Blackburn v QPR
- powyżej 2,5 @1,85
Blackburn musi dzisiaj wygrać, bo jest w strefie spadkowej i musi utrzymywać kontakt z takimi zespołami jak QPR. Dzisiaj prawdopodobnie będzie chciało dominować. Na obronę nie może postawić, bo jest ona za słaba by opierać na niej grę. QPR umie dobrze kontrować, pod wodzą Hughesa gra ładną i skuteczną piłkę. Zabraknie Cisse, Helgusona, Campbella i Bothroyda, ale jest przecież Zamora i jak podwiesi się pod niego Taarabta, to atak wygląda solidnie. W Blackburn wraca do gry Yakubu, ale dalej muszą grać bez Samby. Na dodatek absencje Giveta i Lowe'a i robi się nieciekawie w defensywie.
Blackburn gra przez cały sezon bardzo słabo w obronie, ale dobrze w ataku. Potrafi strzelić każdemu. W ostatnich meczach, pomijając spotkanie z Arsenalem, stwarzało sporo sytuacji. QPR pod batutą Hughesa odżyło i zaczęło grać. W ataku atuty w postaci Zamory, Phillipsa, Taarabta, Bartona. Dobrze to wygląda. Na dodatek całkiem nieźle rradzi sobie w grze z kontry. Liczę na otwarty mecz.
Bolton v Wigan
- powyżej 2,5 @1,95
Wigan wygra @3,60
Jest to kolejny mecz o życie. Oba zespoły mają tragiczne defensywy. Myślałem że Bolton się ocknął po odejściu Cahilla, ale zrobił to tylko na mecze z czołówką. Przyszło spotkanie z Norwich i znowu to samo, czyli zero zaangażowania w obronie. Nie wiem czy tym zawodnikom zależy na utrzymaniu się w barwach Boltonu. W Wigan sytuacja jest diametralnie inna. Tak samo jak w zeszłym sezonie jest bardzo duża mobilizacja i walka do upadłego. Ostatnio dobry mecz z Evertonem, Latics powinni wygrać. Dużo sytuacji, ale też za dużo egoizmu było. W obronie tradycyjnie kaszana, ale Al Habsi w dobrej formie cały czas. Wigan bardzo zależy na utrzymaniu. Po raz kolejny liczę na otwarty mecz, bo grają zespoły o fatalnych defensywach.
Fulham v Stoke
- Fulham wygra @2,00
Oba zespoły to drużyny własnego boiska. Stoke na wyjazdach nawet w obronie potrafi zagrać fatalnie. Z kolei Fulham u siebie może pokonać każdego. Odszedł Zamora, kontuzjowani są Johnson i Sa, ale wg mnie nie wpłynie to za bardzo na grę Cottagers, choć Zamora był kluczowym piłkarzem. W ataku zagrają pewnie Ruiz i Dempsey i są to dobrzy piłkarze. Stoke jest zupełnie bez formy. Fulham ostatnio słabsze wyniki, ale jest zespołem lepszym kadrowo od Stoke, gra u siebie i mimo wszystko jest w lepszej dyspozycji.
Swansea v Norwich
- Swansea wygra @1,80 ????
Szkoda że taki niski kurs, ale i tak warto wg mnie. Oba zespoły się utrzymały, więc nie ma jakiegoś wielkiej presji i parcia na punkty. Swansea gra dobrą pozycyjną piłkę i dzięki temu ogrywa zespoły swojego pokroju. Ogrywa je zespołowością. Poprzedni mecz pomiędzy tymi zespołami skończył się szczęśliwą wygraną Norwich. Szczęśliwą, bo dwie kontry załątwiły sprawę. Jednak od tamtego czasu Swansea poprawiła znacznie grę w obronie. Teraz prezentuje się naprawdę solidnie. W ataku rozwinął się Graham. Ogólnie od tamtego czasu progres. Co innego w Norwich. Pilkington chyba już zdechł, z błyskotliwych kontr przerzucili się na stałe fragmenty gry. Nadal zdobywają punkty, ale na pewno nie rozwinęli się tak jak Swansea. Łabędzie są zespołem lepszym kadrowo, dyspozycyjnie i mentalnie. Powinni dzisiaj wygrać.
GL!
minimalne stawki, bo nie mam dzisiaj pomysłu na grę