>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 Kolejka Premier League 22-23.02.2014

Status
Zamknięty.
A 2

arsenalismo

Użytkownik
Kazdy ma prawo do swojej opinii, jezeli buleczka mowi, ze Ozil jest w slabej formie, a ty mowisz, ze jest w dobrej, to obaj mozecie miec racje. W mojej opinii Ozil nie jest tym samym zawodnikiem co na poczatku sezonu i wydaje mi sie, ze gdyby zdrowy byl Ramsey, Walcott, to Ozil siedzialby na lawce rezerwowych.
Ozil nie jest w dobrej formie, ale pisanie, że jest w tragicznej jest przesadą. Jakby grał Ramsey i Walcott to i Ozil by lepiej pewnie grał. Tak przypuszczam, bo współpraca z Ramseyem mu wychodziła bardzo dobrze. Teraz w Arsenalu nie ma typowego skrzydłowego, brakuje Walcotta. Ozil lubi grać prostopadłe piłki, ale zazwyczaj nie ma komu, Chambo gra od niedawna i czasem występuje na skrzydle, a czasem w środku. W Realu miał więcej asyst i kluczowych zagrań, bo miał w okół siebie lepszych zawodników. Jak ma zagrać piłkę na wyjście do klocowatego Giroud? Dlatego tez ubolewam nad stratą Walcotta, bo on właśnie jest szybki, potrafi wypracować sobie pozycję żeby zagrać mu piłkę na wyjście.

ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
azy Ozil był trzecim zawodnikiem na boisku pod względem wybieganych kilometrów. pozdro
i powiedz kolego co z tego biegania Ozila Arsenalowi wyszło? Wielkie nic. Ktoś kiedyś mądrze powiedział, że lepiej mądrze stać, niż głupio biegać. Trzeba być bezkrytycznie zakochanym w talencie Ozila, by nie widzieć jego aktualnie słabej formy. Powinien siedzieć na ławce i basta. Z tym jego bieganiem bardziej chodzi o to, że nie walczy i unika jak może fizyczności w pojedynkach. Zresztą tak samo było w Realu u Jose. Też zachwyty nad Ozilem, a potem długie przestoje, bo nawet na &#39;delikatnych&#39; hiszpańskich boiskach Ozil znikał kompletnie z pola widzenia i zaczęła się ława. Widzę tu pewną analogię :]
Tekst na poziomie 15 letniego gimbusa. Brawo. Nie mierz mnie swoją miarą, ja potrafię skrytykować swoich zawodników, więc nie mów mi, że jestem zapatrzony. Jeszcze masz czelność mi zarzucić, że nie oglądam meczów Arsenalu
popatrz na swoje zachowanie, teksty i odzywki, a innym zarzucasz bycie 15 letnim gimbusem? Potrafisz skrytykować &#39;swoich&#39; zawodników? Wow, trenujesz ich? Kończ waść i nie rób personalnych wycieczek.
pzdr.

Otrzymane punkty reputacji: +3
A 2

arsenalismo

Użytkownik
i powiedz kolego co z tego biegania Ozila Arsenalowi wyszło?
To po co pisać lazy, albo opierać się na tak bezsensownych artykułach?
Trzeba być bezkrytycznie zakochanym w talencie Ozila, by nie widzieć jego aktualnie słabej formy. Powinien siedzieć na ławce i basta.
Ale czego krytykujemy tylko jednego zawodnika, skoro cały Arsenal w kilku ostatnich meczach grał poniżej oczekiwań, a Ozil nie jest wcale winowajcą i najsłabszym zawodnikiem. Oglądałeś mecz z United? Może powiesz, że nie walczył? Nie powiem, że to zapierdalacz, bo tak nie jest. Przecież w Realu z tego co pamiętam nie rozgrywał nawet pełnych 90 minut. Do tego w La Liga jest przerwa zimowa, a w Anglii największy natłok spotkań. Też uważam, że powinien usiąść na ławce, żeby złapać więcej świeżości, ale właśnie w takich meczach jak z Sunderlandem. Szkoda posadzić takiego zawodnika w ważnych spotkaniach, czyż nie?

kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
Chelsea FC vs. Everton FC; 22/2/2014, 1:45 PM
Everton Total Corners - OVER 4.5 @ 2.20; 3/10 bet365

Na dzisiejszy HIT (przynajmniej taka mam nadzieje) pobieram spekulacyjny bet statystyczny po fajnym kursie - The Toffees &#39;nabija&#39; przynajmniej 5 rzutow roznych.
CFC pod wodza The Special One na Stamford Bridge ma niewiarygodny wrecz bilans 57W-16D-0L i o Ich pierwsza porazke tutaj bedzie niezmiernie ciezko, ale gra Evertonu za kadencji Martinez&#39;a naprawde moze sie podobac - nie jest to zadne &#39;parkowanie autobusu&#39; - i wychodze z zalozenia, ze beda mieli okazje do prowadzenia gry.
Zalozenie jest proste - w miare szybki gol dla Chelsea. Mou lubi w takich sytuacjach &#39;zamurowac&#39; i grac z kontry, a przy prowadzeniu gry przez gosci rzuty rozne powinny byc kwestia czasu.
The Toffees na wyjazdach w tym roku pod wzgledem cornerow wypadaja calkiem okazale - jedynie na The Hawthorns nie pokryli linii 5ciu cornerow - a ich ostatnie dwa wyjazdy na Anfield i White Hart Lane, gdzie zdobyli odpowiednio 8 i 7dem rzutow roznych moga napawac optymizmem przed dzisiejszym starciem.
Ten kurs chetnie przetestuje...
W Evertonie zabraknie - kontuzjowanych od dluzszego czasu - Bryan&#39;a Oviedo, Darron&#39;a Gibson&#39;a i Aouruna&#39;y Kone, a takze wypozyczonego ze Stamford Bridge Romelu Lukaku.
Steven Naismith gral juz w pucharze i ma na koncie cztery bramki w 277 minutach gry w ostatnich 5ciu meczach ;)

e: no i zaklad elegancko wszedl w 38&#39;!
corner score @ HT: 4:6
✅ 3.6j

Otrzymane punkty reputacji: +33
superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: West Bromwich Albion - Fulham
Typ: Fulham DNB
Kurs: 3,50
Bukmacher: bet365​

Kurs &quot;1,80&quot; mówi, że w tym spotkaniu jest jeden wyraźny faworyt i jest nim drużyna WBA. Nic bardziej mylnego - mierzą się dwa równe zespoły, każdy ma swoje problemy i oba bronią się w tym sezonie przed spadkiem. Oba zespoły łączy to, że swoje ostatnie spotkania w lidze wygrały 1 stycznia 2014 i od tego czasu nie potrafią uczynić tego po raz kolejny. W tym czasie West Brom zdobył 3 z 18 możliwych punktów, a Fulham 2 z 18. Obie drużyny sprawiły ostatnio kłopoty potentatom: West Brom urwał punkty Chelsea, Liverpoolowi i Evertonowi (1-1 u siebie w każdym meczu), Fulham zremisował z Manchesterem United na Old Trafford 2:2 i prowadził już nawet z Liverpoolem u siebie 2:1, by przegrać 2:3. Więc mamy drużyny, które są niemalże klonami jeśli chodzi o ostatnie tygodnie. Kurs @1,80 na WBA to jakiś kiepski żart, bo powinny być w mojej opinii idealnie równe. Tym bardziej jeśli weźmiemy pod uwagę to, że Fulham bardzo się w zimowym okienku wzmocniło - transfery, o których wszyscy fani Premier League wiedzą, nie będę nawet wymieniał. Za to WBA raczej się osłabiło sprzedażą Longa. Ogólnie patrząc na personalia to skład Fulham wydaje się mocniejszy. Mamy value na Fulham i warto zagrać to po takim kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +25
calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Chelsea vs Everton / Remis &amp; over 12 cornerow &amp; 6 cards @ 66.00 - William Hill.
A ja sobie zagram za dolara taki oto zaklad. Chelsea raczej tego spotkania nie przegra, choc Everton to ciekawa ekipa i szanse na bramke ma. Mysle, ze remis bylby tutaj optymalny i Everton zrobi wszystko by wywiezc z trudnego terenu chocby jeden punkt. 12 cornerow powinno wpasc. CHelsea na ogol nabija srednio 6-8 a mysle, ze Everton tez kilka rogow bedzie mial. Najgorzej widze kartki, ale kto wie, trzeba ryzykowac, moze nie bedzie to mecz typowo strategiczny lecz walki po obu stronach. Oczywiscie typ dla ryzykantow ale kto wie moze Sobotni poranek bedzie udany ????
A takim dodatkiem ktory zagram bedzie Everton bedzie mial wiecej cornerow @ 3,5 WH
Jak juz tutaj ktos pisal Everton ma wiecej atutow w ataku a nie w obronie, Martinez poustawial zespol tak by gral szybka, ofensywna pilke - zreszta bardzo lubie Martineza bo chop ma glowe na karku, swietnie i rozsadnie potrafi sie wypowiedziec na konferencjach prasowych badz w &quot;MoD&quot; u Linekera. Mysle, ze Everton postara sie o niespodzianke i bedzie dosyc czesto przebywal pod polem karnym Chelsea.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Może się nie znam i od razu zaznaczam, że nie przepadam za Arsenalem, ale wydaje mi się, że z tak trudnym przeciwnikiem jak Bayern przegrana w 10 tylko 0:2 nie jest złym wynikiem. Czerwona kartka ustawiła mecz, ale i tak uważam, że by przegrali. Co do formy Ozila jak widać zdania są podzielone. Jeśli w zawodnikach Arsenalu jest choć trochę ✅złości sportowej i zagrają tak jak z Bayernem wygrają dzisiaj i to ✅wysoko. Ja gram za małą stawkę bezpieczne handi ✅-1,-1,5 po kursie ok 1,752.

rodd 136

rodd

Użytkownik
A co sadzicie o typie na City? Mysle ,ze po dwoch slabszych meczach bd chcieli sie pokazac przed kibicami i urzadzic pokaz strzelecki ,a Stoke wydaje mi sie do tg odpowiedni. Chce ten mecz wlaczyc do ako za duza kase i przydalaba sie opinia kogos kto siedzi w Premier League ????

kutanga 208

kutanga

Użytkownik
Jezeli chodzi o City to moze byc roznie. Chlopaki juz praktycznie przegrali LM, wiec teoretycznie powinni skoncentrowac sie na lidze, ale to nic pewnego. Co do popisu strzeleckiego to Stoke nie dysponuje jakas bajka w defensywie i do tego slabo gra na wyjazdach. Kazda seria sie kiedys konczy, wiec tutaj bym nie ryzykowal jakiegos grubego grania w kierunku Obywateli. W dodatku w tym meczu bedzie pauzowal Aguero, a jego brak jak mozna bylo zaobserwowac we wczesniejszych meczach to potezne oslabienie City. Oprocz niego nie zagraja takze Kompany i Nastasic. Kurs 19.00 na Stoke jest moim zdaniem sporo przesadzony.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
A co sadzicie o typie na City? Mysle ,ze po dwoch slabszych meczach bd chcieli sie pokazac przed kibicami i urzadzic pokaz strzelecki ,a Stoke wydaje mi sie do tg odpowiedni. Chce ten mecz wlaczyc do ako za duza kase i przydalaba sie opinia kogos kto siedzi w Premier League ????
Ja gram za standardową stawkę handi ⛔-2 na City. Tak jak piszesz myślę, że sobie postrzelają. Szanse na awans do LM nie są jeszcze przesądzone, choć nie postawię na to. Co do ✅samej wygranej to myślę, że na dzisiaj to silny typ do AKU. Aguero nie ma już od dawna, ale Negredo-Dżeko zrobią swoje. Wrócił też Fernandinho.

miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Chelsea - Everton, Powyżej 3,5 kartek (azjany) @ 2,00 - Bet365, stawka: 5/10
Chelsea - Everton, Chelsea powyżej 1,5 kartki @ 2,62 - Bet365, stawka: 2/10
Rozumiem, że gra lider tabeli z szóstą ekipą i pewnie stąd takie wysokie kursy na dwie kartki dla gospodarzy, bo &quot;powinni&quot; łatwo wygrać czy coś w ten deseń, ale bez przesady - tak chyba widzi to Bet365... Już sam fakt kursu 7,00 na gości jest po prostu śmieszny. Everton ma spore szanse wywieźć punkty ze Stamford Bridge, a na pewno powalczy podczas tego spotkania i Chelsea nie będzie wcale tak łatwo... A kiedy Chelsea nie jest łatwo to? Zaczynają się schody i kartki, o czym świadczy choćby ostatnie spotkanie z WBA. Niby zawody poprowadzi pan Lee Probert, którego średnia jest wręcz żałosna w tym sezonie 1,75 kartki na spotkanie, ale według mnie dziś przekroczy linię trzech kartek. Taki rodzaj spotkania.
Cardiff - Hull, Powyżej 3,5 kartek (azjany) @ 1,950 - Bet365, stawka: 5/10
Spotkanie dwóch beniaminków, które zapowiada się bardzo ciekawie. Cardiff jak i Hull starają się złapać jakąś formę, jednak w przypadku gospodarzy lepiej, żeby stało się to znacznie szybciej, bo znowu wylądują w Championship. Za Howardem Webbem nie przepadam, ale wydaje mi się, że w tym spotkaniu powinny paść minimum cztery kartki.
West Bromwich Albion - Fulham, Powyżej 3,5 kartek (azjany) @ 1,950 - Bet365, stawka: 8/10
Eeeeee. Dla mnie to chyba bet dnia. Obie ekipy mocno przeciętne w chwili obecnej (nie, nie przekonują mnie remisy WBA z Evertonem, Chelsea czy Liverpoolem u siebie) z dziurawą obroną i marnym atakiem... A skoro dwie słabe w chwili obecnej ekipy, to może jedna z nich postara się w końcu wygrać, dla Fulham mimo tego, że to dopiero 27 kolejka Premier League, jeden z ostatnich momentów aby ruszyć w górę tabeli. Mike Dean poprowadzi te zawody, ze średnią 3,76. Fulham gra dość &quot;czysto&quot;, ale tą 1 kartkę na spotkanie wyrabiają, natomiast WBA ma prawie 2 kartki na mecz. A sądząc po wadze tego spotkania, powinno być &quot;izzi&quot;.

henry.14 7

henry.14

Użytkownik
Norwich - Tottenham
Na Carrow Road zawsze gra się ciężko przyjezdnym. Przekonali się o tym gracze Manchesteru City, bezbramkowo remisując po wyrównanym meczu. To pokazuje jaka jest różnica miedzy gra Kanarków u siebie, a tym co prezentują na wyjeździe (na Etihad dostali baty 7-0). Ekipa Crisa Hughtona ostatnio nie zdobywa może za wiele punktów, ale ich gra nie wygląda najgorzej. W meczu z West Hamem na Upton Park zagrali dobrze, stwarzając kilka dogodnych sytuacji. Ostatecznie zostali jednak wypunktowani w końcówce spotkania. Do drużyny dołączył Joseph Yobo, który ma już doświadczenie w PL. Nigeryjczyk z marszu stał się graczem pierwszej jedenastki i wraz z Bassongiem tworzy solidna parę obrońców. Tottenham to nie jest aktualnie drużyna, która jest w stanie bić się o czołową czwórkę. Po zmianie trenera ich gra się nieco poprawiła, zdobywają sporo punktów, głownie za sprawa Adebayora. Togijczyk w porównaniu do Soldado potrafi strzelać gole (nie tylko z karnych) i swoimi nieprzeciętnymi umiejętnościami potrafi rozstrzygnąć losy spotkania. Myślę, że Kanarki są w stanie urwać punkty Tottenhamowi, a jeśli zagrają tak jak chociażby z City to mogą zdobyć 3 punkty i oddalić się od strefy spadkowej.
MECZ: Norwich - Tottenham, TYP: Norwich DNB, KURS: 2.65, BUK: Unibet ✅ ✅ ✅

mastertypowski 383

mastertypowski

Użytkownik
Mecz: Chelsea - Everton
Typ: Chelsea over 1.5 kartek ⛔⛔⛔
Kurs: 2.62
Bukmacher: Bet365

2.62 na dwie kartki dla londynczykow to kurs jak najbardziej do grania, bedzie to mecz walki goscie to nie jakies ogorki i swoje ze Stamford Bridge beda chcieli wywiesc. Sklady juz znane ciekawe bedzie jak Coleman poradzi sobie z Hazardem. Ale do kartek wiadomo ze Chelsea potrafi grac brutalnie i ma w swoich szeregach zawodnikow lapiacych kartki regularnie. Sedziuje Lee Probert tutaj troche statystyk z jego ostatnich meczy. http://www.soccerbase.com/referees/referee.sd?referee_id=647 Lubi rozdawac kartki choc dosc czesto sedziuje w Championship lidze w ktorej pada duzo wiecej kartek niz w PL. Konczmy bo start niedlugo @2.62 warte ryzyka powodzenia

jakubeq93 261

jakubeq93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie: Arsenal- Sunderland
Typ: Sunderland +2
Kurs: 1.75
Bukmacher: Expekt
Analiza: W dniu dzisiejszym Arsenal podejmuje Sunderland. Drużyna z Londynu w ostatnim czasie gra chimerycznie, potrafi przegrać 1-5 z Liverpoolem, by kilka dni później pokonać ich w lekko okrojonym składzie. Forma Arsenalu nie należy do najlepszych, a meczu z Bayernem nie brałbym pod lupę (gdzie pierwszą połowę zagrali na prawdę dobrze), ponieważ Arsenal potrafi się mobilizować na mecze z najlepszymi co nie jednokrotnie udowadniali wznosząc się na wyżyny w LM. W Arsenalu brakuje przede wszystkim Ramseya i Walcotta, którzy razem z Ozillem napędzali grę na początku sezonu. Do tego wszystkiego, Mesut jest cieniem piłkarza z początku sezonu. W Sunderlandzie nie ma poważnych osłabień, a forma drużyny w ostatnim czasie zdecydowanie zwyżkuje (nie licząc ostatniego meczu, gdzie od 4 minuty grali w dziesiątkę). Jak ktoś już wyżej wspomniał, Sunderland nie przegrał na wyjeździe od listopada co oznacza, że taktyka wyjazdowa narzucona przez trenera skutkuje. Oczywiście Arsenal nawet bez formy ma zawodników, którzy mogą przesądzić o zwycięstwie, jednakże w mojej opinii nie będą w stanie wygrać więcej niż jedną bramką. Do tego wszystkiego dochodzą morale, które najwyższe nie są po ostatniej przegranej z Bayernem i tak jak ktoś wspomniał, Arsenal stracił wiele sił w środowym pojedynku. Spodziewam się meczu walki ze strony Sunderlandu i minimalnego zwycięstwa Arsenalu, ewentualnie remisu
Edit: Kiepski typ niestety, zadziałał efekt &quot;podrażnienia&quot; po tej porażce w Lidze Mistrzów, a do tego kiepska postawa Sunderlandu.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Arsenal - Sunderland
powyżej 3 kartki azjan
1.75
Bet365

Takie spotkanie i nikt nie patrzał na kartki?! Arsenal walczy o mistrza, Sunderland o utrzymanie. Sędzią Marriner, co tu więcej pisać! Oki, niech będzie Andre pokazał w tym sezonie 90 żółtych i 10 czerwonych kartek?! Kto wie czy dziś nie będzie kolejnego wykluczenia... w Arsenalu gracze tacy jak Flamini, Wilkshere, Sagna mogą zagwarantować kartkę. W Sunderlandzie od Gardnera zaczynając na Manonne kończąc, bo kto wie,czy nawet bramkarz w razie korzystnego wyniku nie będzie grał na czas.
Typ poboczny:
Arsenal powyżej 0.5 kartki 1.50 Bet365

Oczywiście podzielam typ Mikiego co do meczu Chelsea - to jedyna opłacalna inwestycja w tym spotkaniu... 2.62 na 1.5 kartki dla Chelsea?! Oki, rzadko łapią kartki u siebie ale po takim kursie warto spróbować. Przykładem może być mecz Liverpoolu z ostatniej kolejki,gdzie równie wysoko wystawili kurs na identyczne zdarzenie. Tym bardziej,że Chelsea gra ostro... w składzie na mecz Ivanović,Matić i Willian w podstawie i głównie w nich upatruje kandydatów do kartek.

Manchester City-Stoke
City powyżej 0.5 kartki
1.57
Bet365

Kolejny spotkaniem które mnie zainteresowało jest potyczka City ze Stoke, w którym sędziować będzie C.Foy. Statystki arbitra: 24 mecze, 60 żółtych i 4 czerwone. Linia ustawiona nisko bowiem na poziomie 2.5 kartki i Bet365 daje za to 1.57. Więc sorry wolę zagrać,że karteczkę zobaczą dziś gospodarze ... Stoke na pewno się nie położy i będzie walczyć a dwa staram się nie grać na ekipy,które grały w tygodniu w Europie a chyba każdy wie ile sił kosztowało City spotkanie z Barceloną.
Typ poboczny:
Występ drużyny - City poniżej 90 punktów 2.00 Bet365
WBA-Fulham
West Bro powyżej 1.5 kartki
2.10
Bet365

Sędzią Mike Dean i tyle w sumie mogło by starczyć. Dokładając do tego,że WBA u siebie 8 razy pokrywało tą linię w 16 meczach to myślę,że warto próbować. Dean w tym sezonie gwizdał dwa mecze Drozdów i pokazał w nich w kierunku dzisiejszych gospodarzy aż 6 kartek, co daje średnią 3 kartki na mecz. W obu meczach linię 1.5 kartki pokrył bo w meczu ze Swansea pokazał zawodnikom West Bro 4 kartki a w meczu z West Hamem 2. Sam arbiter sędziował w 25 meczach, pokazał 86 żółtych i 5 czerwonych kartek. Dokładając do tego fakt,że to mecz u siebie i to z ekipą,która też walczy o utrzymanie to moim zdaniem warto próbować.
Cardiff-Hull
powyżej 2 bramki azjan
1.90
Bet365

Czekałem na składy i widzę zwłaszcza ofensywnie mocnych gości,gospodarze, cóż chcą się utrzymać muszą u siebie wygrywać... moim zdaniem 3 bramki dziś zobaczymy. Kartki też rozpatrywałem ale jak sędziuje Webb to z reguły odpuszczam i tym razem też tak robię. Skupiam się na bramkach bo patrząc na statystyki to Cardiff u siebie ma średnia 2.3 na mecz, Hull na wyjeździe średnia 2.3 na mecz. Linia powyżej 1.5 bramki pokryta przez Cardiff u siebie 8 razy na 13 spotkań, Hull na wyjeździe pokryło linie 1.5 bramki 10 razy na 13 spotkań. Mam nadzieję,że przynajmniej nie stracę

Otrzymane punkty reputacji: +7
fransf 9

fransf

Użytkownik
ARSENAL vs SANDERLAND
Składy:
ARSENAL Szczęsny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Arteta, Rosicky - Wilshere, Cazorla, Podolski - Giroud
SUNDERLAND Sunderland: Mannone – Alonso, Vergini, O’Shea, Bardsley – Colback, Ki, Bridcutt – Borini, Altidore, Johnson
Ostatnia potyczka miedzy tymi zespołami zakończyła sie wynikiem 3-1 dla Arsenalu (wygrali na wyjeździe). Kanonierzy po meczu z Liverpoolem graja zupełnie inaczej jest większe zaangażowanie którego brakowało wtedy na Anfield. Cazorla i Rosicky praktycznie nie zagrali z Bayernem Giroud ani Podolski nawet nie weszli na boisko, wiec zagrają na pełnej świeżości. Brakuje w tym meczu Ramseya który był motorem napędowym w pierwszej części sezonu jednak Rosicky godnie go zastąpi. Arsenal mial ostatnio napięty terminarz co przyniosło mniejsze zdobycze punktowe.
Sunderland co prawda wygrał ostatni mecz z Southampton jednak nie wróże im dzisiaj jakiejś rewelacji. Oglądałem ten mecz i stwierdzam że mecz był wyrównany. Brakowało skuteczności ze strony Świętych. Jedynie na plus w tym zespole jest ostatnio dobrze dysponowany Johnson. Sunderland ostatnio zdobył trochę pkt ale grali z przeciwnikami z niższej polki niż Arsenal min Fulham Stoke Southampton
Ostatnie potyczki obu drużyn:
14.09.13 PRE Sunderland Arsenal 1 : 3
09.02.13 PRE Sunderland Arsenal 0 : 1
18.08.12 PRE Arsenal Sunderland 0 : 0
18.02.12 PUC Sunderland Arsenal 2 : 0
11.02.12 PRE Sunderland Arsenal 1 : 2

Stawiam tu na łatwe zwycięstwo Kanonierów
Arsenal - Sunderland
Typ 1 ✅✅
Arsenal powyżej 2 bramek ✅✅
Dokładny wynik 3-0 ⛔
Podolski strzeli ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
fransf 9

fransf

Użytkownik
CRYSTAL PALACE vs MANCHESTER UNITED​

Składy:
MANCHESTER UNITED: De Gea; Smalling, Vidic, Ferdinand, Evra; Carrick, Fellaini; Mata, Rooney, Januzaj; van Persie.
CRYSTAL PALACE: Speroni, Ward, Dann, Delaney, Parr, Puncheon, Jedinak, Ledley, Ince, Chamakh, Murray.
Dużo osób stawia tutaj na drużynę z Londynu. Co prawda wygrali oni ostatnie spotkanie u siebie 3-1 z West Bromem. Po wyrównanym meczu i statystyczna przewagą gospodarzy 66% posiadania piłki i więcej sytuacji bramkowych na korzyść WBA. U siebie wygrywali jedynie ze słabszymi drużynami.
Manchester ostatnio nie ma dobrej passy na ostatnie 5 meczów wygrali 1 z Cardiff przegrywając ze słabym Stoke i remisując ze spadkowiczem z Londynu (Fulham) i 2 w tabeli Arsenalem.
United odpoczęło gdyż nie liczą się już w walce o puchary. Myślę, że zagrają na wyższym poziomie niż dotychczas gdyż mają świetnych graczy w ofensywie którzy mają coś do udowodnienia swoim kibicom.
Ostatnie potyczki obu drużyn:
14.09.13 PRE Manchester Utd Crystal Palace 2 : 0
30.11.11 CAP Manchester Utd Crystal Palace 1 : 2
05.03.05 PRE Crystal Palace Manchester Utd 0 : 0
18.12.04 PRE Manchester Utd Crystal Palace 5 : 2
10.11.04 CAP Manchester Utd Crystal Palace 2 : 0
Stawiam na wyrównane spotkanie jednak Manchester zwycięży.
Crystal Palace - Manchester United
Typ 2 ✅✅
Van Persie strzeli ✅✅

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Norwich - Tottenham
W tym spotkaniu stawiam na Norwich. Wydaje mi się, że możemy być świadkami niespodzianki na Carrow Road. Zacznijmy od tego, że na Carrow Road gra się bardzo trudno drużynom z czołówki, czego przykład mieliśmy dwie kolejki temu, gdy bezbramkowo zremisował tu Manchester City. Poniżej zamieszczam wykaz spotkań z tego sezonu z topowymi drużynami:

Norwich - Everton 2:2
Norwich - Chelsea 1:3 (do 85 min utrzymywał się wynik 1:1)
Norwich - Man United 0:1 (bardzo szczęśliwa wygrana United, to Norwich potrafiło zdominować rywala i powinno wygrać)
Norwich - Man City 0:0

W poprzednim sezonie również wyglądało to dobrze:

Norwich - Liverpool 2:5
Norwich - Arsenal 1:0
Norwich - Man United 1:0
Norwich - Chelsea 0:1
Norwich - Man City 3:4
Norwich - Tottenham 1:1
Norwich - Everton 2:1

W tym sezonie Norwich jeszcze nie wygrało z żadną drużyną z czołówki, a rok wcześniej Kanarki potrafiły wygrać aż trzykrotnie. Myślę, że w końcu się przełamią i ograją topowego rywala. Gospodarze nie potrafią wygrać od czterech spotkań, ale te wyniki nie oddają w pełni dyspozycji w jakiej znajduje się drużyna. Trzeba przyznać, że gra jest znacznie lepsza niż wyniki. W ostatnim meczu z West Hamem, Norwich prezentowało się lepiej od przeciwnika i miało więcej sytuacji strzeleckich. O przegranej zdecydowały ostatnie minuty. Najpierw Młoty zdobyły bramkę po wrzutce w pole karne, a później dobiły przeciwnika w doliczonym czasie gry z kontry. W tej drugiej sytuacji akurat można usprawiedliwić piłkarzy Norwich, bo w większości udali się w pole karne przeciwnika, chcąc wyrównać wynik w końcówce. Na ich nieszczęście zostali skontrowani. Dwa tygodnie temu udało się zremisować z Man City. Jeszcze wcześniej zespół przegrał z Cardiff 1:2, choć był drużyną lepszą i zasłużył na wygraną. W tamtym spotkaniu Norwich miało naprawdę sporo dogodnych sytuacji strzeleckich, ale zawiodła skuteczność.

Tottenham grał w czwartek z Dnipro w Lidze Europy i przegrał to wyjazdowe spotkanie. Tutaj kieruję się zasadą, żeby nie grać na drużyny, które grały w Europie i stawiam przeciwko Tottenhamowi. Wprawdzie na ten mecz nie pojechało sześciu podstawowych graczy m.in. Adebayor, Walker, Lloris i Lennon, ale pozostali gracze musieli grać, co na pewno kosztowało ich trochę sił. Poza tym taki mecz zawsze nieco krzyżuje plany, bo jest mniej czasu na przygotowanie się do ligowego starcia. Zresztą te mecze w Lidze Europy chyba niezbyt dobrze wpływają na dyspozycję w kolejnym ligowym spotkaniu, bo po 8 poprzednich spotkaniach w LE aż 4 razy Koguty przegrywały kolejny mecz w Premier League, raz zremisowały i tylko 3 razy wygrały. Tak więc widać, że mecze w Lidze Europy mają wpływ na dyspozycję w lidze. Dodatkowo ta porażka nieco skomplikowała sytuację Tottenhamu, ponieważ teraz trzeba po prostu wygrać i nie tracić przy tym bramek, bo np. wygrana 2:1 premiuje Dnipro. Tottenham jest taką drużyną, która raczej nie odpuści Ligi Europy (tym bardziej, że od tego sezonu zwycięzca ma zapewniony udział w przyszłorocznej edycji LM), więc Sherwood na pewno będzie miał w głowie ten mecz. W Premier League Kogutom często dopisuje szczęście. Zespół słabo wchodzi w mecz i tylko dzięki nieskuteczności przeciwnika lub świetnym paradom Llorisa udaje się nie stracić bramki. To szczęście kiedyś się skończy, tak samo jak skończyło się szczęście Arsenalu w spotkaniu z Liverpoolem. Tottenham ma rewelacyjny bilans wyjazdowy - 9-2-2. Jest to najlepszy bilans w lidze. W dodatku zespół jest niepokonany na wyjazdach od 7 spotkań. Ja sobie nie przypominam, żeby Koguty kiedykolwiek tak świetnie radziły sobie poza domem. Zresztą sprawdziłem czy w ostatnich 15 latach miały taką serię 7 spotkań i okazało się, że nie miały. Najdłuższa trwała 6 spotkań. Myślę, że ta seria się skończy w spotkaniu z Norwich, bo duża w tym zasługa po prostu piłkarskiego farta.

Kursy na Norwich DNB są bardzo atrakcyjne. Na Tottenham kurs wynosi aż 2,10 i w dodatku jeszcze wzrasta. Tak wysoki kurs na Tottenham? Przecież Norwich bije się o utrzymanie, ma ledwo punkt przewagi nad strefą spadkową i aż dwa razy mniej punktów niż Koguty. W dodatku ta fantastyczna seria Tottenhamu na wyjeździe. Myślę, że bukmacherzy nieprzypadkowo wystawili na nich aż tak wysoki kurs, po prostu wiedzą, że będzie im ciężko i mogą tego nie wygrać.

Norwich - Tottenham ✅ 1:0
Typ: 1DNB
Kurs: 2,68 (ja zagrałem wczoraj po 2,84)
Buk: Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +14
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Liverpool vs Swansea City
Liverpool kurs: 1,30 buk: Pinnacle ✅
Liverpool (AH:-1.5) kurs: 1,91 buk: Pinnacle ⛔
Liverpool po przegranej w pucharze z Arsenalem ma już tylko jeden front - front walki w PL. Dwa ostatnie spotkania właśnie w pucharze i lidze to przegrane, czas wrócić na właściwy tor znany z pogromów Arsenalu i Evertonu. Nie ma poważniejszych osłabień, gra u siebie, stawiam na wysoką wygraną. Co do gości to w LE świetnie się bronili przed Napoli, ugrali remis, a mogli nawet to wygrać. Ostro się jednak nabiegali i w tym głównie też upatruję jutro szansę na wysoką wygraną Liverpoolu. Do tego o ile u siebie Łabędzie potrafią zaskoczyć, to już z wyjazdami nie jest tak dobrze, za to Liverpool u siebie to król na włościach.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co do gości to w LE świetnie się bronili przed Napoli
Obejrzyj mecz potem się wypowiadaj. Znowu piszesz stek bzdur bez żadnych argumentów rzeczowych... Ale to norma u Ciebie.
Ale zaraz mi odpiszesz, że czepiam się bo stawiasz na Liverpool haha, a mnie Twoje typy nie interesują od razu mówię, czepiam się tego co Ty wypisujesz w tej &quot;analizie&quot; co to jest w ogóle ? Przecież to się nadaje do usunięcia i nic więcej...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom