>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 4.04-9.04.2012

Status
Zamknięty.
M 135

mhm

Użytkownik
skoro w polskiej lidze nie ma walkow to dlaczego mialbym grac nierosadnie zwyciestwo LKS w Bielsku i Cracovii z Bielskiem? Bo lubie oddawac kase bukowi?
Glowa w sciane powinenes uderzyc za swoje chamstwo.
Lata 90 to wielka afera korupcyjna i przychodzi rok 2012 i nagle nie ma korupcji w pilce.
Brzmisz jak ludzie na zagranicznych forach, ktorzy po zadanym przeze mnie pytanu &quot;czy Dresden ma stosunki przyjacielskie z Alemania Aachen?&quot; odpisali mi: &quot;To sa Niemcy a nie Europa Wschodnia, tu sie gra na maksa&quot; hahaha. Dobry zart.
Jak bodaj Cohen przeniosl pilke 15 metrow nad bramka z 7 metrow czy kontra 3 na 2 zostala zepsuta idiotycznym podaniem za plecy to rzeczywiscie, absolutnie nie moze byc mowy o walku a scisle o wymianie punktow.
Smieszna poprawnosc polityczna.
14 maja 2011, Flota - Stroze. Flota gra fajna pilke ale nie moze awansowac bo gdzie by grala? Przyjezdzaja Stroze, gram na Kojarza. Wygrana 1:0 Kolejarz Stroze i utrzymanie. Przypadek? Akcja Bielsko Biala przez kilka lat ciagle dobre granie i slaba koncowka sezonu. Poszlo info ze buduja stadion i awans. Greuther Furth w Niemczech co roku tak graja zeby nie awansowac. Szczytem byl ten sezon: http://www.betexplorer.com/soccer/germany/german-2nd-bundesliga-2006-2007/teaminfo.php?team=furth&amp;amp;team_id=433868
Pozdrawiam wierzacych w czystosc pilki, reszta szuka sciemy i robi kase.

Otrzymane punkty reputacji: +1
dudusss 138

dudusss

Użytkownik
Górnik Zabrze-Polonia Warszawa
Dziś czeka nas spotkanie Górnika, który nie walczy już o nic oraz Polonii, która musi być brana pod uwagę przy walce o mistrzostwo. Goście przy dobrych wiatrach mogą po tej kolejce mieć tylko 3 punkty straty do lidera. Co jest wynikiem dającym bardzo realne szanse na mistrza w naszej nieprzewidywalnej lidze.
Górnik gra dosyć prostą piłkę na przestrzeni całego sezonu. Silni fizycznie i jako tako zdyscyplinowani taktycznie. Przyznam, że patrząc na personalia do Górnik w przedbiegach przegrywa z Polonią.
Warszawiacy zagrali wg mnie najlepszą piłkę w ostatniej kolejce Ekstraklasy. Bardzo podobało mi się ich nastawienie w meczu ze Śląskiem i totalnie ich rozbili. Prezentowali dużą świeżość i przede wszystkim jakość w ofensywie i stabilność z tyłu. Jednak wiemy jak Polonia gra. Drużyna bardzo nieprzewidywalna. Mimo to nie daję większych szans dziś Górnikowi na zwycięstwo. Ciężko mi znaleźć argumenty na korzyść gospodarzy. Dziś raczej obrona Polonii nie popełni takich błędów jak defensywa Korony. Ogólnie gracze z Kielc zagrali fatalny mecz w ostatniej kolejce z Górnikiem i tak na prawdę nie mierzyłbym sił Zabrzan na podstawie tego spotkania.
Dla Polonii dzisiejsze spotkanie jest mega ważne. Jeśli myślą o mistrzostwie to w głowach muszą sobie dziś ułożyć to spotkanie, w Zabrzu 3 punkty są niezbędne.
W Polonii nie ma jako takich osłabień, wraca natomiast Jeż i Cani. Wybór z przodu staje się coraz trudniejszy. Z miłą chęcią oglądnę to spotkanie, spodziewam się dodatkowo że nie będzie odpuszczania i sędzia pokaże trochę więcej kartek. Powtarzam, mecz niesamowicie ważny dla Polonii pod względem mistrzostwa bo następny mecz grają u siebie z Cracovią, więc powinni spokojnie wygrać.
Typy:

Górnik Zabrze-Polonia Warszawa
X2 1.40 8/10⛔
Górnik Zabrze-Polonia Warszawa 2 2.55 5/10⛔

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Jakiej ktoś szuka ściemy?Myślisz że piłkarze faworyzowani przez buka będą zapieprzać po boisku żebyś ty wygrał kasę?Dla Podbeskidzie od dwóch tygodni sezon już się zakończył, jakbyś ich przynajmniej oglądał w meczu z łódzkimi to byś grosza na nich nie stawiał, zagadką była Cracovia która się po czole kopała w każdym tegorocznym spotkaniu, ale było wiadome że będą walczyć.A tak to zobaczę parę wyników, widzę wtopę z ŁKS-em to się pewnie będą chcieli odkuwać w Krakowie i tyle wiedzy na temat stawianych zespołów, co z tego że zaraz koniec sezonu.
Co do dzisiejszego meczu Polonii w Zabrzu to całkiem możliwe że będzie podobnie tylko z korzyścią dla gości.

M 135

mhm

Użytkownik
przeciez wyraznie napisalem ze gralem na ŁKS i Cracovie czyli kursy 5,5 i 2,7 bo to byla pewna sciema a kolega wyzej mi wmawia ze mecze w Polsce sa czyste.
Sadze ze Polonia po prostu wygra. Tutaj nie bedzie podobnie bo kazde miejsce w lidze to 200 tys. Zabrze nie ma formy teraz, graja solidnie ale to nie powinno starczyc na Polonie. Wierze w Michniewicza.

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Górnik Zabrze - Polonia Warszawa
Typ: 2
Kurs: 2,60
Bukmacher: bet365
Polonia pod wodzą nowego trenera zagrał bardzo dobry mecz ze Śląskiem wygrywając 3:0. Teraz pora na wyjazd do Zabrza i zdobycie kolejnych 3 pkt.
Górnik ma bezpieczną pozycje w tabeli a Polonia cały czas gra jeszcze o mistrza i ten mecz muszą wygrać jeśli chcą dalej liczyć się w walce o tytuł.
W poprzednich pojedynkach znacznie lepiej radziła sobie Polonia która w tym spotkaniu zagra bez osłabień.

J 19

jajo

Użytkownik
Poza tym Bielsko dobrze wie, że za rok będzie im się ciężko utrzymać. Dlatego lepiej wystartować z dodatnim bilansem. Wy wierzcie w czystość, a ja w ewentualnym pierwszym meczu Bielska z ŁKSem lub Cracovią pobieram kurs na Podbeskidzie niezależnie na obecną formę itd. Żeby nie było, że teraz jestem mądry, to na pierwszej stronie tematu moja analiza do tego meczu.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Odniosę się do meczu Legii z Ruchem, bo przed sobotą pewnie jeszcze wiele postów na temat tego meczu się tu znajdzie. Wątpię, by stołeczna drużyna pozwoliła sobie na porażkę w tym spotkaniu, jest to zbyt doświadczona drużyna, żeby w meczu bezpośrednim (i to u siebie) dać się minąć Ruchowi i utorować im drogę do MP. Wiem, że Legia przystąpi do meczu osłabiona, wiem, że Ruch jest obecnie w szczytowej formie, ale to właśnie moim zdaniem jeszcze bardziej zmotywuje stołecznych piłkarzy, aby pokazali, że TO MY jesteśmy Legia Warszawa i TO MY kroczymy po mistrzostwo Polski. O zwycięstwo Legii będzie ciężko, myśle, że koło remisu będzie się wahać ten mecz.
Z drugiej strony kurs na Ruch to duże value. Warto pograć drobniakami.

J 19

jajo

Użytkownik
Odniosę się do meczu Legii z Ruchem, bo przed sobotą pewnie jeszcze wiele postów na temat tego meczu się tu znajdzie. Wątpię, by stołeczna drużyna pozwoliła sobie na porażkę w tym spotkaniu, jest to zbyt doświadczona drużyna, żeby w meczu bezpośrednim (i to u siebie) dać się minąć Ruchowi i utorować im drogę do MP. Wiem, że Legia przystąpi do meczu osłabiona, wiem, że Ruch jest obecnie w szczytowej formie, ale to właśnie moim zdaniem jeszcze bardziej zmotywuje stołecznych piłkarzy, aby pokazali, że TO MY jesteśmy Legia Warszawa i TO MY kroczymy po mistrzostwo Polski. O zwycięstwo Legii będzie ciężko, myśle, że koło remisu będzie się wahać ten mecz.
Z drugiej strony kurs na Ruch to duże value. Warto pograć drobniakami.
A MY jesteśmy RUCH i MY idziemy po mistrza!
:? Sorry, ale ciężko w tym poście znaleźć jeden argument przydatny w bukmacherskiej ocenie meczu. Może ten o doświadczeniu.
Kursy w obie strony ciekawe tak naprawdę. Podstawowe pytanie nasuwa się takie: czy indywidualna jakość piłkarzy Legii pokona jakość drużyny Ruchu? Legia gra piłkę dość statyczną, Ljuboja jest typem zawodnika grającego mądrze, ale stosunkowo wolno. To dobrze dla obrońców Ruchu, którzy mają problem z ruchliwymi napastnikami, dlatego w tym meczu bardziej obawiam się Radovica i Wolskiego. Novo, Kucharczyk i Żyro wydają się bez formy, Rybusa już nie ma, więc w tej dwójce szukałbym największego zagrożenia dla oborny Ruchu. Z szybkimi piłkarzami nie lubią też grać Legioniści, a tacy prawdopodobnie wyjdą na przetrzebioną obronę Legii. Warto zauważyć, że Fornalik w okolicach 70 minuty może postawić na wracającego do formy Niedzielana, który powinien potrafić uciec zmęczony stoperom Legii. Jeśli jesteśmy przy stoperach, to zastanawia kto zagra obok Żewłakowa? Mało zwrotny Choto, czy szybszy Vrdoljak. W tym drugim przypadku, pod nieobecność Gola i Rzeźniczaka istnieje możliwość, że duet Straka-Malinowski zdominuje środek pola, co pewnie mało kto przewiduje. Przedwczesny mecz o mistrzostwo, takie spotkania mają dodatkowe smaczki. Osobiście boję się sędziowania pod Legię. Jednak sędziowie boją się bogatszych klubów, boją się presji kibiców, a ta na pewno będzie duża. Dodatkowo Legia tworzy atmosferę jakoby skrzywdzono ją w Krakowie, tak więc ew. pomyłki na korzyść Ruchu byłyby już traktowane jako skandal. No i uczciwie przyznam, że akurat w dwóch ostatnich meczach (Widzew i Wisła) sędziowie pomogli Ruchowi, choć uważam, że Niebiescy poradziliby sobie i bez tego.
Dla mnie raczej NO BET. Jest pełno meczy, więc po co wybierać ten szlagierowy. Na nich bukmacherzy najlepiej zarabiają.

Otrzymane punkty reputacji: +6
fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Wiem, że mój post nie wieje argumentacją, ale w tym przypadku uważam, że doświadczenie i sama świadomość gry na własnym boisku w ważnym meczu w kontekście walki o MP wystarczy zawodnikom z Warszawy do remisu (przynajmniej). Obrona Legii nie powinna wyglądać tak źle. Na prawej obronie zagra pewnie Wawrzyniak, a na lewej Kiełbowicz. Na środku Choto i to chyba największe zmartwienie.
Jeśli ktoś powinie się martwić o sędziowanie to drużyna warszawska, dymana przez sędziów w co drugim meczu.
edit: nic nie wspominałem o meczu w Krakowie.

J 19

jajo

Użytkownik
Tak w Krakowie na Wiśle pewnie też, bo sędzia dawał kartki za to, że kopali.
I wyrzucił biegającego po murawie Skorżę.
W Krakowie sędzia był słaby, bo nie pozwalał na męską grę. Jeśli piłkarze Legii, jednak to widzieli, to powinni wyhamować. Z każdej decyzji przy Reymonta sędzia się bezproblemowo wytłumaczy.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Tak w Krakowie na Wiśle pewnie też, bo sędzia dawał kartki za to, że kopali.
I wyrzucił biegającego po murawie Skorżę.
W Krakowie sędzia był słaby, bo nie pozwalał na męską grę. Jeśli piłkarze Legii, jednak to widzieli, to powinni wyhamować. Z każdej decyzji przy Reymonta sędzia się bezproblemowo wytłumaczy.
Oczywiście, że tak. Nie ma takiej sytuacji z której sędzia się nie wytłumaczy. Legia jest sama sobie winna, trzeba było wykorzystać sytuacje, a nie na znak frustracji kopać Wiślaków po nogach. Obie czerwone kartki słuszne, wyrzucenie Skorży tym bardziej. Myślę, że Ruch powalczy i jest w stanie wygrać z Legią. Większość argumentów (zdecydowana) jest po stronie Chorzowian.

kha1 40

kha1

Użytkownik
⚽ Jagiellonia Białystok v Wisła Kraków
Bukmacher: Betsson
Data: 07-04, 18:00
Komentarz: Co prawda jestem kibicem Białej Gwiazdy i wierzę, że Probierz (jeśli spojrzeć na jego konferencje prasowe) będzie chciał z nich wykrzesać tyle, ile to tylko możliwe, ale uważam, że zdecydowanym faworytem jest mimo wszystko gospodarz tego starcia. Bez względu na to, czy oni również grają w kratkę.
Obstawiam tym razem 1 z podpórką (remis wyklucza zakład). Czemu? Kurs 1,60 i tak będzie bardzo wysoki (dla co bardziej odważnych na Jagę jest 2,35) a średnia bramek osiągana przez te obie ekipy jest wstydliwie niska. Jeszcze nie tak dawno Wisła strzelała po 60-70 goli, teraz pewnie nie dobije nawet do 30. Wielki wstyd i nic więcej.
Zwycięstwo gospodarzy przypieczętuje koszmarny sezon podopiecznych Probierza.
⚽ Legia Warszawa v Ruch Chorzów
Bukmacher: Betsson
Data: 07-04, 13:40
Komentarz: Mecz, który najpewniej mocno oprze się na destrukcji. Nie będę tu siał wywodów o tym, że sędzia wyciągnie karnego z kapelusza, po prostu uważam, że przy takich formacjach nie ma jutro prawa paść więcej bramek, niż jedna, maksymalnie dwie.
Oglądałem ostatnie wyczyny Ruchu, który dosyć dobrze spisuje się w defensywie, Legia z kolei gra typowo na zamieszanie. Ostatnie spotkanie z Arką pokazało, że wcale im to zdobywanie bramek tak łatwo nie przychodzi. W lidze mają ich tylko 37. Świetnie się za to prezentują z tyłu - to ich mocna strona.
Jeśli to połączyć z obecną dyspozycją ruchu, wychodzi dobry kuponik na poniżej 1,5 bramki w meczu @ 2,80 Betsson

Jagielonia -Wisla 2
Legia -Ruch x
Jezeli chodzi o pierwszy pojedynek to spodziewam sie ze zenujaco ostatnio grajaca Wisla wreszczie odniesie skromne zwyciestwo.Prawda jest ze Jagielonia jest bardzo grozna na swoim terenie jednak mysle ze Genkow strzeli bramke i goscie wygraja
W drugim pojedynku spotkaja sie dwie druzyny ktore przewodza w lidze i faworytem jest napewno grajaca na swoim terenie Legia.Ruch jest prawdziwa rewelacja ligi i dobrym przykladem ze niezawsze pieniadze graja na boisku.Stawiam ze ten pojedynek zakonczy sie bramkowym remisem i kibicuje Ruchowi.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Jagiellonia Białystok v Wisła Kraków
typ; over 1,5 Jagiellonia

bet365 @2.75
Kiedy Jagiellonia gra na własnym terenie nie przywiązuję specjalnie wagi do ich meczów wyjazdowych, ich słaba dyspozycja w tych spotkaniach jest jakby tradycją.Jaga ten sezon nie może zaliczyć do najlepszych, jednak ten kto widział ich dwa ostatnie pojedynki w Białymstoku z Widzewem i z Lechem przyzna że Jaga pod wodzą Hajty zrobiła progres i gra dosyć konkretnie i jak dla mnie jest zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu.
Co do Wisły to nie widzę sensu żeby na nich stawiać cokolwiek, gdziekolwiek.Znakomita większość piłkarzy która pożegna się za parę tygodni z klubem i krajem już siłą woli nie jest w stanie stworzyć tutaj drużyny najwyżej pozory, nie widać na boisku chęci do gry ani żadnego zaangażowania ze strony pewnych piłkarzy a 4czy5 chętnych to trochę za mało.Jagiellonia ma 29pkt i na pewno z chęcią przygarnie kolejne, początkowy progres który złapali szybko na pewno nie minie a motywować ich do meczu z Wisłą którą prowadzi ich były trener raczej nie trzeba.Uważam że Jagiellonia lepiej zagra w piłkę niż Wisła (jeżeli oczywiście można stwierdzić że Wisła gra w piłkę) i wygra to spotkanie, jednak jak dla mnie bezpieczniejszym i lepszym kursem jest zakład że trafią min 2x do siatki niezależnie od wyniku

J 19

jajo

Użytkownik
Błędy sędziowskie można podzielić na 3 kategorie:
- absolutne wypatrzenie wyniku meczu. Sędzia popełnia kardynalny błąd (błędy), bez których z dużą dozą prawdopodobieństwa mecz skończyłby się inaczej.
Przykład: ŁKS - Wisła 1:2, nieuznana bramka dla ŁKSu na 2:2
- błędy sędziego lub decyzje mocno naciągane w ważnych sytuacjach, mimo których mecz prawdopodobnie skończyłby się podobnie.
Przykład: Barcelona - Milan 3:1, brak karnego na Ibrze na 2:2
Ruch - Wisła 1:0, mocno naciągany rzut karny dla Ruchu
- błędy w prowadzeniu gry, nie wypaczające wyniku meczu.
Wisła - Legia 0:0, za nisko ustawiona poprzeczka fauli i kartek, równa jednak dla obu drużyn.
Boję się teraz błędów sędziego, bo Legia wytwarza pewną presję, jak to wielce została skrzywdzona w Krakowie, a moim zdaniem (co dokumentowałem powyżej) o żadnym skrzywdzeniu nie może być mowy.

kaczmar123 39

kaczmar123

Użytkownik
Śląsk Wrocław - GKS Bełchatów 1:0 ✅✅✅
typ: 1
kurs: 1,85
Dlaczego jutro Śląsk wygra? Bo gra na swoim starym stadionie, gdzie nie przychodzi 20 tysięcy ludzi z czego ponad połowa to pikniki, które przyszły zobaczyć stadion. Jutro takich ludzi nie będzie. A nawet jeśli będą to będzie ich garstka. Oporowska to charakterystyczny klimat. Oddech fanatycznych na plecach piłkarzy sprawi iż ci zwyciężą dosyć pewnie. Przecież to właśnie na tym stadionie Śląsk przeżywał do tej pory swoje największe sukcesy. Poza tym, kolejnym argumentem na jutrzejsze zwycięstwo gospodarzy jest to, iż w poprzedniej rundzie Śląsk w Bełchatowie odniósł dość sromotną porażkę i teraz będzie się chciał zrewanżować gościom. Kolejny argument to nowe kontrakty co poniektórych Panów z drużyny. To jest ostatni dzwonek by walczyć o miejsce w składzie na przyszły sezon, gdzie jak wiadomo może nie być kolorowo. Następny argument to to, iż Bełchatów nigdy spośród 5 meczów nie wygrał we Wrocławiu. Co do osłabień GKSu: na pewno nie zagra Wróbel i Wilusz. Niepewny jest występ Wilusza. W Śląsku Orest po ostatnim meczu zapowiadał w Lidze + Extra zmiany w składzie. Czuję, że Orest jutro zaskoczy sam siebie ze składem ale ostatecznie wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku z byłym klubem ;)

bender7 91

bender7

Użytkownik
Do powyższej wypowiedzi, z którą się zgadzam w 100 % chciałbym dodać, że Bełchatów gra bardzo słabo na wyjazdach (bilans 1-3-8) i raczej punktów we Wrocławiu nie zdobędzie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom