Boro - Everton 1 DNB @ 2,80 Marathonbet
Everton spisuje się ostatnio za dobrze. 7 meczów bez porażki, w tym 4 na wyjeździe. Nie przegrali od 19 grudnia. Ostatnio rozbili Wisienki 6:3. Forma jak widać dopisuje, jednak ja gram przeciwko Evertonowi. Jak dla mnie to oni już swoją serię zbudowali i teraz czas na porażkę. Nie jest to typ drużyny, która śrubuje rekordy. Boro może nie jest jakąś super drużyną, ale ciężko się z nimi gra. Potrafią urywać punkty zespołom z czołówki, a jak już z nimi przegrywają to przeważnie różnicą jednej bramki. Ostatnio Boro notuje serię 7 meczów bez wygranej, już wcześniej mieli taką serię, którą zakończyli wygraną w ósmym meczu.
Stoke -0,25 - Crystal Palace @ 1,833 Pinnacle
Stoke - Crystal Palace over 2,5 @ 2,13 Marathonbet
Goście spisują się fatalnie pod wodzą Big Sama, a ostatnio przeszli już samych siebie przegrywając u siebie 0:4 z równie słabym Sunderlandem. Na papierze ten skład powinien spokojnie plasować się w połowie stawki, ale tak nie jest. Gospodarze są zawsze mocni u siebie i ja w tym spotkaniu widzę ich zwycięstwo. U siebie przegrali tylko z City, Tottenhamem i Bournemouth. Gram także over 2,5, ponieważ oba zespoły mają większy potencjał w ataku niż w obronie. Ponadto za bramkami przemawiają statystyki H2H.
Sunderland +0,5 - Southampton @ 1,961 Pinnacle
Sunderland - Southampton over 3,5 kartek @ 1,925 Bet365
Biorę ten kurs z pocałowaniem ręki. Nie wiem jakim prawem na Świętych jest tylko 1,95. Southampton przegrał 6 z 7 ostatnich meczów ligowych. W międzyczasie grał też w angielskich pucharach, gdzie radził sobie bardzo dobrze nie licząc kompromitującej porażki z Arsenalem. Granie pucharowe wyraźnie odbiło się na postawę w lidze. Do tego doszło też osłabienie środka obrony sprzedażą Fonte i kontuzją van Dijka. Poza tym w tym sezonie Świeci grają słabiutko na wyjazdach. Bilans jest po prostu kiepski: 2-3-7. H2H także jest niekorzystne. Na ostatnie 11 meczów w Sunderlandzie, goście wygrali tylko 2. Sunderland nie należy do tuzów futbolu, ale spokojnie jest w stanie urwać punkty. Nawet wygrana specjalnie mocno by mnie nie zdziwiła. Gram także kartki, spodziewam się dużo walki z obu stron, oprócz tego w ostatnich latach regularnie pokrywana była linia 3,5.
Liverpool -0,25 - Tottenham @ 1,98 Pinnacle
Liverpool -2 - Tottenham @ 9,50 Unibet
Liverpool - Tottenham over 2,5 @ 1,99 Pinnacle
Wg mnie Liverpool przełamie się w tym spotkaniu i obejrzymy ich przekonujące zwycięstwo. Forma w 2017 roku jaka jest, każdy widzi, ale to wciąż zespół, który może czymś zaskoczyć i ma do tego odpowiednich zawodników. Mecze między zespołami z czołówki rządzą się swoimi prawami i tutaj równie dobrze może być 4:0 jak i na odwrót. Tottenham jest zespołem, który bardzo leży The Reds. Na Anfield Koguty nie potrafią wygrywać. Aktualna forma przemawia za Tottenhamem, ale ja czuję, że LFC to wygra, być może nawet wysoko. No i oczywiście wchodzę też w over 2,5. Spodziewam się dobrego meczu. Liverpool tracił punkty m.in. dlatego, że patałachy grające w ich ataku sporo marnowały, jeśli wyregulują celowniki, to bramki powinny padać. Do tego też dochodzi duża moc w ofensywie gości.