>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka T-Mobile Ekstraklasy 03.05-06.05.2013

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

bet365​

Ekstraklasa wielkimi krokami zbliża się do końca. Do rozegrania zostało jeszcze 6 kolejek, a więc każda z drużyn może zgarnąć 18 punktów. Pasjonująco zapowiada się walka o mistrza gdzie po stracie punktów w ostatniej kolejce przewaga Legii nad Lechem stopniała do zaledwie 2 punktów. Trudno także przewidzieć kto zajmie 3 miejsce, które daje przecież awans do Ligi Europejskiej. Obecnie 3 lokatę zajmują piłkarze Górnika Zabrze, którzy w ostatniej kolejce wygrali w derbach Górnego Śląska.
Bez zmian w ciągu dalszym pozostaje dół tabeli. Na miejscach spadkowych Bełchatów i Podbeskidzie a tuż przed nimi Pogoń Szczecin, która wreszcie zainkasowała 3 punkty. W nadchodzącej kolejce te trzy zespoły czekają jednak bardzo trudne spotkania. Pogoń wybiera się do Wrocławia na mecz z Śląskiem , który walczy o podium , Podbeskidzie podejmie mocne Zagłębie a Bełchatów zmierzy się bądź co bądź ponad przeciętnym Górnikiem.

Zapraszam do dyskusji.​

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Lechia Gdansk +1,25 2,05 - Lechia Gdansk 10,00

Legia juz muwie od tydzen kto niema paliwo tak samo jak sezon temu kiedy przegrali mistrz ostatnie kolejke a teraz maion nawet jutro final puchar u Wroclaw potem niedzela Lechia Gdansk snowu Slask u cebie a potem cieski u Jaga. Legia nawet ze Pogon nie powinni wygrac jezeli nie dostali dwa rzut karni a Lechia Gdansk dobra forma maion nawet jezeli wynniki nie maion ale dwa tygodnie temu prawie wygrali u Wroclaw ze Slask i 1 polowa marinowali kilka dobri sytuaczie u cebie przegrali zle ze Jaga i sobota ze Idzie ale marinowali snowu kilka dobri sytuacie a druga branka idzie pomilka brankarza ale Lechia jest druzyna kto potrafie zagrac na wiazdi dla mnie u wawa nie przegraion ale moze bede wielka niespodzianka dla booki ale nie dla mnie
Zaglebie Lubin dnb 1,97

Bielsko wygrali ostatni dwa match wiazdowi u Ruch i Lechia ale u cebie nie potrafili wygrac ze slaba Korona na wiazdi a ze Belchatowie,Zaglebie jezeli bede zagrac dla wygrac napewno tutaj nie bede przegrac bo Zaglebie jest silna druzyna kto potrafie zagrac na wiazdowi match,Bielsko mucze na ten match risikowac bo potrebne 3 puntki ale Zaglebie masz pilkarzi jak Pawloski i Malkowski kto mozon szelic kazdi moment,na ten match dla mnie bedo nawet bramek i live over 2 mozna zagrac.
Jagellonia +0,25 1,81

Oglondalisce Jaga - Lech ? druzyna Hajto wspaniala forma maion teraz a Widzew slaba forma dla mnie bo u cebie mieli sczencie wygrac ze Polonia ale Polonia teraz wielki syf ze Zaglebie kto u Lodzi bylo bardzo oslabione powinni przegrac jezeli nie marinowali duzo olkasje i ze Piast tez slabo Widzew zagrali,Jaga na wiazdi potrafic wygrac,wygrali ze Lech ze Legia ze Lechia nie przegrali Slask i bylo 3-0,a Hajto kto zagrac na Lks Lodz nie nawize Widzew ,jezeli Jaga bede zagrac jak ze Lech dla mnie tutaj nie bede napewno przegrac a +0,25 to dobri typ,a tutaj tez myslec live mozna zagrac over 2
Ruch Chorzow -0,25 2,04

Ruch nie powinni przegrac derby ze Gornik druga polowa marinowali kilka setke a dostali 2-0 Jelena ze kontra,ostatni Ruch zagrac dobrze a Piast nawet jezeli remisowali ze Legia u cebie nie mi stracic bo Legia slaba teraz grac,a Piast powinni przegrac u Krakow ze Wisla ale wygrali u cebie ze Lechia Gdnask tez ale wygrali u cebie ze Jaga tez ale tutaj remisowali ,Ruch bede bardzo kurwione po przegrana derby kto na ten match wole 3 punkti,tutaj tez mozna zagrac over 2 live kto bramek bedo.

Otrzymane punkty reputacji: +7
audi-rs6 50

audi-rs6

Użytkownik
Najciekawsze spotkanie tej kolejki ? Niewątpliwie to w Poznaniu, odpuszczam... zostawiam innym &quot;specom&quot;. Na drugi plan wysuwa się mecz w Kielce gdzie lokalna Korona już czeka na Warszawską Polonie. Polonia już chyba na całej linii zrezygnowana i pogodzona z losem, że sezon zakończy w połowie tabeli, a jeszcze przecież nie tak dawno miała być walka o pudło. Piłkarze najwyraźniej chcą już końca sezonu by w spokoju udać się na urlopy i najszybciej zapomnieć o sezonie. Pozostaje właśnie wybiec na boisko i pomęczyć się przez 6 kwadransów. Pokazało to ostatnie spotkanie gdzie chyba nikt się nie spodziewał, że spadkowicz może wywieźć 3 punkty ze stolicy. No ale... wracając do piątkowego meczu, brakuje mi argumentów dla Polonii, brakuje tej woli walki, więc dlaczego by Scyzoryki miały tego nie wykorzystać. Warto pamiętać, że stadion w Kielcach to forteca numer 2 tego sozonu. Wiele ekip wracało z tąd z opuszczonymi głowami. Wrzawa kilkutysięcznej publiczności jest niesamowita i to chyba sprawia, że piłkarze u siebie grają jak z nut. Tak będzie i tym razem, Kielczanie bez Kuzery w tym spotkaniu, ale mam nadzieję że bez kozery wygrają ten mecz ???? Na szpicy niezawodny Korzym, miejscowy lider - 8 goli, czekają wszyscy na kolejne. Dlaczego by nie powiększyć dorobku, zważywszy na fakt że w ostatnich pięciu meczach Czarne Koszule zdobyły zaledwie 1 punkt i nie widzę, że na boisko wyjdą zmotywowani. Kurs też mnie kusi, aczkolwiek wiadomo że nasza rodzima Ekstraklasa nie raz potrafiła nas zaskoczyć...
Korona Kielce - Polonia Warszawa - 1 - 2,00
buk: WilliamHill

nicolante 149

nicolante

Użytkownik
Najciekawsze spotkanie tej kolejki ? Niewątpliwie to w Poznaniu, odpuszczam... zostawiam innym &quot;specom&quot;. Na drugi plan wysuwa się mecz w Kielce gdzie lokalna Korona już czeka na Warszawską Polonie. Polonia już chyba na całej linii zrezygnowana i pogodzona z losem, że sezon zakończy w połowie tabeli, a jeszcze przecież nie tak dawno miała być walka o pudło. Piłkarze najwyraźniej chcą już końca sezonu by w spokoju udać się na urlopy i najszybciej zapomnieć o sezonie. Pozostaje właśnie wybiec na boisko i pomęczyć się przez 6 kwadransów. Pokazało to ostatnie spotkanie gdzie chyba nikt się nie spodziewał, że spadkowicz może wywieźć 3 punkty ze stolicy. No ale... wracając do piątkowego meczu, brakuje mi argumentów dla Polonii, brakuje tej woli walki, więc dlaczego by Scyzoryki miały tego nie wykorzystać. Warto pamiętać, że stadion w Kielcach to forteca numer 2 tego sozonu. Wiele ekip wracało z tąd z opuszczonymi głowami. Wrzawa kilkutysięcznej publiczności jest niesamowita i to chyba sprawia, że piłkarze u siebie grają jak z nut. Tak będzie i tym razem, Kielczanie bez Kuzery w tym spotkaniu, ale mam nadzieję że bez kozery wygrają ten mecz ???? Na szpicy niezawodny Korzym, miejscowy lider - 8 goli, czekają wszyscy na kolejne. Dlaczego by nie powiększyć dorobku, zważywszy na fakt że w ostatnich pięciu meczach Czarne Koszule zdobyły zaledwie 1 punkt i nie widzę, że na boisko wyjdą zmotywowani. Kurs też mnie kusi, aczkolwiek wiadomo że nasza rodzima Ekstraklasa nie raz potrafiła nas zaskoczyć...

Korona Kielce - Polonia Warszawa - 1 - 2,00
buk: WilliamHill
Mam pytanie,a Korona nie bede bardzo oslabiona na ten match ? Stano niema Jovanovic niewiadomo Kuzera niema to znacze duzo slaba bede strona obronca warto zagrac over 2 live myslem tutaj

fortuna95 445

fortuna95

Użytkownik
MECZ: Podbeskidzie Bielsko-Biała - Zagłębie Lubin
KRAJ/LIGA: Polska / Ekstraklasa
TYP: 1 (-0,25) AH
KURS: 2,34
BUK: MarathonBet
STAWKA: 3/10
ANALIZA:
Jutro w pierwszym meczu 25 kolejki 15 Podbeskidzie podejmować będzie 8 Zagłębie Lubin. Mecz jak każdy dla ekipy z Bielska o &quot;6&quot; i dobrze by było go wygrać. Ekipa z Bielska na własnym stadionie jest najgorsza w lidze gdyż wygrała tylko raz 4-0 z Jagą na inaugurację rundy wiosenniej. Zagłębie na wyjeździe nie gra najlepiej a od 4 meczy nie potrafi wygrać u siebie to całkiem inna drużyna. W ostatnim meczu wygrali derby 4-0 ale każdy wie że to jest inny mecz niż wszystkie ???? do tego Zagłębie nie gra regularnie i jutro spodziewam się że zagra słabiej niż ostatnio.Czesiu jutro zatriumfuje i tym samy zbliży się do Pogoni na 1pkt ???? . Jeżeli Podbeskidzie chce się utrzymać w Ekstraklasie to nie ma innego wyjścia jak wygrać mecz. Polska Liga lubi robić psikusy i wszystko się może zdarzyć ale Demjan który jest obserwowany przez kluby z pewnością będzie chciał pokazać że warto zainwestować w tego zawodnika hehe
Idzie Idzie Idzie Podbeskidzie :fala:

Powodzenia ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
G 0

graci94

Użytkownik
Według mnie najciekawszym meczem do wytypowania jest niedzielny mecz między Ruchem Chorzów q Piastem Gliwice. Piastunki w meczu z Legią pokazały charakter i ti że wolą walki można nadrabiać umiejętności. Ruch w meczu derbowym nie pokazała nic ciekawego. Dla mnie dużym zaskoczeniem jest obecność w składzie Marcina Kikuta. To jest nieporozumienie. Trener Zieliński uparcie stawia go co powoduje zamieszanie w obronie Niebieskich. Piast mając w składzie znakomitego Podgórskiego i Izvolta bd często atakował. Piast ma jeszcze szanse na Europejskie Puchary. Jeśli ktoś miałby einformacje na temat braków w składach byłbym wdzięczny. Reasumując Piast ma w tym meczu więcej ambicji miejscowe. Wygrywając może wspiąć sie w okolice miejsca 4-5. Ruch mając w głowie przegrane derby może nie mieć pomysłu na dobrze dysponowaną druzyne Piasta. Kurs w okolicach 3.00-3.20 wydaje sie być łakomym kąskiem :-D
RUCH CHORZÓW - PIAST GLIWICE 2 @ 3.00

szef-elity 21,1K

szef-elity

Użytkownik
Podbeskidzie - Zagłębie Lubin DNB 2,04 pinnacle over 2,25 1,97 Sbobet ⛔ połowa przegrana
Gospodarze od wygranej z Jagą 4-0 na początku rundy wiosennej, mają problemy u siebie z wygraną,
z Legią trudno było oczekiwać trzech punktów, ale z Koroną, która na wyjazdach nie wygrała ani razu
oraz z ostatnim GKSem Bełchatów tak. Z grą u siebie mają wyraźne problemy,
bo przecież wygrywali z Górnikiem, Ruchem i Lechią na wyjazdach w ostatnich kolejkach.
Goście grają coraz lepiej po słabych spotkaniach z Ruchem i Legią.
W pierwszym meczu z Idzie przegrali 1-2, grali 10 na 11, a stworzyli sobie sporo dobrych okazji,
przegrali po błędzie Gliwy przy strzale wolnego.
Ostatnio sporo bramek padało na stadionie gospodarzy, jutro też powinniśmy zobaczyć bramki.

5xharoldx5 1,7M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka Nożna, Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie Bielsko-Biała - Zagłębie Lubin
Typ: Podbeskidzie zdobędzie bramkę w obydwu połowach
Kurs: 4,33
Bukmacher: William Hill
Analiza: Podbeskidzie złapało naprawdę dobrą formę. Ta drużyna od sześciu spotkań jest niepokonana, a trzy z ostatnich czterech spotkań to zwycięstwa i to wyjazdowe. Podbeskidzie notuje serię siedmiu ligowych spotkań, w których strzelili co najmniej jednego gola. Te ładne wyniki, statystyki to nie jest przypadek. Miałem okazję oglądać mecz Podbeskidzia z Lechią i naprawdę mi się ich gra. Podbeskidzie potrafi sobie stwarzać dobre okazje do zdobycia bramki i jak pokazują wyniki potrafią je wykorzystywać. Co ciekawe Podbeskidzie dużo lepiej ostatnio gra na wyjazdach, bo na obcych terenach notują serię trzech zwycięstw z rzędu: 2:1 z Lechią, 1:0 z Górnikiem i 3:1 z Ruchem Chorzów. Zdobycie sześciu goli w trzech ostatnich meczach wyjazdowych pokazuje jak wysoka jest forma tej drużyny. Najwyższy czas jednak na dobre spotkanie na własnym boisku, a rywal ku temu wydaje się być idealny, bo Zagłębie słabo spisuje się na wyjazdach. Dwa ostatnie mecze wyjazdowe Zagłębia to porażki(z Lechem i Legią) i w obu tych meczach Zagłębie traciło gole w obydwu połowach. Uważam, że Podbeskidzie też ma szanse, by strzelić gościom gole w obydwu połowach.

ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka Nozna, Polska, Ekstraklasa
Spotkanie: Korona Kielce - Polonia Warszawa
Typ: Korona Kielce
Kurs: 2.00
Bukmacher: William Hill
Analiza:
W piatek dojdzie do ciekawego spotkania w naszej polskiej Ekstraklasie. Korona Kielce podejmowac bedzie warszawska Polonie. Zespolo z Kielc zajmuje 11 miejsce w tabeli z dorobkiem 30 pkt, Polonia 33 pkt i miejsce 7. Forma obu ekip w ostatnim czasie nie jest zbyt dobra. Korona na ostatnie 5 meczy bilans 2 - 1 - 2, a Polonia 0 - 1 - 4. Zespol ze stolicy kazdy wie jaki kryzys przechodzi. Prezes nie chce placic pilkarzom i pewnie nawet jak sie Polonia utrzyma w Ekstraklasie to i tak licencji nie dostanie. Pilkarze tez juz pewnie mysla o kontraktach w innych klubach. Korona to typowy zespol wlasnego boiska w 5 rozegranych w tym roku spotkan na wlasnym terenie wygrali 4 i zanotowali 1 remis. Stawiam na pewne zwyciestwo Korony Kielce. Polonii juz nie ma, dokoncza sezon i pewnie ten dziwny zespol zniknie z polskiej Ekstraklasy.

stiff100 12

stiff100

Użytkownik
jako kibic jednej z drużyn Polskiej Ekstraklasy i człowiek na bieżąco śledzący poczynania tej śmiesznej ligi, gdzie w miarę sprawny gośc z ulicy mógłby grać. Mogę stwierdzić iż w najbliższej kolejce rzucają się przede wszystkim takie pozycje jak Legia - Lechia, Legia na fali widać co pokazują.. Lechia natomiast od początku rundy piach, chyba nie mogą zapomnieć o Razacku.. wraz z jego odejściem odeszła taktyka, &#39;wszystko z przodu do Razacka&#39;... typ bardzo przyjemny na zwycięstwo Legii po kursie 1.4.
Do tego typu proponuję dorzucic Bełchatów 1X po kursie 1.5. GKS co najważniejsze do mojego typu mogę dodać to że w żadnym meczu tej rundy ta drużyna nie zasłużyła swoją grą na przegraną, teraz przemawia do tego własne boisko a co ważniejsze słaby przeciwnik, patrząc w tabelę przecieram oczy kiedy widzę górnik na 3 miejscu.. jesień super ale wiosna kiepska, kilka szczęśliwych wygranych i to tyle, większość twierdzi że brak Milika, według mnie większy wpływ ma dyspozycja Kwieka, czegoś mu brakuję z poprzedniej rundy chodź miewa przebłsyki, ale wracając do kuponu: myślę że warto w coś takiego zagrać..pzdr

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Korona - Polonia @ 1 @ 2.00 williamhill
Jak dobrze Korona prezentuje się przed własną publicznością nikomu chyba mówić nie trzeba. Tym razem do Kielc przyjedzie Polonia - drużyna co najwyżej przeciętna , której przyszłość w Ekstraklasie jest sporą niewiadomą. Problemy finansowe , brak wyznaczonego przez to celu na tą rundę wiosenną sprawiają, że Polonia już kończy sezon bo ani spadek ani puchary jej nie grożą. W Kielcach podobnie. Zespół Korony to typowa drużyna własnego boiska. Jak trudno o dobry wynik na ich stadionie przekonała się między innymi Legia , która miała tam łatwo wygrać. Gdyby Kielczanie poprawili grę na wyjazdach dziś byliby spokojnie na 3-4 miejscu. Niesamowita ambicja i wola walki to główne zalety gospodarzy ,którzy powinni sobie spokojnie poradzić z Warszawską Polonią. Typ jak najbardziej warty gry. Polecam ????

I 3

infinity

Użytkownik
Ja dzisiaj krótko Korzym strzeli i Zagłebie wygra, odbierając od tematu gacek810, Ty komu kibicujesz Borussii? Dlaczego przecież jestes Polakiem? Co ze jest z innego kraju to musi kibicować swoim ?

Otrzymane punkty reputacji: +2
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaPolska, Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie B-B – Zagłębie Lubin
Typ: over 2.5
Kurs: 2.25
Bukmacher: Pinnacle
Godz. 18:00
Analiza:

W inauguracyjnym spotkaniu 25. kolejki T-Mobile Ekstraklasy w bezpośrednim starciu o ligowe punkty zmierzą się Podbeskidzie Bielsko-Biała z Zagłębiem Lubin.
Ekipa gospodarzy dobrymi wynikami na wiosnę ciągle realnie może myśleć o utrzymaniu się w lidze, w tej chwili zajmują przedostatnią lokatę z 22 punktami na koncie (bilans 5-7-12, bramki 30:36, jak na taką lokatę bilans bramek strzelonych mają świetny ale straconych już jest najgorszy). Na własnym stadionie są najgorzej grającą ekipą w lidze 1-5-6, bramki 17:20. Zagłębie jest pewne utrzymania 32 punkty zdobyte pozwalają myśleć nawet o trzecim stopniu podium strata do Śląska to pięć punktów. Na wyjazdach ostatni Zagłębie nie powala legitymując się bilansem 3-4-5, bramki 10:15.
Podopieczni Czesława Michniewicza wiosnę maja bardzo dobrą, przegrali tylko raz z Legią u siebie 1:2. W ostatniej kolejce wygrali z Lechią w Gdańsku 1:2, przedostatnia tylko remis u siebie 1:1 z GKS, po za tym wygrane wyjazdy z Ruchem 1:3 i Górnikiem 0:1. Problem jest ze zdobywaniem punktów u siebie gdzie ich gra nie wygląda tak okazale zaledwie remisy po 1:1 ze wspomnianym GKS-em i tragiczną na wyjazdach Koroną. W obu tych meczach jako pierwsi tracili bramki i musieli gonić wynik dziś gdy ten scenariusz się powtórzy będzie znacznie ciężej o odrobienie strata bo goście są jedna z lepszych ekip grających z kontry w naszej lidze.
Zagłębie ma niesamowity potencjał kadrowy ale nie do końca przekład się to na wyniki grają strasznie w kratkę. Ostatnie derby w ich wykonaniu jednak świetnie, wypunktowali ubiegłorocznego mistrza Polski . Mają wiele indywidualności jak chociażby Małkowski, Pawłowski, Papadopulos czy Błąd. Zagłębie moim zdaniem jest zespołem który najszybciej po odbiorze piłki przechodzi do ataku co już niejednokrotnie pokazywali w tym sezonie. Cechą charakterystyczną dla Zagłębia jest to że zawsze do końca grają o trzy punkty co daje dużo sytuacji bramkowych w końcowych fragmentach gry i nie raz już wygrywali lub przegrywali w ostatnich minutach.
W drużynie gospodarzy nie zobaczymy dziś trójki graczy którzy zmagają się z urazami a mowa o Telichowskim, Sokołowskim i Dei. Trener gości ma wszystkich graczy do dyspozycji.
Na jesień w górą byli dzisiejsi gospodarze wygrywając na terenie rywala 1:2 a bramkę zdobyli w 90 minucie.
Podsumowują Podbeskidzie w każdym meczu musi grać o zwycięstwo a szczególnie przed własną publicznością, goście są podbudowani bardzo przekonywującym zwycięstwem w derbach i będąc chcieli piąć się w górę. Remis tutaj nikogo nie usatysfakcjonuje. Oglądając ostatnie spotkania tych ekipa skłaniam się tu ku overowi.

A 0

autado5000

Użytkownik
Podbeskidzie-Zagłębie 1X
Górale w formie w tej rundzie, u siebie bardzo mocni. Zagłębie himeryczne, nigdy nie wiadomo co zagrają.Osiądą na laurach pod derbach dolnego.
Korona-Polonia 1X
Polonia rozbita psychicznie ciągłymi kłopotami organizacyjnymi, do końca sezonu będzie grać na zasadzie niech to już się zakończy.Brak napastnika! A w koronce odwrotnie napastnik jest, i to niezły.Powinien coś ustrzelić lub asystować.Mecz raczej na 1-0.
Widzew-Jaga 1X
Drużyny o nic nie grają.Jaga nieźle gra ostatnio ale w tym meczu nie wygra. Pawłowski będzie 2 razy zmotywowany i pociągnie łodzian.
Bełchatów-Górnik X2
Górnik się przełamał i zacznie walczyć.Pojawiła się szansa na puchary.
Lech-Wisła X2
Przekornie stawiam na krakusów. Lech wyczerpał limit farta w białymstoku.
Legia-Lechia X
Legia przemęczona pucharem, lechia nie będzie potrafiła wygrać.Powinien być remis
Slask-Pogoń X2
Wrocław zmęczony i bez formy totalnie ostatnimi czasy.Mecz ze wskazaniem na Pogoń
Ruch-Piast X2
Piastunki to zdecydowanie lepsza ekipa.Ruch jakiś blady, może byc remisik ale bliżej wygranej będą gliwiczanie.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Podbeskidzie - Zagłębie
1:1​

Dzisiaj zostaną rozegrane dwa spotkania. Jako pierwsi na murawę wybiegną gracze Podbeskidzia i Zagłębia. Według bukmacherów w tym pojedynku nie ma faworyta. Moim zdaniem również. Gospodarze wciąż mają szansę obronić się przed spadkiem i dla nich każdy mecz jest o przysłowiowe 6 punktów. Po wynikach osiąganych na wiosnę widać, że piłkarzom faktycznie zależy by w przyszłym sezonie również grać na boiskach Ekstraklasy. W tej rundzie przegrali tylko raz z Legią. Ich dzisiejsi rywale w lidze już raczej nie walczą o nic choć wciąż mają matematyczne szanse na miejsce premiowane grą w europejskich pucharach. Także wyniki osiągane w rundzie wiosennej przez podopiecznych Hapala nie powalają na kolana. Na wiosnę nie udało im się jeszcze wygrać dwóch meczy pod rząd. Teraz po zwycięstwie w derbach ze Śląskiem ma być inaczej. Poza tym Miedziowi będą chcieli też poprawić bilans pojedynków w Ekstraklasie z bielszczanami. Wprawdzie obie ekipy grały ze sobą tylko 3 razy jednak dwukrotnie wygrywało Podbeskidzie a raz padł wynik remisowy.
Jak wspomniałem na początku, w tym starciu nie widzę faworyta dlatego powstrzymam się od typowania zwycięzcy. Natomiast można próbować pokusić się o typowanie under/over. Ostatnia mecze przemawiają bardziej za overem. Ja jednak spodziewam się wyrównanego spotkania, głównie walki w środku pola i ostatecznie maksymalnie dwóch bramek.
Moja propozycja:
under 2.5 / under 3.5 (około 1.75 / 1.30)✅

comanche 3

comanche

Użytkownik
Lech-Wisła X2

Legia-Lechia X

Legia przemęczona pucharem, lechia nie będzie potrafiła wygrać.Powinien być remis
Obserwujesz gre Wisly? To jest druzyna w rozsypce, oni juz wiedza ze zostana poddani gruntownemu remamentowi po sezonie... W Bialymstoku faktycznie nie poszlo Lechowi, ale ja ten mecz bede stawiac na czysta 1, za duza maja do stracenia na odpuszczenie meczu z Wisla
Z tego co widzialem to legia wyszla na slask w pierwszym meczu finalu polski drugim garniturem...;) a Lechia? czego oni chca szukac z Buzala na ataku???

Otrzymane punkty reputacji: +3
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Lech wyczerpał limit farta w białymstoku
Limit farta? Człowieku czy Ty oglądasz Polską ligę? Lech jest obecnie jednym z najmocniejszych zespołów co pokazuje między innymi ich swietna postawa na wyjazdach gdzie rozbijają praktycznie każdego. Faktycznie w Białymstoku w drugiej połowie nic nie zagrali ,ale nie zgodze się z tym, że jadą na farcie.

Mecz ze wskazaniem na Pogoń
Może i Wrocław w tej rundzie słaby, ale napewno nie gorszy niżeli Pogoń. Szczecinianie prócz dosyć szczęśliwego zwwcięstwa z Koroną u siebie grają kompletny piach i nie zdziwie się gdyby w tym sezonie spadli z Ekstraklasy.

daamiano1 995

daamiano1

Użytkownik
Dla mnie betem tej kolejki jest :
OVER 2.5 W MECZU WIDZEW - JAGIELLONIA. @ 2.02
Dla Widzewa jest to mecz o przysłowiowe &quot;6 punktów&quot; ponieważ dól tabeli zbliża się szybkim tempem... A lepiej ugrać swoje, niż liczyć na porażki rywali z dna tabeli, a wiadomo, że w ekstraklasie dzieją się cuda. Weekend majowy, pogoda ma dopisać, zatem frekwencja i doping kibiców także pomogą zespołowi. Jagiellonia jedzie do Łodzi w neutralnym nastawieniu. O puchary nie chcą się starać jeszcze w tym sezonie, może po pełnej rozbudowie stadionu... Tym drużynom zawsze się dobrze ze sobą gra i strzelają dużo bramek. Pawłowski (młody, utalentowany napastnik Widzewa) da moc w ofensywie łódzkiego Widzewa. Obstawiam tutaj wynik hokejowy.
Ostatnie 5 meczów między tymi drużynami to over 3.5

Dla bardziej odważnych OVER 3.5 @ 3.48
Polecam !!!

Edit: Znalazlem jeszcze jeden fajny typ z fortuny.
1i2 druzyna strzela gola w obu polowach @18. Biore za drobne ????

N 66

niepowazny

Użytkownik
Podbeskidzie-Zagłębie 1X
Górale w formie w tej rundzie, u siebie bardzo mocni. Zagłębie himeryczne, nigdy nie wiadomo co zagrają.Osiądą na laurach pod derbach dolnego.
Korona-Polonia 1X
Polonia rozbita psychicznie ciągłymi kłopotami organizacyjnymi, do końca sezonu będzie grać na zasadzie niech to już się zakończy.Brak napastnika! A w koronce odwrotnie napastnik jest, i to niezły.Powinien coś ustrzelić lub asystować.Mecz raczej na 1-0.
Widzew-Jaga 1X
Drużyny o nic nie grają.Jaga nieźle gra ostatnio ale w tym meczu nie wygra. Pawłowski będzie 2 razy zmotywowany i pociągnie łodzian.
Bełchatów-Górnik X2
Górnik się przełamał i zacznie walczyć.Pojawiła się szansa na puchary.
Lech-Wisła X2
Legia-Lechia X

Slask-Pogoń X2
Wrocław zmęczony i bez formy totalnie ostatnimi czasy.Mecz ze wskazaniem na Pogoń
Ruch-Piast X2
Piastunki to zdecydowanie lepsza ekipa.Ruch jakiś blady, może byc remisik ale bliżej wygranej będą gliwiczanie.
I wszystko jasne takie analizy sa najlepsze oglądałeś ,widziałeś chodź skład wyjściowy . Legia u siebie jest mocna nie ma już mowy o jakichkolwiek wpadkach jeśli marzą o mistrzu. Lechia zagubiona na wiosne jak chłopczyk w kukurydzy brak Razaka robi różnicę.

W 0

wetes

Użytkownik
Korona Kielce - Polonia Warszawa
Od pewnego czasu oglądam mecze Polonii Warszawa (ksiądz powinnien dawać na pokute za grzechy), między innymi z Ruchem Chorzów i Bełchatowem. Na pierwszy rzut oka widać ewidentnie brak chęci do gry (szczególnie w meczu z Ruchem), może z wyjątkiem Wszołka, który chyba doskonale zdaje sobie sprawe z tego, że po sezonie będzie musiał opuścić szeregi Poloni i dlatego stara się grać jak najlepiej aby przyciągnąć zainteresowanie innych klubów. O reszczie grajków nie ma co wspominać, bo to co wyprawają na boisku, ten brak zaangażawonia, woła o pomste do nieba. Co do Korony, to jest to typowa drużyna naszej ekstraklasy, która na wyjazdach gra wręcz tragicznie, a u siebie niczym feniks z popiołów odradza się i leje wszystkich na zawołanie. Co prawda są troszeczke osłabieni, szczególnie w obronie, jednakże najprawdopodobniej w masce powróci do składy wcześniej kontuzjowany Stano, a także Paweł Golański i Tomasz Lisowski (najprawdopodobniej będą zmiennikami), którzy byli przez cały tydzień pod opieką medyków z Kielc. Po odbyciu kary do druzyny wraca Jovanović. Poloniście natomiast nie zagrają bez zawieszonego za kartki Martina Barana.

TYP: Korona Kielce-Polonia Warszawa 1

Stawiam na zwycięstwo Korony, ponieważ grają bardzo dobrze przed własnymi kibicami, a dodatkowo przyjeżdza do nich drużyna której brakuje determinacji, wiary w sukces. Ostatnie mecze Poloni pokazały, że piłkarze chcą jak najszybicej zakończyć sezon, zapomnieć o problemach i udać się na wakacje( ciekawe za co ehehhehe). Myślę, że więcej chęci do gry będą mieli Kielczanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom