>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Premier League [27-28 luty 2016]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Niepełna kolejka nas czeka w najbliższy weekend, a to za sprawą finału Pucharu Ligi Angielskiej. Jednak sam finał na Wembley nie przeszkadza w tym abyśmy byli ciekawego starcia w Premier League, w niedzielne popołudnie na Old Trafford przyjedzie aspirujący po mistrzowski tytuł zespoł Arsenalu Londyn, który ostatnich wizyt w Manchesterze nie wspomina najlepiej. Jak będzie wyglądał ów mecz?

Zapraszam do dyskusji ;)

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Leicester - Norwich 1:0
Typ: 1 + LB Over 2,5 2,27 Fortuna ⛔
Do sobotnich spotkań kolejnej kolejki jeszcze kilka dni jednak ja już poważnie zastanawiam się nad powyższym spotkaniem oraz typem który podałem. Gospodarze mają za sobą teoretycznie silniejszych rywali i czeka ich kilka spotkań ze &quot;słabszymi&quot; zespołami. Takim na pewno w ostatnim czasie są goście. Drużyna Norwich przegrała ostatnie pięć spotkań oraz jedynie jedno zremisowała. Nie wygląda to najlepiej. Na koncie mają aż 50 bramek straconych ! co egzekwo z Sunderlandem daje najgorszą defensywę w lidze. Lisy ostatnio znów są na dobrej drodze. Obudził się Vardy, co prawda mecz z Arsenalem nie wyglądał najlepiej jednak tak to miało wyglądać. Arsenal atak atak i jeszcze raz atak, zemknąć przeciwnika w polu karnym i cisnąć. Dodatkowo czerwona karta zrobiła swoje. Szkoda że stracili bramkę w samej końcówce no ale cóż ;].
Wracają do tematu, zastanawiam się czy grubiej nie pograć powyższego typu ponieważ przemawia za tym bardzo wiele rzeczy. Po pierwsze słaba forma przeciwnika. Po drugie atut własnego boikska.
Po trzecie Lisy to drużyna overowa która w każdym spotkaniu strzela po 2-3 bramki. Po czwarte cały czas walczą o mistrzostwo. Goście walczą o to aby nie spaść jednak czy to odpowiednia motywacja na to starcie? Co o tym wszystkim sądzicie? ????
Manchester United - Arsenal 3:2
Typ: 2DNB 1,71 Fortuna ⛔ Zmieniam imię na &quot;Janusz&quot; ;p
Na razie wstępnie zastanawiam się nad pograniem w stronę Arsenalu,
jednak nie wiem jak wyglądać będzie sytuacja kadrowa u gospodarzy dlatego też poczekam. Zobaczymy co się zmieni w związku z kontuzjami i kto będzie gotowy do gry. Chociaż kurs na Arsenal jest całkiem kuszący... ;p
Edit: Zapomniałem dodać że MU gra w czwartek w LE przeciwko Midtjyllandowi co na pewno będzie miało wpływ na przebieg niedzielnego spotkania. Znów pojawia się pytanie jak potraktują ten mecz...
Edit: MU co prawda zwyciężył w LE jednak wydaje mi się że z Arsenalem będą mieli spory problem. Jeśli wywalczą jeden punkt to w obecnej sytuacji będzie to naprawdę sukces. Zdecydowanie gram 2DNB do dubla z powyższym typem i niech się dzieje ci chce ;].
Przewidywane składy (devilpage.pl):

Otrzymane punkty reputacji: +6
furman19 928

furman19

Użytkownik
Panowie ja przeglądałem sobie ostatnie 3 kolejki i spoglądam w ilu meczach pada kartka do 34 minuty( zazwyczaj taką linie ustawia całoroczny) i średnio w 2 meczach na 10 spotkań !.Stawiając w każdym meczu brak kartki do 34 minuty można było by niezle zarobić jeśli ta tendencja się utrzyma. Czasem można było by odpuśćic mecz o większym ryzyku. Ja w ten weekend tak zagram zobaczymy co z tego wyjdzie. W Anglii jak wiadomo pada mniej kartek niż poprzednim roku, jest tendencja aby mniej karać tak mi się wydaję.
Czyli ja polecam

brak kartki do 34-31 minuty 1.83 w każdym meczu PL
( po 50 zł na każdy mecz )

całoroczny

West Ham v Sunderland brak przed 33 minutą ✅
Leicester v Norwich brak kartki przed 33 minutą ✅
Southampton v Chelsea 19 minuta ⛔
Stoke v Aston Villa brak kartki przed 32 minuta ( 35 minuta)✅
Watford v Bournemouth ✅
West Brom v Crystal Palace ⛔
Manchester Utd v Arsenal ⛔
Tottenham v Swansea ⛔

Zainwestowane :400 zł
zwrot :362 zł

⛔
Zapowiadało się nieźle, ale będę próbował dalej.

Otrzymane punkty reputacji: +6
buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Southampton - Chelsea

Zacznę od tego meczu, bo to właśnie to spotkanie zapowiada się najciekawiej w sobotę. Gram tutaj BTS. Już najwyższy czas, żeby Southampton w końcu stracił bramkę. 6 meczów z czystym kontem - tyle wynosi aktualna seria Świętych. Chelsea prezentuje się w ostatnich tygodniach bardzo dobrze. Kilku piłkarzy odżyło po przyjściu Guusa Hiddinka, w szczególności ci z formacji ofensywnej. Ostatnio w lidze pogrom z Newcastle i 5 bramek strzelonych. W LM porażka na wyjeździe z PSG, ale udało się zdobyć bramkę na trudnym terenie. No i mecz z City w FA Cup wygrany 5:1, do którego oczywiście nie można przywiązywać zbyt dużej wagi, biorąc pod uwagę w jakim składzie zagrali Obywatele. Jednak taką sparingową strzelanką piłkarze Chelsea mogli podbudować sobie morale i pewność siebie. Na pewno Chelsea stać na przynajmniej jedno trafienie z Southampton. Święci w przeciwieństwie do The Blues mieli aż 2 tygodnie wolnego, także podejdą do tego meczu wypoczęci. Chelsea potrafi w tym sezonie robić błędy w obronie, a w ataku Southampton też ogórki nie grają, także przynajmniej jedno trafienie powinni gospodarze zanotować. Za BTS-em przemawia także H2H. Od 2013 roku rozegrano 8 meczów i 7 razy padł BTS.

Southampton - Chelsea BTS @ 1,90 Bet365 ✅ 1:2

West Ham - Sunderland

Sunderland traci bardzo dużo bramek. W 26 meczach Czarne Koty zainkasowały 50 goli, z czego znaczną część na wyjazdach, bo aż 36. W delegacjach Sunderland notuje bardzo dużo overów, w 13 meczach over 2,5 pokryty 10 razy. Imponuje także średnia bramek/mecz, która wynosi aż 4,10. Na Upton Park z nastawionym na ofensywę West Hamem nie będzie łatwo. Młoty jak wiadomo są solidnym zespołem z bardzo dobrymi graczami z przodu. Regularnie strzelają u siebie. Na Upton Park kapitulowały już dużo mocniejsze zespoły niż Sunderland. Wg mnie spotkanie West Hamu z Sunderlandem będzie obfitować w wiele sytuacji bramkowych. West Ham w poprzedni weekend pokazał wielką moc w ofensywie wygrywając 5:1 z Blackburn w FA Cup. Wcześniej w lidze remis 2:2 z Norwich. Te wyniki tylko potwierdzają, że Młoty są mocne z przodu. Sunderland gra tragicznie w obronie, jak wspomniałem wcześniej. Mimo to ostatnie mecze napawają optymizmem. Czarnym Kotom przyszło się zmierzyć z Man City, Liverpoolem i Man United i o dziwo udało się w tych trzech spotkaniach zdobyć aż 4 punkty. Sunderland pokonał Man United 2:1, zremisował z Liverpoolem 2:2 i przegrał z Man City 0:1. Niewiele brakowało, a udałoby się uniknąć porażki z City, przez większą część meczu dominował właśnie Sunderland, który marnował sytuacje raz za razem. W kontekście typu na over 2,5 ważne jest nie tylko to, że goście tracą sporo bramek, ale również to, że poprawili grę w ataku i ostatnimi czasy również strzelają. Na wyjazdach mają już serię 8 meczów ze strzeloną bramką, a przypomnę że grali m.in. z Liverpoolem, Tottenhamem, Man City, Chelsea, Arsenalem, Evertonem.

Drugim typem na ten mecz jest wygrana gospodarzy. Nie trzeba chyba nikomu mówić kto jest faworytem w tym starciu. West Ham to w każdym aspekcie lepsza drużyna. Kontuzjowani są Sakho, Valencia, Carroll i wydawałoby się, że Bilić nie ma kim grać na &quot;9&quot;, ale pojawia się Emenike, który już dobrze wprowadził się do składu i w wygranym meczu z Blackburn strzelił 2 bramki. To właśnie może podobać się w West Hamie - w ataku panuje ciągła rotacja i ktokolwiek by nie grał, ten daje radę. West Ham jest groźny niezależnie od tego kto gra w ofensywie. Do tego nie wolno zapominać o Payet&#39;cie, który strzela, asystuje i ciągnie grę Młotów.

West Ham - Sunderland over 2,5 @ 2,02 Marathonbet ⛔ 1:0
West Ham - Sunderland 1 @ 1,82 Pinnacle ✅ 1:0

Leicester - Norwich

Jak widomo, Leicester w ostatniej kolejce nieco pechowo w samej końcówce stracił bramkę i ostatecznie przegrał z Arsenalem. Mam nadzieję, że ta porażka wyzwoli w Lisach sportową złość. Norwich to idealny przeciwnik do tego, żeby podbudować się po porażce i być może postrzelać sobie trochę bramek. Kanarki spisują się na wyjazdach bardzo słabo. Nie dość, że większość meczów przegrywają to jeszcze tracą w nich sporo bramek. W 13 meczach stracili 30 bramek, gorszym rezultatem może &quot;pochwalić się&quot; tylko Sunderland i Newcastle. W meczach Norwich z udziałem czołowych drużyn ligi pada zwykle sporo bramek.

Norwich - West Ham 2:2
Norwich - Tottenham 0:3
Norwich - Liverpool 4:5

Norwich - Southampton 1:0
Tottenham - Norwich 3:0
Man United - Norwich 1:2

Norwich - Arsenal 1:1
Chelsea - Norwich 1:0
Man City - Norwich 2:1
Norwich - Leicester 1:2
West Ham - Norwich 2:2

Liverpool - Norwich 1:1
Southampton - Norwich 3:0

Na 13 meczów over 2,5 pokryty 9 razy. Leicester gra w tym sezonie świetnie i spokojnie same Lisy mogą pokryć ten over.

Leicester - Norwich over 2,5 @ 1,81 Marathonbet ⛔ 1:0

West Bromwich - Crystal Palace

Dziwne jest to, że to będzie trzecie z rzędu spotkanie pomiędzy WBA a Palace, które sędziuje ten sam arbiter. Wg mnie rzecz bardzo dziwna i podejrzana. Tym arbitrem dodatkowo jest Jonathan Moss, który znany jest z tego, że często sprzyja West Bromowi. Warto postawić na karnego, czerwoną kartkę i over kartkowy. Moss jest arbitrem, który często pokazuje kartki. W tym sezonie średnia 3,45 kartki/mecz (wliczając też czerwone). W obu poprzednich meczach między WBA a Palace pokazał po 6 żółtych kartek. Jest linia 3,5 na kartki, ale po kursie tylko 1,61, dlatego czekam na live. Ponadto w ostatnich 4 meczach były też aż 4 karne.

Niewykluczone, że zagram też 1 DNB ✅, ale na razie wstrzymuję się. Jest tendencja wzrostowa na WBA.

WBA - Crystal Palace czerwona kartka @ 4,80 Unibet ⛔
WBA - Crystal Palace rzut karny @ 3,64 Marathonbet ⛔

WBA - Crystal Palace over 3,5 kartki @ 1,61 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
dobi 215,9K

dobi

Znawca - Premier League
Leicester - Norwich / 1 (-1,5) @2,42
Puchar Anglii naprawdę mocno zaskoczył swoimi wynikami. Ale nie poddajemy się, ostatni i tak nieźle idzie. Dziś spróbujemy trochę wyższego kursu co wiążę się z trochę większym ryzykiem, dlatego sugeruję trochę zmniejszyć stawkę zakładu.
Lisy ostatnio w dobrej formie, a porażka z Arsenalem wcale tego nie przekreśla. Zagrali całkiem solidne spotkanie, przegrali przez głupotę Dannego Simpsona, na pewno nie przez faul Wasyla. Wcześniej świetny mecz na Etihad wygrany 1:3 i u siebie na King Power 2:0 nad Liverpoolem. Terminarz Leicester miało naprawdę nie ciekawy a wyszli z tego ogromną ręką, przegrali tylko jedno spotkanie, pech chciał, że akurat chyba z najpoważniejszym kandydatem do tytułu - ale to się dopiero okaże.
Norwich to póki co obraz nędzy i rozpaczy. Wraz z Crystal Palace to najgorsza ekipa w ciągu ostatnich pięciu tygodni. Obie ekipy zdołały zdobyć zaledwie po punkcie. Kanarki przede wszystkim mają spore luki w obronie, które podopieczni Ranieriego powinni wykorzystać. Aż cztery z ostatnich pięciu spotkań w delegacjach to przegrane. Po wygranej na Old Trafford przyszła czarna seria i każda z tych porażek była przynajmniej dwiema bramkami.
Zbierając to wszystko, Leicester które ma dotychczas świetną formę powinno spokojnie wygrać z Norwich. Bilans bramkowy bieniaminka na wyjazdach to 12:30 widać zatem jak ta gra w delegacjach im się układa. Na King Power ciężko urwać punkty, zwłaszcza porównując formy obu ekip. Myślę, że mecz na Emirates zadziała na gospodarzy motywująco i wygrają przynajmniej dwiema bramkami, a przyjezdni będą kontynuować niechlubną passę przegranych. Mam nadzieję, że w sobotnie popołudnie Lisy zrobią sobie przysłowiowe polowanie na Kanarki ;)

Southampton - Chelsea / BTS @1,80
Do trzech razy sztuka, próbuję po raz trzeci jeśli nie siądzie to chyba ostatni przynajmniej na najbliższy czas. Po raz kolejny poszukam bramek po obu stronach w meczu Świętych.
Święci to absolutna rewelacja ostatnich tygodni BPL, Przez półtorej miesiąca odnieść pięć zwycięstw na sześć meczy i nie stracić w nich ani jednej bramki !? Szok. Nic tylko bić brawa formacji defensywnej drużynie Koemana. Z przodu tak sobie, bo aż trzy na pięć meczów wygrane były zaledwie jedną bramką.
Chelsea ostatnio na pewno poprawiłą grę. Po wygranej nad Srokami w świetnym stylu 5:1, przyszła porażka na Parc de Princes, aczkolwiek nie wliczając pierwszych 20-25 minut to Chelsea podobała mi się w tym meczu, były momenty, gdzie klepali i nie dali powąchać piłki Paryżanom. W minionym tygodniu przeznaczonym na mecze pucharowe gładko wygrali nad Manchesterem City 5:1, aczkolwiek Obywatele wyszli dość mocno*rezerwowym składem. Jednak wyniku i gry odebrać The Blues nie można.*
Z gier bezpośrednich, wynika, że w ostatnich latach zaledwie raz nie było BTSa kiedy to Soton wygrali na St. Mary&#39;s. Począwszy od 2013 roku - bo nie ma co przywoływać meczy z roku 2004 - zaledwie w 1/8 piłki nie lądowały w bramkach obu drużyn. Mam nadzieję, że w sobotnie popołudnie nie będzie inaczej i będziemy świadkami kolejnego ciekawego widowiska między tymi drużynami.

Otrzymane punkty reputacji: +1
little-dj 1,8K

little-dj

Użytkownik
West Ham United AH(-1,25) @ 2.95, Unıbet, 1/10 Zwrot połowy stawki/przegrana połowy stawki
Ciężko się oprzeć takiemu kursowi, którzy trzeba łapać póki jest. Oczywiście pewniejszy jest zakład na samo zwycięstwo &quot;Młotów&quot;, ale ja zaufam im jeszcze bardziej.
Sunderland dwa tygodnie temu wygrał już trzeci mecz w tym roku, co daje już im tylko punkcik straty do bezpiecznej lokaty. Oni ogólnie słyną z tego, że drugą część sezonu mają dużo lepszą niż pierwszą. Ich &quot;pięć minut&quot; dopiero raczej nadejdzie, bo terminarz na wiosnę mają naprawdę łatwy.
West Ham tydzień temu rozbił w FA Cup Blackburn Rovers aż 1:5. Można mówić, że to tylko słabiak z Championship, ale liczy się wynik i styl, w jaki ten mecz wygrali. Kouyate ostatecznie jutro zagra, bo FA przyjęła apelację klubu o anulowanie mu czerwa z tamtego meczu.
Same &quot;Młoty&quot; nie muszą się martwić europejskimi pucharami i na pewno daje im to trochę luzu, zapewne większość swojej sił skupią na lidze, bo do piątego Manchesteru United tracą tylko punkt, mogą więc z powodzeniem walczyć o czub tabeli. Upton Park zresztą to ich twierdza i dwukrotnie pokonali tam w ciągu ostatniego miesiąca Liverpool i zremisowali z City. Nielogiczne by było, gdyby teraz mieli oprzeć się &quot;Czarnym Kotom&quot;.
No i przemawia do mnie jeszcze to, że Lens wciąż jest kontuzjowany. Bez niego gra Sunderlandu traci na jakości. Ostatnie zwycięstwo to zasługa tragicznej formy United.

martins20 74

martins20

Użytkownik
Watford - B&#39;mouth

Mecz, który nie rzuca się w oczy. JA jednak widzę tu szanse gospodarzy. Analizując grę gospodarzy u siebie, to ich wyniki nie są przypadkowe. Zespół u siebie naprawdę gra dobrze i co lepsza ofensywnie. Widziałem ich mecze i sam się dziwiłem. Patrząc, to takich rywali jak B&#39;mouth ogrywali (ostatnio N&#39;castle) no i zatrzymali rozpędzoną Chelsea gdzie wcale nie byli zespołem gorszy. Dziś przyjeżdża B&#39;mouth. Gościom lepiej idzie na wyjadach. Jednak mimo ich wyników jakoś mnie nie przekonują. Wygrana z Palace i remis z Sunderlandem nie skłaniają mnie do tego, by zagrać na nich. Myślę, że Watford przerwie ich wyjazdową serię. Dziwi mnie też tak wysoki kurs (spodziewałem się okolic @2,00)

Watford 1 @2,45 3/10 fortuna

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
West Ham przegrał na własnym obiekcie tylko 2 spotkania w obecnym sezonie ligowym i to na samym początku sezonu przeciwko Leicester 1:2 (15.08.15) oraz Bournemouth 3:4 (22.08.15). Po tych dwóch porażkach mają nieprzerwaną passę meczy bez porażki w lidze jak i w pucharze. Sunderland do tej pory stracił 36 bramek podczas 13 wyjazdowych potyczek, co daje średnio 2,76 na mecz. Dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć z mocnym przeciwnikiem, który celuje minimum w 5 miejsce Premier League, a na ten moment tracą tylko 1 punkt do United, które okupuje aktualnie tą pozycję. Myślę, że tutaj w tym meczu nie zobaczymy innego wyniku jak wygrana gospodarzy, w każdej formacji są po prostu lepsi od Czarnych Kotów, które mimo tak słabej dyspozycji i tak gole strzelają w delegacjach - w 5 ostatnich meczach zdobyli bramkę, i to nie przeciwko byle komu bo - Chelsea, City, Swensea, Tottenhan, Liverpool.

West Ham @1,82 Fortuna ✅
West Ham over 1,5 gola w meczu @ 1,81 Fortuna ⛔
West Ham + BTTS w meczu @3,55 Fortuna
⛔ (za drobne wg mnie warto)

Aktualny lider PL podejmie dzisiaj u siebie Norwich, które jest po prostu słabe, i szczerze mówiąc liczę na to, że nie obronią się przed spadkiem, tak samo jak i AV. Lisy lubią strzelać sporo bramek, ich mecze są naprawdę overowe, a dzisiaj przeciwnik z niższej półki, a to na pewno szansa na podbudowanie morali po pechowej porażce przeciwko Arsenalowi na Emirates Stadium. W ostatnich dwóch meczach gospodarze u siebie strzelili 5 bramek, nie tracąc przy tym ani jednej. Myślę, że dzisiaj może być podobnie, bo u gości w zasadzie nie ma nikogo solidnego, który zapewniłby gole. W pierwszym meczu pomiędzy tymi zespołami w najwyższej klasie rozgrywkowej w Anglii padł wynik 1:2 dla Leicester.

Leicester HA -1,5 @2,48 Fortuna ⛔
Leicester HA -2,5 @4,75 Fortuna ⛔
(za drobne wg mnie warto)
Leicester + over 2,5 gola w meczu @2,28 Fortuna ⛔
Leicester over 2,5 gola @2,89 Fortuna ⛔
Leicester będzie wygrywał do 30 minuty spotkania @2,53 Fortuna
⛔

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
⚽ West Ham - Sunderland
Powyżej 6,5 rożnych WH (1,80) Unibet
⛔
Ja tam idę dzisiaj w stronę rożnych West Hamu. Wiadomo nie od dziś, że to drużyna, która notuje mnóstwo kornerków, grając na swoim terenie. Ostatnio jednak nie idą im mecze po myśli w lidze (nie mówiąc o pucharze) bo te mecze są w kratkę. Teraz wypadałoby nieco podnieść poprzeczkę swojemu rywalowi i wygrać ten mecz, bo rywal nie jest jakiś specjalnie wygórowany. West Ham, pięknie zaczął sezon wygrywając z Arsenalem. Jak widać już wtedy że będzie sprawiać niespodzianki z górnej półki i tak właśnie jest. Dzisiaj mają rywala na prawdę średniego, z dziurawą defensywą. Trzeba tylko dobrze podejść do tego spotkania i na pewno nie z lekceważyć gości, bo i oni też czasem potrafią namieszać. Jak wynik będzie długo remisowy, to i kornerki się zrobią. Gra skrzydłami, West Hamu dla nikogo raczej nie jest tu niespodzianką. Momentami, nawet takie linie na swoich śmieciach potrafią zdobyć do 1 połowy. Cóż próbujemy. Może i ciut za wysoka linia o jedno oczko, ale jak dla mnie warte grania.

Otrzymane punkty reputacji: +4
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Remis lub Sunderland @1,95 bet 365⛔

Typowy mecz na remis, każda z drużyn ma o co grać Sunderland będzie gryzł trawę aby urwać tutaj pkt. gospodarzę za to walczą o puchary. West Ham jest potężny na swoim stadionie, ale drużyna gra w kratkę potrafią przegrać z Southampton, wygrać z Liverpoolem po czym przegrać z Norwich. Czarne Koty z pewnością są podbudowane, zwycięstwem nad United, to było ich pierwsze zwycięstwo od 5 kolejek. Niedawno też pokonali na wyjeździe Swansea 4:2. Oni już pokazali że, nie boją się grać z najlepszymi remis z Liverpoolem czy minimalna przegrana z City robią wrażenie. Chociaż defensywa Sunderlandu kuleje w ataku już nie jest najgorzej zdobyli bowiem bramki w 7 z ostatnich 8 meczy. Widać że, walczą w tej części sezonu o każde oczko. Pomimo dobrej gry młotów na własnym terenie w owym meczu stawiał bym na podział pkt. ale nie zdziwię się jeśli zobaczymy małą niespodziankę. Napisał bym coś jeszcze ale zaraz zaczynają !!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
wie ktos dlaczego kurs na stoke tak mocno rosnie?
Może dlatego &quot;Defenders Ryan Shawcross, Glen Johnson and Marc Muniesa remain out, but Geoff Cameron has a chance of being involved despite a niggling ankle injury.&quot;

Pozytywem za to jest powrót Marco Arnautovica, który nie grał w meczu z Bournemouth.

pozdrawiam

kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik
Aston Villa strzeli gola @1,61 B365 ✅
Dobry kurs jak na tego typu zakład. Gorzej z wykonawcami, bo dobrze widać co wyprawia w tym sezonie Aston Villa. Odejście Delpha, a przede wszystkim Benteke odbiło się w bardzo mocny sposób na jakości zespołu i przede wszystkim na szansie utrzymania klubu w elicie. Przyjście Garde i jego oficjalny mecz z City (de facto zremisowany przy niewiarygodnym szczęściu) dał impuls i wiarę w lepsze czasy. Weryfikacja tego była jednak brutalna.
Niemniej, mamy już praktycznie marzec i powoli kończy się dla nich czas. Trzeba zacząć punktować, póki te luki na dole nie są duże.
Po 0:6 w domu z Liverpoolem nie chce mi się wierzyć, żeby w kolejnym meczu nie strzelili nawet bramki. To nie jest jednak klub pokroju Bournemouth, któremu wiele można wybaczyć.
Dodatkowo linia obrony Stoke bez Jonhsona, Muniesy i Shawcrossa.

Otrzymane punkty reputacji: +4
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
West Brom - Crystal Palace
Over 3.5 gola ✅
5.00
Unibet

Na dzisiaj wybrałem ciekawie zapowiadające się spotkanie w Premier Legue. O godzinie 18:30 zmierzy się ze sobą West Bromwich i Crystal Palace. Gospodarze po 26 meczach plasują się na 14 pozycji w lidze, a goście są na 13 miejscu w tabeli. Typuję w tym spotkaniu na over 3.5 gola. Po pierwsze ciekawie wygląda bezpośrednia rywalizacja między tymi angielskimi zespołami. Ostatnie 4 mecze kończyły się wynikami 2:0, 0:2, 3:1 i 2:2. Jak widać 2 razy padł wynik over 3.5 gola, a w każdym z tych meczy wpadały minimum 2 gole. Dzisiaj moim zdaniem również nie powinno zabraknąć emocji. Dla obu ekip jest to ważny mecz bo zdobywając 3 punkty można znacząco oddalić się od strefy spadkowej i przybliżyć do strefy pucharowej. Jeśli chodzi o statystyki z obecnego sezonu to obie ekipy po 5 razy notowały over 3.5 gola. West Brom między innymi 2:2 z Chelsea czy 2:3 z Leicester, a Crystal Palace między innymi 1:3 z Tottenhamem i 4:0 z Manchesterem City. Dzisiaj liczę na ofensywne spotkanie, w którym nie zabraknie ładnych akcji i goli. Mój typ to wygrana gospodarzy 3:1 i over 3.5 gola.

Otrzymane punkty reputacji: +71
mediapunta 141

mediapunta

Użytkownik
W jutrzejszym szlagierze bez wahania stawiam na gości. W United szpital, nie wiadomo kto zagra na szpicy, bo niedawno wypadł Martial. Co prawda Van Gaal powiedział, że jego kontuzja to nic takiego, ale nie wiem czy ktokolwiek jeszcze traktuje go poważnie.

Arsenal walczy o mistrza, w tym sezonie na wyjeździe zdobyli 24 punkty (bilans 7-3-3), u siebie zaś 27 w takiej samej ilości meczów, można więc wysnuć wniosek, że gra na wyjeździe nie nakłada na nich żadnego ujemnego handicapu. Jedyna absencja w drużynie Kanonierów to Oxlade-Chamberlain, który po starciu z Mascherano prawdopodobnie zerwał więzadła i szybko sobie nie pogra. Manchester trzeba atakować, Wenger to wie i na pewno wybierze wariant ofensywny, postawi zatem na Walcotta albo Campbella. Reszta 11-stki jest znana i zgrana, a to potężna przewaga w kontekście prowizorki w zespole gospodarzy.

United gra w kratkę, bo fatalne mecze przeplatają przeciętnymi. Czasem zdarzy im się dobry występ, jak ligowy mecz z Chelsea parę tygodni temu, ale poza tym ten zespół to obraz nędzy i rozpaczy (biorąc pod uwagę jego potencjał). Występ De Gei jest niepewny, choć prawdopodobny i szkoda, bo to najpewniejszy punkt United i jego nieobecność byłaby dla typu idealna. Personalnie Arsenal na dziś jest lepszy praktycznie w każdej formacji. Schneiderlin, Herrera i Mata to trójka, która będzie próbować wymieniać dużą ilość podań, a tam zagrają przeciwko Coquelin&#39;owi i Ramseyowi. Duet z Arsenalu powinien notować dużą ilość przechwytów i to moim zdaniem będzie kluczowe dla tego spotkania. Liczę na dobry występ Ozila, który zaliczył fatalny mecz z Barceloną i będzie miał okazję do zmazania plamy. Trio z Barcy skutecznie odcinało go od gry, co w jutrzejszym spotkaniu raczej mu nie grozi, bo United po prostu nie potrafi tak dominować środka pola.

Kurs jest wysoki, bo Czerwone Diabły na Old Trafford w 12 spotkaniach straciły zaledwie 5 goli. Świetna statystyka, ale Arsenal ma wystarczającą jakość z przodu, by wyjechać jutro z Manchesteru z trzema punktami.

Arsenal @ 2.40
bet365

taiwoffinden 364

taiwoffinden

Użytkownik
SYTUACJA KADROWA:
Manchester United: kontuzjowanych jest kilkunastu piłkarzy, wśród nich Wayne Rooney, Marouanne Fellaini, Matteo Darmian, Phil Jones, Luke Shaw, Ashley Young i Bastian Schweinsteiger. Niepewny jest udział w tym meczu Chrisa Smallinga i Anthony’ego Martiala. Do gry powinien być gotowy David De Gea.
Arsenal: kontuzjowany jest Alex Oxlade Chamberlain, od dłuższego czasu poza grą pozostają Arteta, Cazorla, Wilshere i Rosicky. Niepewny jest udział w tym meczu Gabriela.
źródło: efortuna.pl

pstrag 102

pstrag

Użytkownik
Znowu ten Arsenal ???? Nie lubię grać w ich stronę jednak znalazłem ciekawy bet który moim zdaniem ma duże prawdopodobieństwo w dzisiejszym meczu i kurs jest całkiem przyzwoity.

Arsenal ponad 1.5 bramki @ 2.43 ✅✅✅
Unibet

Arsenal bije się o mistrzostwo, na pewno potrzebują tutaj 3 pkt i zrobią wszystko aby je zdobyć zwłaszcza że Lisy wczoraj znowu z kompletem punktów uciekają. Porażka z Barceloną raczej przekreśliła ich szanse na coś więcej w lidze mistrzów co zmusza ich do jeszcze większej motywacji w ligowych meczach. Nie można odmówić im jakości w ataku który jednak często zawodzi, w ostatnich 2 meczach nie strzelili bramki ale coś czuję że dzisiaj się przełamią.
United zdziesiątkowany przez kontuzje, występ De Gei wciąż nie pewny jednak wszędzie w przewidywanych składach jest brany pod uwagę. Na środku obrony prawdopodobnie Blind i Carrick, po bokach Varela i Rojo. Czy dadzą radę zatrzymać głodny zwycięstwa Arsenal ? Szczerze wątpię.

Z przedmeczowych faktów:

- Arsenal nie wygrał żadnego ze swoich ostatnich 8 meczów ligowych na Old Trafford.
- Londyńczycy strzelili więcej niż jedną bramkę w zaledwie 1 z 23 meczów ligowych na Old Trafford. Było to w pamiętnej porażce 8:2, 28 sierpnia 2011.
- Od października, Arsenal wygrał tylko dwa wyjazdowe mecze w lidze.

Jak widać Kanonierom ciężko się gra na wyjazdach. Liczę na przełamanie, które bardziej jest spowodowane słabą dyspozycją United niż formą Arsenalu. Wiadomo nie od dziś że goście to bardzo chimeryczna drużyna, przeplatają świetne mecze z gorszymi. Mogą tutaj nic nie trafić jak i wygrać 0:5. Ale po takim kursie że strzelą co najmniej 2 bramki jak najbardziej polecam.

edit: Jednak Arsenal nie zachwycił ale over pokryty. United potrafili się spiąć na ten mecz. Ładnie błysną młody Rashford i ogólnie przyjemny meczyk dla oka ????

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Tottenham Hotspur - Swansea

Powiem szczerze, że jestem pod wrażeniem gry Tottenhamu i według mnie to ta drużyna ma największe szanse na zdobycie mistrzostwa. Obrona kto wie czy nie najlepsza w Premieship. Napewno traci najmniej goli. Ostatni raz dwie bramki stracili w meczu z Newcastle 13 kolejek temu. Ale nie dość że w tyle twierdza, to z przodu nie gorzej. Świetny środek pola złożony z młodych Anglików: Dier, Mason, Alli to zawodnicy których jeszcze parę miesięcy nikt nie znał a nie ma w tej chwili lepszego tercetu w pomocy w Premiership. A przecież tą trójkę dopełniają gwiazdy jak Kane czy Eriksen no i Son/Lamela. Dzisiejszy mecz nie będzie spacerkiem ale Spurs muszą wygrać by nie tracić dystansu do Leicester, bo w środę czeka ich wyjazd na Upton Park a w weekend kolejne derby, tym razem z Arsenalem gdzie łatwo o punkty nie będzie. W czwartek zmiażdzyli Fiorentinę 3:0 w Lidze Europy i w sumie grali pierwszym składem, bo nie grali tylko Rose, Walker, Son i Kane i pewnie oni wskoczą dziś świeżutcy do jedenastki. Kontuzjowani są tylko Vertongen, Carroll i Dembele ale siła Tottków tkwi w grze zespołowej więc ktokolwiek by nie grał to mechanizm powinien funkcjonować.
Spurs mają patent na Swansea. Na 9 pojedynków w ramach rozgrywek Premier League wygrali 7 razy. Padły też dwa 2 remisy. W tym sezonie było 2:2, w zeszłym dwa zwycięstwa Spurs. Patent ma też Eriksen, bo w każdym meczu przeciwko Łabędziom zdobywa gola lub asystę. Goście walczą przed spadkiem, więc meczu nie odpuszczą ale są po prostu zdecydowanie gorszym zespołem. Co prawda ostatnio nieźle punktują ale kluczowe dla nich będą mecze za tydzień z Norwich, i potem z Bournemouth oraz z Aston Villą. Bezpośredni rywale do utrzymania w tej kolejce nie punktowali więc goście nie są na musiku. Zagrają oczywiście o pełną pulę ale do tej pory przegrywali na wyjeździe i z Liverpoolem i z Manchester City i Manchester United i z Southampton co pokazuje, że z mocniejszymi rywalami na wyjazdach nie za bardzo sobie radzą. Udało im się tylko zremisować z tragiczną wtedy Chelsea 2-2. Dziś liczę na kolejny dobry występ Tottków i potwierdzenie, że są kandydatem na mistrza
Spurs -1 @ 1,75 w Bet365

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Manchester vs Arsenal
Arsenal więcej RR |2,50| bet.365 ✅✅

Arsenal over 4.5 RR |1,83| bet.365 ⛔
No to piękny prezencik na piękną niedzielę buki nam dają. Ładnie ich poniosło.
United w czwartek musiał się wybiegać i to konkretnie, nie było oszczędzania, awans musiał być. Na pewno to dziś odczują bo mieli zaledwie niecałe 3 dni odpoczynku a Arsenal grał we wtorek, jest to niesamowita różnica przy tak napiętym terminarzu bez dwóch zdań bo sam się o tym wiele razy przekonywałem. Jak wiemy w Manchesterze plaga kontuzji i dziś LvG nie ma w czym przebierać i od początku zobaczymy Borthwicka czy Pereira, zresztą połowa składu gospodarzy będzie odstawała klasą od podopiecznych Wengera i tak jest prawda. O co walczy United? Tylko i wyłącznie o czwarte miejsce które moim zdaniem i tak jest pogrzebane, bo z taką grą nie są w stanie odrobić 6 oczek do 4 City.
Kanonierzy na pewno przyjechali na Old Traffor po 3 punkty i to nie podlega żadnej dyskusji bo jak się chce zdobyć mistrzostwo to takie mecze trzeba po prostu wygrywać. Przytaczanie informacji, że Arsenal od kilku lat nie wygrał na Old Trafford jest totalnie bez sensu, bo chyba nikt nie zamierza się tym sugerować. Manchester z tamtych lat a ten to niebo a ziemia, nie ma co porównywać. Wyjdzie od początku Welbeck, który na pewno dużo wniesie po kontuzji i chce coś udowodnić. Alexis na pewno będzie wjeżdżał nie jedno krotnie po skrzydle i rożne będą latać jeden za drugim. Kanonierzy będą kontrolować grę i przeważać przez większość czasu i jestem o tym przekonany a to oczywiście będzie się równało z rożnymi. Ludzie! Grzech odpuścić taki kurs na rożne Arsenalu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom