Nie trudno nie zgodzić się z userem
psychol32 ze stwierdzeniem, że wymyślanie jakichkolwiek analiz na razie mija się z celem, na razie to takie przysłowiowe "wróżenie z fusów
".
Ja nie będę pisał analiz opartych na wcześniejszych spotkaniach bowiem przerwa w grze była za duża tylko przedstawię po prostu czego się spodziewam i jak według mnie mogą wyglądać te sobotnie mecze.
ŁKS Łódź - Górnik Zabrze
powyżej 31,5 fauli @ 1,85
forBET
powyżej 3,5 spalonych @ 1,82
Fortuna
Przerwę w rozgrywkach w Łodzi wykorzystano na zmianę trenera na Wojciecha Stawowego, który podjął się bardzo trudnego zadania jakim jest próba utrzymania ŁKS w lidze. No ale jak to mówią dopóki piłka w grze....
Dla gospodarzy ten mecz to takie małe być albo nie być. Tylko zwycięstwo w tym spotkaniu wchodzi w grę, każdy inny wynik od razu na starcie może spowodować spadek morali w drużynie. Górnik wydaje się, że ma bezpieczną przewagę nad strefą spadkową ale do końca muszą się pilnować bowiem 2-3 porażki i tył tabeli może doskoczyć.
Nie liczę na jakieś ciekawe spotkanie a raczej możemy obejrzeć sporo chaosu i rwanej gry stąd wydaje mi się, że dobrym typem będą faule.
Druga propozycja to spalone. Zapewne wszyscy doskonale wiedzą jak gra Angulo, który lubuje się w wychodzeniu do prostopadłych piłek za pleców obrońców co często kończy się pozycją spaloną. I nie inaczej powinno być w tym spotkaniu, sam napastnik Górnika jest w stanie pokryć taką linię.
Piast Gliwice - Wisła Kraków
powyżej 10,5 rożnych @ 2,23
forBET
W tym spotkaniu proponuję zakład na rzuty rożne. Piast cały czas w walce o podium, Wisła odbiła się od dna dzięki dobrej grze przed przerwaniem rozgrywek co pewnie nie było im na rękę ale cóż począć. Jak wspomniałem odbili się od dna ale cały czas muszą być czujni bowiem przewaga nie jest zbyt duża, raptem 5pkt nad Koroną i 6pkt nad Arką.
Spodziewam się spotkania w wieloma sytuacjami podbramkowymi wszak obie ekipy mają szybkich skrzydłowych, których akcję często kończą się wrzutką w pole karne stąd typ na rożne wydaje mi się najlepszym.
Lech Poznań - Legia Warszawa
powyżej 4,5 żółtych kartek @ 2,1
Legia powyżej 2,5 żółtych kartek @ 2,41
Totolotek
Na koniec sobotniego grania czeka nas niezwykle ciekawe spotkanie, szkoda że przy pustych trybunach bo atmosfera w innym przypadku byłaby zapewne znakomita.
Obie ekipy mają już za sobą po 1 spotkaniu rozgrywając w tygodniu zaległe mecze 1/4 PP, które wygrały i zameldowały się w półfinale.
Przed przerwaniem rozgrywek Legia przegrała z Piastem czym dała jeszcze trochę nadziei innym drużynom, że jeszcze nie wszystko stracone. Co prawda zdecydowanie prowadzi w tabeli, 8pkt nad Piastem i Śląskiem czy 9pkt nad Lechem i Cracovią ale po tej kolejce różnice mogą się znacząco zmniejszyć ale to wszystko zależy w dużej mierze od tego spotkania.
Lech powinien wystąpić w najsilniejszym składzie, z kolei w Legii nie zagra dwóch bardzo ważnych zawodników Kante i Wszołek, którzy pauzują za kartki także osłabienie po stronie gości spore.
Liczę na sporo nerwowości w grze obu drużyn i parę złośliwych fauli nie powinno zabraknąć. Goście za wszelką cenę nie będą chcieli tego spotkania przegrać stąd dodatkowy typ na kartki z ich strony.