Fiorentina- Lazio powyzej 2.5 goli
Atalanta wygra i powyzej 2.5 goli
Sampdoria-Sassuolo powyzej 2.5 goli
Napoli wygra
Juventus-Hellas powyzej 2.5 goli
ako: 13.33
E
efortuna
Sarri to jeden z lepszych trenerow, taktykow, zreszta profesor matematyki to kombinowac umie. W Lazio sa problemy z finansami, praktycznie zadnych wzmocnien juz wczesniej, wiec i tak ich pozycja dosyc dobra. Do rzeczy, w kazdym z wywiadow on narzeka na napiety terminarz, brak odpowiedniego przygotowania do meczu. Wiecie kiedy Lazio zagralo najlepszy mecz w sezonie? Kiedy mialo 2 tygodnie przerwy i moglo przestudiowac Inter, wygrali zdecydowanie
Tutaj znowu bylo mega duzo czasu, wiekszosc graczy na miejscu i jestem przekonany, ze cos specjalnego wykombinowal na Fiorentine. Dla mnie tutaj Lazio tego nie przegra i 1.61 to fajny kurs na to, ale ja biore gole. Czemu? Lazio to jedna z gorszych defensyw w lidze, Acerbi nie zagra, a jak ktos nie wie to najlepszy obronca. Do tego jego zmiennik Radu jeszcze 2 dni temu wedlug Gazzety mial nie zagrac z powody kontuzji. Jakby tego bylo malo podobno Luis Felipe, wiec drugi z podstawowych obroncow dogadany z Interem na transfer
Napewno to jakos mega pozytywnie nie wplynie na zespol. Kolejna swietna informacja pod over to powrot Pedro, wiec do tego na skrzydlach w ostatnio mega formie Zaccagini. Jest Immobile, Milinkovic, Luis Alberto + ofensywne boki wiecej mi nie trzeba...
Ja wiem nie ma Vlahovica, ja nie jestem najlagodniej mowiac fanem Krzyska i dla mnie on musi pilke dostac zeby cos ogarnac. Mam nadzieje, ze Cabral cos pogra, nie znam go, ale w Szwajcarii ogarnial. Ja juz Italino opisywalem, to mega ofensywny facet, a co potrafi zrobic w obronie Fiorentina, to prosze bardzo odpalic mecz z Bykami
Za kartki nie bedzie Ordrizoli, wiec boczny obronca, juz nie chce mi sie sprawdzac, ale to nie ma znaczenia, na jego stronie bedzie ktos z Zaccagini/Anderson/ Pedro wiec tez pod over. Wraca Saponara, wiec taki joker troche w tym sezonie, ale fajnie ofensywnie. Podobno Ci gracze co grali w reprezentacji maja odpoczywac na poczatku czyli Gonzalez, ale on zagral 23 minuty w poprzednim meczu Argentyny, wiec to nie powinno byc jakiegos zmeczenia meczem. Jak tak pisze to bardziej sie sklaniam w stronie Lazio, ale biore ten over, bo goscie w obronie tez slabo, a jak gospodarze przycisna to beda bramki tu i tu
W koncu Gasperini bedzie mial prawie kazdego, wraca Muriel, Zapata, Malinovski, Pasalic, De Roon czy Pessina. Do tego mozliwy debiut Bogi i Mihaili. Ja jestem fanem Rumunow z poprzedniego sezonu jak Parma grala, tam jeszcze byl Denis Man, oni sa mega ofensywni, ale co ja tam sie moge znac, ten transfer to specjalne podobno zyczenie trenera
Cagliari bez swojego lidera, czlowieka, ktory tam wszystko praktycznie robi czyli Pedro, do tego z covidem Zappa i Carboni, a kontuzjowany jest Nandez. Dla mnie gospodarze to biore to spokojnie i bedzie troche bramek, tutaj kazdy ma chec do gry, a Sardynia w obronie nie jest za dobra
W koncu wraca Berardi, wiec facet odpowiedzialny za wiekszosc akcji Sassuolo, Nie bede opisywal druzyny Dionisiego, znowu odsylam do meczu z Bykami i ich obrony, gdyby Sanabria byl skuteczniejszy to tam nawet bylby over 6.5
Jest Raspadori, Scamacca, do tego ten kapialny srodek pola z Lopezem. Wrocil tez Traore, wiec na skrzydlo jest na zmiane. Sampdoria niby chyba drugi mecz z tym trenerem teraz, ale oni sa ofensywni i nie beda sie bronic. W koncu ma zagrac Sensi, wiec po pierwsze byly pilkarz Sassuolo, a do tego to gdyby nie kontuzje jeden z najwiekszych talentow we Wloszech i to nie moje zdanie. Jest Caputo, tutaj tez sentymentalnie, czy Gabiaddini. Za kartki nie pogra defensywny pomocnik Ekdal, do tego kontuzjowany Yoshida, wiec tez pod te bramki. Trzeba napisac, ze wraca Colley, wiec teoretycznie obrona powinna byc szczelniejsza, ale Sassuolo gora nie gra, wiec mi to nie przeszkadza, moze pod Udinese bym sie zastanowil.
Lazano zwichnal bark, ale tutaj tez Spaletti bedzie mial prawie kazdego. Insigne, Ruiz, Politano, Elmas, Osimeh, Zielu, do tego stabilna obrona, Venezia u siebie specyficznie gra, a raczej specyficzne miejsce, bo lodka sie plynie na stadion, ale to nie jest poziom Napoli. Z lepszymi ekipami goscie radzili sobie ze slabszym skladem, wiec tutaj powinni ogarnac jak dla mnie.
Debiut Vlahovica, wiec w koncu dobry napastnik w Starej Damie, Do tego mecz sentymentalny na Tudora, przeciez on tu byl chyba przez rok asystenem. Chorwat gra ciagle do przody, pesja, ciagla chec posiadania pilki, tutaj zobaczycie, ze przez pierwsze minuty gospodarze beda zdominowali. Bentancura nie ma, Locatelli pauzuje za kartki, McKennie dopiero z kadry wrocil, bedzie Arthur, Rabiot i Zakaria. Jesli Hellas Werona grajac na Mapei Stadium z druzyna, ktora jest w top2 jesli chodzi o posiadanie pilki zrobila tak, ze Fratessi ogladal sie tylko na pilke to z takim srodkiem Juventusu zrobia to tym bardziej. Do tego Zakaria to raczej pilkarz z ciagiem ofensywnym, a nie czlowiek, ktory ma przetrzymac pilke. Co dalej? Alex Sandro z covidem, a goscie lubia atakowac bokami, czy to Lazović czy Faraoni. Trzeba napisac, za krtki nie zagra Simeone, ale patrzac na ostatnie mecze to nie jest oslabienie, bo Argentynczyk nie gral jakos dobrze, Jest Caprari, a wiec chyba pilkarz miesiaca, do tego Barak, Kalinic do tego te boki podlaczajace sie. Ja wezme bramki, bo Juventus nie bedzie mial tak latwo, nawet z Serbem