>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 03.05-06.05.2013

Status
Zamknięty.
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Korona - Polonia
1:1​

Drugie dzisiejsze spotkanie w Ekstraklasie to pojedynek Korony z Polonią. Gospodarze mimo 11 miejsca w tabeli wciąż nie mogą być w 100% pewni utrzymania dlatego nie ma mowy o braku motywacji do gry. Mimo to Korona w rundzie wiosennej gra w kratkę. Jednak przed własną publicznością ekipa z Kielc prezentuje się bardzo solidnie. W dotychczasowych 12 meczach doznała tylko dwukrotnie porażki. Dzisiaj również nie zanosi się na to by mieli przegrać. Ich rywal warszawska Polonia nie wygrała od 7 spotkań z czego aż 6 to porażki. Sytuacja w Czarnych Koszulach nie jest tajemnicą. W tym przypadku przyczyną są pieniądze a raczej ich brak oraz osoba właściciela (znowu !) bo mimo osłabień przed startem zawodnicy pokazali że drzemie w nich potencjał. Dorobek 33 punktów powoduje, ze nie muszą obawiać się o spadek, chociaż nawet jak sportowo się utrzymają to istnieje spora szanse, że nie otrzymają licencji. Do tego olbrzymie zaległości w wypłatach są naturalną przyczyną słabnącego morale wśród piłkarzy. Natomiast w Koronie trener Ojrzyński wymaga od zawodników gry na 120%. Cel na ten sezon to utrzymanie, a jak twierdzi szkoleniowiec nie został jeszcze osiągnięty dlatego dziś zagrają o pełną pulę. Moim zdaniem uda im się to zadanie wykonać. Gospodarze przed własną publicznością są solidną drużyną. W przypadku gości jesteśmy świadkami upadku kolejnej zasłużonej polskiej drużyny.
Moja propozycja:
Korona (około 2.00)⛔

milson 209

milson

Użytkownik
ode mnie:
Dyscyplina: Piłka nożna, Polska, T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko-Biała - Zagłębie Lubin
Typ: Zagłębie (-1) EH
Kurs: 6,0
Bukmacher: William Hill
Typ trochę przeciwko logice, bo TSP w ostatnich spotkaniach gra naprawdę dobrze. W tej rundzie przegrali tylko jedno spotkanie (z Legią) i dzielnie walczy o utrzymanie w lidze. Podopieczni Czesława Michniewicza nie zawodzą, więc... kiedyś musi powinąć się im noga, bo to polska liga ???? Na południe przyjeżdża Zagłębie, uskrzydlone derbowym zwycięstwem nad Śląskiem. Zespół Pavla Hapala to jeden z nielicznych ekip zza pleców dwójki walczącej o mistrzostwo, którą stać finansowo na grę w pucharach. Gdyby nie karne trzy oczka Miedziowi byliby w doskonałej sytuacji do szturmu na Europę. Mimo wszystko uważam, że Zagłębie jest w stanie ograć TSP nawet w Bielsku-Białej. W drużynie jest kilku zawodników, którym będzie zależało na pokazaniu się. Jeśli Zagłębiu będzie zależało na wywiezieniu kompletu punktów z Beskidów, to powinno je stamtąd wywieść. Osobiście przeczuwam, że jeśli takie zwycięstwo miałoby mieć miejsce, to będzie ono bardziej okazałe, niż tylko jednobramkowe.

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Podbeskidzie B-B - Zagłębie Lubin
Do Bielska-Białej przyjeżdża Zagłębie, które po ostatnim okazałym zwycięstwie nad wciąż aktualnymi mistrzami Polski będzie chciało dziś przełamać niekorzystną tendencję gier na wyjazdach. Od 3 miejsca w tabeli Lubinian dzieli zaledwie pięć punktów i tak naprawdę drużyna Hapala ma o co się starać w najbliższych pojedynkach. Jeśli nie uda się pogoń za podium, to zawsze pozostaje walka o wyższe miejsca w tabeli, dające w ostatecznym rozrachunku większe pieniądze dla klubu. Solidna ekipa z wyróżniającymi się indywidualnościami jak Szymon Pawłowski, Adrian Błąd czy też Małkowski z Papadopulosem zbiera bardzo dobre recenzję za grę na własnym stadionie i punktuje rywali. Na pięć ligowych meczów u siebie Zagłębie zgarnęło 12 punktów przegrywając jedynie z Ruchem Chorzów w samej końcówce spotkania. W kontraście do spotkań na własnym podwórku stoją &#39;wyczyny&#39; Zagłębia na wyjeździe, które w obecnym roku dały zaledwie dwa punkty. Należy jednak wspomnieć, że dwa ostatnie wyjazdowe mecze rozgrywała z duetem pościgowym do mistrzowskiej korony (0:2 z Legią oraz 1:3 z Lechem). Jeśli Zagłębie chce jeszcze coś ugrać w tym sezonie musi niezwłocznie poprawić swoją grę na wyjeździe, bo do końca sezonu pozostało jeszcze kilka spotkań i ważnych punktów do zdobycia. Bez tego pozostanie w połowie stawki z łatką ligowego średniaka z ogromnym potencjałem.
Po drugiej stronie mamy gospodarzy, którzy notują świetną passę gier na wyjazdach. Trzy ostatnie spotkania zakończyły się zwycięstwami Górali (3:1 z Ruchem, 1:0 z Górnikiem oraz 2:1 z gdańską Lechią). Wymieniani jednym tchem po rundzie jesiennej jako kandydat do spadku pokazują, że mają charakter i będą walczyć do ostatnich ligowych kolejek o utrzymanie się w najwyższej klasie rozgrywkowej. I o ile na wyjazdach w ostatnim czasie Bielszczanie spisują się rewelacyjnie to gra u siebie nie przynosi okazałego gradu punktów, które szybko mogłyby wywindować ekipę Michniewicza ponad strefę spadkową. Po dwóch remisach ze słabymi obecnie zespołami (Korona oraz czerwona latarnia ligi - GKS Bełchatów) dzisiaj dla ekipy Podbeskidzia liczą się wyłącznie 3 punkty (i nie tylko dzisiaj,a będzie tak do końca sezonu) i swoiste przełamanie passy niekorzystnych gier na własnym terenie. Nawet z racji faktu iż nóż na gardle poczuła Pogoń Szczecin i za wszelką cenę będzie chciała odjechać grupie spadkowej i zachować miejsce w Ekstraklasie.
Liczę na otwarte spotkanie, gdyż ani jednych ani drugich nie będzie satysfakcjonować jeden punkt. W mojej opinii bardziej umotywowani powinni być gracze gospodarzy i na ich zwycięstwo będę stawiał z wariantem DNB. Jeśli ma to być otwarte spotkanie to skupiam się także na BTS-ie oraz over.
Podbeskidzie DNB 1.82 ZWROT
BTS 1.80
over 2.5 2.00
Tobet

Otrzymane punkty reputacji: +2
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Pilka Nozna, T-Mobile Ekstraklasa 18:00, 3.05.2013
Podbeskidzie - Zaglebie
typ: 1
2,60
Comeon
Analiza
Dzis rozpoczynamy kolejna kolejki T-Mobile Ekstraklasy, w pierwszym spotkaniu kolejki Podbeskidzie podejmie na wlasnym stadionie Zaglebie Lubin. Bukmacherzy nie sa jednoznaczni we wskazaniu faworyta spotkania, ale dlaczego nie sa bardziej zdecydowani, niewiem. Uwazam wystawiony kurs na gospodarzy za spore value. Podbeskidzie zaciekle walczy o zachowanie ligowego bytu, choc wciaz strata jest duza, zawodnicy z Bielska Bialej prezentuja sie ostatnimi czasy bardzo dobrze. Po bardzo slabej pierwszej rundzie rozgrywek, w drugiej prezentuja sie o niebo lepiej. W tej rundzie ulegli jedynie Legii Warszawa, wygrywajac 3 pojedynki, w pozostalych notujac remisy. Jak na przedostatni zespol ligi to swietny wynik. W tej chwili maja juz zaledwie cztery punkty straty do bezpiecznego miejsca, wiec kazde punkty sa na wage zlota. Zaglebie gra bardzo w kratke. Na wyjezdzie lubinianie dawno nie wygrali, wiekszosc swoich punktow zdobyli w spotkaniach u siebie. Sposrod pieciu ostatnich spotkan przegrywali az trzykrotnie. Ponadto praktycznie nie maja o co walczyc, oczywiscie jest szansa na europejskie puchary, oczywiscie realna, ale niewielka. Motywacja na pewno bedzie dzis po stronie gospodarzy. Ponadto trzy ostatnie spotkania w Bielsku Bialej konczyly sie zwyciestwami gospodarzy i dzis bedzie podobnie.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Podbeskidzie - Zagłębie Lubin DNB 2,04 pinnacle over 2,25 1,97 sbo

Gospodarze od wygranej z Jagą 4-0 na początku rundy wiosennej, mają problemy u siebie z wygraną,
z Legią trudno było oczekiwać trzech punktów, ale z Koroną, która na wyjazdach nie wygrała ani razu
oraz z ostatnim GKSem Bełchatów tak. Z grą u siebie mają wyraźne problemy,
bo przecież wygrywali z Górnikiem, Ruchem i Lechią na wyjazdach w ostatnich kolejkach.
Goście grają coraz lepiej po słabych spotkaniach z Ruchem i Legią.
W pierwszym meczu z Idzie przegrali 1-2, grali 10 na 11, a stworzyli sobie sporo dobrych okazji,
przegrali po błędzie Gliwy przy strzale wolnego.
Ostatnio sporo bramek padało na stadionie gospodarzy, jutro też powinniśmy zobaczyć bramki.
Tomek :grin: wize Kto ty tez zagrauesz mio typ :] czytauem skad nie rozumiem dlatego graion na Bielsko jezeli Zaglebie zagrac jak potrafie bede wygrac latwo ,drugi match zagram dopiero kiedy wize skad

gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Podbeskidzie- Zagłębie Lubin X @ 3.20 Unibet✅✅

Dzisiaj o godzinie 18:00 spotkają się drużyny , które najlepiej punktują w rundzie wiosennej. Podbeskidzie wywalczyło jak do tej pory 16 pkt, a Zagłębie pkt 14. Mecz z gatunku o wszystko. Obie drużyny o coś walczą. Zagłębie ma 5 pkt straty do miejsc, które gwarantują grę w europejskich pucharach, a Podbeskidzie jak wszystkim wiadomo gra o utrzymanie. Jedno nie ulega wątpliwości, żadna z drużyn nie będzie chciała przegrać tego meczu. Ktoś powie....że bredze, bo Podbeskidzie musi wygrywać żeby się utrzymać. Ja myślę,że nie koniecznie. Wszyscy wiedzą, że Polonia na otrzymanie licencji szans nie ma praktycznie żadnych i zadaniem Podbeskidzia będzie utrzymanie bezpiecznej przewagi na Bełchatowem. Dlatego uważam,że w dzisiejszym meczu zespoły będą dbały głównie o to aby tego meczu nie przegrać. Pewnie argumentacja moja nie przekonuje, tylko że trudno uargumentować remis. Ja w tym spotkaniu zdecydowanego faworyta nie widzę i uważam że spotkanie skończy się podziałem punktów.

Propozycje
X do przerwy (2.10)⛔
X2 (1.48)✅
Under 2.5 (1.75)✅
Dokładny wynik 1-1 (6.25)✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
maestro12 773

maestro12

Użytkownik
Korona Kielce - Polonia Warszawa

W 25 kolejce ekstraklasy Korona Kielce podejmować będzie na własnym stadionie słabo spisująca się w tym sezonie Polonie Warszawę która w rundzie wiosennej gra straszny piach na 9 spotkań wygrała tylko jedno spotkanie dwa razy zremisowała a resztę przegrała. W dzisiejszym spotkaniu również nie przewiduję innego wyniku w meczu niż kolejna przegrana Polonii której zawodnicy zamiast myśleć o meczu i taktyce myślą o zaległych wypłatach oraz o tym czy wogóle dostaną te zaległe pieniądze. Inna sytuacja jest po stronie gospodarzy tam takich problemów nie ma wszystko gra jak w szwajcarskim zegarku a do tego kibice wiernie wspierają swój zespół w każdym meczu co przekłada się na frekwencje z meczu na mecz oraz przede wszystkim na wyniki Korony na swoim stadionie gdzie są mega mocni w 12 spotkaniach przegrała tylko dwa mecze na inaugurację z Lechią i kilka kolejek temu z walczącym o mistrza Lechem. Tak więc jak już wspomniałem wcześniej typuje w tym spotkaniu pewne zwycięstwo Korony mimo tego że akurat do meczu prawdopodobnie przystąpi osłabiona brakiem Pawła Golańskiego (18/1), Tomasza Lisowskiego(21/0) oraz Pavola Stano (21/4) myślę jednak że trener Wojciech Ojrzyński wie jak ustawić drużynę bez tych zawodników i wygrać mecz ze słabą Polonią a dodatkowo zrewanżować im się za przegraną z zeszłej rundy gdzie na wyjeździe w Warszawie dostali 2:0 po dwóch bramkach Teodorczyka ja osobiście w to wierzę dlatego obstawiam ten mecz

Mój typ:
Korona Kielce - Polonia Warszawa
Korona - 1.95 - UNIBET⛔⛔⛔
Dodatkowo za mniejszą stawkę:
Maciej Korzym strzeli - 3,40 - Unibet✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 125

thespec

Użytkownik
18:00 Podbeskidzie B-B - Zagłębie Lubin
Bardzo ciekawy mecz rozpoczyna 25 kolejkę. PBB w dobrej formie, próbują wywalczyć utrzymanie w lidze. Większość punktów zdobyta na wiosnę przez zespół z Bielska to zasługa Demjana, który jest w bardzo dobrej formie strzeleckiej. Mobilizacją do dalszych bramek tego napastnika na pewno jest fakt, że wpadł w oko kilku klubom i może na jesień w razie spadku PBB ligę niżej, uda mu się pozostać w Ekstraklasie? Po drugiej stronie Zagłębie, które jak zawsze dużo lepiej prezentuje się wiosną, niż jesienią. Po bardzo dobre inauguracji, trochę spadek formy, ale ich gra wygląda bardzo dobrze.
W meczu może być ciężko wskazać faworyta. Na stronę Podbeskidzia przemawia jednak chęć utrzymania. Zagłębie raczej nie walczy już o nic (wątpię by mieli szansę wygryźć kogoś z pierwszej 4 z pucharów). Dlatego przychylałbym się do wygranej gospodarzy.
Mój typ jednak inny. W 3 ostatnich meczach w Bielsku zanotowaliśmy 2 overy:
25.02.12 EKS Podbeskidzie B-B Zagłębie Lubin 1 : 0
04.04.09 LIG Podbeskidzie B-B Zagłębie Lubin 3 : 0
18.10.03 LIG Podbeskidzie B-B Zagłębie Lubin 4 : 2
Dziś też może pojawić over. Przemawia za tym forma Podbeskidzia i Demjana oraz ciekawa linia pomocy w Zagłębiu, potrafiąca ukuć z dystansu, bądź po dobrej centrze ze stałego fragmentu gry. Myślę, że może być 2:1 dla gospodarzy ???? BTS ✅
Moje typy:
over 2,5 2.25 Pinnacle ⛔
over 1,5 1.40 Expekt ✅
edit:
Niezawodny Demjan ???? . Szkoda, że sędzia nie dał karnego za rękę w 2 połowie, wtedy over mógłby spokojnie siąść.

tenisfan7 42

tenisfan7

Użytkownik
Korona Kielce - Polonia Warszawa 2,00 Bet365
Wprawdzie kieleckie scyzoryki bez Golańskiego, Lisowskiego i Stano, a więc filarów defensywy, ale i tak powinni sobie poradzić z targaną problemami Polonią. W Kielcach nie takie drużyny jak Polonia przegrywały. Podopieczni Ojrzyńskiego na własnym terenie nie przegrali od pięciu spotkań, z czego 3 ostatnie mecze kończyli zwycięstwem. Warszawianie na wyjazdowe czekają od 1 marca i jestem przekonany, że poczekają co najmniej do 18 maja i spotkania w Zabrzu z Górnikiem.

R 0

romulobjj

Użytkownik
Korona Kielce - Polonia Warszawa 2,00 Bet365
Wprawdzie kieleckie scyzoryki bez Golańskiego, Lisowskiego i Stano, a więc filarów defensywy, ale i tak powinni sobie poradzić z targaną problemami Polonią. W Kielcach nie takie drużyny jak Polonia przegrywały. Podopieczni Ojrzyńskiego na własnym terenie nie przegrali od pięciu spotkań, z czego 3 ostatnie mecze kończyli zwycięstwem. Warszawianie na wyjazdowe czekają od 1 marca i jestem przekonany, że poczekają co najmniej do 18 maja i spotkania w Zabrzu z Górnikiem.
cała trójka od pierwszej minuty...

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Widzew - Jagiellonia over 2,25 1,94 Sbobet ✅
Wczoraj Zagłębie nie potrafiło wykorzystać kilku dobrych okazji na podwyższenie wyniku,
nie pomógł im sędzia, więc Typ jutro liczy na hokejowy wynik w Łodzi.
Jeżeli jakieś spotkanie może być podobne do tego jutro to najbardziej to z Polonią w tej rundzie,
gdzie padło pięć bramek, nie liczę na powtórkę wyniku,
ponieważ to Jaga gra w ostatnich meczach znacznie lepiej.
Jaga od meczu z Lechem wygranym 2-0 w Poznaniu zawsze traciła gola na wyjeździe w lidze,
po porażkach z Idzie oraz Wisłą zawsze strzelała poza domem.
Ostatnio w meczu z Lech nic nie strzeliła mimo dużej ilości klarownych okazji,
dla mnie jutro zobaczymy bramki, obie ekipy mają problemy w grze w obronie, mają kim postraszyć z kontry.
Co do handi, lepiej grać w stronę gości.
Ponadto over 2 tym meczu wraz z overem 2 meczu Zagłębia i Ruchu został wrzucony na tripla,
czyli pozostałe dwa można dać w ako.

Otrzymane punkty reputacji: +3
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Lech Poznań - Wisła Kraków over 2.5 @ 2.0 Unibet⛔

Dzisiaj o godzinie 18:00 zobaczymy spotkanie drużyn, które grają o odmienne cele. Lech Poznań jak wiadomo cel ma jeden....wyprzedzić Legię i zdobyć Mistrzostwo Polski. A Wisła.....od pewnego czasu celem Wisły jest nie kompromitować się jeszcze bardziej. Dlatego uważam, że w tym spotkaniu nie będzie kalkulacji. Lech u siebie często miał problem z drużynami, które stawiały autobus w bramce. Disiaj wydaje się, że tego problemu mieć nie będzie bo Wisła jest zbyt dumna żeby grać bardzo defensywnie. Myśle, że Wisła w Poznaniu zagra otwarty mecz, a to nam pozwoli zobaczyć bramki. Lech jak wiadomo dzisiaj musi wygrać i pewnie od samego początku ruszy do przodu. Potencjał ofensywny obie drużyny posiadają. Przy moim typie warto też wpomnieć o defensywach obu drużyn. Wisła w tyłach spisuje się bardzo słabo...ich defensywa niekiedy zachowuje się jakby grała ze sobą pierwszy raz. Jedyny , który trzyma tam poziom jest Głowacki. Lech w defensywie jest stabilniejsz, ale nie jest to też mur nie do przejścia. Jak Lechia bez ataku potrafiła strzelić w Poznaniu 2 bramki to tym bardziej Wisła coś może strzelić. Reasumując.....jak dzisiaj gdzieś mają postrzelać to gdzie jak nie w Poznaniu. W mojej ocenie wszystko na to wskazuje, że wlaśnie w tym meczu zobaczymy wiele goli. Polecam.

R 75

richi

Użytkownik
dla mnie jutro zobaczymy bramki, obie ekipy mają problemy w grze w obronie, mają kim postraszyć z kontry
Zgadzam sie w 100% over jak nic pobralem i podziekowalem.
Co do meczu Lecha post wyzej mam zgola odmienne odczucia Wisla ostatnio gra na zero z tylu,a i mecze miedzy nimi to czeste 1-0,1-1,0-0 wiec zagralem Under 2.5.

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Widzew - Jagiellonia over 2,25 1,94 Sbobet
Wczoraj Zagłębie nie potrafiło wykorzystać kilku dobrych okazji na podwyższenie wyniku,
nie pomógł im sędzia, więc Typ jutro liczy na hokejowy wynik w Łodzi.
Jeżeli jakieś spotkanie może być podobne do tego jutro to najbardziej to z Polonią w tej rundzie,
gdzie padło pięć bramek, nie liczę na powtórkę wyniku,
ponieważ to Jaga gra w ostatnich meczach znacznie lepiej.
Jaga od meczu z Lechem wygranym 2-0 w Poznaniu zawsze traciła gola na wyjeździe w lidze,
po porażkach z Idzie oraz Wisłą zawsze strzelała poza domem.
Ostatnio w meczu z Lech nic nie strzeliła mimo dużej ilości klarownych okazji,
dla mnie jutro zobaczymy bramki, obie ekipy mają problemy w grze w obronie, mają kim postraszyć z kontry.
Co do handi, lepiej grać w stronę gości.
Ponadto over 2 tym meczu wraz z overem 2 meczu Zagłębia i Ruchu został wrzucony na tripla,
czyli pozostałe dwa można dać w ako.
Pisauem ja Tomasz lepej zagrac over 2 live jak na Zaglebie wczroaj wystarci czekac 10 minut,a Jagellonia +0,25 nie grac ? czemu ? a zapominauem bo bede na stadiona dla kibicowac twojego Widzew ale tutaj serce nie cie licze to zagrai nawet czysta 2 ? Widzew slabo zagrac od kilka tygodnie a Jaga jezeli zagrac jak match ze Lech to napewno nie przegraion

tomeczekp90 157

tomeczekp90

Użytkownik
Lech Poznań - Wisła Kraków
Patrząc kilka lat wstecz mecze tych drużyn bez zastanowienia się namaszczane były hitami Ekstraklasy. W tym momencie do grona drużyn hitowych możemy zaliczyć jedynie Lech Poznań, który w tej kolejce będzie liczył na potknięcie Legii by zdobyć prowadzenie w tabeli. Wisła Kraków jest cieniem drużyny, która kilka lat temu biła się o mistrzostwo Polski. Obecnie z 31 punktami plasuje się na...10 miejscu w tabeli. Ostatnie pięć meczów Białej Gwiazdy to zaledwie 1 wygrana (w ostatniej koleje bo kuriozalnym błędzie obrony golu Małeckiego z Widzewem), 2 porażki oraz 2 remisy. Ponad to w półfinale PP odpadła przegrywając w dwóch meczach ze Śląskiem Wrocław, który obecnie jest w słabej formie.
Lech pod okiem Rumaka stworzył bardzo dobrze uzupełniającą się ekipę z dużym potencjałem defensywnym, który jest połączeniem doświadczenia z młodością oraz ogromną siłą w ofensywie. Drużyna notuje świetną passę gier na wyjazdach. Wszystkie pięć tegorocznych meczów na obcym terenie zakończyły się zwycięstwami Kolejarza. Na własnym podwórku po chimerycznej grze na początku rundy wiosennej dwa ostatnie mecze pokazały, że Lech przełamał niekorzystną tendencję gier u siebie i potrafi zwyciężać (z Lechią 4:2 oraz Zagłębiem Lubin 3:1).
Lech w żadnym wypadku nie może odpuszczać żadnego meczu do końca rozgrywek. I kluczem do tego jak podkreśla trener Rumak, jest skupianie się na najbliższym rywalu, a nie na poczynaniach Legii. W tym meczu jedyną słuszną opcją jest zwycięstwo Poznaniaków, a remis bądź niespodziewana przegrana mocno skomplikowałaby pościg za Legią i oddaliłoby Kolejarz od zdobycia Mistrza Polski.
Argumentem za wygraną Lechitów są także problemy kadrowe Wiślaków, której rozsypała się kompletnie linia defensywna. Dziś z powodu kontuzji nie zagrają - Pareiko, Czekaj, Jovanović, a także Jaliens. Za czerwoną kartkę w meczu z Widzewem pauzować będzie Osman Chavez. Kiepską atmosferę z powodu słabych występów podsycili na wtorkowym treningu Bunoza oraz Boguski, którzy skoczyli sobie do gardeł i zostali ukrarani finansowo przez klub.
Osłabienie Lecha to przede wszystkim kontuzja podstawowego bramkarza - Jasmina Buricia, który w Białymstoku musiał opuścić plac gry już w pierwszej połowie spotkania. Dziś nie wystąpi także poobijany w poniedziałkowym meczu Bartosz Ślusarski. W jego miejsce zagra Teodorczyk.
Te straty są niczym w porównaniu do kłopotów Białej Gwiazdy. Rumak posiada dobrych jakościowo zmienników, zaś Kulawik jest zmuszony do rotacji składu w opraciu o młodych zawodników. Wzmocnieniem Lecha przed tym spotkaniem jest powrót po pauzie kartkowej Trałki.
W tym meczu typuję wygraną Lecha. Pokuszę się także o handicap, gdyż zagrają dzisiaj dwie drużyny z różnych orbit - będący w gazie i myślący o Mistrzostwie Lech oraz słaba z poważnymi brakami w składzie krakowska Wisła. Biorę także over 2.5 licząc na bramki Kolejarza (w ostatnich dwóch meczach u siebie 4 z Lechią i 3 z Miedziowymi ). Akurat na Tobecie nie mam w ofercie strzelców bramek, ale wam polecałbym zagranie na bramkę będącego w wysokiej formie Lovrencsicsa (4 ostatnie mecze i 4 bramki Węgra).
Lech 1.60
Lech (-1) 2.65
over 2.5 2.07

G. Lovrencsics strzeli - TAK
Tobet

anzelmo 268,5K

anzelmo

Użytkownik
GKS Bełchatów -Górnik Zabrze 04.05.2013 15:45 Ekstraklasa
under 2,5 1,65
SportingBet
Kolejna bardzo ważne spotkanie dla obydwu zespołów, które walczą o przeciwne cele.Gospodarze walczą o utrzymanie i trzeba powiedzieć ze graja bardzo fajna rundę, podoba mi sie strasznie ich gra piłką- graja w miarę spokojnie od obrony starają sie długo utrzymywać przy piłce, grac konsekwentnie atakiem pozycyjnym.Podopieczni Kieresia bardzo fajnie sie promują przykłady Zubas Michalskiego itp zespól jest w trudnej sytuacji ,ale moim skromnym zdaniem ma swój styl. Brakuje napastnika który wziąłby ciężar na siebie z zdobywaniem bramek.Gks gra dobrze taktycznie w obronie zdarzają im sie słabsze mecze- proste błędy ale mimo to wyglądają bardzo pewnie w defensywie. Mecz ciekawy do typowania nasza liga jest strasznie wyrównana wczorajsze mecze tylko to potwierdziły- gdzie ambitna walka górali przyniosła 1 pkt. Skłaniałbym sie ku podziale punktów, ale.... Kilka slow o gościach, którzy chyba lekki kryzys z początku rundy maja za sobą- graja bardzo solidnie w defensywie przebudził sie Jelen. Kawal świetnej pracy wykonuje Nawałka, Górnik ma szanse na europejskie puchary po bardzo prestiżowej wygranej w derbach z Ruchem mobilizacji na pewno nie zabraknie- ciśnienie i presja na pewno jest i dzisiaj kluczowe spotkanie. Tabela wygląda bardzo ciekawie- Zabrzanie mogą odskoczyć Zagłębiu i zdecydowanie słabiej grającemu Slaskowi. Górnik to tagze zespól underowy, grający bardzo solidnie w defensywie, myślę ze zobaczy mnóstwo walki i mało bramek.

tpptp123 9

tpptp123

Użytkownik
LECH POZNAŃ - WISŁA KRAKÓW
Trwa pogoń Lecha mająca na celu zmianę na pozycji lidera. Podczas zimowej przerwy wiele osób już koronowało Legie na mistrza Polski. Tymczasem Lech nie odpuszcza, zaczął wygrywać wreszcie u siebie, a na wyjazdach punktuję regularnie. Moim zdaniem wyglądają solidniej niż Legia, świetnie funkcjonują skrzydła, jakość w ofensywie numer jeden w lidze.
Naprzeciw rozpędzonej lokomotywy staję Wisła z Krakowa, przeżywająca najgorszy sezon od lat. Drużyna jest rozbita, trener Kulawik nie panuje nad zespołem, połowie zespołu kończą się kontrakty itd.itp. Dodatkowo dziś Wisła bez serca zespołu czyli Sobola i Kosowskiego. W obronie młodzi Stolarski oraz Uryga. To będzie dla nich ważne doświadczenie, ale ja widzę tu jedno rozwiązanie - Lech rozbije Wisłe kilkoma bramkami. Dlatego pobieram :
Lech (-1) 1 kurs 2.4 Sportingbet

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Lech Poznań - Wisła Kraków under 1,5 gola -&gt; 3,30 -&gt; Sportingbet ✅✅✅ 1:0 Lech Poznań

Nie ma co ukrywać, rzadko piszę analizę na dyscyplinę jaką jest piłka nożna, ale dzisiaj uważam, że wpadł mi w oko fajny typ z dobrym kursem. Lech Poznań nadal liczy się w walce o mistrzostwo Polski, natomiast Wisła nie gra już praktycznie o nic. 9 miejsce w tabeli i 31 pkt w 24 spotkaniach to nie jest wynik o którym marzą szefowie Wisły. Podopieczni Tomasza Kulawika wiedzą, że po sezonie nastąpi gruntowne przebudowanie składu ekipy z Reymonta. Niemniej jednak uważam, że Wisła tego meczu nie odpuści. Mecze pomiędzy tymi zespołami zawsze wzbudzały wiele emocji, elektryzowały ze sobą zwaśnionych kibiców. Ligowy klasyk dzisiaj w Poznaniu i nie sądzę, żeby był to łatwy mecz. Lech u siebie gra słabo, z 11 spotkań wygrał tylko 4. Mój typ na dzisiaj to under 1,5 gola po bardzo dobrym kursie jaki oferuje Sportingbet -&gt; 3,30. Dla mnie to value. Ligowe klasyki charakteryzują się często tym, że pada mało goli a walka rozgrywa się głównie w środku pola. Na koniec dodam fakt, że w 6 ostatnich spotkaniach pomiędzy Wisłą a Lechem padał maxymalnie 1 gol. Niektórzy mogą pisać że Lech ma formę, a Wisła gra padakę. Zgodzę się z tym, jednak w polskiej lidze w takim meczu może nie być widoczna różnica. Gram ten zakład dzisiaj i jestem dobrej myśli. Pozdrawiam. Rambo.
Dla bardziej odważnych 1/10 Lech - Wisła DW 0-0 10@ -&gt; Expekt⛔⛔

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska - T-Mobile Ekstraklasa
Spotkanie: Legia Warszawa - Lechia Gdańsk
Typ: 1 ✅✅✅ (1:0)
Kurs: 1.41
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:

Kolejny typ z tych &quot;prostych jak konstrukcja cepa&quot;. Wiadome Lech wygrał swój mecz i żeby odzyskać lidera trzeba to spotkanie wygrać. Wg jeśli Legia myśli o mistrzostwie spotkania u siebie musi wygrywać. Do stolicy przyjeżdża 12 zespół T-Mobile Ekstraklasy po fatalnej serii 6-ciu meczy bez wygranej. Ekipa Bogusława Kaczmarka ostatnią wygraną świętowała 10 marca. Od tamtej pory gdańszczanie notują remisy lub porażki. Duży wpływ na postawę lechistów miało odejście Razacka Traore, który dzisiaj strzela gole dla tureckiego Gaziantepsporu.
Jeśli zaś o Legię chodzi to w meczu nie zagrają narzekający na urazy Jakub Rzeźniczak, Jakub Wawrzyniak, Bartosz Bereszyński, pauzujący Wladimer Dwaliszwili oraz nie powołani do meczowej 18-stki Olek Jagiełło i Igor Berezowski. Do składu wracają zaś Danijel Ljuboja i Miroslav Radović, których zabrakło w meczu z Śląskiem we Wrocławiu.
Dodam, że w pierwszym meczu pomiędzy drużynami w tym sezonie Legia wygrała w Gdańsku 2:1. I cóż tu więcej dodawać, goście po prostu są skazani na porażkę. Ktoś może spytać więc dlaczego nie gram na Legię z handi ? Otóż na Legii przejechałem się już nie raz (choćby ostatnio gdy grali z Piastem czy u siebie z Bełchatowem -oba mecze po 0:0) i dlatego gram czystą jedyną bo czego jak czego ale zwycięstwa Legii w meczu z Lechią jestem prawie pewien. Powodzenia !

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Legia - Lechia +1,25 2 Sbobet ✅ połowa wygrana
To na Legii będzie dziś ciążyła presja, ostatnio zagrali przeciętne spotkanie w Gliwicach.
Lechia nie wygrała od meczu z Koroną, ale nie rozumiem czemu drużyna grająca z kontry
miała by nie powalczyć i nie urwać punktów.
Widziałem wszystkie spotkania obu drużyn i powtórki wyników z ostatnich spotkań
na Ł3 między tymi ekipami się nie spodziewam.
Ponad 10 jest w pinnacle na wygraną gości, realne ? nie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom