28# Spotkanie: Manchester United - Liverpool FC
Typ: Powyżej 5.5 kartek
Kurs: 1,83
Bukmacher: Bet365
Stawka: 8/10
Rezultat:
Analiza: Kolejna "Bitwa O Anglię", kolejne emocje i kolejne kartki. Dziś trafił się wybitny sędzia, by zarobić jakieś pieniądze. Phil "Gruby" Dowd, czyli lider głównego rankingu, na ilość pokazanych kartek w
Premier League. Na jego koncie 18 prowadzonych spotkań - 75 żółtych kartek - 2 czerwone kartki, średnio 4.17 kartki na mecz. Spotkanie będzie bardzo zacięte, Manchester United gra coraz lepiej do składu wraca Tom Cleverley, Chris Smalling ma szanse na występ, nadal poza składem jest Phil Jones. Warto dodać, że Liverpool już uporał się z drużyną United w FA Cup to nie jedyna ekipa z Manchesteru, którą podopieczni Kenny'ego Dalglisha wyeliminowali. Do składu Liverpoolu może zagości od pierwszych minut Suarez, a także Enrique. Phil Dowd słynie z kartek i dziwnych decyzji, dzisiaj wszystko wskazuje na to, że w tym zaciętym spotkaniu padnie co najmniej 6 kartek. A może i ktoś wyleci z boiska za czerwona. Według mnie niska linia.
29# Spotkanie: Manchester United - Liverpool FC
Typ: Żółta kartka - Patrice Evra
Kurs: 3,75
Bukmacher: Betsson
Stawka: 1/10
Rezultat:
30# Spotkanie: Manchester United - Liverpool FC
Typ: Żółta kartka - Luis Suarez
Kurs: 2,50
Bukmacher: Betsson
Stawka: 1/10
Rezultat:
31# Spotkanie: Tottenham Hotspur - Newcastle United
Typ: Tottenham Hotspur powyżej 1.5 kartki
Kurs: 2,20
Stawka: 2/10
Rezultat:
Analiza: Grzechem byłoby nie spróbować pograć takiego typu. Może i Tottenham otrzymuje mało kartek, jednak w tych ważniejszych spotkaniach, gdzie emocje biorą górę potrafią się przełamać i złapać te dwie kartki. Dzisiejsze spotkanie z Newcastle na pewno do takich będzie należeć. Newcastle walczy o Puchary Europejskie, natomiast Tottenham mimo 7 punktów straty do Manchesteru City nadal o Mistrzostwo. Dla obu drużyn dzisiejsze 3 punkty są bardzo potrzebne. Co prawda Tottenham gra u siebie i to oni będą faworytem, jednak mam nadzieję, że ekipa "Srok" będzie w stanie przeciwstawić się "Kogutom". Mają dobrych napastników, którzy mogą zmienić losy spotkania. Głównym arbitrem spotkania Andre Marriner, rzadko sędziujący - zaledwie 9 spotkań w
Premier League i 39 żółtych kartek, a także jeden czerwony kartonik. Myślę, że skromnie można pograć taką opcję, dwie kartki mają szanse wejścia.
32# Spotkanie: Blackburn Rovers - Queens Park Rangers
Typ: Powyżej 3,5 kartek
Kurs: 1,61
Rezultat:
Analiza: W cieniu spotkania Manchesteru United z ekipą Liverpoolu. Rozegra się jedno z ciekawszych pod spotkań w dzisiejszym dniu. Mianowicie walka o wyjście o cenne trzy punkty dla podopiecznych Keana, którzy bronią się przed spadkiem do
Championship, a także o odskoczenie od tej strefy przez drużynę QPR, która przez okienko transferowe sprowadziła paru piłkarzy. Spotkanie będzie o tyle ciekawe, że QPR gra całkiem dobry futbol i może z Ewood Park wywieźć punkty. W ostatnim spotkaniu ligowym to się nie udało, głupio zdobyta czerwona kartka przez Cisse i obrót spraw o 180', dwie bramki Wolves i pozamiatane... 1:2, brak punktów. Punkty dla obu ekip są ważne w tym spotkaniu nie zabraknie zapewne walki. Mecz poprowadzi Mike Dean - 19 spotkań - 64 żółte kartki i 1 czerwona kartka.
4 kartki zarobione przez obie ekipy - według mnie bardzo dobry bet na dziś.
33# Spotkanie: Sunderland - Arsenal Londyn
Typ: Arsenal powyżej 1.5 kartki
Kurs: 1,61
Rezultat:
Analiza: Tutaj króciutko, sędzia nie sprzyja. Ale sprzyja nam teren na jakim rozegra się to spotkanie. Na Stadium Of Light nigdy nie grało się łatwo wszystkim ekipom z
Premier League. Teraz przyjeżdża tam Arsenal i nie będę ukrywał, że nawet wywieziony punkt będzie mnie cieszył. Głupio zarobione kartki przez Arsenal napawają mnie optymizmem, by ten typ siadł. A raczej nie spodziewam się w tym spotkaniu dominacji ze strony "Kanonierów". Ataki Sunderlandu na pewno będą się pojawiać tak często jak natarcia Arsenalu... 2 kartki dla ekipy "The Gunners"? Biorę w ciemno...
Kupon
Typ: Arsenal powyżej 1.5 kartki, Swansea powyżej 1.5 kartki
Kurs: 3,55
Stawka: 4/10
Rezultat: