Newcastle - Huddersfield 1 @1.85
Dla mnie faworyt jest tutaj tylko jeden, lepszy skład gospodarzy, lepszy trener, przewaga własnego boiska oraz walka o utrzymanie w
Premier League. Dla gości ten sezon już się chyba zakończył, że tak to określe. Może bez presji Teriery zaczną wreszcie punktować, ale to takie trochę szukanie na siłę argumentu dla nich, dlatego uderzam trochę mocniej w 3 pkt dla Beniteza i spółki.
West Ham - Fulham 1 @1.75
Gram na przełamanie Młotów. Od kilku sezonów ta drużyna gra "seriami" i w tej chwili notuje tą czarną. 2 ostatnie wyniki robią dobre wrażenie i mogą wskazywać na wspomniane, nadchodzące przełamanie. Skład nieporównywalnie lepszy od Wieśniaków, którzy będą musieli podjąć ryzyko i atakować, żeby zachować szanse na pozostanie w lidze. Moim zdaniem to się jednak nie uda. Fulham gra słabo i w ataku i w obronie i myślę, że nie podoła sile WHU, szczególnie tej ofensywnej, która po 5 meczach bez zwyciestwa jest z pewnością nieźle nabuzowana.
Arsenal - Southampton over 2.5
Leicester - CPalace over 1.5
@2.13
Kanonierzy walczą o upragnioną lige mistrzów i nie powinni tracić punktów w takich spotkaniach jak to nadchodzące. Ja mam jednak mieszane uczucia. Soton jest w formie, gra ofensywnie, głęboko, nieprzewidywalnie. Śmierdzi overem i BTTSem.
Oglądałem ostatnio Lisy z Totkami, dobre wrażenie na mnie pozostawiły, aż trudno uwierzyć, że nie wygrali od 5 spotkań. Wydaje mi się, że tym razem będą górą, ale nie zaryzykuję przeciw Orłom, którzy bardzo dobrze spisują się w tym sezonie na wyjazdach. Widzę tutaj bramki i taki over 1.5 na
podbicie wydaje mi się bezpieczny.
Zastanawiam się nad golem dla Salaha @2.37, jeśli trafi się rzut karny dla The Reds to pewnie podejdzie do niego właśnie on żeby przejść do historii angielskiej piłki, ale obawiam się meczu walki z małą ilością goli. W głowie siedzą te zmarnowane sytuacje w meczu z Bayernem, a teraz LFC czeka wyjazd. Wygląda mi to na nieradzenie sobie z presją Liverpoolczyków o czym świadczą też ostatnie remisy w lidze. Kurs na gola Salaha w następnym meczu z Watfordem będzie zapewne śmieszny, a i kontuzje może wyłapać w niedzielne popołudnie. Jak ryzykować to chyba teraz... A Wy co myślicie?
https://www.skysports.com/football/news/11661/11636061/premier-league-essential-stats-manchester-united-vs-liverpool