groven
Forum VIP
W świątecznej kolejce T-Mobile Ekstraklasy na pierwszy plan wysuwa się mecz Legii Warszawa z Ruchem Chorzów. Każdy z pewnością ma swojego faworyta w tym spotkaniu. W Wielką Sobotę o 13:30 drużyny ścisłej czołówki tabeli zmierzą się w meczu, który może mieć kluczowe znaczenie dla losów Mistrzostwa Polski w tym sezonie. Mecz może mieć różne oblicza. Lider tabeli zdaje sobie sprawę, że wygrywając to spotkanie pozbędzie się jednego z najgroźniejszych konkurentów do czołowych miejsc w lidze. Goście liczą na tytuł i niezwykle cenne punkty uzyskane w potyczce z zespołem ze stolicy mogą być na wagę złota. Ja bym najbardziej skłaniał się ku remisowi w tym spotkaniu. Zarówno jedni jak i drudzy wiedzą, że najmniejszy błąd może ich kosztować bardzo wiele. Jesienią w Chorzowie Legia okazała się lepszym zespołem i po trafieniu Danijela Ljuboji wygrała 1:0. Warto jednak pamiętać, że ostatnie spotkanie tych zespołów w Warszawie zakończyło się niespodziewaną wygraną Ruchu 3:2. Z jednej strony kusi over, z drugiej under, więc w przypadku bramek może być loteria. Trudno ugryźć to spotkanie. Najsprawiedliwszy wydaje się remis. Po prostu żadna z ekip na dzień dzisiejszy nie wydaje się lepsza od drugiej. Choć ucieszę się na wieść o zwycięstwie Królewskich
Typ: rezultat po 1 połowie - X
Kurs: 2.00
Typ: X
Kurs: 3.50