Lille - Brest
Typ 1 @ 1.44 // STS
Lille po dosyć dobrym pojedynku z PSG, ale ostatecznie przegranym teraz przyjdzie im zmierzyć się z Brestem, gdzie to nie powinni mieć najmniejszych problemów z wygraną. Rożnica klas pomiędzy tymi zespołami jest spora na korzyść gospodarzy i jestem przekonany, że będzie to widoczne na boisku.
Drużyna Brestu na przestrzeni ostatnich pojedynków radziła się bardzo przeciętnie, zresztą jak od początku sezonu. Obecnie mają tylko jeden punkt przewagi nad strefą spadkową, a do tego nie zanotowali żadnej wygranej w czterech ostatnich rywalizacjach. W delegacjach kompletnie też im gra nie idzie, a mają jeden z najgorszych bilansów w całej stawce
Ligue 1.
Lille pod względem sportowym jest zdecydowanie mocniejszym zespołem, prezentują znacznie większą jakość gry. Pokazali to chociażby przed tygodniem w rywalizacji z PSG, a można powiedzieć, że byli lepiej zorganizowanym zespołem. Stanowili solidny kolektyw, a podopieczni Fonseca stworzyli więcej sytuacji bramkowych, na tyle swojego rywala. Patrząc na kadrę zespołu to mają w swoim zespole znacznie lepszych piłkarzy, jak chociażby David, Gomes, czy też Bamba.