No to lecimy dalej, nie zatrzymujemy się, niczym
liga mistrzów kolejne spotkania wtorek i środa.
Ja sobie na ten moment wybrałem dwa overy.
Tak na szybko, bo czasu brak, jutro coś dopiszę więcej ????
Jagiellonia Białystok vs Pogoń Szczecin
Over 2.5 @ 2.15
bet365
Górnik Zabrze vs Lech Poznań
Over 2.5 @ 2.05
bet365
Jak tylko będą kursy uzupełnię. Składy jutro
.
Jagiellonia cóż wykorzystała błędy Lecha, wykorzystała błędy Śląska, a że potrafi tracić, to pokazała z Legią.
Ciekawa drużyna powstała w Szczecinie, może mecz z Termalicą tego nie pokazał, zabrakło Frączczaka, a widać , że jest to zawodnik, który potrafi pociągnąć grę. Strata 3 punktów w ostatnich minutach, to nie miłe doświadczenie, ale myślę, że ta sportowa złość ich zbuduje.
H2H spotkań w Białymstoku przemawia za overem.
Jagiellonia Białystok vs Pogoń Szczecin 2:1
Jagiellonia Białystok vs Pogoń Szczecin 5:0
Jagiellonia Białystok vs Pogoń Szczecin 2:3
Jagiellonia Białystok vs Pogoń Szczecin 1:0
Przewidywane składy:
Jagiellonia: Drągowski - Burliga, Madera, Tarasovs, Tomasik - Grzyb, Góralski - Frankowski, Wassiljew, Grzelczak - Cernych.
Pogoń: Słowik - Rudol, Fojut, Czerwiński, Lewandowski - Matras, Murawski - Frączczak, Kort, Gyurcso - Dwaliszwili.
Co do Górnik vs Lech, wydaje Mi się, że nastąpi przełamanie strzeleckie Górnika, Lech w obronie bardzo słabo starają się nadrobić ofensywą, wychodzi im to różnie.
Lech 5:2 z Termalicą, w Bielsku porażka 4:1, straconych 6 bramek, 6 strzelonych.
Dzisiaj z Jagą kolejne 2 bramki stracone. Grają nie równo, tutaj upatruję szansy Zabrzan.
Górnik cóż trzeba walczyć o punkty i próbować się wydostać z ostatniej pozycji, po remisie we Wrocławiu , gdzie ich gra wyglądała w miarę w porządku, choć na tle słabego Śląska to nie była sztuka.
Ojrzyński musi się postarać podnieść morale w drużynie, w sumie to kto jak nie on, ale patrząc realnie, to wyczerpała się
praca na linii piłkarze trener, brakuje zaufania i to może doprowadzić (moim zdaniem doprowadzi), do zwolnienia w niedługim czasie trenera.
h2h meczów w Zabrzu:
Górnik Zabrze vs Lech Poznań 1:6
Górnik Zabrze vs Lech Poznań 1:1
Górnik Zabrze vs Lech Poznań 0:3
Górnik Zabrze vs Lech Poznań 0:1
Górnik Zabrze: Radosław Janukiewicz - Paweł Golański, Bartosz Kopacz, Ołeksander Szeweluchin, Ken Kallaste - Szymon Skrzypczak, Aleksander Kwiek, Radosław Sobolewski, Roman Gergel, Sebastian Steblecki - Jose Kante.
Lech Poznań: Jasmin Burić - Keeba Ceesay, Marcin Kamiński, Paulus Araajuri, Tamas Kadar - Abdul Aziz Tetteh, Łukasz Trałka, Karol Linetty, Szymon Pawłowski, Maciej Gajos - Dawid Kownacki.
ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!