Sam kibicuję Wiśle, więc nie będę mówił, że wygrają i pisał naiwną analizę, ale zwróćcie uwagę wszyscy ci, którzy grają na Jagiellonię - ona ma serię 4 wygranych meczów, dodajcie do tego polską ligę, to nie jest
La Liga, gdzie serie wygranych notuje Real, czy Barcelona (piszę ogólnie, nie tylko o tym sezonie). Teraz Jaga jest chwalona, ale chwalona była też Wisła Płock, która taką fajną serie miała i faktycznie grała całkiem przyzwocie, ale zaraz przyszły dwie porażki, to temat upadł, ale znowu teraz wygrali z BBT. Sezon w wykonaniu każdego zespołu u nas to sinusoida, teraz na fali wznoszącej zdecydowanie Jagiellonia, Cracovia, a może się okazać, że dziś Jaga przegra z Wisłą, za tydzień z Lechem i przestanie się ich nagle chwalić. To jest też fakt, o którym mówił Mamrot, że w Polsce popadamy ze skrajności w skrajność przy nastrojach związanych z występami drużyn. Także tu bym zwycięstwa nie stawiał Jagi, choć go nie wykluczam. Kurs teraz jest zupełnie nieopłacalny w stosunku do wyjściowego. Ja czekałem na wystawienie innych zakładów na ten mecz i się wreszcie doczekałem - Totolotek był pierwszy, ale zaproponował kurs 1,83 przy linii 5,5, a ja atakuję linię 5 w
Fortunie:
Jagiellonia - Wisła Kraków
Typ: over 5.0 spalonych
Kurs: 1,98 w Fortuna
Wynik: 1 spalony
Nie ma za bardzo co patrzeć w statystyki z poprzednich ich meczów bezpośrednich, bo uzasadnienie typu kryje się w osobie Joana Carrillo i jego filozofii gry, którą systematycznie wprowadza w Wiśle. Opiera się ona m.in. na bardzo wysokim ustawieniu strefy obronnej rywala i łapanie w pułapki ofsajdowe urywających się piłkarzy. Jaga ma po bokach zawodników szybkich, którzy zapewne parę razy chcąc zrobić rajd skrzydłem spalą akcje, a patrząc na 7 spalonych Piasta 25.02 i 6 spalonych Korony w ostatniej kolejce nasuwa się wniosek, że warto spróbować pograć, bo Wisła pewnie jakieś spalone też dołoży (w Gliwicach złapana 1 raz na spalonych, w Krakowie z Koroną 3). W meczu Wisły z Koroną linia w
Fortunie była identyczna, ale wtedy nie zagrałem tego, stwierdziłem, że popatrzę, jak to będzie wyglądać. W tym momencie wydaje mi się optymalne rozwiązanie na dzisiejszy mecz - właśnie nie 1x2, czy nawet bramki, a postawienie na spalone.