rey - nie porównuj meczów w marnym Pucharze Hiszpanii do meczów ligowych, a nuż przydarzyłyby się im 1-2 wpadki i Barcelona nagle doskakuje na kilka punktów i wietrzy swoją szansę. Puchar to nie liga - nie ma się według mnie co wnioskować tamtymi wynikami.

3) Ostatnie zdanie - masło maślane, żadnych argumentów. Jak już coś takiego piszesz to przytocz, że Malaga ma serię 3 wygranych meczów z rzędu albo 4 wygranych w 5 ostatnich meczach.

Dla mnie no bet - zastanawiałem się nad jakimś handi dodatnim na Malagę, ale w momencie kiedy Real u siebie potrafi ogrywać w tym sezonie niektórych po 4,5:0 to według mnie też inwestycja niewarta ryzyka.

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Analiza weekendu.

1) Prędzej czy pÓźniej muszą przegrać - niby dlaczego muszą? &quot;Musi to na Rusi&quot; - mają dobrą formę, pewną sytuację w tabeli i niezłą pozycję wyjściową w Lidze Mistrzów - podejrzewam, że są strasznie nakręceni na wygrywanie wszystkiego i dalsze ucieranie nosa Barcelonie.

2) Mecze w Copa del Rey - nie porównuj meczów w marnym Pucharze Hiszpanii do meczów ligowych, a nuż przydarzyłyby się im 1-2 wpadki i Barcelona nagle doskakuje na kilka punktów i wietrzy swoją szansę. Puchar to nie liga - nie ma się według mnie co wnioskować tamtymi wynikami.

3) Ostatnie zdanie - masło maślane, żadnych argumentów. Jak już coś takiego piszesz to przytocz, że Malaga ma serię 3 wygranych meczów z rzędu albo 4 wygranych w 5 ostatnich meczach.

Dla mnie no bet - zastanawiałem się nad jakimś handi dodatnim na Malagę, ale w momencie kiedy Real u siebie potrafi ogrywać w tym sezonie niektórych po 4,5:0 to według mnie też inwestycja niewarta ryzyka.
Może i Real ma nie samowitą hcice na kolejne wygrane i ucieranie pilnikiem do paznokci nosa Barcelonie ale nie zapomninaj że każda seria sie kiedyś konczy nie ważne z kim grają i czy to puchar lub liga.Dla Realu do konca sezonu to tylko sparingi bo mistrza mają już zapewnienego co kolwiek by się działo.Malaga napewno do Madrytu nie przyjechała zwiedzać Bernabeu ,przyjechali po punkty .Licze na niespodziankę. ;)

PS Meczu nie wygrali ale dwa punkty stracili.

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Espanyol vs Racing
Faworyt w tym meczy wydaje się być oczywisty ale.... Espanyol gra straszliwie nierówno.Potrafi przegrać u siebie mimo masy sytuacji z praktycznie zdegradowana Saragossą, dostać 5-0 od Realu a tydzień później pokonac u siebie dobrze grające na wyjazdach Vallecano.Niemniej myslę, ze dzisiaj spokojnie powinni odprawic z kwitkiem słaby Racing. W dobrej formie są sprowadzeni w przerwie znany z polskich boisk K.Uche , P.Coutinho nieźle gra W.Veiss, w środku pola dzieli i rządzi Verdu, gospodarze stwarzaja w meczach domowych masę sytuacji tylko ze skutecznością bywa gorzej. Ale wierze, że dzis będzie dobrze, Racing sporo goli traci (11 w ostatnich 4 meczach, m.in 4 z Vallecano, które Espanyol rozbił tydzień temu), ostatni mecz wygrali ponad 2 miesiace temu, spadek coraz bliżej. Oby tylko Espanyol nie był nieskuteczny jak w meczu z Saragossą a bedzie dobrze. Kurs na zwyciestwo mały a myślę, że wygraja strzelajac więcej niz 1 gola.
Espanyol over 1,5 @ 1,93 Betsafe✅
Espanyol strzeli w obu połowach @ 2,75 Expekt✅

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Espanyol Barcelona vs. Racing Santander typ: Espanyol Barcelona @ 1.65

Gospodarze w końcu się przebudzili i efektownie wygrali spotkanie z wyżej notowanym Rayo Vallecano które poległo na Estadi Cornellà-El Prat aż (1-5) a autorem trzech bramek i hattricka był Kalu Uche. Tak naprawdę niewiele zapowiadało takie przebudzenie ,bo przecież kolejkę wcześniej przegrali w Madrycie (0-5) a jeszcze wcześniej z Levante. W szeregach gospodarzy zabraknie kilku zawodników ,między innymi bramkarza Alvareza (17/0), pomocnika Baena (21/1) oraz napastnika Thievy (19/1). Santander ostatnio także nie ma łatwego życia ,bo nie potrafi wygrać już od ośmiu spotkań co spowodowało że znów znajdują się w strefie spadkowej ,dwa ostatnie mecze to porażka u siebie Barceloną (0-2) oraz wyjazdowa z Vallecano (2-4). Ciekawe ,że w tamtym meczu mimo czerwonej kartki na początku spotkania Racing zdołał strzelić jeszcze dwie pierwsze bramki. Przyjezdni bez Cisimy (21/0) oraz Acosty (15/1). Myślę że trzy punkty w tej potyczce zostaną w Barcelonie.

kubota 76

kubota

Użytkownik
Espanyol - Racing Santander

Dzisiaj o godzinie 21:00 zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy Espanyolem Barcelona a Racingiem Santander. Gospodarze zajmują 10 pozycję z dorobkiem 36 punktów po 26 kolejkach. Ostatnie 5 ich spotkań to zaledwie 1 wygrana , 3 porażki oraz 1 remis. Taki wynik jest raczej słaby jak na drużynę , która ma o wiele większe aspiracje. Espanyol w ostatnim swoim spotkaniu pokonał wysoko bo aż 5-1 na własnym terenie Rayo Vallecano. Gospodarze na własnym stadionie spisują się całkiem przyzwoicie w 5 ostatnich kolejkach u siebie zanotowali 3 wygrane oraz 2 porażki z takimi rywalami jak Real Madryt oraz Zaragozza. O ile porażka z Los Blancos nie dziwi , o tyle porażka z Zaragozzą jednak zaskakuje. Jeśli chodzi o gości zajmują oni 18 pozycję z dorobkiem zaledwie 24 punktów a wiec 12 punktów mniej od Gospodarzy. Goście z Santanderu w tym sezonie spisują się na pewno poniżej swoich oczekiwań. W 5 ostatnich kolejkach zdobyli zaledwie 2 punkty remisując z takimi drużynami jak Gijon oraz Atletico Madryt. Racing na wyjazdach nie radzi sobie najlepiej. Ostatnie 5 spotkań to 2 porażki , 2 remisy oraz 1 wygrana. Piłkarze z Santanderu nie zdołali wygrać ani jednego spotkania już od 15 stycznia. Wielkim atutem gospodarzy na pewno będzie własne boisko oraz własna publiczność. Nie widzę tutaj innego typu jak czyste zwycięstwo Espanyolu. Pozdrawiam !

Moje typy :

Espanyol @1,66
Espanyol -1 @1,90
Over 2,5 @2,00

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
No i znowu ten nieszczęsny Espanyol. Jak dla mnie to najbardziej nieprzewidywalna drużyna w całej stawce. Wszyscy pewnie i dumnie stawiacie na gospodarzy, ale boję się, że może to odbić się czkawką. Santander zdecydowanie jest w stanie ugrać jakiś korzystny wynik. Ten Racing drużynie z Barcelony ewidentnie nie leży. W poprzednich sezonach z tego co mnie pamięć nie myli było podobnie. Santander w ostatnich latach ligi nie zwojował. Przeważnie byli średniakiem dobijającym do dna. Teraz sytuacja jest naprawdę ciężka. Nawet punkt zdobyty na ten terenie będzie na wagę złota, więc to Espanyol MUSI się spinać. Największym mankamentem gości to zdecydowanie ofensywa. Często liczą na podarunki sędziego i stosunkowo często karne na ich korzyść są gwizdane. Nie piszę to jako argument, że dla Racingu często są dyktowane karne, to z tego względu mają wygrać. Po prostu chcę pokazać, że jednak w ofensywie wiele ten zespół do zaoferowania nie ma. Strzelili najmniej bramek w całej lidze i nic nie zapowiada się na to, by miało się to zmienić. W tym meczu zdecydowanie będą zmuszeni do defensywy i gry z kontry. Mimo to potrafią sprawić niespodzianki właśnie z tymi lepszymi drużynami. W pamięci mam Atletico Madryt, Valencię, Bilbao i Osasunę. Moim zdaniem te przykłady pokazują, że właśnie wtedy kiedy Santander skazywany jest na porażkę to oni są w stanie ugrać dobry wynik.
Espanyol - Santander | Santander lub remis [2,20] Bet365 ⛔ 3:1

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ni cholery nie mogę rozgryźć tej ekipy(Espanyol). Ile razy stawiam na nich to oni marnują mnóstwo sytuacji i przegrywają, a jak pogram przeciwko, tak jak tydzień temu to leją Rayo i wychodzi im w ofensywie praktycznie wszystko. Dzisiaj są murowanym faworytem i dla mnie są tutaj dwa scenariusze. Albo rozbiją Racing w pył, na co mają spore szansę albo zremisują/przegrają i po raz kolejny się skompromitują i Cornelia El Prat już żadną twierdzą nie będzie, chociaż po tym jak Levante i Saragossa wywiozły komplet punktów, to o tym mówić nie można.
Co ciekawe w podstawowym składzie gospodarzy nie ma Weissa i Romarica. Ciekawe czy brak do tej pory podstawowych grajków pomoże czy nie? Przed tygodniem Weissa brakowało i co ciekawe strzelili 5 goli więc może i to jest recepta na sukces, chociaż Słowak napędza ich ataki...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom