Trzy mecze które na pierwszy rzut oka przyciągnęły moją uwagę to Górnik - ŁKS i Lech-Dyskobolia i GKS-Ruch. Nie są one pewnie najłatwiejsze do typowania ale mają bardzo fajne kursy...
GKS-Ruch => Moim zdaniem to GKS wcale nie przełamał się i nie ruszył z kopyta do odrabiania strat. Ograł ledwo Jagę, która chyba nikomu osiągnięciami w wiosennymi nie imponuje i zremisował z Legią... fatalna postawa Wojskowych. Ale ostatnio z Polonią wywalczył 0:0. No nikt mnie nie przekona że Bełchatowianie zaczęli strzelać. Myślałem tak po meczu z Legią, że się przełamali i może cos się zacznie dziać ale nie. I tym razem, kiedy zawita u nich bardzo ładnie grający ruch myślę że faworyzowanie przez buki gospodarzy jest błędem. Poczekam jeszcze na jakieś newsy z obu obozów i może składy ale poważnie zastanawiam się nad
2... a kurs jak na razie 3,70
Lech-Dyskobolia => to będzie mecz mocarzy wiosny. Biorąc pod uwagę tylko ten etap ligii to lech jest na 3 miejscu a dyskobolia na 1... Strategia Smudy pokazuje rywalno rogi i kolejorz włączył sie do walki o UEFA. No i myślę że właśnie w ten sposób będzie traktowane to spotkanie w obu szatniach. Jest jeszcze Legia ale teraz moga o bezpośrednim pojedynku... Lech pokazuje bardzo skuteczny futbol i Smuda pokazał że i bez Reissa się wygrywa. Dyskobolia choć cały czas prezentuje bardzo skuteczną grę to powiedziałbym że forme mają raczej w kratkę... generalnie sa mocni ale tu trafi kosa na kamień. Myślę że lokalni kibice i postawa Lechitów przemawia za typem na
1 a kurs znowu ciekawy - 2.30!
Górnik-ŁKS => Górnik jest mocną ekipą i choć stawiano im poprzeczkę na wysokości 8 lokaty to teraz walczą o 5 i wyglada na to ze nie zamierzaja odpuścić. Posiadają w kadrze bardzo dobrych zawodników, którzy kiedy zagrają na 100% są w stanie samodzielnie rozstrzygać spotkania. ŁKS natomiast gra różnie. Ostatnio szło im nieźle ale potem znowu opadło ciśnienie... śmiano się że jak kłopoty w klubie się skończyły to zaczynają grać gorzej i chyba cos w tym jest
Górnik jest mocniejszy i myśle ze w tym spotkaniu będzie to widoczne... takze w wyniku. Kurs 1,7 jest skromny ale można się pokusić na
1.
Jednak do meczy jeszcze sporo czasu wiec warto poczekać na doniesienia, newsy i składy... ale póki co będę się przyglądał właśnie tym parom.
Watpie bowiem by Cracovia, Jaga lub sosnowiec sprostali swoim rywalon... odra raczej też ulegnie.
A w meczu otwarcia kolejki [
widzew-polonia] moim typem jest
under 2,5 i to z dość dużą pewnością!