>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

24 Kolejka Premier League 04.02-06.02.2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

Nie ma czasu na chwilę przerwy ;) ledwo zakończyliśmy 23 kolejkę a już trzeba kminić coś nad kolejną. W Sobotę , Niedzielę i Poniedziałek gramy ostro 24 kolejkę ;) Cała kolejka , zresztą jak i zawsze bardzo ciekawa. Okraszona będzie dwoma hitami. Najpierw w Niedzielę na Stamford Bridge - Chelsea vs Manchester United i w poniedziałek na zakończenie Liverpool vs Tottenham. Standardowo do tych meczów będzie osobny temat. Teraz słowo o pozostałych.

Zaczynamy w Sobotę na Emirates potyczką Arsenalu z Blackburn. Arsenal 4 mecze z rzędu bez wygranej , ba , 3 porażki w tym się znalazły. Kanonierzy dawno nie mięli tak fatalnej passy. Wydaje się , że rywal w sam raz na odblokowanie ale Blackburn już raz w tym sezonie po szalonym meczu Arsenal ograło (4:3) a 2 że na wyjazdach gra bez żadnych kompleksów i udało im się ograć Manchester United na OT. Kurs na 1 bardzo słaby ale oferta jest dużo szersza na ten mecz więc będzie w czym przebierać.
Inne ciekawe sobotnie spotkanie odbędzie się w dole tabeli. Otóż QPR podejmuje u siebie Wolverhampton. QPR myśli poważnie o utrzymaniu o czym świadczy aktywność w zimowym okienku transferowym. Zamora , Cisse , Macheda , Onuoha, Dikiate , Taiwo. Wszystko bardzo dobrzy piłkarze. Cisse wczoraj w debiucie zdobył nawet gola. Mark Hughes ma naprawdę mocną pakę i teraz dużo od niego zależy co z tego wyjdzie.
W sobotę na zakończenie Manchester City vs Fulham. Od początku stycznia pisze już o tym , że City nie gra efektownie jak na początku sezonu ale nikt mi nie wierzy :razz: moim zdaniem nadszedł mały (?) kryzys. City odpadło z Carling Cup z Liverpoolem , w FA Cup z Manchesterem United , w lidze ciułają z dużym trudem punkty. Wczoraj porażka z Evertonem , wcześniej minimalizm 0:1 po złej grze z najsłabszym w lidze Wigan. Widziałem może z 8 z 10 ostatnich meczów City i już nie ma tego polotu i bajeczności jak na początku sezonu. Na Etihad przyjedzie Fulham. Ciężko tu się spodziewać aby aby cokolwiek wywieźli z Etihad , ale tez po 1.30 na City bankowo bym nie grał. Chyba , że coś innego ;)
Niedziela to dwa spotkania. Newcastle - Aston Villa Sroki jeszcze bez Tiote i zawieszonego Cabaye ale wróci już bankowo duet napadziorów z Senegalu. Jakby nie było NU ciągle walczy o Europejskie puchary więc jest o co grać.
Dwa ostatnie mecze tej kolejki to dwa szlagiery więc zapraszam do osobnych tematów ;)

Kursy:

Unibet

Zachęcam do dyskusji ;)

P 531

paolo_

Użytkownik
4.02.2012 g.16.00

QPR - Wolverhampton

QPR nad kreską Wilki pod kreską, jest to mecz ważny dla obu drużyn gdyż wygrana Wolverhampton pozwoli na doścignięcie w tabeli rywali i zrównanie się z nimi punktami. Zacznijmy od początku, skład gospodarzy przed okienkiem transferowym wyglądał dobrze na tyle aby utrzymać się w PL (Young, Taarabt, Barton, Wright-Phillips, Helguson i kilku innych) ale coś nie szło za bardzo więc nastąpiła zmiana trenera na Hughesa i od razu widać efekty (remis z AV, wygrana z Wigan 3-1 oraz w pucharze 1-0 z Milton) dodatkowo działacze nie spali w okienku transferowym i wzmocnili druzynę znanymi osobami takimi jak Cisse z Lazio(bramka w meczu z AV) Zamora z Fulham, Taiwo (Marsylia, Milan), Diakite - Nancy, Macheda - MU, Onuha - MC. Jak widać każda linia została wzmocniona jednak najbardziej ofensywa.
Wolverhampton w okienku ściągnęli Johnsson&#39;a z Heart, Frimpong&#39;a z Arsenalu i Bassong Nguena z Tottenhamu (zawodnicy mało grali w klubach) więc jak widać transfery nie robią takiego wrażenia jak QPR. Nie możemy zapomnieć o skutecznym Fletcherze i irlandczykach: Doyle i Hunt i Ward którzy zaliczyli już kilka trafień w tym sezonie.
QPR nie po o zainwestowało w dobrego trenera i zawodników żeby odpuszczać spotkanie ze słabo spisującymi się Wolverhampton i w moim odczuciu komplet punktów zostanie przy stadionie gospodarzy.
Jeszcze niedawno czytałem post (który został usunięty) kolegi z forum gdzie stawia na gości nawet z hc opierając swoje typy terminarzem QPR. Jestem zdania, że nie odpuszczą tego spotkania bo z kim jak z kim i gdzie jak nie u siebie mają zdobywać punkty a chyba liga i utrzymanie jest w tej chwili najważniejsza. W dodatku mają na tyle szeroka kadrę, że mogą pozwolić sobie na rotacje.
Poczekamy jeszcze na składy, lecz na ten moment gram:
QPR ~1,9 bet365 5/10
GL

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
VS​

QPR

Jak to juz zawsze bywa na tym swiecie, wszystko ma 2 strony. Jak moneta ma orła i reszkę, jak kij ma dwa końce tak również sa 2 punkty widzenia. Dodajmy do tego jeszcze opinię - która jest jak dupa - kazdy ma swoja ;)

Ogladalem mecz z Wigan (3-1) oraz ostatni pojedynek z The Villans (2-2).

Przeciwko Wigan dobry mecz QPR, to trzeba przyznac. Wynik 3-1 nie do konca oddaje moze to co sie dzialo na boisku, ale zwyciestwo 1 bramka moznaby gospodarzom przypisac. Dwie bramki padly po stalych fragmentach - karnym oraz rzucie wolnym - takze nie sa to sytuacje typowo wypracowane strzeleckie. Wigan poczatek spotkania mialo zreszta bardzo mocny i tylko &quot;spozniony zaplon&quot; Rodallegi spowodowal, ze to gospodarze pierwsi zadali cios tego popoludnia.

Przeciwko The Villans to juz parodia ;) Gospodarze pierwsze pol godziny to troche postoja, to cos stworza ale bez wiekszego zaangazowania. Przy pierwszej bramce mozna winic obronce ktory nie upilnowal Cisse ale nie koniecznie. Druga bramka dla QPR natomiast nadaje sie na samoboja sezonu mysle, przynajmniej na chwile obecna. Warnock albo sie z kims zalozyl, ze walnie samoboja, albo po prostu pomylil bramki :]

Wolves

Wilki graja ostatnio slabo. Porazka z CFC u siebie (ale dobry mecz), swietne zawody na WHL ale tylko remis. Potem mecz &quot;przyjazni&quot; i punkty dla Aston Villi (czyzby AV mialo byc pod koniec sezonu w tarapatach ?) no i ostatni mecz z Poolem 0-3. Tak naprawde tylko tych zawodow przeciwko The Reds jakos nie moge rozszyfrowac ale nie uwierze, ze Wilki sa tak slabe jak pokazuja to wyniki...

Mecz na Loftus Road

Zacznijmy od 1 spotkania miedzy zainteresowanymi:

-Wolves 2-0 Fulham
-Wolves 0-2 Spurs
-Wolves 0-3 QPR
-Wolves 1-2 Newcastle

Tak wygladaly pierwsze 4 mecze domowe Wilkow. Skad wynik 0-3 ja sie pytam ? Rozumiem wygrana nad Fulham ze wzgledu na sposob gry ktorego Fulham nie preferuje u przeciwnika (patrz tez chociazby WBA). Porazka z rodzacym sie wtedy Spurs naturalna, ekipa Redknappa jest przeciez bardzo mocna. Skad wogole 0-3 z kulawym jak pies QPR ! Rangersi zdobyli lacznie na wyjazdach 12 goli z czego polowa w meczach z Wolves (0-3) oraz Stoke (2-3). Oba mecze sa ciekawe przede wszystkim ze wzgledu na 2 rzeczy :
- Wolves u siebie zaliczalo wtedy 2gi mecz z rzedu bez strzelonego gola, a to naprawde dziwne biorac pod uwage ich ofensywna sile
- Stoke stracilo u siebie 3 gole ! The Potters u siebie z CFC, Poolem, United i Spurs stracili lacznie 2 bramki !!!

Kto mi da odpowiedz jak, gdzie i co na 2 powyzsze stwierdzenia ? Bo to sie ewidentnie kupy nie trzyma ;)

Uwazam po prostu, ze tamto spotkanie na Molineux bylo delikatnie rzecz mowiac &quot;bomba&quot; bukmacherska. Teraz kurs na QPR wynosi ok 1,90 i jest przereklamowany. Wilki maja o wiele wieksze doswiadczenie w EPL, ofensywnie rowniez wygladaja znacznie lepiej (na chwile obecna oczywiscie wyniki nie ida z tym w parze). Ostatnio ryzyko ze Stoke-WBA sie oplacilo i goscie rzeczywiscie odebrali swoje 3 pkty. Mysle, ze tym razem bedzie bardzo podobnie i znowu dla satysfakcji w kierunku handi na Wilki -1,0 (Betsafe). Jednak tutaj w przypadku zwyciestwa 1 bramka nie bedzie zwrotu, poniewaz jest to opcja 3-drogowa.

QPR - Wolves 2 @ 4.25 Pinnacle

QPR - Wolves -1,0 @ 10.00 Betsafe

Otrzymane punkty reputacji: +4
P 531

paolo_

Użytkownik
@Kylu szanuję Twoje typy z tego forum i z tego innego (you know what I mean, w moim przekonaniu najlepsze w Polsce, ale w obu dajesz to samo). Ale...
O jakiej Ty sile rażenia mówisz?? Fletcher i kilku irlandczyków których wymieniłem i to jest siła rażenia?
Dlaczego kurs przekłamany? Obie drużyny w dolnej części tabeli i dzieli ich różnica 3pkt więc nie sądzę żeby któraś z drużyn się podkładała, jak kurs wynosiłby 1,5 na QPR wtedy byłby nieopłacalny i wielu by uderzało w x2, dla mnie to absurd. A co do wyniku 0-3 to akurat tak ułożył się mecz. Był to początek sezonu i nie można mówić że Wilki oddały punkty bo skąd mieli wiedzieć jaka będzie sytuacja za 20 kolejek?
Ale jak to mówisz &quot;opinia jest jak dupa - każdy ma swoja&quot;. Jestem zdania, że Wolverhampton nie ma czego szukać w tym spotkaniu, jedynie może wielkim fartem remis wywiozą, ale jeżeli twoje twierdzenie się sprawdzi to CHAPEAU BAS przed Tobą i Twoją wiedzą oraz czutką.
GL

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
O jakiej Ty sile rażenia mówisz?? Fletcher i kilku irlandczyków których wymieniłem i to jest siła rażenia?
Ogladasz mecze Wilkow czasami ? ;) To jest zespol, ktory jak mu sie da troche miejsca i swobody, ma niesamowicie pracowite i szybkie skrzydla. Obejrzyj sobie mecz np. ze Spurs gdzie Koguty odpuscily i zagraly na pol gwizdka. Wilki przycisniete i pod pressingiem sie gubia to fakt. Ale jak da im sie troche luzu i poczuja krew, to robia swoje i oglada ich sie naprawde dobrze. A jesli chodzi o graczy to jest Fletcher, Hunt, Doyle, Ebanks-Blake, Jarvis. Na takie QPR jesli londnczycy dadza im miejsce i czas, a wierze ze tak bedzie, w zupelnosci wystarczy ;)

VS​

Norwich

Beniaminek rozgrywa swoj debiutancki sezon w Premier League niczego sobie. Ogolny bilans 7-8-8 daje nie mniej nie wiecej 11 lokate na chwile obecna. Ostatnie spotkanie na Stadium of Light bardzo slabe w wykonaniu gosci. Przy kazdej z bramek dla Czarnych Kotow mozna miec zastrzezenia co do jakosci, zaangazowania i checi gry. Gol numer dwa Sessegniona to pokaz &quot;stania&quot; w meczu. Norwich juz swoje w tym sezonie ugralo, maja 11 punktow nad strefa spadkowa a widzac jak czesto w srodku i na dole tabeli dochodzi do zmian pozycji oraz zyskow i strat punktow, jestem zdania, ze zarowno dzialacze jak i pilkarze z managerem moga byc w miare spokojni o utrzymanie.

No i Norwich tak naprawde nie mialo jeszcze &quot;kryzysu&quot;. Porazki przeplatane zwyciestwami badz remisami, wiec moze pora na mala zadyszke Kanarkow ?

Bolton

Klusaki pierwsza czesc sezonu w ktorej zaprezentowali sie tragicznie maja juz na swoje szczescie za soba. Wiosna bedzie napewno lepsza dla managera Coyle&#39;a i jego pilkarzy. Ostatnie spotkania pokazuja, ze Bolton wraca do swojej bardzo dobrej dyspozycji. Zwyciestwo z Liverpoolem, remis z Arsenalem to naprawde dobre wyniki. Roznie mozna to interpretowac bo The Reds nie potrafia dalej zlapac odpowiedniego rytmu. Mecz z Arsenalem napewno szczesliwy - duzo sytuacji wypracowali sobie podopieczni Wengera - i tylko nieskutecznosc Walcotta i mlodziutkiego przebojowego Chamberlaina spowodowala, ze 1 punkt pozostal na Reebok Stadium.

Mecz na Carrow Road

Przede wszystkim Norwich nie dopadl jeszcze kryzys. I to sie rzuca od razu w oczy podczas przegladania ich dotychczasowych poczynan. Pierwsze spotkanie tego sezonu zakonczone zwyciestwem gosci 2-1 na Reebok i jak zwykle jest to dla mnie podejrzane ;) Kanarki u siebie maja dobry bilans 4-4-3 i porazki z Arsenalem, Tottenhamem oraz WBA (ta porazka okazala sie 3za3).
Nie bede ukrywal, ze licze tutaj na maly uklad miedzy oboma ekipami z 1 spotkania. Kanarki jak juz wspomnialem nie maja tak naprawde innego &quot;targetu&quot; na ten sezon jak utrzymanie, ktore wedlug mnie maja juz zagwarantowane (choc takie odwazne opinie dopiero po 23 kolejkach to troche na wyrost). Norwich ma z czego oddawac smialo takze nic nie stoi na przeszkodzie, zeby goscie mogli cos wywiezc. Ten typ tak naprawde jest powiazany z meczem QPR - Wolves. Ktorys z tych meczy powinien byc ustawka &quot;3za3&quot; dlatego w tym kierunku wlasnie ide.

Norwich - Bolton 2 @ 3.80 Betway
Norwich - Bolton -1,0 @ 8.50 Betsafe

VS​

Wigan

Nie wiedzie sie ostatnio ekipie Roberto Martineza ale czy aby nie jest to czesciowo &quot;celowym&quot; dzialaniem managera ? Dwie ostatnie porazki u siebie to nic innego jak wymiana pktami z Sunderlandem (2-1 na 1-4 w rewanzu) oraz spokojny mecz w ktorym mogly pojawic sie pkty z pretendentem City bo tak naprawde goscie nie pokazali niczego specjalnego ! Wynik 1-0 dla Citizens oddaje tak naprawde wszystko co dzialo sie tego wieczora na DW Stadium. Teraz wyjazdy do Londynu i w tych samych rozmiarach (3-1) porazki z QPR oraz Spurs. Z QPR poczatek byl naprawde solidny i pachnialo bramka dla gosci ale potem przyszedl rzut karny dla QPR (bardzo glupie zachowanie obroncy gosci przy rzucie roznym i zagranie reka) i mamy 1-0. Takze 4 ostatnie spotkania i 4 porazki...

Everton

Na Goodison Park zapachnialo wkoncu pieniedzmi ;) Jak oddawali jak mogli mecze z Boltonem czy Blackburn, tak z City sie wkoncu sprezyli i wyszlo z tego cos pieknego ! City w tym meczu mieli duzo okazji, ale wynik jest najwazniejszy a ten po ostatnim gwizdku sedziego mogl ucieszyc doslownie kazdego sympatyka The Toffees.

Mecz na DW Stadium

Wigan nie ma za bardzo czasu na wpadanie w drugi juz kryzys w tym sezonie... Pierwszy zakonczony passa 8 spotkan bez punkta wiec jakies lekcje powinny jednak zostac wyciagniete. Co mnie bije po oczach to kurs na gospodarzy ! Rzadko kiedy widac zeby 2 rowne zespoly mialy tak dziwnie dobrane kursy. Ostatni taki przypadek to mecz... Blackburn - Everton (swoja droga te Tofiki ciagle sa bardzo ciekawie przez bukow wyceniane ;) ). Pamietam ze na Rovers bylo cos ok. 3.10 a na Everton z 2.30. Mecz byl zaciety, gospodarze 2 karne schrzanili a goscie w 90min dostali w prezencie trzecia juz jedenastke w meczu i niespodzianka stala sie faktem (w rewanzu niedawno 1-1 na Goodison przy przewadze gosci). Tym razem sytuacja wyglada zupelnie inaczej. Pierwszy mecz miedzy ekipami to wygrana 3-1 Evertonu takze nic nadzwyczajnego, po prostu lepsza ekipa na ta chwile zdobyla komplet.

Uwazam, ze zwyciestwo z City moze wplynac na ekipe The Toffees jedynie... negatywnie. Everton przed tym spotkaniem tak naprawde nie byl w zadnym kryzysie (ostatnie 9 spotkan to zaledwie 2 porazki) takze nie ma mowy o jakims specjalnym &quot;natchnieniu&quot;. Po prostu chlopaki walczyli o duza kase dla klubu i wywalczyli. Idzie sie dalej i kopie w pilke, ale tym razem na drodze stanie Wigan ktore u siebie nie popuszcza byle komu. Chelsea i Liverpool przekonaly sie tutaj, ze The Latics potrafia grac w pilke. Nie wydaje mi sie, zeby goscie byli w stanie powtorzyc wyczyn z Citizens a kurs na gospodarzy jest naprawde solidny ! Po takim kursie pogramy czysta 1 za troche mniejsza stawke. Do boju The Latics !

Wigan - Everton 1 @ 3.75

tomek18 47

tomek18

Użytkownik
Wigan Athletic - Everton 2 2,15⛔
Ostatnia drużyna w lidze angielskiej ostatnio nie zachwyca. Wigan nie wygrało od 12 grudnia. Jest to nieobliczalna drużyna. Potrafią walczyć i zremisować 2 mecze pod rząd z mocnymi drużynami (Chelsea, Liverpool) by potem sromotnie przegrać z Man United. Everton w tym sezonie jakoś specjalnie nie zaskoczyła. Drużyna plasuje sie w środku tabeli. Takie są możliwości drużyny. W ostatnim okienku odszedł Saha, ale za to przyszli Jelavić i Pienaar. Ten ostatni już grał w Evertonie i powinien być wzmocnieniem ekipy. Ciekawe tylko czy napastnik z Glasgow szybko sie zaaklimatyzuje w drużynie i może odpali już w tym spotkaniu?

grubas 397

grubas

Użytkownik
Arsenal v Blackburn - obie strzelą @2,10 ✅

Arsenal choć u siebie nie traci aż tylu goli co na wyjeździe, to również gra bardzo przeciętnie w obronie. Obu zespołom potrzebne są punkty, Arsenalowi żeby gonić, Blackburn by uciekać. Taka sytuacja gwarantuje otwarty mecz, bo tutaj Arsenal nie będzie chciał remisu i będzie ciągle atakował, a Blackburn nie może oprzeć gry na defensywie, ponieważ jest ona tak słaba, że skończyłoby się to pogromem. A więc spotkanie będzie otwarte, wypisz, wymaluj poprzedni mecz tych zespołów, gdzie gra toczyła się non-stop od bramki do bramki. Ostateczny wynik to 4:3 dla Blackburn, ale mogły paść jeszcze co najmniej dwa gole po obu stronach. Blackburn nigddy nie cofa się do rozpaczliwej obrony, poza samą grą, świadczą o tym statystyki - 33 gole strzelone w 23 meczach. Na wyjeździe za każdym razem przynajmniej raz znajdowali drogę do bramki rywala. Co prawda w dzisiejszym spotkaniu nie zagra Yakubu, ale warto pamiętać, że gra Blackburn opiera się głównie na ofensywnych pomocnikach. Zresztą bez Nigeryjczyka w składzie grali z Newcastle i choć gola nie zdobyli, to stworzyli masę sytuacji. Lekkie poprawienie skuteczności i bramki będą padały. Arsenal w obronie, jak już wspomniałem, gra niemrawo. Szczęsny też mimo poprawnej gry już nie błyszczy tak bardzo paradami. Tak czy inaczej Arsenal nie jest potęgą defensywną, traci sporo goli. Po wyjeździe Gervinho na PNA posypała się trochę gra w ataku (może poza meczem z United, gdzie Arsenal stworzył kilka naprawdę świetnych sytuacji) czego pokłosiem jest brak zwycięstwa w 2012 r. Arsenal gra przeciętnie.
Nie twierdzę, że ten mecz nie zakończy się wysokim zwycięstwem Gunners, ale wg mnie jest spore value w typie na BTTS. Blackburn lubi otwartą piłkę, Arsenal słaby w obronie, statystyki też sprzyjają, więc Blackburn powinno coś ukłuć. Z kolei Kanonierzy mają w ofensywie bardzo duży potencjał, a podopieczni Keana nie radzą sobie w defensywnie. Kurs wg mnie wart ryzyka.

GL!

Otrzymane punkty reputacji: +2
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
Norwich - Bolton
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,62 Tobet ⛔2:0​
Widziałem Bolton - Arsenal w środę, wynik 0:0 zdziwił mnie bowiem okazji bramkowych było wiele i co ważne z obu stron. Bolton ma wyrwę na środku defensywy po stracie Cahilla. Gdy widzę Bogdana w bramce to też minę mam dziwną. Jaaskelainen jednak bardziej mnie przekonywał. Ale to problem Kłusaków. Wypożyczyli Ryo Miyachiego, gdy był na wypożyczeniu w Feyenoordzie to błyszczał w Eredivisie skubaniec. Ciekawe jak pójdzie mu w Boltonie, w Arsenalu rzecz jasna nie łapał się do gry.
Norwich to do pewnego momentu mistrzowie bts, ostatnio coś w tej materii jakby padło bo dwa mecze z rzędu bez strzelonego gola (Chelsea i Sunderland). Tak więc dzisiaj idealna okazja na strzelenie z rywalem takim jak Bolton, który ma kulawą defensywę. Norwich z kolei w tym sezonie wyłącznie raz zdołali zachować czyste konto i miało to miejsce właśnie w niedawnym meczu z Chelsea. Jeżeli Bolton więc zagra z takim zaangażowaniem jak przeciwko Arsenalowi czy chociażby The Reds to strzelą spokojnie.
Norwich (Probable, 4-4-2): Ruddy; R Martin, Whitbread, Ayala, Naughton; Crofts, Johnson, Hoolahan, Surman; Morison, Holt.
Bolton (Probable, 4-4-1-1): Bogdan; Steinsson, Wheater, Knight, Ricketts; Miyaichi, Reo-Coker, Muamba, Eagles; M Davies; Ngog.

VS
Manchester City - Fulham
Typ : Fulham strzeli @ 2,03 Pinnacle⛔3:0​
Miałem grać początkowo The Citizens, ale się rozmyśliłem jednak. Jednym z powodów była słabnąca dyspozycja wraz z każdym kolejnym meczem. To już nie jest ta maszynka co wygrywała na początku sezonu co się dało i z kim się dało. Jedyny, który nadal czaruje jest David Silva i jego grę można podziwiać z przyjemnością. Reszta średnio. Kun obniżyl loty, o Dzeko już nie wspomnę, Balotelli zawieszony. Yaya Toure na PNA. A Mancini sprowadził Davida Pizarro hehe.
Fulham może i nie zachwyca, ale potrafi nie przegrywać meczów trudnych jak wyjazdy na Stamford Bridge czy na Emirates. Może to samo się uda w Manchesterze ? Bryan Ruiz wreszcie osiągnął świetną dyspozycje i można cieszyć oko patrzeć na jego grę. Coś jak za najlepszych czasów w Twente. Odszedł Zamora, a w jego miejsce Pogrebniak.. Dziwny ruch, ale i tak w ataku bezsprzeczne miejsce ma Dembele, do tego Dempsey w równie wysokiej formie co Ruiz. I to trio może naprawdę wiele.
Fulham jak przejrzałem statystyki ostatnich meczów wzajemnych to wielokrotnie strzelało bramki w drugiej połowie. W ogóle to 15 ostatnich wzajemnych potyczek kończyło się golami z obu stron! Bywały nawet takie mecze kiedy ze stanu 0-2 Fulham wyciągało na 3:2 i wywoziło komplet pkt z Manchesteru ;)
Manchester City (Probable, 4-2-3-1): Hart; Richards, Lescott, Kompany, Clichy; Pizarro, Barry; Aguero, Silva, Nasri; Dzeko.
Fulham (Probable, 4-5-1): Schwarzer; Kelly, Hangeland, Senderos, J Riise; Duff, Sidwell, Murphy, Ruiz, Dempsey; Dembele.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Stoke - Sunderland 2
3.40
Unibet

Analiza:
Dzis dojdzie do pojedynków sąsiadów w tabeli, grających ostatnio przeciętnie Stoke z odradzającym się, bardzo mądrze wzmocnionym i uradowanym powrotem do gry napastnika Campbella ekipą Sunderlandu. Przeglądając manusite.pl natknąłem się na bardzo ciekawą statystykę, która obrazuje kto ile zyskuje na błędach sędziów i co widać... Stoke na błędach sędziów zarobiło aż 13 punktów! Gdyby było tak jak to być powinno czyli kamery itd to Stoke byłoby w strefie spadkowej ;) Sunderland zgoła inaczej ich obecna forma jest fenomenalna, polegli jedynie z Chelsea i to bardzo nieznacznie bo 1-0, resztę spotkań rozstrzygnęli na swoją korzyść.

Patrząc na h2h to wygląda to różnie ale moim zdaniem natchniona zwycięstwami drużyna Sunderlnadu będzie chciała to zmienić.

Moim zdaniem stać ich na zwycięstwo w tym meczu, niestety nie przedstawię Wam więcej faktów, bo piszę z głowy bo zaś jestem odcięty od komputera i piszę z telefonu. Czarne Koty nie potrafią tutaj wygrać od 2004 ale zawsze przegrywali jak coś nieznacznie. Moim zdaniem dobrą opcją jest pogranie z handi na Sunderlandem. Co ważne w ostatnich 5 meczach Sunderland stracił tylko 2 bramki!
Moim zdaniem warto spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +7
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
9# Spotkanie: Manchester City - Fulham Londyn
Typ: Manchester City powyżej 0.5 kartki
Kurs: 1,44
Bukmacher: Bet365
Stawka: 10/10
Rezultat:
Analiza: Zaczniemy od zakładu dnia... Kurs nie powala na ziemię, ale według mnie to kolejny pewniak w 24. kolejce Premier League. Ale do rzeczy. Na Etihad Stadium, odbędzie się spotkanie pomiędzy Manchesterem City i drużyną z Londynu - Fulham. Kursy według mnie na Fulham, są znacznie przesadzone i powinny oscylować w granicach ~ 6.00. W Fulham nie zagra jeszcze Pogrebnyak, gdyż nie otrzymał pozwolenia na pracę. Poza tym, nie zobaczymy na boisku Grygery, Johnsona i Sidwella. Ok. Osłabienia, ale co w związku z tym? Właściwie to nic... Nie są to braki, dzięki którym Fulham może bardzo ucierpieć. &quot;The Citizens&quot; zagrają bez braci Toure, którzy wyjechali na Puchar Narodów Afryki a także bez Balotelliego, który pauzuje za czerwoną kartkę.
No i to by było na tyle, bardzo zacięty mecz szykuje się w niebieskiej części Manchesteru. Fulham na pewno będzie starało się powalczyć o każdy punkt i mam wrażenie, że mają spore szanse na to, aby ten czyn im się udał. Ale nie obejdzie się bez kartek w tym spotkaniu. Trudno, żeby ich nie było, skoro arbitrem spotkania będzie pan Mike Dean - 18 spotkań - 60 żółtych kartek i 1 czerwona kartka. Wynik? Bardzo dobry. Z takim kartkowym dorobkiem Mike, plasuje się na trzeciej pozycji, najczęściej kartkujących sędziów w Premier League. I niby dlaczego Manchester City miałby nie otrzymać kartki w tym spotkaniu? Błąd buka? Nie wiem... Ale biorąc pod uwagę, takich drwali w City jak Barry czy Kompany, którzy podczas meczu nie grzeszą inteligencja i faulują w głupich sytuacjach, IMO typ godny gry...
10# Spotkanie: Manchester City - Fulham Londyn
Typ: Powyżej 3.5 kartek
Kurs: 2,10
Stawka: 8/10
Rezultat:

11# Spotkanie: Arsenal Londyn - Blackburn Rovers
Typ: Blackburn Rovers powyżej 2.5 rożnych
Kurs: 1,57
Stawka: 10/10
Rezultat:
Analiza: Hmmm... Ciekawy typ. Tylko dlaczego, tak niska linia? No dobra, Arsenal gra u siebie, ale co w związku z tym? Skoro ich obecna forma, woła o pomstę do nieba... Niby jest dobrze, ale nie do końca... Skuteczność na poziomie zerowym. Na Emirates zawita Blackburn Rovers. A czy to nie czasem ten zespół, który u siebie pokonał &quot;Kanonierów&quot; 4:3? Dokładnie, to oni. Obrona, Arsenalu można rzec, że zbiera się w końcu do kupy. Wrócił Bacary, w środku Per i Laurentem i na lewej stronie Thomas. Spodziewam się przełamania drużyny Arsenalu, bo ile można czekać na kolejne zwycięstwo w lidze. Jak nie teraz to kiedy? Jednak Blackburn łatwo nie odda tego spotkania, pokazali już, że potrafią walczyć z najlepszymi i tego się trzymam. Dużo ciekawiej wygląda zakład w William Hillu, na który natknąłem się przypadkiem. Arsenal - Blackburn - 2. połowa Blackburn rzuty rożne - Powyżej 3 @ 7.00. W drugiej połowie zapewne Arsenal opadnie z sił, z resztą jak to zawsze bywa. Śmiem sądzić, że są bardzo duże szanse na 4 rzuty rożne dla ekipy Blackburn w drugiej połowie a kurs 7.00? Wart gry.
12# Spotkanie: Arsenal Londyn - Blackburn Rovers
Typ: 2. połowa Blackburn rzuty rożne - Powyżej 3
Kurs: 7,00
Bukmacher: William Hill
Stawka: 4/10
Rezultat:

13# Spotkanie: Stoke City - Sunderland
Typ: Stoke City powyżej 1.5 kartek
Kurs: 1,83
Stawka: 6/10
Rezultat:

14# Spotkanie: QPR - Wolverhampton
Typ: QPR powyżej 1.5 gola
Kurs: 1,90
Stawka: 9/10
Rezultat:
Analiza: Na Loftus Road odbędzie się spotkanie pomiędzy QPR i Wolves. Beniaminek w zimowym okienku nie próżnował i zrobił najwięcej transferów z całej Premier League. Cisse, Zamora, Macheda, Diakité, Taiwo i Onuoha. To sześć nowych nazwisk z Queens Park Rangers. Wszystko wskazuje na to, że do składu wróci dziś Adel Taarabt i Armand Traore. Cisse zaliczył udany debiut w spotkaniu przeciwko Aston Villi strzelając bramkę na 1:0. QPR prowadziło nawet w tym spotkaniu 2:0, jednak dali sobie wbić dwie bramki i ostatecznie z Villa Park wywieźli tylko remis. W Wolves może wystąpić Sebastien Bassong, który dołączył do zespołu w zimowym okienku. Zabraknie jednak największego walczaka w defensywie Wolves - Henry&#39;ego. Zapowiada się ciekawe spotkanie, jak poradzi sobie wzmocnione QPR? Myślę, że dwie bramki na swoim stadionie powinno strzelić.

PS. Popieram typ na &quot;Czarne Koty&quot; bo86bo.

kowboj 143

kowboj

Użytkownik
VS
Manchester City - Fulham
Typ : Fulham strzeli @ 2,03 Pinnacle

Miałem grać początkowo The Citizens, ale się rozmyśliłem jednak. Jednym z powodów była słabnąca dyspozycja wraz z każdym kolejnym meczem. To już nie jest ta maszynka co wygrywała na początku sezonu co się dało i z kim się dało. Jedyny, który nadal czaruje jest David Silva i jego grę można podziwiać z przyjemnością. Reszta średnio. Kun obniżyl loty, o Dzeko już nie wspomnę, Balotelli zawieszony. Yaya Toure na PNA. A Mancini sprowadził Davida Pizarro hehe.
Fulham może i nie zachwyca, ale potrafi nie przegrywać meczów trudnych jak wyjazdy na Stamford Bridge czy na Emirates. Może to samo się uda w Manchesterze ? Bryan Ruiz wreszcie osiągnął świetną dyspozycje i można cieszyć oko patrzeć na jego grę. Coś jak za najlepszych czasów w Twente. Odszedł Zamora, a w jego miejsce Pogrebniak.. Dziwny ruch, ale i tak w ataku bezsprzeczne miejsce ma Dembele, do tego Dempsey w równie wysokiej formie co Ruiz. I to trio może naprawdę wiele.
Fulham jak przejrzałem statystyki ostatnich meczów wzajemnych to wielokrotnie strzelało bramki w drugiej połowie. W ogóle to 15 ostatnich wzajemnych potyczek kończyło się golami z obu stron! Bywały nawet takie mecze kiedy ze stanu 0-2 Fulham wyciągało na 3:2 i wywoziło komplet pkt z Manchesteru ;)

Manchester City (Probable, 4-2-3-1): Hart; Richards, Lescott, Kompany, Clichy; Pizarro, Barry; Aguero, Silva, Nasri; Dzeko.

Fulham (Probable, 4-5-1): Schwarzer; Kelly, Hangeland, Senderos, J Riise; Duff, Sidwell, Murphy, Ruiz, Dempsey; Dembele.

Robson muszę trochę dosolić to, co napisałeś, bo brakuje mi w tym opisie logiki, a typ wygląda bardziej jak pobożne życzenie. Po kolei, napisałeś, że chciałeś zagrać City, ale przez obniżkę formy napastników odpuszczasz i grasz, że Fulham strzeli. Jaki związek ma forma Kuna, Dżeko, czy nieobecność Babola z tym, czy Fulham przełamie ich obronę? Nie przegrywa trudnych meczów - ok, udało im się z Chelsea (co nie jest problemem w tym sezonie), a z Arsenalem to nawet gola nie strzelili, tylko Vermaelen sam wlepił. Na wyjazdach mają 7 bramek - najsłabszy wyjazdowy atak w lidze. City z kolei u siebie straciło zaledwie 6 goli.

Bezsprzeczne miejsce Dembele. Bezsprzeczne miejsce to w Fulham miał właśnie Zamora, który prowadził cały atak dając im czas na podejście, bo świetnie potrafi przyjąć piłkę i ją zastawić. Dlatego potrafili grać tak skutecznie jak chociażby z Newcastle, ale przeplatają dobre wyniki z beznadziejnymi. Trio może faktycznie wiele, ale nie takich już obrona City szkoliła jak dzieci z młodszych klas.

Przypomniałeś jakiś stary mecz gdzie pojechali z 0:2 na 3:2. Czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Wtedy w City grały tuzy pokroju Irelanda, Mwaruwariego, Petrova, czy Santa Cruza. Wiesz dobrze, że teraz to zupełnie inna drużyna. Czy złapała zadyszkę? Okaże się dzisiaj. Aspirują do mistrzostwa i po wpadce na Evertonie powinni pokazać jaja i rozbić Wieśniaków. Czasem zdarza im się na chwilę wyłączyć i pozwalają rywalowi na stworzenie zagrożenia. To jedyna szansa Fulham. Czy im się uda? Moim zdaniem nie.

CITY hc -1.5 @ 1.85 Bet365✅
Obie strzelą - nie @ 1,75 Tobet✅

Robson/ Faktycznie analiza trochę się nie klei i z dupy wyszła, ale i po prostu trudno mi było inaczej przekazać to, że tak gram. A czasu mało bo sporo meczów dzisiaj do ogarnięcia. Staralem się jak najlepiej, nie zawsze wychodzi idealnie jak chcemy przelać swoje myśli na papier. Dzięki za zwrócenie uwagi. Pozdr ;)

Otrzymane punkty reputacji: +12
lordcadet 25

lordcadet

Użytkownik
Arsenal - Blackburn
Typ:X
Kurs:6,09
Bukmacher: Pinnacle Sports
04.02.2012 14:00
Pierwszy meczy 24kolejki Premier League, to spotkanie Stołecznej drużyny prowadzonej przez Arsène Wengera, z broniącym się przed spadkiem Blackburn Rovers.
Drużyna Steve Keana przyjedzie na Emirates Stadium, z planem urwania Kanonierom jakiegokolwiek punktu. Arsen Wegner wrzaz z swoją drużyną mają nóź na gardle i każda kolejna strata punktów, jest dla niego upokorzeniem. Od czterech meczy nie zdobyli kompletu punktów.
Gra tej drużyny pozostawia wiele do życzenia jednak jeżeli chodzi o mecze u siebie radzą sobie całkiem nieźle, jednak rozmiary zwycięstwa nie przekraczają jednej bramki a w ostatnich 5 meczach dzieli się punktami z 15 w tabeli Wolves i 10 Fulham.
Drużyna Wędrowców walcząc o utrzymanie w ostatnich meczach na wyjeździe urwała punkty takim drużynom jak : Manchester Utd, Liverpool czy Everton.
Składy:
Blackburn- w składzie zabraknie Christophera Samby oraz zawieszonego Yakubu.
Arsenal- w składzie zabrkanie w dalszym ciągu Kieran Gibbs, Carl Jenkinson, Andre Santos, Abou Diaby oraz Jack Wilshere.
Dlatego w tym meczu wypatruje wyniku 1:1, i wydaję mi się iż kurs powyżej 6 na podział kursu jest mocno okazyjny jednak nie ukrywam że taki wynik może być mocno kontrowersyjny i jeśli będzie trafiony będzie wielką niespodzianką jednak Arsenal ostatnimi wynikami pokazali iż potrafią bez sensownie tracić punkty.

Norwich - Bolton
Kurs:X
Kurs:3,59
04.02.2012 16:00
W tym pojedynku na Carrow Road przyjedzie broniąca się przed spadkiem Bolton, który ma tylko dwa punkty przewagi nad Stefą spadkową i w tym pojedynku powalczy o to by przywieźć na Reebok Stadium przynajmniej jeden punkt.
Gospodarze we wszystkich meczach u siebie aż czterokrotnie remisowali a w ostatnich pięciu meczach na własnej murawie dwa razy udało im, się wygrać ale też zremisować tylko raz przegrali z Tottenhamem 0:1.
Ekipa Boltonu we wszystkich 11meczach na wyjeździe nie zremisowali ani razu.
Natomiast w ostatnich pięciu meczach zremisowali aż dwa razy jednak miało to miejsce na Reebok Stadium. Ostatnia konfrontacja tych zespołów, która miała miejsce we wrześniu minionego roku, zakończyła się zwycięstwem Norwich. W ekipie Kanarków nie znaleźli się sprowadzony z Leeds United Jonathan Howson oraz bramkarz Declan Rudd. Długą listę kontuzjowanych ma natomiast trener Owen Coyle tworzą ją: Marcos Alonso, Ricardo Gardner, Lee Chung-Yong, Stuart Holden oraz Sean Davis.
Jednak w tym meczu wypatrywał bym się pierwszego w tym sezonie remisu Boltonu na wyjeździe.

QPR - Wolves
Kurs:3,70
W tym ciekawie zapowiadającym się pojedynku dwóch drużyn walczących o utrzymanie w Premier League, zmierzy się uplasowane na szesnastym miejscu Queens Park Rangers, oraz zajmujący drugie od końca miejsce Wolves.
Ekipa The Hoops w ostatnim meczu zremisowała z Aston Villa 1:1 pokazując iż w walce o utrzymanie potrafią powalczyć o punkty. Jednak w ogólnym rozrachunku meczy na własnej murawie wygrali tylko dwa razy remisując aż czterokrotnie.
Wilki przegrali ostatni mecz z Liverpoolem aż 0:3 pokazując bezsilność, jednak jeżeli chcą walczyć jeszcze o utrzymanie będą musieli w tym meczu urwać QPR przynajmniej punkt, tak jak robili to w ostatnich trzech meczach na wyjeździe z takimi drużynami jak: Tottenham czy Arsenal.
W pierwszym pojedynku obu drużyn w obecnym sezonie, QPR pewnie pokonało Wilki na wyjeździe 3:0.
W drużynie gospodarzy, w sobotnim spotkaniu, może zadebiutować drugi ze sprowadzonych w ostatnim dniu okna transferowego napastnik - Bobby Zamora.
Jednakże w drużynie z Londynu zabraknie Samby Diakite, który nie wrócił jeszcze z Pucharu Narodów Afryki.
W ekipie Wilków prawdopodobnie zadebiutuje wypożyczony z Tottenhamu Hotspur Sebastian Bassong. Zabraknie jednak pauzującego za czerwoną kartkę Karla Henry&#39;ego.
Wydaję mi się że w tym meczu mimo tego iż QPR jest faworytem warto zagrać na remis ponieważ szanse na taki wynik są porównywalne do tych na zwycięstwo gospodarzy.
Stoke - Sunderland
Typ:1
Kurs:2,24
W kolejnym pojedynku 24kolejki Premier League zmierzą się sąsiedzi z tabeli z miejsca 8, którzy cieszą się dorobkiem 30 punktów. Ostatni pojedynek, tych drużyn, który odbył się w Sunderland ekipa The Potters wygrała 3:2 po bardzo wyrównanym meczu.
W tym spotkaniu ich dodatkowym atutem będzie własna murawa gdyż jutrzejszy mecz odbędzie się na Britannia Stadium, gdzie w ostatnich pięciu meczach Stoke zdobyło osiem punktów.
Czarne Koty w ostatnich pięciu meczach na wyjeździe zdobyli tych punktów 6 na 11 zdobytych w całym sezonie na murawie przeciwnika.
Zawodnicy Sunderland nie mogą wygrać na terenie City od listopada 2004 roku.
Jednak forma jaką prezentują jest zdumiewająca w ostatnich pięciu meczach zdobyli aż 12 punktów. Należy również pamiętać jak w po sylwestrowym pojedynku pokonali na własnej murawie Manchester City 1:0.
Do grona kontuzjowanych w zespole gości dołączyli Matt Kilgallon oraz Titus Bramble.
Menedżer The Potters nie musi jednak narzekać na nowe urazy. Jednak nie jest pewne czy zobaczymy jutro Matthew Etheringtona, który zmaga się z urazem pachwiny. Stan jego zdrowia zostanie oceniony tuż przed rozpoczęciem meczu.
Ja w tym meczu obstawiam ryzykownie na gospodarzy jednak mogę polecić osobom grającym bezpieczne typy 1X lub DNB 1 gdzie kurs oscyluje w okolicach 1,50.

West Brom - Swansea
Kurs:3,38
W tym pojedynku spotka sie fatalnie grający na własnej murawie West Brom I jeszcze słabiej prezentująca się na wyjazdach Swansea.
Jest to szóste spotkanie pomiędzy dwoma zespołami na najwyższym szczeblu rozgrywkowym. Swansea wygrał trzy, przy zaledwie jednym zwycięstwie West Bromwich Albion.
Drużyny te zajmują kolejno 15/14 miejsca w tabeli.
WBA we wszystkich meczach u siebie tylko dwa razy byli górą i dwukrotnie remisowali a aż siedem razy polegli przyjezdnym drużynom.
Natomiast Łabędzie w jedenastu wyjazdach tylko raz byli górą, trzy razy remisowali i siedem razy przegrali z gospodarzami.
Ekipa z The Hawthorns ze względu na własną murawę jest w tym meczu faworytem jednak nie można powiedzieć żeby dla nich to był atut.
Goście mają tylko punkt przewagi i pewnie będą chcieli tą przewagę powiększyć co według mnie jest możliwe jednak skłaniał bym się w tym meczu jednak ku remisowi ponieważ gospodarze również nie odpuszczą tego meczu ponieważ w razie zwycięstwa uciekną WBA na dwa punkty.
Wigan - Everton
Typ:2
Kurs:2,12
W tym pojedynku ostatnie w tabeli The Latics będzie na własnej murawie walczyć o jakikolwiek punkt, aby pozostać w grze o utrzymanie w lidze jednak ich szanse są bardzo nikłe w ostatnich pięciu meczach zdobyli tylko punkt remisując 2:2 ze Stoke.
Na własnym boisku tylko raz w tym sezonie wygrali więc i w tym meczu nie upatrywałbym się lepszego wyniku dla gospodarzy niż remis.
Drużyna gości ostatni mecz z Manchesterem City zwyciężyli niespodziewanie 1:0 jednak było to ich pierwsze zwycięstwo od pięciu meczy.
W jedenastu meczach rozegranych w tym sezonie drużyna z Goodison Park na wyjeździe wygrywała czterokrotnie.
Do The Toffees został pozyskany Nikica Jelavicia, Chorwat przez półtora roku w Szkockim Rangers w 55 meczach zdobył 36 bramek.
Wigan u siebie nie będzie się tylko bronić i może zaatakować taką szanse powinni wykorzystać zawodnicy gości i mecz powinnien zakończyć się wynikiem 1:2 lub 1:1.
Mimo słabej formy Evertonu spodziewałbym się zwycięstwa tej drużyny w tym spotkaniu, jeżeli ktoś woli być bezpieczniejszy proponuję postawić X2.

Manchester City - Fulham
Typ:1(-1,5)
Kurs:1,88
04.02.2012 18:30

W tym pojedynku broniący stołka lidera The Citizens, będzie podejmować 13 w tabeli Fulhamn FC.
Drużyny te we wrześniu na Craven Cottage zremisowały 2:2.
Gospodarze we wszystkich 11 meczach na własnej murawie zebrały komplet punktów i zdobyły przy tym 34bramki tracąc tylko 6.
Natomiast goście we wszystkich meczach na wyjeździe w tym sezonie tylko raz byli górą i aż pięciokrotnie remisowali.
Ekipa Roberto Manciniego w ostatnim spotkaniu nie spodziewanie straciła trzy punkty przegrywając z Evertonem 1:0.
Manchester City nie przegrał pięciu ostatnich spotkań z drużyną z Craven Cottage. Goście nie pokonali rywala od kwietnia 2009 roku, jednak nie są w tym pojedynku skazani na porażke. Z ostatnich ośmiu wizyt na Etihad Stadium przegrali tylko raz.
Do składu Fulham wraca Mark Schwarzer i Mousa Dembele. Urazy wykluczył z kolei Andrew Johnsona oraz Stevea Sidwella.
W drużynie Roberto Manciniego powinnien zaliczyć debiur pozyskany z Romy David Pizarro. Z drobnymi urazami mają uporać się natomiast Vincent Kompany oraz Micah Richards. Za brutalny i chamski faul zawieszony jest wciąż Mario Balotelli.
Dlatego w tym meczu dopatrywał bym się dwu bramkowego zwycięstwa gospodarzy, jednak należy pamiętać że ta drużyna ostatnimi czasami sprawiała nam niespodzianki na wyjazdach, ale wydaję mi się że w tym meczu jeśli chcą walczyć o mistrzostwo muszą pokazać klasę i zaliczyć już 12 zwycięstwo na własnej murawie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - ANGLIA: Premier League
Spotkanie: Arsenal Londyn - Blackburn Rovers
Typ: Arsenal wygra oraz Poniżej 10 rzutów rożnych i Poniżej 4 kartek
Kurs: 6,50
Bukmacher: William Hill
Analiza: Dla Arsenalu jest to niewątpliwie bardzo ważny mecz, bo jeśli w przyszłym sezonie chcą występować w LM to takie spotkania po prostu muszą wygrać. Na razie nie zdołali wygrać żadnego w tym roku, ale wydaję mi się, że ta passa zostanie dziś zakończona. W ostatnim spotkaniu, Kanonierzy ostatecznie zremisowali z Boltonem, lecz gdyby większość zawodników z Emirates zdołała wykorzystać akcje sam na sam, to wynik wyglądałby zupełnie inaczej. Z Rovers nie widzi mi się pogrom ze strony podopiecznych Wengera szczególnie po ostatniej grze Arsenalu, ale zwycięstwo w granicach 2-0 jest jak najbardziej do uzyskania. Nie spodziewam się również wielu kartek, może jedynie kilku ze strony drużyny z Blackburn. Zobaczymy jak to się wszystko potoczy, jednak przy takim kursie, można spróbować.

Moje pozostałe typy:
Arsenal win po 1 połowie @ 1,72✅
Over 2,5 @ 1,55✅
Kanonierzy strzelą w 2 połowach @ 1,92✅
unibet

@down właśnie nie zauważyłem ;/ Ale i tak jestem zadowolony z dzisiejszych rezultaltów ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
miki9971 1,9K

miki9971

Użytkownik
Nie wiem czy jest taka opcja Kieran w WH, ale IMO będzie powyżej 10 rzutów rożnych ;)
Arsenal 8-5 Blackburn, tak mi się to widzi ;)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
⚽ QPR - Wolves 1 2.09 Pinnacle
Czaiłem się na ten typ kilka dni ;) QPR na Loftus Road gra ładnie ale nieskutecznie. Zimowe okienko , zarząd się nie czaił tylko sciągnął kilku klasowych graczy. W debiucie Cisse z Aston Villą gola już strzelił. Zresztą bardzo ładnego. Do klubu dołączyli między innymi jeszcze Onuoha , czy Boby Zamora. Z tego co widzę obaj są awizowani do gry w pierwszej 11. W składzie jeszcze Taarabt , Barton czy Shaun Wright - Philips. Bardzo mocnym składem dysponuje Mark Hughes i nie ma co ukrywać , że spadek będzie wielką niespodzianką. Wilki w strefie spadkowej , w tamtym roku dość szczęśliwie im się udało , w tym dla nich i dla Blackurn zbytnio szans nie widzę. Dziś drugi raz pauzuje Henry co jest sporym osłabieniem. Nie ma czasu piać tu jakiejś ładnej analizy ???? Po prostu liczę tu na QPR , kurs bardzo dobry moim zdaniem.
QPR (Probable, 4-4-2): Kenny; Young, Ferdinand, Onuoha, Traore, Taraabt, Barton, Derry, Wright-Phillips, Zamora, Cisse.

Wolves (Probable, 4-4-1-1): Hennessey; Foley, Johnson, Berra, Ward; Kightly, Jonsson, Frimpong, Jarvis; O’Hara; Fletcher.

grubas 397

grubas

Użytkownik
Norwich v Bolton - Bolton +0,5 @1,85 ⛔

Bolton ewidentnie wyszedł z dołka w drugiej części sezonu. Zwycięstwa nad Liverpoolem, Evertonem, remis z Arsenalem poskutkowały awansem z 20 miejsca na 18. Atmosfera w zespole Coyle&#39;a robi się naprawdę dobra. Norwich ostatnio mimo dobrych wyników gra bardzo przeciętnie. W spotkaniu z WBA mieli dużo szczęścia wygrywając, bo nie byli zespołem lepszym. W meczu z Chelsea nie mieli za dużo sytuacji strzeleckich, sami zaś dopuszczali do takich pod swoją bramką. Ostatnio dotkliwa porażka z Sunderlandem. Norwich ma spore problemy z zespołami grającymi szybką piłkę w ataku (np. Fulham), więc dzisiaj nie wróżę Lambertowi zwycięstwa. Bolton po odejściu Cahilla w moim odczuciu poprawił obronę. Widać teraz dużo więcej zaangażowania. W ataku zawsze im gra się kleiła, w spotkaniu z Arsenalem też mieli sporo szans. Norwich jest w gorszej formie niż Bolton i posiada mniejszy potencjał. Wg mnie dzisiaj nie wygra.

QPR v Wolves - QPR wygra @2,075 ⛔

Tak jak napisał Konrad - QPR nie przespało okienka i sprowadziło nareszcie jakichś klasowych napastników. Cisse i Zamora to wg mnie jak na taki klub bardzo dobrzy gracze. Dodać do tego Taiwo oraz powracających z PNA Taarabta i Traore. Na dodatek Barton i Phillips. Wg mnie świetna paka i bez problemu się utrzymają. Pod wodzą Hughesa zaczęli zdobywać punkty. 3 z Wigan i 1 z Aston Villą. Na pewno widać przebudzenie w grze, bo nawet w spotkaniuz Newcastle to QPR było stroną przeważającą. Wolves ostatnio mieli pecha z Aston Villą, ale z kolei z Liverpoolem zagrali fatalnie. Zero zaangażowania w obronie, mało kreatywności w ataku. Po prostu byli bezsprzecznie gorsi. Łatwo podopuieczni McCarthy&#39;ego broni nie złożą, ale na ten moment są w gorszej formie, są gorszymi piłkarzami, a na dodatek brak im świeżości taktycznej, która akurat jest w poczynaniach piłkarzy Hughesa.

West Brom v Swansea - Swansea +0,5 @1,825 ✅

Swansea jest zespołem naprawdę dobrze zorganizowanym w defensywie. Pomijając doskonałą grę Vorma, to obrońcy też prezentują się solidnie. Ktoś powie, że Łabędzie zdobyły najmniej punktów w lidze na wyjeździe, ale warto pamiętać że WBA u siebie też nie gromadzi zbyt wielui oczek. Ostatnio niby są w lepszej formie, ale mimo wszystko ich gra nie jest wyjątkowo przekonująca. Z kolei Swansea utrzymuje równy, w miarę dobry poziom. Mam wrażenie, że podopieczni Rodgersa są w stanie pokonywać zespoły swego pokroju, dzięki stylowi. Spodziewam się zepchnięcia WBA do defensywy i starannego tworzenia akcji. Swansea braki umiejętności nadrabia zespołowością, zaangażowaniem oraz stylem. W WBA nie zagrają dzisiaj Brunt i Long, a wg mnie to oni oprócz Odemwingie&#39;go przydaliby się najbardziej w kontrach w dzisiejszym meczu, bowiem chyba nikt nie wątpi w to, że to Swansea będzie dyktować warunki gry. WBA wg mnie nie da rady tego wygrać, tym bardziej, że ostatnio ma spore problemy ze stworzeniem jakiejś zespołowej akcji i strzela głównie z dystansu, a na Vorma to raczej nie wystarczy. Obrona Baggies też nie grzeszy potencjałem i Swansea powinna dać radę ją złamać.

GL!

PS Brawo dla Kyla, bo z tego co widzę jako jedyny dobrze wytypował Wolves ;).

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Jak widac walecznosc i doswiadczenie to argumenty ciezkie do zbicia, brawo Wolves dobrze,ze wygrali a Cisse jaki glupi byl taki jest. Jestem zly bo przekombinowalem zamiast grac swoje z Sunderlandem to skusilem sie na QPR bo Zamora, bo Hughes i inne glupoty.
Strata w gotowce nie znaczna ale przy obecnym moim wkladzie to wkurza mnie to,ze dobrze rozkmninie a nawet tego nie pogram, a Sunderland swoje zrobil. Koniec z szukaniem niewiadomo czego od teraz gram jak czuje i niech sie dzieje co chce. Zagram jak czuje albo podam typ to czesto jest si, siedze analizuje i **** to strzela... przyklady z dziś, Mainz, Hannover, Sunderland a pograne St. Pauli, Dijon i QPR :/ Eh...

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jak widac walecznosc i doswiadczenie to argumenty ciezkie do zbicia, brawo Wolves dobrze,ze wygrali a Cisse jaki glupi byl taki jest. Jestem zly bo przekombinowalem zamiast grac swoje z Sunderlandem to skusilem sie na QPR bo Zamora, bo Hughes i inne glupoty.
Postawiłem na QPR i nie żałuję. Choć przegrane. Nie ma co ukrtywać , że kartka ustawiła mecz (moim zdanie naciągana , choć debilne zachowanie Cisse [ale sprowokowany był bo wejście ostre]). Do tego czasu Wilki nic nie grali i nie stwarzali sobie żadnych sytuacji. QPR mimo osłabień w II połowie grali o zwycięstwo i się nie murowali. Taraabt kilka razy ośmieszył jak dzieci obrońców Wolves , a Henesey chyba bramkę kolejki wyjął przy strzale Tarabta. QPR zagrało bardzo dobry mecz i śmiem twierdzić , że Wilki by nawet pola karnego nie powąchały jakby mecz był 11 na 11 , a QPR swoje by dołożyło. Ale kartki to element futbolu i nie ma co się denerwować.
Wiem jedno , że w przyszłych meczach nei raz zagram jeszcze na QPR.
A i zapomniałem dodać. gratulacje dla Kyla za &quot;nosa&quot; :razz:

P 531

paolo_

Użytkownik
Jak pisałem tak robię, CHAPEAU BAS @Kylu88 :]
Lecz jakoś nie mogę uwierzyć, że to fix. Wiele pytań się nasuwa i wątpliwości co do przebiegu pierwszej części spotkania a dokładniej do kiera. Do 34 minuty QPR cisnęli i nagle czerwona kartka tylko dlaczego akurat nowy nabytek? Od razu będzie wykluczony na kilka spotkań a przecież mógłby to ktoś inny dostać, zawodnik mało znaczący. Po przerwie Londyńczycy praktycznie nie istnieli i stało się, bramka i druga i nawet irlandczyka :grin:.
W mojej opinii tak się ułożył mecz, lecz przewidziałeś wygrana wilków więc coś mogło w tym być dlatego już nie jestem w 100% przekonany, że nie było ustawki. Oby więcej takich tłustych kursów!!
GL

Otrzymane punkty reputacji: +7
kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Jak pisałem tak robię, CHAPEAU BAS @Kylu88 :]
Lecz jakoś nie mogę uwierzyć, że to fix. Wiele pytań się nasuwa i wątpliwości co do przebiegu pierwszej części spotkania a dokładniej do kiera. Do 34 minuty QPR cisnęli i nagle czerwona kartka tylko dlaczego akurat nowy nabytek? Od razu będzie wykluczony na kilka spotkań a przecież mógłby to ktoś inny dostać, zawodnik mało znaczący. Po przerwie Londyńczycy praktycznie nie istnieli i stało się, bramka i druga i nawet irlandczyka :grin:.
W mojej opinii tak się ułożył mecz, lecz przewidziałeś wygrana wilków więc coś mogło w tym być dlatego już nie jestem w 100% przekonany, że nie było ustawki. Oby więcej takich tłustych kursów!!

GL
Ale patrz z drugiej strony jak to ladnie wyglada :
- QPR wali brame na 1-0 i cisnie
- nagle diametralny obrot sprawy, czerwien dla Cisse (czemu on ? a moze dlatego, ze zrobil cos tak glupiego ale i oczywistego jak na jego osobe, ze wszyscy w to uwierzyli ? wkoncu on od zawsze mial opinie niesubordynowanego gracza takze nie dziwo, ze takie &quot;akcje&quot; mu sie zdarzaja)
- druga polowa i juz na poczatek pocisk i 1-1
- dalsze cisnienie Wilkow na Rangersow, poprzeczka, sporo akcji no i wkoncu 1-2
- oddanie pola na ostatnie 15-20 min Rangersom i duzo akcji w polu karnym Wolves (takze nikt nie ma pretensji, ze QPR przegralo bez walki, bo ostatnie wrazenie po tym meczu jest takie, ze jednak QPR robilo co moglo, szkoda tylko, ze strzaly nie w bramke, a wkolo bramki ???? )

To jest oczywiscie moja luzna interpretacja tego meczu jako fixa ale jakos to sie kupy lekko trzyma ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom