>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 03.05-06.05.2013

Status
Zamknięty.
maestro12 773

maestro12

Użytkownik
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk

Jeden z pewniejszych meczów na dzisiaj czyli pewny win Legii jednakże kurs znowu nie zachęca jak również to że Legia miała nie raz takie sytuacje że nie wygrywała pewnych meczy dlatego standardowo spróbuje obstawić jakiś kupon na strzelca bramki oczywiście z o wiele większym kursem. Tak więc w tym meczu typuję że Danijel Ljuboja powiększy przewagę w klasyfikacji najlepszych strzelców ekstraklasy i strzeli przynajmniej jedną brameczkę. Obecnie ma ich 12 tyle samo od piątku ma rewelacja tej rundy Robert Demjan jednakże trzeba zaznaczyć że większość z tych bramek Danijel strzelił w rundzie jesiennej bo aż 10 tylko dwie bramki ma strzelone w tej rundzie czyli widać że coś nie gra z tym strzelaniem od przerwy zimowej. Głównym powodem z psychologicznego punktu widzenia:grin: według mnie było to że nie czuł realnego zagrożenia w walce o koronę najlepszego strzelca teraz jak już Demjan wyrównał się z nim w klasyfikacji to myśle że Danijel w końcu weźmie się za strzelanie bramek i strzeli dziś więcej niż jedną. Jeszcze na koniec podam jeden fakt dotyczący tego zawodnika mianowicie nie raz już okazywał sie artykuły o tym że Danijel Ljuboja opuści zespół gdyż po pierwsze jest za drogi,często łapie kontuzje no i przede wszystkim ma już swoje lata myślę że coś może w być na rzeczy i po sezonie faktycznie opuści Legię i z powrotem wróci do Francji mówi się o zainteresowaniem Monaco które pamięta go z dawnych lat jak Ljuboja grał z PSG i RC Strasbourg. Jednakże żeby takie kluby jak Monaco faktycznie chciały go kupić Danijel musi mieć jakiegoś asa w rękawie żeby ich do tego kupna zachęcić takim asem może być tytuł najlepszego strzelca naszej ekstraklasy dlatego w tych ostatnich 6 meczach zacznie się dwa razy więcej starać i wkońcu coś ustrzeli myślę że początkiem tego strzelania może być dzisiejszy mecz z Lechią na to osobiście liczę dlatego pobieram ten typ

Mój typ:
Danijel Ljuboja strzeli bramkę⛔
kurs:2.40
bukmacher: Unibet

mecz nudny z kilkoma dobrymi akcjami,gra Ljuboji tragedia

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Legia Warszawa - Lechia Gdańsk -&gt; gospodarze zachowują czyste konto -&gt; 1,83 -&gt; Bet365 ✅✅✅ 1:0 Legia Warszawa

Wczoraj ładnie wszedł under 1,5 w meczu Lech - Wisła to dzisiaj też próbuję ugrać kasę na ekstraklasie. Mój typ to Legia Warszawa nie straci bramki. Dlaczego? Legia Warszawa wczoraj straciła fotel lidera na rzecz Lecha Poznań i dzisiaj muszą wygrać żeby znowu wskoczyć na 1 miejsce. Lechia to nie jest zespół który strzela dużo bramek, zwłaszcza przy Łazienkowskiej. Jeśli Legia chce wygrać to spotkanie to musi zagrać uważnie w defensywie. Według mojej oceny dla podopiecznych Jana Urbana będzie to mimo wszystko trudny mecz, ale z 2:0 powinni wygrać. Lechia na 5 wizyt na stadionie Legii tylko raz strzeliła bramkę. Wygrali wtedy 3-0. Reszta to pewne zwycięstwa Legii. Kurs jest całkiem do przyjęcia i to pobieram. Życzę owocnych typów. Pozdrawiam. Rambo

Otrzymane punkty reputacji: +11
gujon301 951

gujon301

Użytkownik
Śląsk Wrocław- Pogoń Szczecin

Dzisiaj do Wrocławia przyjeżdża drużyna walcząca o utrzymanie. Pogoń Szczecin zajmuje 14 miejsce i ma już tylko 3 punkty przewagi nad srefą spadkową. To mogłoby sugerować,że Śląsk dzisiaj wygra łatwo, lekko i przyjemnie. Nic bardziej mylnego, w moim odczuciu aktualnych Mistrzów Polski czeka trudna przeprawa i kurs jaki oferuje buk na zwycięstwo Śląska dla mnie jest nie do przyjęcia. Wrocławianie prawie od miesiąca czekają na ligowe zwycięstwo, swoją grą męczą siebie i kibiców. Ich forma w ostatnim czasie bardzo się obniżyła, w ich grze jest wiele przypadkowości. Nie widać u nich radości z gry. Pogoń dzisiaj przyjedzie nastawiona bardzo defensywnie. Będzie mocno zmobilizowana aby wieźć z Wrocławia jakieś punkty. Czy starczy im sił na na całe spotkanie to tego nie wiem, ale wiem że póki będą wypoczęci to sforsować ich defensywe będzie bardzo trudno. Śląsk w ataku pozycyjnym czuje się nie najlepiej. Ich atuty to &quot;szybkie skrzydła&quot; które sprawdzają się w szybkich kontratakach. Trener Pogoni już zapowiedział, że kluczem do jakiejkolwiek zdobyczy punktowej we Wrocławiu będzie szczelna obrona. Pogoń znów zagra na 5 obrońców i ten system udowodnił już, że może sprawiać problemy najlepszym drużynom w kraju. Legia strasznie męczyła się z Pogonią na Łazienkowskiej i bramki zdobyła dopiero z karnych. Między innymi z takich powodów uważam,że to będzie underowy mecz.

Propozycje
do przerwy / X. (2.15)✅
Under 2.5 (1.75)✅
do przerwy 0-0 ( 2.40)✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Śląsk Wrocław - Pogoń Szczecin gospodarze under 1,5 gola -&gt; 1,80 -&gt; Bet365 ✅✅✅ 1:0 Śląsk Wrocław

Krótka analiza bo zostało niecałe 15 min do meczu. Pogoń walczy o utrzymanie, 13 pozycja i tylko 3 pkt przewagi nad strefą spadkową szału nie robi. Podopieczni Dariusza Wdowczyka muszą dzisiaj zagrać bardzo rozważnie w defensywie i liczyć na kontrataki. Nie sądzę, że na wyjeździe ze Śląskiem będą grać atakiem pozycyjnym. Śląsk Wrocław walczy o kwalifikacje do Ligi Europejskiej ale czy strzelą 2 gole Pogoni dzisiaj? Moim zdaniem nie. Nie sądzę, żeby od pierwszych minut rzucili się na przeciwnika. Mimo, że oba zespoły w tabeli dzieli przepaść, to myślę że spotkanie dla ekipy gospodarzy do łatwych nie należy. Ogólnie spodziewam się remisu do przerwy 0-0 a w drugiej połowie Śląsk myślę że 1 wciśnie, jednak 2 goli Pogoni wbić nie powinni. Pogoń raczej tutaj po zwycięstwo nie przyjechała, ale remis myślę że jest w stanie zrobić. Zwłaszcza, że Śląsk grał w tygodniu w finale Pucharu Polski i na pewno kondycyjnie nie są przygotowani na 100%. Śląsk od jakiegoś czasu nie gra dobrze, dzisiaj też nie sądzę że przejadą się po rywalu jak maszyna. B365 zaoferował fajny kurs i go pobieram. Pozdrawiam. Rambo

Otrzymane punkty reputacji: +13
5xharoldx5 1,7M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ekstraklasa
Spotkanie: Ruch Chorzów - Piast Gliwice
Typ: Piast Gliwice zdobędzie bramki w obydwu połowach
Kurs: 4,80
Bukmacher: Unibet
Analiza: Piast Gliwice w tym sezonie są znacznie lepszym zespołem niż Ruch Chorzów. W tabeli Piast zajmuje wysokie 5 miejsce, a Ruch dopiero 13 i przez jakiś czas było zagrożenie, że spadną do drugiej ligi. Ruch ostatnio ma bardzo nierówną formę, dobre mecze przeplatają z fatalnymi. W ostatnim meczu Ruch przegrał 0:2 z Górnikiem Zabrze tracąc gole w obydwu połowach. Ruch Chorzów na sześć ostatnich spotkań ligowych w aż czterech z nich tracił bramki w obydwu połowach. Piast Gliwice to jedna z najlepszych drużyn w lidze jeśli chodzi o mecze wyjazdowe. Pod tym względem zajmują oni trzecie miejsce w lidze ustępując tylko Lechowi Poznań i Legii Warszawa. Defensywa Ruchu Chorzów nie jest ich mocną stroną i Piast na pewno będzie miał swoje szanse na strzelenie bramek. Skoro Podbeskidzie strzeliło Ruchowi w obydwu połowach, to mocniejszy Piast też ma na to duże szanse.

Otrzymane punkty reputacji: +7
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Ruch Chorzów - Piast Gliwice
06.05. 18:30
Ruch Chorzów - Piast Gliwice Piast dnb @2.5 3/10 bet365

Na zakończenie kolejki mecz w Chorzowie, gdzie Ruch podejmie Piasta. Beniaminek jak zaskakiwał jesienią tak zaskakuje wiosną. Ewentualna wygrana na Cichej pozwoliłaby podopiecznym trenera Brosza wskoczyć na czwartą lokatę w tabeli tracąc do Śląska zaledwie punkt. W ogóle o pucharach w Gliwicach mówiło i pewnie dalej się mówi z przymrużeniem oka, ale jeśli dzisiaj Piast wzbogaci się o komplet punktów to już trzeba będzie to traktować jak najbardziej poważnie. Zwłaszcza, że z infrastrukturą i organizacją nie byłoby problemu. W następnej kolejce u siebie Śląsk, potem wyjazdy na Podbeskidzie i Polonię i na sam koniec Bełchatów u siebie. Licząc, że czwarte miejsce da awans to szansa wręcz gigantyczna, bo wątpię żeby Górnik czy Polonia zaprzątają sobie tym w ogóle głowę. Ba, nawet podium mega realne, przecież Śląsk jeszcze zagra zarówno z Lechem jak i z Legią. Ruch z kolei walczy o utrzymanie, na razie sytuacja komfortowa bo te 5 punktów przewagi nad Podbeskidziem jest, ale terminarz niezbyt łaskawy. Ciężki mecz z Pogonią się szykuje, wyjazd do Białegostoku, mecz z Legią, wyjazd do Krakowa. Dlatego dzisiaj na pewno nikt nie będzie odpuszczał. Z tym, że forma jest tragiczna. Obrona która zachowuje się gorzej niż juniorzy, wybitna nieskuteczność, Kikut który robi sobie po prostu futbolowe jaja, Starzyński, którego określano chorzowskim Figo, a jest mierny jak cała reszta. Jedynie Kamiński się wyróżnia, ale do bramkarzy Ruch zawsze miał szczęście. Zielińskiemu na mecz z Piastem wypadło dwóch obrońców - Djokić (18/0) i Szyndrowski (18/0). Za to w zespole z Gliwic ponownie na boisku zobaczymy Zbozienia, który z Legią nie zagrał. Na jesieni Niebiescy gładko wygrali 3-1. Dzisiaj przy takiej formie Ruchu wykluczam taki scenariusz, jestem bardziej przekonany, że goście skutecznie się zrewanżują za tamten mecz.

✅ 1-2, +4,5j.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kolti 103

kolti

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Polska, godzina 18:30
Spotkanie: Ruch Chorzów - Piast Gliwice
Typ: poniżej 1.5 gola
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Są takie mecze w lidze polskiej gdzie mała ilość bramek sama się nasuwa na myśl, i według mnie gradu goli nie zobaczymy w Chorzowie gdzie tamtejszy Ruch, podejmie prawdziwą rewelację rozgrywek, beniaminka Piasta Gliwice. Gospodarze to Ruch Chorzów, 13 ekipa ligi ma po 24 kolejkach na swoim koncie 28 punktów oraz stosunek bramkowy wynoszący 27:37. Ostatnie 5 meczy Ruchu to: 3 zwycięstwa, oraz 2 porażki. Udało się wygrać m.in w Lubinie z Zagłębiem 3:2, ale przegrali bardzo ważne dla kibiców derby śląska z Górnikiem Zabrze 0:2. Goście to z kolei Piast Gliwice 5 zespół Ekstraklasy po 24 kolejkach ma na swoim koncie 35 punktów: 10 zwycięstw, 5 remisów, 9 porażek, oraz stosunek bramkowy wynoszący 30:32. Ostatnie 5 meczy Piasta to tylko jedne zwycięstwo, ale też tylko jedna porażka. Wygrali w Krakowie z Wisłą 1:2, przegrali natomiast u siebie na Okrzei z Lechem Poznań 0:3. Według mnie nie ma się co bawić dzisiaj w typowanie wyniku, niby Ruch gospodarz gra u siebie więc powinien prowadzić grę, ale wiemy że Piast świetnie gra z kontrataku. Dlatego według mnie najlepszymi typami na dzisiejszy mecz jest granie, poniżej 1,5 gola, poniżej 2.5 gola, czy też na to że obie drużyny nie strzelą gola. Ostatni mecz Ruchu to 0:2 w Zabrzu więc poniżej 2.5 gola, Piast z kolei bezbramkowo zremisował w Gliwicach z Legią 0:0. Ta kolejka w ogóle wygląda bardzo underowo, na 7 meczy naszej Ekstraklasy tylko w jednym padł over 2.5 gola w Łodzi gdzie Widzew grał z Jagą. Jak wiemy nasza liga jest taką gdzie zazwyczaj pada mało bramek, więc kursy na małą ilość goli są po prostu słabe. Na dodatek 5 ostatnich meczów Ruchu w Chorzowie z Piastem Gliwice to aż 3 razy poniżej 1.5 gola. Jest to mecz derbowy więc nikt nie odpuści wszyscy będą walczyć tak jak Liverpool z Evertonem. Według mnie najlepsze typy na ten mecz to poniżej 1,5 bądź 2,5 gola, oraz obie strzelą nie. Jakbym miał stawiać dokładny wynik meczu to 1:0, ale dla Ruchu czy dla Piasta tego nie wiem, jestem przekonany natomiast że nie zobaczymy gradu bramek w tym spotkaniu.

homel 918

homel

Użytkownik
Dzisiaj strzelanina powinna być ; słaba obrona Ruchu, dramatyczny srodkowy obronca Polak w Piascie i ludzie ktorzy potrafia strzelac gole i je wypracowywac; Starzyński Janoszka Jankowski w Ruchu, i wg mnie obecnie najlepszy napastnik w Piaście Robak plus Jurado ktory bedzie sciagal na siebie obroncow i robil mu miejsce. Idealny skład do overka. Sytuacji bedzie mnostwo, jedyna przeszkoda to Kaminski i Trela, ktorzy kiedy maja swoj dzien to moga uratowac mecz, ale mniej niż 2 goli na 100% nie bedzie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom