tarki16
Użytkownik
Typ. Over 2.5 2.25 Bet365
Wiele już zostało o tym spotkaniu napisane, ja dodam parę słów z mojej strony. Lech przystąpi do tego meczu po sromotnej porażce doznanej w Szczecinie z Pogonią, 5:1, gdzie katem Poznaniaków okazał się Marcin Robak, który zdobył pięć bramek dla Pogoni. Nic dodać, nic ująć, wynik mówi sam za siebie, Lech w tym spotkaniu nie istniał, zwłaszcza w 1 połowie. W drugiej lekkie rozluźnienie w drużynie gospodarzy i honorowy gol dla Lecha, autorstwa Kownackiego. Trener Rumak zapowiada spore zmiany w składzie na to spotkanie: na pewno nie zagra Hubert Wołąkiewicz, który będzie pauzować za nadmiar kartek, w jego miejsce wskoczy prawdopodobnie doświadczony Arboleda, lub nowy nabytek drużyny Paulus Arajuuri. Do składu po pauzie za kartki powrócą Barry Douglas, który prawdopodobnie zastąpi na lewej obronie Henriqueza, Karol Linetty za Injaca, oraz Łukasz Teodorczyk, który zagra jako wysunięty napastnik. Pełniący tą funkcję w 1 połowie w Szczecinie Kasper Hamalainen zostanie przesunięty do tyłu i zagra za plecami Teo, czyli powróci do swojej ulubionej pozycji. Jeśli chodzi o Piasta to raczej nie powinniśmy zobaczyć wielkich zmian w porównaniu do ostatnich 2 spotkań. Na pewno nie zagra środkowy obrońca Mateusz Matras, który musi pauzować za nadmiar kartek. W jego miejsce wskoczy prawdopodobnie C. Horvath. Jeśli chodzi o inne zmiany w składzie to wszystkiego dowiemy się przed samym spotkaniem, jednak od razu można napisać, że Piast po przerwie zimowej spisuje się bardzo słabo. Porażka przed własną publicznością z Wisłą, w ostatniej kolejce tylko remis w Łodzi z Widzewem, gdzie przez niemal całą 2 połowę grali z przewagą jednego zawodnika i nie udało się drużynie wygrać, pomimo iż prowadzili od 80 minuty po bramce Bartosza Szeligi. Zespół gra bez polotu, słabo wygląda obrona, słabiutko również jest w formacji ofensywniej, gdzie Jurado, czy Rabiola grają na prawdę słabo. Podobnie jest z liderem drużyny Piasta Podgórskim, któremu 2 pierwsze spotkania zupełnie nie wyszło. Lech pomimo porażki z Pogonią, przed własną publicznością będzie mocnym faworytem przed jutrzejszym spotkaniem. Spodziewam się kilku zmian w składzie, na pewno cieszy powrót Teodorczyka, czy cofnięcie Hamalainena na pozycję tzw. 10, gdzie czuje się najlepiej, przez co ofensywa drużyny z Poznania będzie na pewno groźna. Gorzej może być w obronie, która spisuję się po przerwie na prawdę mizernie. W tym szansa dla gości, którzy zagrają na pewno z kontry i w tym przypadku nie są bez szans. Jednak mimo wszystko myślę, że Lech z Teo z przodu powinien spokojnie poradzić sobie z mizernym Piastem. Przypomnę, że Gliwiczanie potrafili już przegrać w tym sezonie na wyjeździe z Zawiszą 6:0 czy Pogonią 4:0. Nie wykluczam jutro też wysokiej porażki, mimo tego, iż Lech nie wygląda za dobrze po przerwie, ale będzie chciał się zrehabilitować za dużą wpadkę z Pogonią. Ja zagram w trochę innym kierunku. Popieram typy na over 1.5 bramki dla Lecha, jednak znalazłem ciekawszą opcję, a mianowicie over w całym spotkaniu. Kurs bardzo zachęca do gry, i nie sądzę, że Lech wygra wynikiem 2:0. Lech na własnym terenie gra bardzo ofensywnie, strzela sporo bramek, i przy sporych problemach w obronie liczę również na bramkę ze strony Piasta. Ostatnio w Poznaniu Lech ograł Piasta 4:0, tym razem również liczę na minimum 3 bramki, a kurs 2.25 w moim odczuciu lekko przesadzony. Ponadto czysty win Lecha również do pobranie. Powodzenia.
Przewidywane składy:
Lech Poznań: Gostomski - Możdżeń(Kędziora), Arboleda, Kamiński, Douglas - Trałka, Linetty - Pawłowski, Hamalainen, Lovrencsics - Teodorczyk.
Piast Gliwice: Szumski - Klepczyński, Osyra(Horvath), Polak, Hebert - Nikiema, Murawski, Hanzel, Podgórski, Izvolt - Jurado.