TommyTSW
Forum VIP
Probierz nie będzie nadstawiał własnej posady dwumeczem z Ruchem notując stale ligowe klopsy, cztery dni na odbudowanie fizyczne jest wystarczającym okresem na szczeblu krajowym ze słabo grającą Legią (nie róbmy z grajków znów takich kaleków)A poważnie to dla Wisły ważniejszy jest mecz z Ruchem 3 kwietnia niż potyczka z Legią, chociaż niezwykle prestiżowa, ale droga do Europy wiedzie przez Puchar. Probierz już dołączył paru zawodników ME, Probierz to niezwykle inteligentny trener i sądzę że Wiślacy nie będą umierać w potyczce z Legią-muszą umiejętnie rozłożyć siły. Ruch to priorytet a obecnie liga schodzi na dalszy plan. Chcąc ratować sezon nie mogą sobie pozwolić żeby się wykrwawić w potyczce z Legią, absolutnie nie rzucą tu wszystkich sił.
Takie są fakty, Legia w tym roku w lidze gra marnie, skontrolowali we Wrocławiu kopiący się po czole Śląsk, pozostałe mecze to padaczka w którym o wyniku przeważało szczęście nad umiejętności, czy wygrywali, lub tracili punkty.Nie wiem jak było to z Bełchatowem, było to jedyne spotkanie Legii którego nie oglądałem a padł tam remis.
Reasumując: Wisła grająca w tym meczu słabo, dla Legii może być mocna.Ostatnio Legia przy takich nadziejach wróciła z czterema w siatce przy grającej padake Wiśle.
Mnie bardziej postawa grajków zastanawia w innej sprawie, po sezonie większość z nich pożegna się z klubem i każdy zainteresowany dobrze o tym wie, więc ręczyć o samo podejście rzecz jasne nie można.Probierz do 1 drużyny powołał 5 wychowanków z ME, zobaczymy jak się to wszystko potoczy, na polecenie Probierza odpuszczania żadnego nie będzie.
/////
edit
Mały błąd.Jak Ty piszesz że słaba Wisła może być mocna dla Legii to mamy to odebrać pół żartem pół serio czy tak że Wisła trzęsie tą liga i przy gorszym okresie i tak poradzi sobie z każdym??
Chciałem napisać że słabo grająca do tej pory Wisłą może być w tym meczu za mocna dla Legii, i podałem przykład z ostatniej wizyty Legii 4-0, wtedy Wisła grała piach w poprzednich kolejkach a Legia smażyła się na 3pkt.
Na chwilę obecną Legia ma problemy w meczach w roli pewniaka w głównych momentach w walce o majstra, a remis w Krakowie to dla nich porażka.Nie widzę tu żadnych argumentów za Legią, bo co za nimi przemawia? Minusy Wisły? Pokażcie plusy u Legii.Jak dla mnie Legia max 1pkt, no chyba że Wisła zagra z motywacją jak by grała z Podbeskidziem, w co wątpię.Jeśli tak się stanie to im współczuję rozmowy motywującej przed derbami.