Dobra idziemy dalej. Ostatnia kolejka taka sobie. Na 6 typów 4 trafione, dwa pudla oba jedna bramka.
ŁKS - Gornik
Po poniedziałkowej porażce, ŁKS w zasadzie spadl z ligi. Dla mnie łodzianie to nie jest najgorsza drużyna w tej lidze ale cóż, wygląda, że spadają.
Gornik bez szans na top8. Dla mnie w tym meczu sporo analogii jak w przypadku ŁKS - Zagłębie. Idę w strone gospodarzy.
ŁKS 1x 1.50
fortuna
Śląsk - Raków no bet ale bliżej mi do 1x.
Pogoń - Zagłębie
Niby no bet jak wyżej ale sprobuje 1x. Pogoń w kryzysie ale mimo wszystko to lepsza drużyna niż Zagłębie. Kiedyś z tego kryzysu wysjc muszą. O tyle mają spokój, że brakuje im że dwóch punktów aby sobie zapewnić top8.
Zagłębie ciut szansy na ósme miejsce ale niespecjalnie w to wierzę.
Pogoń 1x 1.35
fortuna
Piast - Wisła no bet ale bliżej mi do x2.
Lech - Legia
Wszystko wiadomo, Legia bez Kante i Wszolka, za to Marciniak zadbał w Krakowie aby Jozwiak mógł zagrać z Legią.
Legia mimo gry w 10 pokazała swoją siłę i z Kante i Wszolkiem byłbym skłonny próbować x2 ale wobec tej sytuacji i jeśli potwierdzi się plotka, że to i sobotni mecz będzie sędziował Marciniak to jestem pewien, że zadba o to aby "liga była ciekawsza". Przy obecnym kursie 1.53 na 1x to teraz kapitalny kurs.
Lech 1x 1.53
fortuna
Cracovia - Jagiellonia
Cztery porażki z rzędu Cracovii, widać, że jest problem. Pora na zdobycie punktów. Jagiellonia wygrała po skandalicznym karnym.
Teoretycznie większą mobilizacja powinna być po stronie Jagiellonii bo muszą walczyć o osemke ale nie chce mi się wierzyć w piąta porażkę z rzędu.
Cracovia 1x 1.31
fortuna
Lechia - Arka
Tutaj chyba wszystko jest jasne. Arka w totalnej... Nie mogą się dogadać nawet kto ma być trenerem. Lechia u siebie wiadomo, nie przepuści okazji praktycznie spuszczenia Arki w derby. No i szansa aby się odkuć po porażce z Legią. Zastawia mnie ten dziwnie wysoki kurs na czysta 1 ale powiedzmy, że zaryzykuje.
Lechia 1 1.90
fortuna
Legia 1x 1.24
fortuna
Wisła Płock - Korona
Po Koronie Wisła potem ma mega ciężkie trzy mecze. Dla nich to mecz być albo nie być w kontekście walki o osemke. Potrzebują 6 - 7punktow w 4 meczach.
Korona wymęczona wygrana u siebie z LKSem, nie wierzę aby byli w stanie cokolwiek tu ugrać więcej niż remis.
Wisła Płock 1x 1.40
fortuna
Podsumowując:
ŁKS 1x 1.50
fortuna
Pogoń 1x 1.35
fortuna
Lech 1x 1.53
fortuna
Cracovia 1x 1.31
fortuna
Lechia 1 1.90